Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vaki
    17. Lipanj 2020. 12:44

Luna55

Bok cure, malo sam gledala po internetu pa me zanima dali netko ima iskustva sa endometriozom? Citala sam uzeoke pa pise da je rana menstruacija jedan od uzroka. Ja sam mengu dobila sa vec sa 10 godina i imam bolne menstruacije. Zanima me jeli ginekolog to mogao do sada primjetiti na pregledima? Ubrzo idem provjeriti prohodnost i nadam se da nece reci da imam to, jer s tom bolesti se tesko ostaje u drugim stanju🙄sorry sto malo davim, ali sto vise citam po netu vise se brinem..

Pretpostavljam da bi te već slao na vađenje krvi da vidite koliki su markeri i sigurno bi ti nešto rekao. Promjene se vide ultrazvuk om ako nisu baš nekako zakamuflirane s crijevima... Nije svaka bolna menstruacija endometrioza, ne brini. Naša školjka ti može reći više o tome. Znam da su to nesnosni bolovi od kojih lupaš glavom o zid... 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

Nadalica
    17. Lipanj 2020. 12:58

Bozma, faith, blacky hvala za podrsku cure, ma ja sam se sludila gledajuci po youtube vaginalne porode blizanaca, uf uf, spisala sam se id straha al jebiga moraju izac ne, nece ostati u busi 😂😂😂 blacky blacky samo se smij, i ja bih da mi se ne place.. jos otprilike 5 sedmica do poroda 🤢🤢🤢😥😥😥😥😥😥

🤴32 👸29 neopstruktivma AZOOSPERMIA+ Klineferterov sindrom(xxy hromosomski)
    8/19 dugi protokol 11 js zamrznuto
    9/19 Tese, nadjeno ukupno 9 spermija
    10/19 promjena klinike
    11/19 4 oplodjene, 2 vracene, rekli nam to je to, ako ne uspije- donacija
    12/19 beta 2600 14 dnt, blizanci
    08/20 rodile se moje bebice Noah i Nadia
    2 🐧🐧

ziki80
    17. Lipanj 2020. 13:01

Hvala cure
    Drzim fige ostalima za veliku betu a mi cemo probat u prirodnom ciklusu 
    A i na konzultacije na drugu stranu
    Sretno svima 🤞🤞🤞😘😘😘

Ja 40godina, suprug 34
    Dijagnoza pocetak steriliteta kod mene
    5.2020.- stimulirani Petrova, puregon/orgalutan, 4 jajne, 2 oplodene, nema trudnoce
    11.2020.-stimulirani Petrova, puregon/orgalutan,2jajne nazalost prazne,
    1.2021.-prirodni Petrova, 1 jajna nazalost prazna
    5.2021.-stimulirani Petrova, menopur.. nadamo se 🤞🤞😊
    Amh 2,8 , fsh 16, ostali hormoni uredni

AuroraB
    17. Lipanj 2020. 13:05

Općenito,  malo sam čitala registar MPO iz 2017 pa prenosim ovdje "dešifrirane podatke" 

Grafikon uspješnosti, odnosno broja rođene djece po broju provedenih transfera iz IVF, ICSI I FET postupaka po ovlaštenim MPO ustanovama jeste kako slijedi:

FET: 1. Poliklinika Šparac, 2. KBC Zagreb, 3. Klinička bolnica Sveti Duh, 4. Poliklinika Podobnik, 5. KBC Rijeka
    ICSI+IVF/ ICSI+sek. ICSI (?): 1. Poliklinika Cito, 2. KBC Zagreb, 3. Poliklinika Škvorc, 4. IVF centar Lučinger, 5.mjesto dijele Poliklinika Podobnik i Poliklnika IVF.
    IVF: 1. KBC Sestre Milosrdnice, 2. Poliklinika Šparac, 3. KBC Merkur, 4. Poliklinika Škvorc, 5. KBC Split

Evo, da se nađe ako još nekog zanima... Izdvojila sam samo prvih pet, ali mogu nastaviti niz kasnije...

P.S. Malo teže teme su se zaredale na forumu ovih dana, svima želim da hrabro nastave kroz sve što im je život donio... 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• anna20
    17. Lipanj 2020. 13:10

Chloe18

anna20

Chloe18

anna20

Chloe18

Curke,ima li koja da je na sv.duhu u postupku? Mi smo dobili uputnicu za humanu reprodukciju i sad sam u dilemi gdje ici,spermiogram smo radili na sv.duhu i muzu se sviđa tamo 😄 plus sta mi je najbliža bolnica,ali ne znam koliko dugo se ceka,pogotovo sad zbog korone,kakvi su dokt itd svaka informacija je dobro dosla :) sretno svima koji cekaju plusice,drzim fige da ih brzo docekate :)

Pozdrav… mi smo na sv.duhu.. evo sad smo u cekanju plusica… doktori su stvarno super i ne ceka se dugo.. za prve konzultacije smo cekali nekih 2 tjedna.. sve je islo jako brzo, jedino sto je suprug morao na biopsiju jer nismo imali spermice, to se cekalo 2 mj… inace kad god sam zvala da dodemo s nalazima kroz nekih tjedan dana smo bili naruceni… mi smo kod doktorice Turudic i stvarno je divna zena… svakom bi preporucila… eto😉

Zvala jucer, narucili su nas za 2 tjedna,nekako sam mislila da se duze ceka.. koliko traju konzultacije otprilike, pitam jer ako traje duže od 45min da tražim slob dan na poslu.. mm ima azthenozoospermiu, ja sam samo radila briseve (koji su uredni) i cim je vidio njegov nalaz odma nam je dao uputnicu za humanu, tako da u principu ni nemam nista drugo od svojih nalaza, jedino papu cekam,valjda Ce Doc do konzultacija, to ce mi tamo reci di i sta kako dalje? Koliko god mislim da sam psihički pripremna zapravo sam skroz izgubljena :s
    Tebi je to prvi postupak? Sretno s plusicem, nadam se da ces ga docekati 😊🥰😍

Je, prvi postupak… s obzirom na njehovu dijagnozu vjerovatno cete ici istim putem kak i mi😉 tam kad dodes dobijes popis sta sve trebas od nalaza, al to sve mozes povadit kroz cca 2 tjedna i manje cak… nama su prve konzultacije trajale nekih sat vremena, al to ovisi koliko ih ispitujes😅😅 krenuli smo bili u 12 mj, al z bog korone 3 mjeseca se nist nije desavalo… sretno🥰🥰

A koji je to tocno put? 😄 Kolko sam skuzila inseminacija ne dolazi u obzir zbog loseg spermiogram,znaci preostaje ivf,icsi al ja se izgubim u desifriranju prirodnog postupka, stimulirnog,blago stimuliranog itd 😂 ma samo da nam ne kazu da nemamo pravo na mpo,nekako me toga strah, neznam zasto xd kad ces ti znat rezultate?

Kod mene je bilo sve ok, pa nisam imala neku jaku stimulaciju. Suprug je isao na vadenje tkiva testisa jer isto tak je bio jako los spermiogram... al sve ti nekak brzo ide... meni su rezultati u utorak... nadam se pozitivni🤗🤗

17. Lipanj 2020. 13:22

AuroraB daj link. Ima li novijih godina ili je 2017.zadnja?
    Imam pitanje. Je li se moguće pogrešno si davat inekcije ? kako se sad bodem sa 3 različite, nekad znam nakon uboda imat kvržicu ispod. Brzo ona nestane, ali ne sjećam se da mi se prije to dešavalo, ili sam bila u većoj strci pa nisam baš gledala.

AuroraB
    17. Lipanj 2020. 13:26

Bozma zadnji ovako detaljan i na hrvatskom jeziku je iz 2017.god. Evo linka https://zdravlje.gov.hr/UserDocsImages/2020%20Transplantacija%20i%20biomedicina/Godi%c5%a1nje%20izvje%c5%a1%c4%87e%20o%20MPO%20aktivnostima%20za%202017..pdf
    Šifre poliklinika sam provjerila u starom izvješću kada su ti podaci bili javni.

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

MaloTele
    17. Lipanj 2020. 13:32

@anna20  vađenje tkiva testisa,woow to zvuci bolno 🙊 zapravo ni nez koliko je tocno los spermio,vidim da ih je puno nepokretnih, ostali parametri su okej,ima i cak morfološki dobrih pa mi to daje neku nadu ipak 😊 budem pametnija valjda 29,bar znam otprilike sta nas ceka :) tebi zelim svu srecu i pozitivan rezultat u utorak 🤞🤞🥰

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

• Astra81
    17. Lipanj 2020. 13:39

Bozma

AuroraB daj link. Ima li novijih godina ili je 2017.zadnja?
    Imam pitanje. Je li se moguće pogrešno si davat inekcije ? kako se sad bodem sa 3 različite, nekad znam nakon uboda imat kvržicu ispod. Brzo ona nestane, ali ne sjećam se da mi se prije to dešavalo, ili sam bila u većoj strci pa nisam baš gledala.

Ja sam od cetrotida cesto imala kvrzice. Malo bi ih promasirala i brzu su nestale.

17. Lipanj 2020. 13:49

AuroraB

Bozma zadnji ovako detaljan i na hrvatskom jeziku je iz 2017.god. Evo linkahttps://zdravlje.gov.hr/UserDocsImages/2020%20Transplantacija%20i%20biomedicina/Godi%c5%a1nje%20izvje%c5%a1%c4%87e%20o%20MPO%20aktivnostima%20za%202017..pdf
    Šifre poliklinika sam provjerila u starom izvješću kada su ti podaci bili javni.

ja sam gledala malo po klinikama, na njihovim stranicama, ali samo privatne to objavljuju i baš me zanimalo kako stoje državne u usporedbi s njima. Hvala

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.