Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Luna55
    17. Lipanj 2020. 14:01

Vaki hvala ti na odgovoru,sad mi je malo lakse😅hormoni su u redu i sve. Sada cemo jos vidjeti prohodnost.

Ja-30god,muz-30god,pokusavamo od 12/2018.,jajovodi prohodni,spermiogram uredan,prva inseminacija neuspjesna😏

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    17. Lipanj 2020. 14:28

Bozma

Faith, ja sam u slicnoj kaši kao i ti i nekako mi je tesko odlucit se za donaciju, ima tu toliko toga. Nije samo to sto nece imat moje gene, do toga mi nije uopce nego ima toliko drugih stvari. Kad odmoris stvari ce ti malo sjest na svoje mjesto. Ja pratim i temu potpomognuta u ceskoj i nekako sam sve vise misljenja da bi radije odvrtila 4-5 ili mozda vise postupaka za te novce sa svojim stanicama i uz to uzela sve sto se moze od ovih dodatnih metoda koje smo vec spominjali. U pragu u zadnje vrijeme nekako dobiju malo stanica i embrija, a u makedoniji rade sa smrznutim stanicama, pa dok ih odmrznu opet malo ostane….ne znam….to je moje misljenje. Kuzim te i za posao…nitko niti ne zove na razgovore.
    Belaaa i kako si to inace reagirala na tu stimulaciju? Koliki ti je AMH? Koliko inace imas folikula na prvom uzv kad si u stimulaciji?

Ja sam ti na tu terapiju imala po 2,,3 folikula jednom 4 to je bilo najvise a najvise sam imala u prirodnom sa femarem u desti misec odma iza stimuliranog 7 jajni stanica

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

17. Lipanj 2020. 14:32

joallina

Cure low-responderice, što mislite o stimulaciji menopur 300. Dobila sam to za 2.-6. dan ciklusa, prva stimulacija na pragu 40. Amh i ostalo u potpisu. Jeste imali iskustva s tim? Dali su mi do znanja izmedju redaka da ne očekujem puno (čak je i na prvim konz. decentno spomenuta donacija j.s.). Nemam pojma kaj me sad čeka. Preksutra prvo pikanje. Samo da baš ne bude nula stanica🙈

Joallina ja ima 38 godina i amh 2,61 ima oho sam ga vadila i u svim postupcima sam imala stanica nitko mi jos nije donaciju spomenija niti razmisljam o tome jer dok ima god moji moje ce biti jedna ali vrijedna je dovoljna

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

17. Lipanj 2020. 14:51

Nikitta

Cure, noćas sam imala napad endometrioze kakav nisam imala nikada do sad. Imala sam napade, dolazila je hitna i prije, ili sam se vukla do hitne, ali ovo noćas je bilo nešto preužasno. Išla sam normalno navečer obaviti veliku nuždu i samo odjednom, iz vedra neba, oštra bol u desnom jajniku i čim nije prestalo nakon par min, znala sam da kreće sranje. Počela sam histerično plakati, jer su se bolovi brzinom munje širili po trbuhu, najviše maternica i desni jajnik, ali i bubreg. Srećom muž je utreniran s mojom bolesti, tako da je odmah doletio i donio Ketonal i Spasmex, ali prekasno je sve to. Ništa ne djeluje u smislu tableta, kad sami napad krene i zalufa se. Nisam mogla ustat sa školjke, umirala sam, kasnije sam se dovukla do kreveta, jedva se obrisala, legla na lijevi bok i vrištala. Onda je zval hitnu, iako sam prvih 15 min rekla da ne zove, bila sam uvjerena da će bol jenjavati, ali nije. Bilo je sve gore. Hitna je došla za 35 min, a u tom periodu sam htjela povratiti više puta (ali ne mogu, osoba sam koja rijetko povrati), hvatala me nesvijestica, nisam znala di sam. Dali su mi 3 različite droge, u guzu i u ruku, to je bolilo kao đubre, ali bol se počela smirivati. Sad sam se probudila, još me boli utroba, iskreno, ne znam zašto se napad sada dogodio. Inače napad bude kad je ovulacija ili kad imam jači odnos s mužem, ali sad nije ništa od toga, doslovno samo kakanje je sve uzrokovalo, kako i ne bi kad imam endometriom na rektumu 5 cm, sve slijepljeno. Došla sam do kraja. Donijela sam odluku - idem na operaciju, ovakvo nešto nikada više ne želim doživjeti. Ni trudovi ovako ne bole (gledala sam na YT), vjerojatno samo ovako boli rak, ovo se više ne da živjeti ovako. Satrana sam do kraja svih krajeva.

Nikitta zeno draga i hrabraaa  tesko mi je citat ovo i citan i placem😢😢 i suosjecam se stobom stvarno si donjela pravu odluku jer ako ce ti pomoci zasto da se patis ,zelim ti da se brzo oporavis i dodjes sebi tako mi je zao da te barem mogu zagrliti nije fer stvarno nije fer ovaj zivot nije 😡 saljem ti veliki poljubac i nadam se da si sada malo  boljee 

17. Lipanj 2020. 15:20

Nikitta, pa to je užas, porod boli i prođe kad rodiš, a ti nikad ne znaš kad te može uhvatit. Vjerujem da si dobro odlučila, možda se s razlogom i desio napadaj, lakše si odlučila. Nakon operacije, kad je se rješiš i kad ovaj put sve dobro očiste lako moguće da i prirodno ostaneš trudna.

• anna20
    17. Lipanj 2020. 15:23

Chloe18

@anna20 vađenje tkiva testisa,woow to zvuci bolno 🙊 zapravo ni nez koliko je tocno los spermio,vidim da ih je puno nepokretnih, ostali parametri su okej,ima i cak morfološki dobrih pa mi to daje neku nadu ipak 😊 budem pametnija valjda 29,bar znam otprilike sta nas ceka :) tebi zelim svu srecu i pozitivan rezultat u utorak 🤞🤞🥰

Je, bolno je... ipal je to operacija... prerezu testis i unutarnji dio tkiva izvade... urolog je bio za to da se proba bez biopsije, al je moja lijecnica rekla da ona nevidi puno smisla u probavanju nego da je bolje da idemo na sigurno... nije mu bilo lako, al oporavio se za 4-5 dana... jos sam ga zezala da i nebi bilo u redu da samo.ja trpim, nek malo izdura... ugl boli, al mogu oni to.. ionak je bitan samo krajni rezultat😉😉🥰

• Astra81
    17. Lipanj 2020. 15:33

Draga Nikitta, sigurna sam da ti "Onaj gore" pomaže donijeti tešku odluku. Nadam se da ćeš se brzo oporaviti i da ćemo uskoro s tobom pratiti hcg testiće :)

17. Lipanj 2020. 15:36

Nikitta

Cure, noćas sam imala napad endometrioze kakav nisam imala nikada do sad. Imala sam napade, dolazila je hitna i prije, ili sam se vukla do hitne, ali ovo noćas je bilo nešto preužasno. Išla sam normalno navečer obaviti veliku nuždu i samo odjednom, iz vedra neba, oštra bol u desnom jajniku i čim nije prestalo nakon par min, znala sam da kreće sranje. Počela sam histerično plakati, jer su se bolovi brzinom munje širili po trbuhu, najviše maternica i desni jajnik, ali i bubreg. Srećom muž je utreniran s mojom bolesti, tako da je odmah doletio i donio Ketonal i Spasmex, ali prekasno je sve to. Ništa ne djeluje u smislu tableta, kad sami napad krene i zalufa se. Nisam mogla ustat sa školjke, umirala sam, kasnije sam se dovukla do kreveta, jedva se obrisala, legla na lijevi bok i vrištala. Onda je zval hitnu, iako sam prvih 15 min rekla da ne zove, bila sam uvjerena da će bol jenjavati, ali nije. Bilo je sve gore. Hitna je došla za 35 min, a u tom periodu sam htjela povratiti više puta (ali ne mogu, osoba sam koja rijetko povrati), hvatala me nesvijestica, nisam znala di sam. Dali su mi 3 različite droge, u guzu i u ruku, to je bolilo kao đubre, ali bol se počela smirivati. Sad sam se probudila, još me boli utroba, iskreno, ne znam zašto se napad sada dogodio. Inače napad bude kad je ovulacija ili kad imam jači odnos s mužem, ali sad nije ništa od toga, doslovno samo kakanje je sve uzrokovalo, kako i ne bi kad imam endometriom na rektumu 5 cm, sve slijepljeno. Došla sam do kraja. Donijela sam odluku - idem na operaciju, ovakvo nešto nikada više ne želim doživjeti. Ni trudovi ovako ne bole (gledala sam na YT), vjerojatno samo ovako boli rak, ovo se više ne da živjeti ovako. Satrana sam do kraja svih krajeva.

Nikita drzi se, uzasno mi je zao da se ovo ikome dogadja a pogotovo tebi 😶😶😶
    Svi smo uz tebe 🖤

flower93
    17. Lipanj 2020. 15:45

Nikitta ti sama imas pravo na normalan zivot. Znam da se zelis ostvarit kao majka, vise od svega. Kao i sve mi ovdje. Ali stavi sebe na prvo mjesto. Uzivaj u zivotu bez bolova, zasluzila si to. Priusti si to sama sebi. A onda, tko zna. Bog ima kojekakve planove za nas. Zelim ti svu srecu ovog svijeta ❤️

MaloTele
    17. Lipanj 2020. 15:50

anna20

Chloe18

@anna20 vađenje tkiva testisa,woow to zvuci bolno 🙊 zapravo ni nez koliko je tocno los spermio,vidim da ih je puno nepokretnih, ostali parametri su okej,ima i cak morfološki dobrih pa mi to daje neku nadu ipak 😊 budem pametnija valjda 29,bar znam otprilike sta nas ceka :) tebi zelim svu srecu i pozitivan rezultat u utorak 🤞🤞🥰

Je, bolno je… ipal je to operacija… prerezu testis i unutarnji dio tkiva izvade… urolog je bio za to da se proba bez biopsije, al je moja lijecnica rekla da ona nevidi puno smisla u probavanju nego da je bolje da idemo na sigurno… nije mu bilo lako, al oporavio se za 4-5 dana… jos sam ga zezala da i nebi bilo u redu da samo.ja trpim, nek malo izdura… ugl boli, al mogu oni to.. ionak je bitan samo krajni rezultat😉😉🥰

Ajme uzas, nekako se nadam da cemo moc preskočit taj dio 😊🤞 to se inače mora ic kod loseg spermiograma? Sorry na pitanjima,totalno sam neupućena 🙊

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.