Arwen, žao mi je :( samo hrabro dalje!
Za hormone ne znam puno, ugl sam se vodila po doktorovim naputcima. Znam da sam progesteron morala vaditi 7dana (ako sam dobro zapamtila) nakon ovulacije, ne u iste dane kad i LH i FSH.
Prolaktin mi je bio prvi put visok (ne vidim koji su referentni intervali kod tebe) jer nisam sjedila prije vađenja krvi.
Hvala ti😊
Ovo moje su hormoni koje sam radila 3 dc!
Najvise me zanimao amh,ali na kraju ih nisam ni nosila svojoj dr.jer me ona nije ni slala da ih kontroliram,nego pokazala dr kad smo isli na konzultacije za mpo!
Ni on ih nije nista posebno komentirao,samo je tad rekao da mu nije jasno da sa ovakvim svojim i suprugovim nalazima nisam vec odavno trudna!
I onda se taj mjesec i dogodila trudnoca koja je na kraju zavrsila kiretazom!
Probat cu ucitati bolju sliku❤️
Od mene izgleda nista ovaj put, samo 2 folikula pa prekidamo sa menopurom i nastavlamo samo sa cetrotide. Pretpostavljam da ce bez menopura taj manji odustat pa cemo imat samo 1 kao i u prirodnom. Znala sam da sam nekako lose na femaru odreagirala, imala sam proljev svih 5 dana dok sam je uzimala i uopce nisam osjecala jajnike a na letrilenu jesam. Tesko da je menopur od 5-tog dana mogao spasit stvar. Vec sam otpisala i ovaj put, vec mi se ne da ici ni na sljedeci uzv ni na punkciju jer bi vec mogla gatat sta ce bit na aspiraciji, u labu i kasnije ma dan transfera
Bozma bas mi je zao da ti je tako ispalo, ali ja si nekako mislim da mi treba samo jedna dobra stanica, tako da se nadam da ce tebi bas ta biti ta dobra 🤞🍀
Arwen meni je bas neki dan dr. komentirao kako mi nije bas toliko nizak amh, a iznosi 0,9 ng/mL. Uz njega se gleda koliki ti je fsh (koji je tebi super, najbitnije da je ispod 10) i lh (koji je taman toliko manji od fsh koliko treba biti 😉). Uz amh ti se gleda i estradiol za koji bi mozda bilo bolje da je malo visi (ali za njega ne znam tocno koliki bi trebao biti - meni je slican pa mi je to dr. tako komentirao). Obzirom na ove hormone prije i ako si 87 godiste vjerojatno imas smanjeni br stanica ali bi kvaliteta trebala biti 👌
30 god., Amh 0, lh 16,21, fsh 11,6
1. Ivf 1/2020 gonal 300iu, cetrotide, brevactid,4 js, 2 oplođene i vraćene, beta 0
2. Ivf 3/2020 gonal 300iu, 5 stanica, 3 oplođene i vraćene, beta 0
3. Ivf-9.mj Petrova
Od mene izgleda nista ovaj put, samo 2 folikula pa prekidamo sa menopurom i nastavlamo samo sa cetrotide. Pretpostavljam da ce bez menopura taj manji odustat pa cemo imat samo 1 kao i u prirodnom. Znala sam da sam nekako lose na femaru odreagirala, imala sam proljev svih 5 dana dok sam je uzimala i uopce nisam osjecala jajnike a na letrilenu jesam. Tesko da je menopur od 5-tog dana mogao spasit stvar. Vec sam otpisala i ovaj put, vec mi se ne da ici ni na sljedeci uzv ni na punkciju jer bi vec mogla gatat sta ce bit na aspiraciji, u labu i kasnije ma dan transfera
Pocela sam ti pisati kilometarski post,pa ga slucajno izbrisala🤦🏽♀️
Mozda i bolje da ne citas Bibliju😂
Uglavnom,samo ti zelim reci da nista nije gotovo dok nije gotovo i da ne odustajes ovako odmah na pocetku!
Proglasila si poraz prije nego je prava borba i zapocela!
Razumijem i vjerujem da ti je tesko ali malo optimizma ne skodi!
Znas i sama da je dovoljna samo jedna dobra stanica i jedan kvalitetan plivac!
Ja ti od srca zelim da nam uskoro saljes ovdje slike pozitivnog testa!
Ja i suprug smo pokusavali skoro godinu i pol,probali sve i svasta,ja pratila O,planirali odnose,probali svaki dan u plodnim danima,pa onda jedan mjesec svaki drugi dan,pa poslije toga kako nam se da,pa onda opet po rasporedu i nikad nista...
Na kraju ostala trudna zadnji ciklus pokusavanja pred postupak od samo jednog odnosa u plodnim danima🤷
Nije dobro zavrsilo,ali nadam se da drugi put hoce!
Samo tu zelim reci da nade uvijek ima!
I zato glavu gore❤️
Arwen ovako mi se hormoni čine skroz ok. A AMH i nije toooliko nizak. Malo je niži, al sve je to ok. A to sto si ostala trudna nije nikakva prepreka da ti dr. ne da uputnicu za konzultacije za mpo ako zelis. Samo trazi!
Bozma jeb...mu jajca... vjerujem da bi najradje odustala, al tko zna. Mozda su ta dva dobra... MPO rulet 🤪 osjećam da nikad ne mozes biti dovoljno pametan sto se toga tiče. Uvijek je iznad glave pitanje: mozda sam mogla ovako ili onak?!? Sta bi bilo kad bi bilo...
Nikitta jesi išla na infuziju? Sutra nalazi?
Sunshine i ostale cekalice, kako je danas?
Bozma bas mi je zao da ti je tako ispalo, ali ja si nekako mislim da mi treba samo jedna dobra stanica, tako da se nadam da ce tebi bas ta biti ta dobra 🤞🍀
Arwen meni je bas neki dan dr. komentirao kako mi nije bas toliko nizak amh, a iznosi 0,9 ng/mL. Uz njega se gleda koliki ti je fsh (koji je tebi super, najbitnije da je ispod 10) i lh (koji je taman toliko manji od fsh koliko treba biti 😉). Uz amh ti se gleda i estradiol za koji bi mozda bilo bolje da je malo visi (ali za njega ne znam tocno koliki bi trebao biti - meni je slican pa mi je to dr. tako komentirao). Obzirom na ove hormone prije i ako si 87 godiste vjerojatno imas smanjeni br stanica ali bi kvaliteta trebala biti 👌
Puno ti hvala sto si pogledala i na komentaru!
Da,87 sam godiste,uskoro punim 33 godine i ovo nam je bila prva trudnoca koja je nazalost zavrsila tako kako je!
Nadam se da M necu dugo morati cekati,i da mi sad kiretaza nije smrdala hormone i sve ostalo!
Ti si 89 godiste?
Da li ti je dr.sta rekao kako popraviti estradiol?
Hvala ti jos jednom na odgovoru❤️
Hvala cure, ma doslovno smo zadnju lovu dali za ovo, a dobili ono sta smo mogli dobit bez iti jedne inekcije, a antralnih je bilo 7-8 komada.znam da je sve lutrija ali sve sam nade polagala u ovaj postupak. Sad su folikuli 14 i 12mm, pretpostavljam da do subote nece biti preko 18, tada ide stoperica. a iz dosadasnjih postupaka znamo da je meni i 20mm rano za stopericu i da ili ne bude stanice ili izvuku nezrelu stanicu, zato nista ne ocekujem. Napomenula sam vise puta to i rekao je uzet u obzir ali eto s tim sam rizikom racunala kad sam mijenjala doktora. Sva sreca da su me primili u KBC, da su me i ovaj put odbili tek onda bi bila bas lose. Ovako jos imam nade.
Arwen, tvoji nalazi izgledaju odlicno, ako mislis kod mpo doktora mozda da zatrazis jos i uputnicu za vitamin D, feritin, prolaktin. Neki to vole pogledat i prokomentirat.
Nikitra, kad ce tvoj nalaz?
P.s. Blacky89 da, sutra bih trebala dobit nalaze svega što sam vadila: vitamin D, folna, b6, b12, magnezij, svašta nešto mi je dala da vadim. 😅
Tek sad vidim, pisala sam post dok si ti objavila 😁
Puno ti hvala sto si pogledala i na komentaru!
Da,87 sam godiste,uskoro punim 33 godine i ovo nam je bila prva trudnoca koja je nazalost zavrsila tako kako je!
Nadam se da M necu dugo morati cekati,i da mi sad kiretaza nije smrdala hormone i sve ostalo!
Ti si 89 godiste?
Da li ti je dr.sta rekao kako popraviti estradiol?
Hvala ti jos jednom na odgovoru❤️
Arwen87, jesam, 89. godiste sam. Mi smo neki dan bili prvi put kpd prof. Vrcica i onda mi je on spomenuo da mi je niski estrogen, ali i da mi je duplo manji volumen maternice (uz niski amh i kontra omjer fsh i lh). Po njemu je to meni od rođenja, tj. nikada mi se sve to skupa nije razvilo kako treba. Uglavnom, on je meni za pripremu maternice dao folacin (dobijes na recept), vit. D i nesto je spominjao estrofem (pretpostavljam da cu kada se budem bockala uzimati i estrofem) za zadebljanje endometrija (to i je ustvari estradiol). Koliko znam ne mora te previse brinuti nizi estradiol, on se popravi sa estrofemom dosta brzo, ali kada je nizi potvrduje nizi amh, tj iscrpljenje jajnika
30 god., Amh 0, lh 16,21, fsh 11,6
1. Ivf 1/2020 gonal 300iu, cetrotide, brevactid,4 js, 2 oplođene i vraćene, beta 0
2. Ivf 3/2020 gonal 300iu, 5 stanica, 3 oplođene i vraćene, beta 0
3. Ivf-9.mj Petrova
Sortiraj odgovore
Najstariji