Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • 5trica
    20. Svibanj 2020. 10:29

Pozdrav cure ! htjeli bi na FET, zanima me dal ima kakvih promjena na Vuk Vrhovcu ? Kako sad rade s obzirom na Covid-19, kako se naručiti...?  Znam da su nešto preuređivali, daleko smo od Zagreba, svaka informacija je dobrodošla... Hvala puno puno unaprijed....

Tuma
    20. Svibanj 2020. 10:35

5trica

Pozdrav cure ! htjeli bi na FET, zanima me dal ima kakvih promjena na Vuk Vrhovcu ? Kako sad rade s obzirom na Covid-19, kako se naručiti…? Znam da su nešto preuređivali, daleko smo od Zagreba, svaka informacija je dobrodošla… Hvala puno puno unaprijed….

Pozdrav! Ja sam bila odmah prvi tjedan kad su se vratili radit. Zoves normalno za narudzbe, dodes mrvicu ranije jer ispred bolnice ispunis trijazni upitnik, izmjere ti temp i mozes ici obavljat sto trebas. Sto se tice samog postupka, za njega moras posebni trijazni ispunit i ti i muz, slikat ili skenirat i poslat na mail 2 tjedna prije ocekivane menge. 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• bo1989
    20. Svibanj 2020. 11:09

Nikitta ne znam ako ti moze sta pomoc, ali na sam uzimala tu i tamo vit. D, zaboravila sam ga prestati uzimat prije vadenja jer sam si unaprijed poslozila tablete za naredni tjedan 🤦‍♀️, vadila ga (bio mi je 117) i dr mi je dao recept za D vital 25 000 iu svaki drugi tjedan kao pripremu za postupak..

30 god., Amh 0, lh 16,21, fsh 11,6
    1. Ivf 1/2020 gonal 300iu, cetrotide, brevactid,4 js, 2 oplođene i vraćene, beta 0
    2. Ivf 3/2020 gonal 300iu, 5 stanica, 3 oplođene i vraćene, beta 0
    3. Ivf-9.mj Petrova

• Cupica7
    20. Svibanj 2020. 11:15

Leli91 -javim se cim novih informacija bude, tenkju za fige
    Viola1 -skroz ponavljam gradivo iz Betinog prirucnika, no cini mi se da sam jos uvijek u toliko toga neupucena... hvala za dobrodoslicu, i ja ju zelim, kao i srecu novim curama Marada, angribird,Tuma i 5trica :)

Grizli - ako mozes malo detaljnije sto vam je bilo s krvnim grupama? Mm je +, a ja - tj.razliciti RH faktori, pa jel u tu svrhu i od kojeg dc Decortin?

MM '89 Kriptozo., JA '90 -sumnja na pcos

1.Icsi - 5./2020. Betaplus- blaga stim., klomifen+menopur+ovitrelle(štoperica), 7js, 4 ok, 2 se razvile do blastoc., 1 vracena, minus na testu.
    1. FET 8./2020. - 🙏 docekali + i 1.betu 207

• Blacky89
    20. Svibanj 2020. 11:28

Nikitta ja sam bila negdje na netu pročitala da se prestaje kao 7 dana prije vadjenja vit D. Al da ga j...s sad ne znam gdje. Mislim da je i 4 dana dosta 😉 
    Pijem ga i ja isto. Vadila sam ga prošle godine u 9mj kad sam cijelo ljeto bila provela na suncu i bio je 85. Dakle sad je sigurno puuuno niži. Pijem vec jedno mjesec i pol onaj sto je Grizli preporučila. Al ja nekad strcnem dva puta 😂 napravim si 6000 jedinica 😂
    Meto oooo bome ces se načekat do 11-og mjeseca 🙈 jel radi posla ne možete prije ili? To je bas dugo 🤪

sunshine25
    20. Svibanj 2020. 11:30

Grizli 💚💚 poljubac tebi i djevojčici 😘
    Nikitta, evo brojim 5dnt, a od simptoma ni S 😂 jedino su mi dojčice malo bolne i napete, ostalo ništa. Nemam osjećaj pms-a pa je to valjda jedino pozitivno 😂 nakon onih ,, žileta'' par sati poslije transfera, nisam osjetila ništa spešl u trbuhu, ponekad me malo štrecne jajnik i to je to. Nemam kineza, ne planiram kupovati testove, a znaš da bih inače već jučer počela s testiranjem 🤦 

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

• 5trica
    20. Svibanj 2020. 11:45

Hvala puno Tuma !  Kad čitam postove, sve mi zvuči kao science fiction ! Kojim pojmovima, terminima baratate :/  Nama je iz prve uspjelo pa hvala bogu, nismo trebali sve ovo prolaziti ! Više od 3 godine je prošlo od tada, sad se spremamo na FET. Čitam forum redovito, mi koje smo manje aktivne, znajte da smo uz vas/nas i  da svaka rastuća beta koliko razveseli Vas, toliko i nas :)     

faith
    20. Svibanj 2020. 12:24

Nikitta

Grizli nisi mi odgovorila za vitamin D, a jedino si ga ti i Babylove pile, pa opet provjeravale. Valjda nisam zajebala stvar i prerano vadila od zadnje doze? Ne mogu nigdje online naći odgovor. Tvoj mail sam si screenshotala ❤️
    Avama meni je rečeno 2-3 mjeseca, onda 2 tjedna pauza, izvadit krv da se vidi napredak, onda sam opet pila 2 mjeseca, i opet prošla 2 tjedna bez i sad mi je dano to intravenozno. Na koje jutros nisam otišla 😂 Bila luda noć, vani oluja, ma kurac ću čekat trijažu u redovima koji su na Rebru užasni. Budem išla sutra, prekosutra, tako da Meto svakako pitaj mamu, kako joj je to sve bilo. I je li morala biti na tašte? Uh, FET u 11-om mjesecu tek, kako tako dugo čekate? Bit će to onda ljetna bebica lav/lavica 🥰
    Tuma vidiš onda je moguće kad uđem u postupak da će biti još tih glupih upitnika 😂💆🏼‍♀️

Nikitta ja sam 5 dana prije vadenja D vitamina prestala i u analizi su  mi rekla da je to ok.
    Al za zeljezo treba kao najmanje 3 tj pauze

20. Svibanj 2020. 12:25

Osim tih trijaznih upitnika treba se i testirati na covid 48 sati prije ocekivane M kad se krece u postupak ( ako sam dobro shvatila).
    Netko je prije par stranica pitao za visok LH na nizak AMH, evo prvi put da mi je netko objasnio. To znaci da sam nekad kad sam bila mladja imala PCOS, masna koza, akne (a imala sam) i taj odnos FSH i LH uvijek ostane, bez obzira sto sam sad u perimenopauzi ostao je LH veci od FSH. I kad krenemo s postupkom kontrolirat ce mi LH i ako bude visok 2dc uzet cu 1 cetrotide samo taj dan.Upisana sam za postupak krajem 06, nadam se da mi nece trebat ali isto se veselim sto su me napokon primili. I rekla mi je da pijem Q10, omegu, folnu, vit.D
    Jesam li ja jedina kojoj se cini da ovi socijalni detaljnije gledaju nalaze nego privatnici?

faith
    20. Svibanj 2020. 12:27

Danas mi je prva inj ginsl 375
    E sad me zanima kako sam pila caj od vrkute;stolisnika,qoenzim10,folnu,heferin(za zdljezo),D vitamin,selen,zink,DHEA i maticnu mljec
    Sa cime bi trebala prestat ,mozda sa cajevima???

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.