Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Blacky89
    19. Svibanj 2020. 22:10

Ispravak trijažni 😁 moj mob piše sto mu padne na pamet

Leli91
    19. Svibanj 2020. 22:24

Cupica7

Vecer pomocnice moje :)
    Hvala od <3 na savjetima za transfer, blizi se i moj pa se polako snabdjevam namirnicama, strpljenjem i suzdravam od bagera i traktora :D taman nam kopaju dvoriste, bas sam u napasti.

U cet.ujutro aspiracija, pa pon. ili ned. transfer (ne znam rade li nedjeljom u Beti?).

Cikla je pomogla - danas 6,3mm, cini mi se da raste po 0,5mm dnevno pa bi mogao malo bar nadoci do transfera. Od sad i umjesto jutarnje kave nju pijem, samo me vc uplasio -sve je bordo :o dobro ste mi najavile…

Cupica 
    Držim fige. Javljaj nam svakako kako se razvija situacija.
    Super da cikla pomaže  samo pij, do transfera će to biti super 

Al’ ja sam krenuo tamo gdje zelim
    i tamo gdje zelim cu sigurno doc

Ja - '91 AMH 13pmol, mm '92- crypto-azoo
    2 postupka, 5 transfera, rođena naša sreća ❤️
    U konzultacijama za drugu bebu
    lelicaa91@gmail.com

Grizli
    19. Svibanj 2020. 22:40

Sorry curke ne stignem vas pratiti bas stalno pa malo kasnim... 
    Ali da nakon ET nikako kupanje u kadi prvenstvo zbog bakterija, vidila sam Nikitin popis i to je to... Dobitan ciklus sam bila full zaposlena i u radovima al nisam dizala tesko, al nisam nista odmarala ni lezala, filovala se kako sam napisala bila cikla, ananas i dan prije fat-a cak i drmnula pivce za zivce 😁... Bila jako ppzitivna i uvjerena da je to to. Ja sam dan prije transfera rekla muzu da nazdravimo jer necemo do mog idućeg rođendan ppsto cu biti trudna... Smijao mi se, al 6 dana kasnije me prozvao vjesticom 😜... I da sex taj ciklus redovito kao da "lovimo" ovulaciju. 
    Nada88 utrice ja sam imala crinone gel al vjerojatno je isti princip do 12tt full doza i onda postepeno smanjivala do 14tt. Estrofem nisam uzimala. A heparinske injekcije sam ja samo do 26tt jer ja nisam imala znacajnu trombofiliju pa su me makli al isto postepeno svaki drugi pa svaki treci dan i onda prestala. Sretno.
    Kiki ja sam tek 9dc jer je onda folikulometrija pokazala da je tanak tj da nista nije odebljao od 7dc, do 12dc bio idealan. Kombinacija jako brzo dijeluje.
    Imace kad vas citam malo sam luda al mi fale ta iscekivanja plusica na ovoj temi. 😍 Sretno svima! 

19. Svibanj 2020. 22:52

Grizli kakvu si trombofiliju imala? eto ja slušam tebe pa svaki dan dvije čaše pive 
    što se tiče endometrija, namjerno ne jedem ni ciklu ni ananas ovaj put iako sam ih kupila, bojim se da mi opet ne rade  rano aspiraciju (to se desi svaki put kad promjenim doktira) pa da opet imam nezrele stanice, ovako ako i endometrij bude tanji možda malo pričekaju.
    Blacky89, ujutro idem na konzultacije u bolnicu pa ću vidjet ima  li kakvih trijažnih upitnika i hoće li biti FT1P. Zbog mojih godina i FSH oko 10 me jednostavno  vole odjebat, ako ja sutra prođem, sve prolazite 

Tuma
    19. Svibanj 2020. 22:54

Bozma

Tuma, vidim da ti je FSH 11? Meni je povisen (9-14) a bez problema dobijem po 5, 6 stanica i bude dosta oplodjenih. Super je ovo sve sto pijes, samo ti cikla nece pomoc za zeljezo, ali je dobra za zadebljanje endometrija. Ako imas nisko zeljezo pitaj doktora bijeli recept za kendural c. Tu su cure o njemu pisale, pa sam ga zato i trazila od doktora i s njim feritin digla sa 9 na 127. Ja sam jos uz ovo sta ti pijes i q10 i melatonin uzimala. Nemam odavno vise jer mi kasne posiljke sa iHerba. Nzn sta drugo da ga pitas osim tog recepta za dignut zeljezo. sigurno ce ti rec da nemas puno vremena, da moras u postupak sto prije, pricat ce ti o stimulaciji s kojom bi isao….ja ni nakon ovih 5-6 puta nemam puno pitanja kad dodjem na konzultacije. Evo sad sam pitala za scratching i embryo hatching i embryoglue. Sretno!

Da, 11 je. Super, puno hvala, pitat cu za kendural c. E da, vidjela sam za Q10, uzet cu onda i to. Ako nista, bar cu zdrava i puna vitamina biti 😅 a kad smo vec kod toga, sta je scratching?  Bio mi je i tsh povisen (5,4)  al je pao na 2,7. U meduvremenu sam uvela samo vit D i shatavari u prehranu, pa vjerujem da je nesto od toga utjecalo. Doktorica je rekla da sta god sam pocela piti, nastavim zasad😅 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Tuma
    19. Svibanj 2020. 22:57

Blacky89

Cure bas malo čitam sada kako idu postupci za vrijeme korone i da, fuck, kakav je to sad trijezni upitnik?
    Jel to jos jedan način da ti kažu: Fali ti jedan papir?!?!?

A da, jos jedna stvar da oduzi pocetak postupka. Mora proci 2 tj od kad ga ispunimo i posaljemo na mail bolnici da nismo bili u doticaju s oboljelima, da sami nemamo simptome i da nismo bili na rizicnim mjestima.... i onda jos moram paziti da bude 2 tj od kad posaljem da dode menga. Nez jel tako svudda ili samo u VV

👨 31 g, sve ok
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    Imamo Laru ❤

• Viola1
    19. Svibanj 2020. 22:59

MikicaC sretno s iščekivanjem, neka beta bude velika 🤞🍀
    Babylove o, pa ti još malo brojiš...kako je vrijeme proletilo. Sretno ti i javi nam lijepe vijesti! ❤️🍀🤞😘
    Ana26 tvoja priča nam daje veliku nadu i vjeru u čuda. Neizmjerno mi je drago. Čestitam ti i sretno dalje! ❤️🍀🤞
    Sunshine25 držim fige da je ovo onaj uspješan i da ugledaš veliku betu 27.5. 🤞❤️ Kako si nam sada?
    Avama sretno! 🍀
    Slee držim fige da se mrvica čvrsto primi i bude velika beta! 🤞🍀
    MakiST bitno da ima folikula 😀, a endo ćeš nabildati 💪 Sretno i javljaj nam novosti! 🍀
    Darliv čini mi se da su i upute oko anestezije drugačije od klinike do klinike... Koliko sam ja upučena ne smije se imati lak za nokte, nakit..
    Cupica7 dobro došla i što prije otišla na ljepše teme! Beta ti ne radi nedjeljom (iako ako ima neodgodive potrebe postoji mogućnost da se dogovori), tako da pretpostavljam da će ti transfer biti sub ili pon. Dosta info imaš na njihovoj stranici i u priručniku za MPO, pa si pogledaj ako će ti što koristiti. Sretno u četvrtak na aspiraciji! 🍀🤞
    Anitram1982 žao mi je 🙁. Drži se i hrabro dalje! Vjerujem da će ti IVF donijeti više sreće! 🍀
    Bozma bitno da ima folikula, a tvoja pozitiva će ti svakako pomoći! Nekako mislim da će ti ovaj postupak biti dobitan! ❤️🍀🤞
    Angribird izgleda da se nešto događa! Držim fige za veliku betu! 🤞🤞🤞🤞🤞
    Tuma dobro došla i što prije otišla na ljepše teme! 🤞
    Nikitta draga hvala ti što si nam sažela info da ih imamo na jednom mjestu! 🤗❤️ Uvijek dobro dođe podsjetiti se...a i nasmijala si me s traktorom i viljuškarom 😁
    Ja sam danas obavila prvu fulikulometriju 😀, za sada sam zadovoljna ima nekih 10 folikula od 10-11mm, endo je na 6.2, danas mi je 6DC. U četvrtak idem ponovno, pa ćemo vidjeti.. 

👩29(AMH 34,6pmol/l, PCO)
    🧑33(oligoasthenoteratozoo..)
    1. ICSI 10/2019 blaga stim, ET 3dan - 2 embrija (10st,10st), ß ❌
    2. ICSI 2/2020 blaga stim,ET 2dan - 1 embrij (4st), ß ❌
    3. ICSI 3/2020 prirodni, bez ET-a
    4. ICSI 5/2020 standardna stim, ET 3dan - 1 embrij (u fazi kompaktacije), ß ❌
    -FET 6/2020, blastica (BC 322), 1. ß 174,5; 2. ß 822,7 -imamo 2 ❤❤
    -15tt jedno 💔
    -3/2021 rođen dječak
    5. Spontana T 11/2021 - biokemijska
    6. Spontana T 3/2022 ❤
    1🐧

19. Svibanj 2020. 23:15

Viola1, opaaaa, 10 folikula....bit će i tu nešto. i ja sam danas 6 dc pa se pratimo. javljaj. ma kako nas popratiš sve, divim ti se

Tuma
    19. Svibanj 2020. 23:36

Nikitta

Grizli fališ nam tu sa savjetima i stručnim članicima, ali evo ja ponekad nadoknadim i tvoju šihtu 😂❤️ Htjela sam te pitati koliko mora proći od posljednjeg uzimanja vitamina D da bi se mogla provjeriti razina u krvi? Ja sam prestala 3-4 dana prije vađenja i sad s nestrpljenjem čekam rezultate. Valjda je to bilo dovoljno pauze 😂 I još jedna stvar (ako znaš) ili ako zna neka cura tu. Sutra trebam intravenozno primit željezo u bolnici. Jel moram biti na tašte ili mogu jesti ujutro? Za Kendural sam, dok sam ih pila, morala uzimati na prazan želudac ujutro, a pretpostavljam da je isto sa iv željezom.

Tuma prvi put čujem da mora proći 2 tjedna od upitnika. Ja sam bila u Petrovoj u ponedjeljak. Prošla trijažu i obavila pregled. Potom sam opet bila u petak; prošla trijažu i obavila lab. Sad opet idem ovaj tjedan na pregled. Svaki put samo prolazim trijažu i to je to. 5 min posla.
    Viola1 bome super ti je nalaz uzv 😍

Ja sam u VV obavila vadenje hormona stitnjace i konzultacije s trijazom van bolnice u satoru. Al za postupak traze neki posebni upitnik na mail da ispunimo i muz i ja i posaljemo. To nije za ostale preglede i laboratorij, vec samo za sami ivf. :/ ne znam stvarno

👨 31 g, sve ok
    Imamo Laru ❤

Tuma
    19. Svibanj 2020. 23:40

Viola1, hvala 😊  10 mi djeluje kao dosta ohrabrujuci broj! Sretno, drzim fige! 

👨 31 g, sve ok
    Imamo Laru ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.