Vita čestitam!
Ike meni je dr opce prakse odmah dala vit D od 25000 i pila sam prvi mjesec jednu ampulu tjedno i sad 1 na 10 dana… ici cu sad prekontrolirati D vitamin!
Radila sam nutrigenetiku i meni po mom genetskom kodu treba jako puno folne vec za normxlno funkcioniranje- 600mg a preporucena doza je 200,takoder moram dizati B vitamine i E vitamin, kao sto bi trebala unositi i duplo vecu dozu vitamina D nego sto je preporuceno, qoenzim takoder bi trebala vise unositi i vitamin A, Selen i Cink. Cekam razgovor sa nutricionisticom pa se nadam da cemo posloziti to kako treba! Mozda mi to onda slozi i stitnjacu jer po endokrincu i nuklearnoj moja stitna bi trebala biti OK!
A gdje si radila tu nutrigenetiku?
U Analiza Split smo radili suprug i ja... htjela sam u biti zbog moje kilaze sa kojom se borim godinama... uglavnom u 3 dana primjene se vec osjecam puno bolje....sad jel placebo... ali inace pojedem i budem brzo gladna... sad puno bolje to reguliram....
Jams svi dr ce ti savjetovati ako si mladja da vratite 1 embrij s tim da ako su dva u slamci, drugi se ne moze ponovno smrznuti.
Ja sam vracala i po jedan i po dvoje, a ostala trudna kad smo vratili dvije blastice, bila jedna beba. . Tako da najbolje znas sto da napravis. Sad imamo smrzlice i po jedan i dva, a odlucili smo se na vracanje dva. .
Sretno u odabriru😊
Moja dr je rekla da ako drugi ostane u slamci da ga mogu zamrznuti 🤷🏼♀️
Meni je talodjer biolog Patrik rekao kad sam isla na FET da iako su obje blastice u 1cskamki ako se predomislim da mogu 1 ponovno zamrznuti, da nije bas cesta praksa da to rade no ukoliko zelim da mogu... Nisam htjela jer mi se to ipak cinilo ono.. Zamrznuti pa odmrznuti pa ponovno zamrznuti i onda odmrznuti tu jednu blasticu.
Koje bi sanse bile da ona to sve prezivi, a FET 3500 KN... 🙄
Marta u vezi Maribora.. bio mi je prvi izbor jer imam par prijateljica koje su baš tamo ostale trudne, jučer bila u posjeti prijateljici sa blizancima i ona me stalno gura tamo. Ali druga prijateljica je bila u 12.mj nije uspjelo i sad ide drugi put i dr. joj rekao da po nalazima krvi iz prvog postupka vidi da je kasnila odgovorom na stimulaciju i da će ovaj put početi sa decapeptylom 10 dana prije pa tek onda menopure. Meni recimo u niti jednom od 3 postupka kod privatnih doktora tu kod nas nisu vadili estradiola ili bilo šta u toku postupka, pa kako onda mogu znat da ki nešto tre a mjenjati za drugi put. Tako da mislim da su ipak malo ozbiljniji tamo u MB jer tamo ne ideš na punkciju ili transfer bez da ti krv ne vade. Ne kompliciraju puno, cijena je ista i mislim da si moram dat šansu i tamo. Također imaju odlično opremljen laboratorij po svjetskim standardima, što tu kod nas nije slučaj. Alebic je super i biolog isto, i mislim da je najbolje da te uvijek prati isti doktor koji te već poznaje, ali Alebic inzistira na vraćanju 1 embrija a ja to ne želim! Pa imam 42 i pol godine! Koja je šansa da mi se jedan uhvati a kamo li 2! Tako da, evo upravo zovem Maribor jutros ali zauzeto da se naručim :)
Ovo je ziva istina i meni je Alebic rekao da je STROGO protiv vracanja dva embrija.
A za Maribor sam nesto nacula za ne placanje ponovno cijelog postupka u slucaju neuspjeha ali molim vas nemojte me uzeti za rijec, nisam 100% sigurna! Muz od jedne zenice koja je puno puta tamo isla mi je to prepricavao a znate kako to muski sami zakljuce! Pa nek to malo netko potvrdi ukoliko je istina. Ili je transfer samo puno jeftiniji nego drugdje u slucaju smrzlica-tako je neka prica bila.
Flower 👏❤️sretno Gelice sviđa mi se kaj si napisala za Mariboru daj mi reci da li onda tamo budeš ili putuješ koja je to klinika točno i kod koga ideš…
To je njihova drzavna bolnica, ali mi stranci možemo ići na postupak uz plaćanje. Pročitaj si na netu, napisi umjetna oplodnja maribor ima njihova stranica. Ja putujem kao i za Zg, pola sata mi je duže za MB, ali ako mi je nešto rano ujutro onda idem dan ranije pa prespavam. Evo, dobila sam ih i naručila se sa sljedećim menstruacijom krećem u postupak, znači kraj trećeg ili početak četvrtog mjeseca.
Bok svima, zanima me gdje kupujete maticnu mlijec, citam za Radosevica, da, su oni najbolji,posto imam Pcos htjela bih pokusati i sa tim, ovaj mj sam isla kod skvorca u prirodni postupak ali folikuli nisu mrdnuli od 8.3mm,pa je ocito anoovulacijski ciklus,sa suprogom je sve ok, jedino ja imam visok amh, u 4mj.idem u polustimulirani postupak, pa zelim probati "nabildati" folikule☺️
Ja uzimam m.mlijec Koler, Radošević je najrasprostanjeniji ali ne i najbolji. Meni su medari rekli da nema šanse da uspije toliko m.mlijeci napraviti koliko on to svuda prodaje, i da se u njihovom krugu prica da uvozi iz Kine. Da li je tocno ne znam, ali radje sam uzela Koler m.mlijec za koju sam iz više izvora čula da je prava m.mlijec. Ali ne znam da li je imaju još za prodati jer su rekli da je nema puno pošto je vila loša godina za med i pcele
Hvala Gelice, a neznam ni sama, htjela bih probati s maticnom, vise sam luda od svega, nema sta nisam probala samo da nam uspije,, probat cu i ja od Kolera, malo cu proguglati☺️
👩30,,pcos 🧔32
Od 2014.pokusavamo
👦10god.rodila 2010.
2/2015.1biokemijska
5/2017.missed AB 7tt
7/2018.2biokemijska
1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️
Violazao mi je :(
Didi ja pijem Radosevicevu, iskreno nemam pojma kakva je, dobila sam je na poklon. Pijemo je i muz i ja.
Mene strah i tih prirodnih stvari sama birwti sto cu kombinirati da nesto ne zeznem.
Da i mene je toga strah, od terapije koristim gyinositol i vitamin d, pa neznam jel mogu uz to jos i maticnu
👩30,,pcos 🧔32
Od 2014.pokusavamo
👦10god.rodila 2010.
2/2015.1biokemijska
5/2017.missed AB 7tt
7/2018.2biokemijska
1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️
Bok svima, zanima me gdje kupujete maticnu mlijec, citam za Radosevica, da, su oni najbolji,posto imam Pcos htjela bih pokusati i sa tim, ovaj mj sam isla kod skvorca u prirodni postupak ali folikuli nisu mrdnuli od 8.3mm,pa je ocito anoovulacijski ciklus,sa suprogom je sve ok, jedino ja imam visok amh, u 4mj.idem u polustimulirani postupak, pa zelim probati "nabildati" folikule☺️
Ja uzimam m.mlijec Koler, Radošević je najrasprostanjeniji ali ne i najbolji. Meni su medari rekli da nema šanse da uspije toliko m.mlijeci napraviti koliko on to svuda prodaje, i da se u njihovom krugu prica da uvozi iz Kine. Da li je tocno ne znam, ali radje sam uzela Koler m.mlijec za koju sam iz više izvora čula da je prava m.mlijec. Ali ne znam da li je imaju još za prodati jer su rekli da je nema puno pošto je vila loša godina za med i pcele
Hvala Gelice, a neznam ni sama, htjela bih probati s maticnom, vise sam luda od svega, nema sta nisam probala samo da nam uspije,, probat cu i ja od Kolera, malo cu proguglati☺️
Meni dr.Alebic rekao neka uzimam sve šta mislim da mi može pomoći, ja sam na m.mlijeci i q10, folna. Taman kad krenem u postupak biti će 3 mjeseca da uzimam.
Marta u vezi Maribora.. bio mi je prvi izbor jer imam par prijateljica koje su baš tamo ostale trudne, jučer bila u posjeti prijateljici sa blizancima i ona me stalno gura tamo. Ali druga prijateljica je bila u 12.mj nije uspjelo i sad ide drugi put i dr. joj rekao da po nalazima krvi iz prvog postupka vidi da je kasnila odgovorom na stimulaciju i da će ovaj put početi sa decapeptylom 10 dana prije pa tek onda menopure. Meni recimo u niti jednom od 3 postupka kod privatnih doktora tu kod nas nisu vadili estradiola ili bilo šta u toku postupka, pa kako onda mogu znat da ki nešto tre a mjenjati za drugi put. Tako da mislim da su ipak malo ozbiljniji tamo u MB jer tamo ne ideš na punkciju ili transfer bez da ti krv ne vade. Ne kompliciraju puno, cijena je ista i mislim da si moram dat šansu i tamo. Također imaju odlično opremljen laboratorij po svjetskim standardima, što tu kod nas nije slučaj. Alebic je super i biolog isto, i mislim da je najbolje da te uvijek prati isti doktor koji te već poznaje, ali Alebic inzistira na vraćanju 1 embrija a ja to ne želim! Pa imam 42 i pol godine! Koja je šansa da mi se jedan uhvati a kamo li 2! Tako da, evo upravo zovem Maribor jutros ali zauzeto da se naručim :)
Ovo je ziva istina i meni je Alebic rekao da je STROGO protiv vracanja dva embrija.
A za Maribor sam nesto nacula za ne placanje ponovno cijelog postupka u slucaju neuspjeha ali molim vas nemojte me uzeti za rijec, nisam 100% sigurna! Muz od jedne zenice koja je puno puta tamo isla mi je to prepricavao a znate kako to muski sami zakljuce! Pa nek to malo netko potvrdi ukoliko je istina. Ili je transfer samo puno jeftiniji nego drugdje u slucaju smrzlica-tako je neka prica bila.
Da, rekao je da ako je jedan slabije kvalitete od drugog da može omesti implantaciju ovog boljeg, po nekim studijama...A ako su dva iste kvalitete da postoji rizik od blizanaca trudnoće. I sve to ok. Ali ipak ne možeš prema svim pacijenticama imat isti pristup, naravno da nekoj mlađoj ženi sa super blastocistama nećeš vratit 2 embrija, ali meni od 42 godine, treći dan embrij (jer do blastociste nismo nikad došli ) ipak nije bas rizik vratit 2 embrija koja sam imala i bili su iste kvalitete. Ne, vratio mi jedan a drugi nije nastavio razvoj 4 dan u laboratoriju. Možda u meni bi!
Marta kod dr. Milana Reljića sam u Mariboru. On je voditelj odjela mpo. Svi su ultra, ali ultra ljubazni!
Vita čestitam!
Ike meni je dr opce prakse odmah dala vit D od 25000 i pila sam prvi mjesec jednu ampulu tjedno i sad 1 na 10 dana… ici cu sad prekontrolirati D vitamin!
Radila sam nutrigenetiku i meni po mom genetskom kodu treba jako puno folne vec za normxlno funkcioniranje- 600mg a preporucena doza je 200,takoder moram dizati B vitamine i E vitamin, kao sto bi trebala unositi i duplo vecu dozu vitamina D nego sto je preporuceno, qoenzim takoder bi trebala vise unositi i vitamin A, Selen i Cink. Cekam razgovor sa nutricionisticom pa se nadam da cemo posloziti to kako treba! Mozda mi to onda slozi i stitnjacu jer po endokrincu i nuklearnoj moja stitna bi trebala biti OK!
A gdje si radila tu nutrigenetiku?
U Analiza Split smo radili suprug i ja… htjela sam u biti zbog moje kilaze sa kojom se borim godinama… uglavnom u 3 dana primjene se vec osjecam puno bolje….sad jel placebo… ali inace pojedem i budem brzo gladna… sad puno bolje to reguliram….
To je sigurno dobro, barem vidiš šta ti fali i šta treba mjenjati
Sortiraj odgovore
Najstariji