Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    vuky
    01. Ožujak 2020. 08:23

monkae mislim da svakako moras ici vaditi estrogen 3.3. pa ce ti onda reci sto dalje, ne znam kako to ide u dugom protokolu, ali minje logicno da se prati neka shema... probaj se ne brinuti toliko unaprijed, radis sve kako ti doktor kaze i probaj imati povjerenka... sretno ...
    Mrva, cure... jako je tesko toliko puta dozivjeti ovaj neuspjeh, vidim koliko je tesko meni nakon 2... boli iznutra, boli iz vana... bol je grozna... ali moramo naci nacin da se nosimo sa ovim, neke ispusne ventile... Isto sam se dosta udaljila od svih... ne treba mi nitko da mi govori da mogu zivjeti bez djece... da to nece biti kraj svjeta... jako dobra frendica mi neki dan u tom stilu, da odmorim tjelo od ivf, mislim, ona brine o meni i sve 5, ali ja sam sad spremna na sve za bebu, a to ne razumije... i onda mi se neda uopce razgovarati... druge kazu biti ce, opustite se... e ne, nece biti kad se opustimo jer smo se vec opustili svakako... tak da, kuzim... i da, meni jedno vrijeme bio period da izbjegavam klince, ali ne mogu vise... uzivam biti okruzena djecom, to mi je najbolja energija... tako da...
    Pink uzivajte 💗 toliko smo se raspisale da bi sazetak bio nekoliko stranica bar! 
    Čekalice bete, kako ste? Ima kalvih dobrih simptoma? Vjesti? 

01. Ožujak 2020. 08:25

monkae

Molim vas za POMOC! Vec sam pisala tu par postova nazad ali mi nitko nije odgovorio pa da pokusam opet. Zbunjena sam i ustravljena ovako; zadnja mens bila 20.01 pila sam kontracepciju od 03.02 do 27.02. Rekli su mi od 03.03 vaditi estrogen (u kojim vrijednostima treba biti za nastavak postupka) i krenuti s bockanjem(menopur 150). Ja nisam dobila jos a vec je 01.03, trebam li uopce dobiti ili samo krenuti s Menopurom. Molim vas, molim ako koja zna da mi da odgovor

Koliki estrogen za postupak mora biti to zbilja ne znam jer ga nisam nikad vadila pred početak stilulacije.. A za Menopur vjerujem da moras prvi dobiti mengu pa tek onda krenuti sa stimulacijom. U kojoj si bolnici, ne mozes li njih nazvati ili zar ti oni nisu rekli kad da startas s lijekom? 
    Vjerojatno i za estrogen su racunali da ces dobit M pa ga onda izvaditi a tebi se sad mozda sve pobrcklalo od kontracepcije. Najbolje sutra nazovi bolnici i sve im objasni. 

• Viola1
    01. Ožujak 2020. 08:56

Gelica možda da poslušaš svoju intuiciju i odeš na postupak u Sloveniju, mislim da bi ti bilo teže kada bi išla ovdje i imala negativan rezultat jer bi se stalno pitala, e što bi bilo da sam... Svakako dobro razmisli i napravi kako ti najbolje odgovara zbog svih čimbenika. Želim ti sreću u svakom slučaju! 🍀
    Sunshine znači krećeš ubrzo po malu Janicu 😀 neka sve ide po planu i naravno bude uspješno 🤞
    Nina985 nadam se da je implementacija u pitanju 🤞
    Mrva1986 drži se draga, biti će bolje! Jednostavno mora! Vjerujem da ćeš doći do toliko željenog cilja i biti jedna snažna majka lavica! ❤️😘
    Mia1411 oho, ti si u čekanju bete... Sretno ti! 🍀
    Nisi nam ništa pisala, baš si samozatajna. 
    PinkFairydust draga, lako za zaostatke, pohvatat ćeš to usput... Samo uživaj, zaslužila si! 😘
    Samara od sada si trudna 😀, neka tako i ostane i bude velika beta za 14 dana 🤞🍀🙏

👩29(AMH 34,6pmol/l, PCO)
    🧑33(oligoasthenoteratozoo..)
    1. ICSI 10/2019 blaga stim, ET 3dan - 2 embrija (10st,10st), ß ❌
    2. ICSI 2/2020 blaga stim,ET 2dan - 1 embrij (4st), ß ❌
    3. ICSI 3/2020 prirodni, bez ET-a
    4. ICSI 5/2020 standardna stim, ET 3dan - 1 embrij (u fazi kompaktacije), ß ❌
    -FET 6/2020, blastica (BC 322), 1. ß 174,5; 2. ß 822,7 -imamo 2 ❤❤
    -15tt jedno 💔
    -3/2021 rođen dječak
    5. Spontana T 11/2021 - biokemijska
    6. Spontana T 3/2022 ❤
    1🐧

vuky
    01. Ožujak 2020. 09:02

Monake ne znam ako si nekad bila na kontracepciji ali ja bi obicno dobila 3. ili 4. dan nakon zadnje pilule, pa ocekuj sutra vjerojatno M. Btw. ja isto nikad tijekom postupka hormone nisam vadila, to mi se cini bolje i logicnije...

01. Ožujak 2020. 09:08

vuky

Monake ne znam ako si nekad bila na kontracepciji ali ja bi obicno dobila 3. ili 4. dan nakon zadnje pilule, pa ocekuj sutra vjerojatno M. Btw. ja isto nikad tijekom postupka hormone nisam vadila, to mi se cini bolje i logicnije…

Ja sam vadila kad bi dobila mengu ali fsh lh i tsh estrogen nisam nikad.... 

MimiDrimi
    01. Ožujak 2020. 09:13

Monake, ovisi o tome jesi li u dugom ili kratkom protokolu. Naime, ako je kratki protokol kreces od, najčešće, 2 dana menstruacije. Ako si u dugom postupku-kreće se od 21. dana menstrucije koja je prošla (znači počne se bockati prije nego nastupi sljedeća). Po tvom što sam iščitala će biti kratki i vadis hormone na prvi dan pikanja da vide koje je stanje sa vrijednostima.
    Npr. meni su rekli da dođem 2 dan menstruacije na vađenje estradiola i ako je okej, na podizanje injekcija jer od tog dana krećem.
    U prošlom postupku sam bila u dugom protokolu. 
    Poslušaj cure, nazovi ili odi i reci im u kojoj si fazi. 

Ja 32 - nizak AMH (1.34 pmol)
    Muž 35 - azzo - smrznuti materijal iz TESE postupka
    1. ICSI 10/2019 - Petrova - dvije stanice - transfer jedne trodnevne - Beta 0,4
    2. ICSI 3/2020 - Petrova - došli do 9dc - odgođen postupak zbog Korone
    3. ICSI 8/2020 - Petrova - kratki protokol, brzo ovulirala, 7dc aspiracija, prazan folikul
    4. ICSI 9/2020 - Petrova - dugi protokol, dvije j.stanice, nisu se oplodile zbog odabira lošeg zamrznutog spermija
    5. 11/2021 Škvorc - novi postupak

Samara
    01. Ožujak 2020. 09:13

Cure help, tek prije sat vremena su mi vratili i vec imam bolove dolje. Mislim da je to prerano da bi osjecala da se namjesta ili slicno. Se trebam brinuti? 

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

sunshine25
    01. Ožujak 2020. 09:15

Mimidrimi, pa ne bocka se menopurom prije M, nego supresija, a u ovom slučaju su to pilule. Menopurom kreće poslije menge, ja sam u dugom protokolu kretala čak 6dc sa puregonom. 
    Samara, bolovi su normalni, to je od transfera, ipak su čačkali dolje 😁 bez brige, odmaraj 💚

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

Meto
    01. Ožujak 2020. 09:19

Monkae menga uvijek zeza kad ne treba, savjet koji je meni upalio zadnji put kad mi je kasnilo tjedan dana je taj da sam izasla i popila malo alkohola i opustila se i ujutro odmah dosla, ocito kocimo sve sa svojim stresom i iscekivanjima. Estrogen nisam vadila😊🤞
    Mrva nadam se da si malo bolje jutros❤️ 
    Mislim da bi i ja trebala potraziti nove frendice, doduse imam jednu, pravu, ove stare su sve otisle vani u bijeli svijet😫 I bas mi frendica govori prosli tjedan da sta je meni, da me prije samo trebalo obavijestiti por i ja spremna a sad jedva da se javim. Hvala joj sto me maltretira svaki dan da se ne osjecam samom jer je i ona prolazila ovo sta i mi💖 Al da sam usamljena, jesam i cak razmisljam da pijem normabelice pred spavanje jer spavam kao janje na raznju😔 
    Mia, Samara betocekalice, sretno😍🤞

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

• avama
    01. Ožujak 2020. 09:45

flower93

Da li bol u trbuhu koji je nadut i tvrd na dodir mogu prepisat hiperu?? Naime, ne boli me toliko kod jajnika vec cak oko pupka pa prema gore. Grozan osjecaj

Tako je mene bolilo, kao da imam kamenje u trbuhu

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.