Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    iris_iris
    28. Listopad 2020. 17:27

Lucija, pa da, ljudi to generički lupaju i onda si ti kao loša jer se ne oduševiš tom idejom. 

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

Razumna
    28. Listopad 2020. 17:30

NadimakMTB

Dada31, ti si zlo. Vidjet ću kako ću se osjećati za vikend.

Nikitta, kad spominješ traume, jesi li probala psihoterapiju? Možda neće pomoći endometriozi (a možda i hoće), ali će sigurno pomoći tebi. Ja idem već godinama i preporodila sam se.Razumna, možeš li me podsjetiti u kojoj si ti fazi? Na žalost, propustila sam to, vidim da mi nisi na popisu

Ne znam kako se dođe na popis.
    Ja sam 5g u braku bez djece. Godinu dana sam naganjala svog ginekologa i slušala kako je sve ok i da se opustim, onda sam tražila uputnicu za Vinogradsku a u Vinogradskoj su me mislila na AHI poslati. Trenutno skupljam nalaze.
    I u 11mj idem kod Lučingera na konzultacije i mislim kod njega na MPO.
    On mi je sam rekao da AHI sa 35g nema smisla jer mu je uspješnost 10-11% i tako mi je predlozio MPO i ja sam odmah pristala.

Pa ako to ne uspije lako ja odem u Vinogradsku na AHI.
    Po meni su to sve šanse. Ja to gledam čisto matematički,  nešto mora upaliti 🤔

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

iris_iris
    28. Listopad 2020. 17:32

Women_name i ja sam o tome tek neki dan stvarno iskreno razmišljala i mislim da isto ne bi, donaciju bi sigurno pokušala radije. 

MPO od 7/20
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    iris676.iris@gmail.com

iris_iris
    28. Listopad 2020. 17:33

NadimakMTB

iris_iris

Lucija, sad kad pišeš se sjećam da si već spominjala to. Tog me strah jer sam ja uvijek cijela fina i samo slušam i onda kad odem i kad sve sjedne, onda bi pitala još 800 pitanja. A moj muž je skroz drugačiji, on odmah ispaljuje i sve riješi, a s obzirom na ovu situaciju neće moć ić sa mnom. Morat ću njega odglumit A probat ćemo s njim, a Luči je odmah sljedeći po redu.

Zato su popisi zakon!
    Napravite muž i ti skupa popis pitanja.

Daaa, popisi su zakon i planiram se pripremit da izrešetam doktora hehe. Dobra ideja da i MM uključim, njemu pola toga nije baš najjasnije i zato će imati puno bolja pitanja od mene. 

MPO od 7/20
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    iris676.iris@gmail.com

28. Listopad 2020. 17:34

Razumna

NadimakMTB

Dada31, ti si zlo. Vidjet ću kako ću se osjećati za vikend.

Nikitta, kad spominješ traume, jesi li probala psihoterapiju? Možda neće pomoći endometriozi (a možda i hoće), ali će sigurno pomoći tebi. Ja idem već godinama i preporodila sam se.Razumna, možeš li me podsjetiti u kojoj si ti fazi? Na žalost, propustila sam to, vidim da mi nisi na popisu

Ne znam kako se dođe na popis.
    Ja sam 5g u braku bez djece. Godinu dana sam naganjala svog ginekologa i slušala kako je sve ok i da se opustim, onda sam tražila uputnicu za Vinogradsku a u Vinogradskoj su me mislila na AHI poslati. Trenutno skupljam nalaze.
    I u 11mj idem kod Lučingera na konzultacije i mislim kod njega na MPO.
    On mi je sam rekao da AHI sa 35g nema smisla jer mu je uspješnost 10-11% i tako mi je predlozio MPO i ja sam odmah pristala.

Pa ako to ne uspije lako ja odem u Vinogradsku na AHI.
    Po meni su to sve šanse. Ja to gledam čisto matematički, nešto mora upaliti 🤔

Po meni ti je dobro i rekao.. S 35 godina raditi inseminacije a 5 godina se doma 'inseminirate' je cisto gubljenje dragocjenog vremena a nismo vise u cvijetu mladosti.... 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Listopad 2020. 17:40

Razumna, ja te stavljam na popis  Stavila sam da ideš u postupak u 11 mjesec, bit ćemo optimistični!

I slažem se s Lucijem, kakav crni AIH s 35 godina. Nisi stara, daleko od toga, ima nas ovdje dosta starijih. U tvojim godinama je vjerojatnost poprilično velika, ali će za par godina početi opadati, pa je bolje ne gubiti vrijeme. 

💔💔💔

28. Listopad 2020. 17:42

LUCIJA007

Nikitta

Women_name hvala,to su i moja djeca, ljubav je ljubav, ne treba naziv ni krvno srodstvo. Bilo je teško na početku, neću lagati, ali davala sam sve od sebe, i sad berem polako plodove. Život bi mi bio prazniji bez njih, zato sam zahvalna što nismo samo muž i ja, bez obzira na sve, imam dječji smijeh u kući, družimo se, idemo u shopping, crtamo, radimo zadaće, gledamo Friends, igramo se, učimo, dala sam im do znanja da će na mene uvijek moći računati, ma što god se dogodilo. I tako evo već 8 godina ja sam sretna pomajka. ❤️

Aaa… Ovo je tako divno od tebe i stvarno su sretni sto te imaju i ti njih..
    Vjerujem da nije lako uvijek jer ipak tu je biološka mama i na nju moras 'paziti' ali… Prekrasno od tebe… Moj kum se ozenio a ima curicu iz prijašnjeg braka, i ta mala je toliko zavoljela svoju pomajku da ja kad to vidim sva se raspekmezim… Toliko ljubavi te malene curice prema njoj i obrnuto.. Ona samo kaze da je to njezina srećica najveca💓…
    Kum mi ode na teren ona ostane sama s njom (kad je njegov tjedan cuvanja) one se ono isto oblace 😍🌺 drze za ručice.. Ma kao da je njezina biološka kćer…

I da, ni oni nemaju svoje zajednicko dijete... Ne pitam nista zasto ,zele li, imaju i oni vec godina, dugo su vec skupa a ja svoj nos u tudju intimu ne guram,za razliku od svoje okoline🙄🤢... 

iris_iris
    28. Listopad 2020. 17:43

Lucija, hvala ti što nam pišeš o ovim našim stvarima u situaciji u kojoj si sada. Znam da si svašta prošla i puno znaš i ti i Nikitta i još neki ste nam izvor toliko korisnih informacija bez kojih bi lutale i možda birale krive puteve i išle nespremne na konzultacije i slično. Hvala ti na tome, od srca ti želim da netko nešto čuje/sazna i da tebe usmjeri u nekom smjeru koji će te dovesti do rješenja ove tvoje teške priče. 

MPO od 7/20
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    iris676.iris@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Listopad 2020. 17:43

Nikitta, hahaha, kako je svijet mali. I ja sam prije godinama išla kod CIR terapeuta, prije godinu dana sam počela s terapeutom jedne druge metode. Jako sam zadovoljna, i ovim prvim i ovim sad. 
    Po mom iskustvu, blabla terapije ne pomažu, barem meni. Osim za izjadati se, ali nije da mogu nešto kasnije s tim.

💔💔💔

• *.Women_name.*
    28. Listopad 2020. 17:46

Iako curke nikad ne znate. Evo ja i frendica krenule skupa na postupak. Ona od mene starija 10 godina, muž također. Ja PCOS s ovulacijama, ona bez ovulacija, i muški faktor kod oboje. Kod istog doktora, njoj preporučio stimulirani AIH, meni prirodni IVF. Bome ona u 5 mj trudnoće! Čuda se događaju ponekad. 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.