Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lana3
    26. Listopad 2020. 20:39

Kakvo je uopće stanje u Petrovoj? Da li rade svi doktori u humanoj? Koliko se cca ceka na termin za uzv? 

🧔 33 👩 33
    1. IVF Petrova, uspješan (15 dnt beta 7178, 24 dnt 28547)
    2. IVF Beta plus (9dnt 222, 13dnt 1901, 16dnt 6100)

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    26. Listopad 2020. 20:43

manemoj, svaka od nas različito reagira na hormone. Nekome možda Rekovelle ne odgovara, a ti možda fantastično reagiraš na njega. Samo opušteno.  

Ana26, ja se stvarno ne razumijem u probleme sa štitnjačom. Držim fige da će ti samo promijeniti terapiju i nastaviti s postupkom. 

💔💔💔

AuroraB
    26. Listopad 2020. 20:45

Lucyinthesky možda nije do terapije nego do tajminga štoperice. Ja sam danas rekla doktorici da su mi bile nezrele, na što je ona rekla da ćemo onda drugi puta dati kasnije štopericu, međutim nakon što je zvala labos i uvrdila pravu istinu, rekla da je onda ipak dobro štoperica dana.
    Da li ste pričali za drugi put o dvostrukoj štoperici? 
    Manemoj nemoj da te mi preplašimo, mi samo malo brbljamo na temu🙂 Navodno bi te trebale biti kvalitetne, danski je lijek koliko sam vidjela. Rekao je dr. da se sa tom terapijom ide na manji broj, ali na bolju kvalitetu. Nadajmo se da mu možemo vjerovati🙂🙌

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

26. Listopad 2020. 21:05

Ana26

Nikitta, MTB A šta mislite hoće mi otkazati postupak zbog preniakog TSH?

Pa ja nisam mogla u postupak dok mi tsh nije bio između donje granice i 2. Kao nekakav idealan za ivf je oko 1. U svakom slucaju bolji je niži nego da je visok. Ne znam koliko pijes, ali sigurno ce ti sniziti endokrinolog.

Lucyinthesky
    26. Listopad 2020. 21:11

AuroraB

Lucyinthesky možda nije do terapije nego do tajminga štoperice. Ja sam danas rekla doktorici da su mi bile nezrele, na što je ona rekla da ćemo onda drugi puta dati kasnije štopericu, međutim nakon što je zvala labos i uvrdila pravu istinu, rekla da je onda ipak dobro štoperica dana.
    Da li ste pričali za drugi put o dvostrukoj štoperici?
    Manemoj nemoj da te mi preplašimo, mi samo malo brbljamo na temu🙂 Navodno bi te trebale biti kvalitetne, danski je lijek koliko sam vidjela. Rekao je dr. da se sa tom terapijom ide na manji broj, ali na bolju kvalitetu. Nadajmo se da mu možemo vjerovati🙂🙌

Ja si isto mislim da je do tajminga punkcije(a to oni nikada neće reći), ali možda i do terapije koja nije dobro pogođena.Kao, išlo se na to da ih dobijemo manje, kvalitetnijih, pa eto...
    Zato sam i išla po drugo mišljenje i u Ivf-u su mi rekli da je to sve čisto moguće,a dogovarali smo se i oko druge štoperice, pa ćemo vidjeti.Optimistična sam, trudim se biti 😊
    Manemoj svi smo mi različiti i terapija isto ima raznih tako da svatko reagira drugačije. Ne znači ako meni nije odgovaralo da ni tebi neće. Samo hrabro 🤞💪

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

AuroraB
    26. Listopad 2020. 21:13

Lana3

Kakvo je uopće stanje u Petrovoj? Da li rade svi doktori u humanoj? Koliko se cca ceka na termin za uzv?

Imaju oboljelih od korone, jer mi je rekla doktorica da se boje svakog poziva da ne čuju da je još netko zaražen. Rade punom parom, bez slobodnih dana. Užasna im je ta situacija kao i nama. Nemaju gužvi jer tako i naručuju. Ja sam došla npr na red kad sam bila i zapisana, nisu mi pomaknuli termin. Rekla mi je i da daju sve od sebe da se postupci odvijaju, i da im je stvarno stalo, iako je realnost da se negdje i skroz obustavljaju postupci.
    Ja sam joj se zahvalila što se toliko trude u ime svih nas, spomenula sam da su mnoge žene u brizi i da smo jako sretne što se ništa ne obustavlja🤗

Btw meni je Rekovelle doza 12, a ne 75 kako sam napisala.

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

manemoj
    26. Listopad 2020. 21:18

AuroraB

Lana3

Imaju oboljelih od korone, jer mi je rekla doktorica da se boje svakog poziva da ne čuju da je još netko zaražen. Rade punom parom, bez slobodnih dana. Užasna im je ta situacija kao i nama. Nemaju gužvi jer tako i naručuju. Ja sam došla npr na red kad sam bila i zapisana, nisu mi pomaknuli termin. Rekla mi je i da daju sve od sebe da se postupci odvijaju, i da im je stvarno stalo, iako je realnost da se negdje i skroz obustavljaju postupci.
    Ja sam joj se zahvalila što se toliko trude u ime svih nas, spomenula sam da su mnoge žene u brizi i da smo jako sretne što se ništa ne obustavlja🤗

Btw meni je Rekovelle doza 12, a ne 75 kako sam napisala.

Meni je doza 9.. znači još manje.. tko će sad dočekati srijedu 🙄

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Lucyinthesky
    26. Listopad 2020. 21:21

AuroraB pitala si me i za dozu, moja je bila 9 nečega...

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• Ana26
    26. Listopad 2020. 21:26

angribird

Ana26

Pa ja nisam mogla u postupak dok mi tsh nije bio između donje granice i 2. Kao nekakav idealan za ivf je oko 1. U svakom slucaju bolji je niži nego da je visok. Ne znam koliko pijes, ali sigurno ce ti sniziti endokrinolog.

Pila sam 50mg, pa mi je TSH bio oko 6 i onda mi je povišena doza na 75mg, a vikendom 100mg i nakon 2 tj TSH mi je bio 0.14 pa sam zvala MPO dr i rekla je da nastavim s terapijom do pregleda koji je 30.10. Zvala sam endokrinologa, a nikako ih ne mogu dobiti. Ja sam pitala mpo dr zar mi nije previsoka doza, a ona je rekla da treba vremena da se izregulira i da ne smanjujem dozu. 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

26. Listopad 2020. 21:30

Ana26

angribird

Ana26

Pila sam 50mg, pa mi je TSH bio oko 6 i onda mi je povišena doza na 75mg, a vikendom 100mg i nakon 2 tj TSH mi je bio 0.14 pa sam zvala MPO dr i rekla je da nastavim s terapijom do pregleda koji je 30.10. Zvala sam endokrinologa, a nikako ih ne mogu dobiti. Ja sam pitala mpo dr zar mi nije previsoka doza, a ona je rekla da treba vremena da se izregulira i da ne smanjujem dozu.

Hm, ja bih sama sebi smanjila do petka ali ja pijem terapiju vec godinama pa znam kako mi reagira. Nemam hashimoto, imam samo hipotireozu. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.