Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    26. Listopad 2020. 20:22

Nikitta

MTB a svakako ću provjerit telefonski i na vrijeme rezervirati termin. Bit će kako mora! Drži distancu od muža, ljudi u većinu slučajeva razviju simptome 1-3 dana od kontakta sa zaraženim, ali naravno limit je 14 dana, za neke rijeđe kasne inkubacije.
    Ana26 ako imaš 2 negativna nalaza, nemaju razloga da ti odgode postupak!

Ma ne treba mi taj čovjek više, ja sam oplođena 
    (On je i dalje dobro, kontakt je bio prije 5, 6 dana. Držimo fige da će sve biti OK, ali se ne bojimo).

💔💔💔

26. Listopad 2020. 20:24

AuroraB

Leptirica90ja stalno mislim da ti ideš u FET, a ti si zapravo u postupku…
    Lucyinthesky S jedne strane sam s Petrovom kliknula na prvu, posebno s doktoricom, sve mi se sviđa, od sestara do neke opuštenosti koju osjećam kad idem tamo. Sad kad znam da su mi stanice loše, ne znam da li do 12mj. budem popravila stanje (iako sad puna tri mjeseca pijem omegu uz prenatale), mislim da bi mi ovaj Menopur odgovarao… Bojim se nekako forsirati taj 12mj. i terapiju s tim nepoznatim Rekovelle-om (ali plus je dvostruka štoperica koja mi je u protokolu), i onda mi se tijelo možda ne bude oporavilo do veljače kad sam zapisana u Petrovoj.
    Od straha ponovnog gubitka vremena, vjerojatno neću odustati od IVF-a, ali srce me vuče u Petrovu. Općenito, imam baš osjećaj duboki da neću još dugo uspjeti u trudnoći. Zapravo strah me svega toga postalo i vjerojatno ako bude neuspjeh ću kriviti svoje odluke. 😶
    Imam potrebu reći doktoru u IVF-u da mi nisu bile nezrele stanice, već loše… Što mislite, da li da spominjem Petrovu i terapiju Menopurom kad ga vidim? Jer mi je LH malo niži pa dr. Lana misli da bi Menopur pasao.
    Oprostite što sam se raspisala…😏

Pa mislim da kad se ide u blagu stimulaciju da se ne treba cekati tri mjeseca. Ne znam kakva ti je planirana.

Nirvana2024
    26. Listopad 2020. 20:27

ribic

Nirvana2020

Drage moje dame,
    ja se upravo vratila s transfera. Od 9 jajnih stanica, sve su se oplodile i dobre su kvalitete. Nijedna nije propala i nije se prestala razvijati, posadili su mi 2 bebe u bušu, a ostatak čekaju do navečer da vide što je s njima, koliko će na kraju biti za zamrzavanje. Ja sam se pozdravila s mozgom kad je rekla ''Vraćamo vam 2 zametka, nadam se da se slažete.'', da ovu priču za dalje nisam popratila kako treba, spominjala je nešto da bi bilo šteta, pošto je mužev spermiogram tako dobar, ali stvarno, da mi sad život ovisi o tome, ne znam ponoviti što je rekla. Uglavnom, zvat će me navečer i javiti stanje pa ću onda znati

Kad smo kod zblokiranog mozga, čak sam i neke stvari pitala, bravo ja, ali npr. rekla je sestra da mogu napraviti betu 12. ili 13. dan kod njih., to je onda 6. ili 7.11. (ne znam kako se računa) pa ako netko zna, molim vas, uputite me. Ja ću ju napraviti i privatno ako treba za vikend, jer ne znam kako ću dočekati 9.11.

Pozdrav, gdje si išla i koju si terapiju koristila? Ja imam 31 i amh 7,2. A vidim da si ti dobro reagirala.

ribic, u Petrovu.
    Bemfola 225 prvo sama, a onda s njom u kombinaciji nakon 5 dana pikanja i Orgalutran 🙂

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

• Leptirica 90🦋

Ne meni je u srijedu ultrazvuk

Azospermia

Lucyinthesky

angribird

AuroraB

Leptirica90ja stalno mislim da ti ideš u FET, a ti si zapravo u postupku…
    Lucyinthesky S jedne strane sam s Petrovom kliknula na prvu, posebno s doktoricom, sve mi se sviđa, od sestara do neke opuštenosti koju osjećam kad idem tamo. Sad kad znam da su mi stanice loše, ne znam da li do 12mj. budem popravila stanje (iako sad puna tri mjeseca pijem omegu uz prenatale), mislim da bi mi ovaj Menopur odgovarao… Bojim se nekako forsirati taj 12mj. i terapiju s tim nepoznatim Rekovelle-om (ali plus je dvostruka štoperica koja mi je u protokolu), i onda mi se tijelo možda ne bude oporavilo do veljače kad sam zapisana u Petrovoj.
    Od straha ponovnog gubitka vremena, vjerojatno neću odustati od IVF-a, ali srce me vuče u Petrovu. Općenito, imam baš osjećaj duboki da neću još dugo uspjeti u trudnoći. Zapravo strah me svega toga postalo i vjerojatno ako bude neuspjeh ću kriviti svoje odluke. 😶
    Imam potrebu reći doktoru u IVF-u da mi nisu bile nezrele stanice, već loše… Što mislite, da li da spominjem Petrovu i terapiju Menopurom kad ga vidim? Jer mi je LH malo niži pa dr. Lana misli da bi Menopur pasao.
    Oprostite što sam se raspisala…😏

Pa mislim da kad se ide u blagu stimulaciju da se ne treba cekati tri mjeseca. Ne znam kakva ti je planirana.

Moguće, ali Rekovelle nije blaga, tako je meni dr rekao 🤔

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

AuroraB

Lucyinthesky da, sjedim na dvije stolice i to tako nejde. Najradije bih blagdane provela bez pikanja i plakanja, ali ako to znači da ću svjesno bacati ovo dragocijeno vrijeme u vjetar, morati ću ići u IVF.
    Dobro, ali tebi je bio pomak sa tom terapijom što se tiče vroja stanica zar ne? Ostalo ti je poraditi na kvaliteti... A koliko Rekovella si uzimala? Možda sam te to već pitala, ali molim te ponovi što ti piješ za stanice..

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

AuroraB
    26. Listopad 2020. 20:31

Angribird, istina je da se Rekovelle prilagođava AMH-u i kilaži, pa je možda uravnoteženija/ blaža, ali mislim da nije generalno blaga. Meni je određeno 75nečeg, to se računa u nekim posebnim jedinicama pa ne mogu sad znati koliko je to čega.

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Lucyinthesky
    26. Listopad 2020. 20:35

AuroraB

Lucyintheskyda, sjedim na dvije stolice i to tako nejde. Najradije bih blagdane provela bez pikanja i plakanja, ali ako to znači da ću svjesno bacati ovo dragocijeno vrijeme u vjetar, morati ću ići u IVF.
    Dobro, ali tebi je bio pomak sa tom terapijom što se tiče vroja stanica zar ne? Ostalo ti je poraditi na kvaliteti… A koliko Rekovella si uzimala? Možda sam te to već pitala, ali molim te ponovi što ti piješ za stanice..

Nije baš bio pomak, prvi put je definitivno bilo bolje, bar sam imala transfer. Ja sam u prvoj stimulaciji (Menopur, Elonva i Orgalutran) dobila 11 stanica i 5 embrija, nažalost samo je jedan bio opstao.
    Sad u zadnjoj stimulaciji (Rekovelle, Orgalutran) sam dobila 7 stanica i sve su bile nezrele, neupotrebljive.Netko me bio pitao, ali ne sjećam se tko, nije bitno, nije mi teško napisat.
    Od tada pa do sada kada planiram novi postupak, pijem:Novalac prenatal, Omegu 3,Koenzim q10, Mg i matičnu mliječ i melatonin. Zapravo Novalac i Omegu pijem zadnje cca 2 godine.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

manemoj
    26. Listopad 2020. 20:36

Ajme sad ste me izbedirale s Rekovelleom. Ja sam na njemu 🙈
    U srijedu mi je UZV pa ćemo vidjeti ali ako nije dobar ne znam zašto mi je to dr dao 🤷
    Sad ću do srijede gristi nokte 🙈

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

• Ana26
    26. Listopad 2020. 20:37

Nikitta, MTB A šta mislite hoće mi otkazati postupak zbog preniakog TSH? 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.