Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    23. Listopad 2020. 18:06

Tanja79, da jako sam zadovoljna klinikom. I zapravo mi je smiješno kako sam slučajno došla kod njih. Zapravo sam lovila doktora Vlaisavljevića koje veliki stručnjak (npr, Lučinger je učio od njega). Doktor je fantastičan, rijetko human, empatičan čovjek. Oduševila sam se s njim. Međutim, on je u penziji i radi samo dva termina godišnje, koja se unaprijed ne znaju (pogotovo sad kad je korona i granice su problematične, a on živi u Sloveniji). U tim terminima se stvarno potrudi odraditi sve zapisane klijente, ali kad sam propustila prvi termin, bilo mi je prestresno čekati drugi. Pa sam na slijepo otišla na razgovor sa dvije doktorice koje rade u toj klinici i "zaljubila" se u ovu moju. Cijeli tim čini sve što je moguće da ovo bude što ugodnije i nestresnije razdoblje, odgovaraju na ista pitanja 300 puta, imaju puno strpljenja, jako su pozitivni... Ovo je skupi sport, ali vrijedili su mi svake kune, bez obzira na ishod (koji će biti pozitivan, višestruko!!!) 

angribird, zapravo ne znam. Meni je doktorica rekla da je cilj ove moje injekcije imaju sličan učinak kao i booster, da povećaju šansu prihvata zametka. Ja sam bila sretna što nije booster, jer ovo neće utjecati na test za trudnoću. Plus, Nikitta je na svoje upute napisala da je korisno, a ja Nikitti vjerujem 

*.Women_name.*, nakon tog UZVa ćeš čekati novi, pa novi, ... tako to ide, odahnemo tek kad se bebač rodi. A i onda nađemo razlog za brigu. Pokušaj vidjeti koliko se možeš opustiti već sad, to pomaže bebaču da se ljepše ugnijezdi i da uživa u mamici. 

Nikitta, napisala sam već kakvi su svi zameci. Ovaj koji smo vratili je turbonapredan, u fazi je kompaktacije i ima savršen oblik (ili što već gledaju). S njim su prezadovoljni, izgleda "stariji" od trodnevnog. 
    Dali su mi Prolutex. Mislim da se ne usuđujem seksati, možda se kroz koji dan ohrabrim... Što se tiče D vitamina, mjesecima sam ga pila u kapsulama, zadnji put sam ga pila u lipnju i bio je oko 55. Misliš da bi ga trebala sad vaditi? Možda još nešto da provjerim? Razmišljam intenzivno o testu trombofilije, to nikad nisam radila a ne bih rado izgubila dijete jer neki trivijalni test nisam napravila... 
    I da, slažem se, 2021 godina je tvoja!!! Prvo ove godine zacijeli prstić i odeš na operaciju, a onda iduće godine, kad se odmoriš od svega, vidiš što i kako želiš dalje. Tvoje vještice će te podržati u svakoj odluci!

Sanjich, točkicaa hvala!!! 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    23. Listopad 2020. 18:09

Bozma, slažem se da bi ovakvo iskustvo kao što je moje - ljubaznost i dobrota tima - trebali imati svi koji idu u privatnika, pa i svi koji idu preko socijalnog. Sve je to debelo preplaćeno, a mi smo u posebno osjetljivim fazama života, tužno je da postoje spodobe (namjerno ih ne zovem doktorima) koji to iskorištavaju za liječenje svojih komplekasa i životnih frustracija.
    I, da prostiš, pričaš gluposti kad kažeš da više ne pripadaš na ovu temu. Što god odlučila za dalje, ti si jedna od nas, i tvoj čopor vještica će navijati za tebe. Jednom naša, zauvijek naša. 
    A radno vrijeme nije problem, mi smo tu i iza 18. Ne moraš nas čitati, samo nam piši.

ericaa, hahahaha, super ti je zabava. Jedna od nas (zaboravila sam koja, je li Nadalica?) je svoga izluđivala tako što je glumila da ima trudove, čak je htjela staviti balon pun vode ispod haljine i namjerno ga probiti. Znali su što biraju, super smo im baš ovakve kakve smo kad žele djecu s nama. 

Nirvana2020, vještice jedna.  Mi ne želimo blizance, ali ako se naš mališan podupla, znat ćemo da nam je to bila sudbina i bit ćemo sretni.  Što se tiče McD, Nikitta je davno objavila pravila nakon transfera kojih se ja pobožno držim. 

Samara, da!! beba je tu! Baš mi je falila, nekako je bilo prazno otkad su mi aspirirali moje j.s. 

Oolive, super da si zvala! Nikad ne smijemo sami odustati niti si postavljati ograničenja. Dovoljno nam život postavlja ograničenja, ne moramo to radit ii sami! 

LucyLou, dobro si me sjetila, promijenila sam potpis! Što se terapije tiče, idućih 7 dana te injekcije progesterona. Utriće do osmog tjedna trudnoće (jer neće biti razloga prestati prije). I folnu. 

Što se tiče kojeg je spola, naravno da nitko od nas nije sebičan ako ima željice. Za početak, jasno je da mi samo želimo sretno i zdravo dijete, i spremne smo na sve da dođemo do njega. Ali nitko nas ne sprečava da maštamo o onom savršenom rezultatu. Za mene je to (usprkos mojim godinama) troje djece - curica, dečko i treće dijete gratis. Muž hoće curicu, on nije megaloman i ne razmišlja godinama unaprijed kao njegova poremećena žena. 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    23. Listopad 2020. 18:12

🦋Anitram1982🦋

MTB sretno dalje i drzim 🤞🤞🤞🤞🤞.
    Kod mene dosla gospodica M. I to 4 dana ranije. U cetvrtak je ultrazvuk pa cemo vidit kad ce biti transfer. E sad pitanje za one koje su imale FET. Kako je bilo sa odmrzavanjem u smislu jesi recimo ako ste dva odmrznuli oba uspila da se uradi transfer ili samo jedan ili pak niti jedan?

Anitram1982, nisam radila FET ali sam izučila teoriju. U pravilu, onoliko koliko su ti stavili na jednu slamčicu, toliko ih odmrznu i toliko ti ih vrate.
    Oni mogu odmrznuti 2, vratiti 1 i drugi zamrznuti ali to ne preporučuju jer još nemaju dovoljno podataka da znaju hoće li to ovog drugog oštetiti. Mogu i vratiti jednog, a drugog sterilizirati, ali vjerujem da to nitko od nas ne želi.
    Zato bi trebali pri smrzavanju pitati koliko ih želimo na pojedinom slamčici. Je da stavljanje 1 po slamčici košta više, ali ako smo to mi spremni platiti, koga to briga.
    Vrlo, vrlo rijetko se događa da zametak propadne u procesu smrzavanja/odmrzavanja tako da - ako ti odmrznu 2, vratit će ti 2. 

💔💔💔

23. Listopad 2020. 18:15

MTB

🦋Anitram1982🦋

Kod mene dosla gospodica M. I to 4 dana ranije. U cetvrtak je ultrazvuk pa cemo vidit kad ce biti transfer. E sad pitanje za one koje su imale FET. Kako je bilo sa odmrzavanjem u smislu jesi recimo ako ste dva odmrznuli oba uspila da se uradi transfer ili samo jedan ili pak niti jedan?

Anitram1982, nisam radila FET ali sam izučila teoriju. U pravilu, onoliko koliko su ti stavili na jednu slamčicu, toliko ih odmrznu i toliko ti ih vrate.
    Oni mogu odmrznuti 2, vratiti 1 i drugi zamrznuti ali to ne preporučuju jer još nemaju dovoljno podataka da znaju hoće li to ovog drugog oštetiti. Mogu i vratiti jednog, a drugog sterilizirati, ali vjerujem da to nitko od nas ne želi.
    Zato bi trebali pri smrzavanju pitati koliko ih želimo na pojedinom slamčici. Je da stavljanje 1 po slamčici košta više, ali ako smo to mi spremni platiti, koga to briga.
    Vrlo, vrlo rijetko se događa da zametak propadne u procesu smrzavanja/odmrzavanja tako da - ako ti odmrznu 2, vratit će ti 2.

Joj hvala ti. Eto mene nitko nije pito koliko ih hocu na slamcicu 🤔. Mozda i je pisalo u papirima al nisam upratila. Pitat cu bas na ultrazvuku. Hvala ti na opseznom odgovoru. Bas me strah malo da omdrznu dva a ono oba propadnu. Mi smo rekli da ih idemo potrosito do kraja. Pa koliko djece imali imali. 🤭 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    23. Listopad 2020. 18:22

🦋Anitram1982🦋

MTB

🦋Anitram1982🦋

Joj hvala ti. Eto mene nitko nije pito koliko ih hocu na slamcicu 🤔. Mozda i je pisalo u papirima al nisam upratila. Pitat cu bas na ultrazvuku. Hvala ti na opseznom odgovoru. Bas me strah malo da omdrznu dva a ono oba propadnu. Mi smo rekli da ih idemo potrosito do kraja. Pa koliko djece imali imali. 🤭

Ima u papirima mjesto gdje nas pitaju koliko želimo po slamčici, ali ne upozore na žalost svi doktori na to. A mi smo često pod stresom i malo pogubljene pa ni ne znamo.
    Po svemu što ja znam, vrlo su male šanse da propadnu u odleđivanju. Prije se to događalo češće, sad svi koriste naprednije tehnike smrzavanja.
    Što se tiče "potrošnje", slažem se. Ja sam svojoj djeci obećala da ću se vratiti po svakog od njih. Da ih je bilo 11, vraćala bih se po 11. Naravno da ne želim 11 djece, ali obećala sam svoj svojoj djeci da ću im dati priliku ako se izbore za smrzavanje, a njihova majka ne laže! 

💔💔💔

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    23. Listopad 2020. 18:25

37,4 
    Žalila sam se sat vremena  mami na svekrvu 🤯🤬, mozda je to....
    Odoh da kupim test, da vidim da uopste ima smisla da mastam o ili..... 

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

23. Listopad 2020. 18:31

Tanja79

37,4
    Žalila sam se sat vremena mami na svekrvu 🤯🤬, mozda je to….
    Odoh da kupim test, da vidim da uopste ima smisla da mastam oili…..

Hajde...cekamo nestrpljivo....🤞🤞

• *.Women_name.*
    23. Listopad 2020. 18:32

🦋Anitram1982🦋

Tanja79

37,4

Hajde…cekamo nestrpljivo….🤞🤞

Mirisi na dobro🤞🙏🙏🥰

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    23. Listopad 2020. 18:32

Tanja79

37,4

Tanja, temperatura ne mora značiti ništa, meni je stalno blago povišena već tjednima. 
    Što se testa tiče, možda ti je bolje da ga napraviš s jutarnjim urinom? Barem kupi više testova, da možeš isprobavati i idućih dana, jer sad je još dosta rano + večer je. 

💔💔💔

23. Listopad 2020. 18:33

MTB

🦋Anitram1982🦋

MTB

🦋Anitram1982🦋

Ima u papirima mjesto gdje nas pitaju koliko želimo po slamčici, ali ne upozore na žalost svi doktori na to. A mi smo često pod stresom i malo pogubljene pa ni ne znamo.
    Po svemu što ja znam, vrlo su male šanse da propadnu u odleđivanju. Prije se to događalo češće, sad svi koriste naprednije tehnike smrzavanja.
    Što se tiče "potrošnje", slažem se. Ja sam svojoj djeci obećala da ću se vratiti po svakog od njih. Da ih je bilo 11, vraćala bih se po 11. Naravno da ne želim 11 djece, ali obećala sam svoj svojoj djeci da ću im dati priliku ako se izbore za smrzavanje, a njihova majka ne laže!

Tako je. Idemo po njih do kraja. 💪💪💪💪💪Vjerojatno je pisalo da. Ma ja sam se prepustila doktorima. Kako kazu tako radim. Ma naravno po svu se vracamo. Ja sam rekla. Eto nazalost nemamo zivu djecu do sada a na kraju cemo ih imat i vise nego smo mozda i htjeli. Moj M sav sretan. On samo vise sto vise to bolje. Srce moje.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.