Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    20. Listopad 2020. 22:03

Nikitta

TunaEto, zato ne idu cure tako daleko, kad se mora platiti još hrpa toga. To je skupo sve u pm. 🙄 Znam da je 100% pokriven PGD, ali za donaciju čisto sumnjam.
    Bozma naravno da će ti odobrit, imaš 40 godina i hrpu neuspješnih postupaka, nalaze loše i ciao. Sve se to dobije kad te vodi dobar liječnik. Za to ti preporučam, ako se ikada odlučiš, prof. Dinku Pavičić Baldani da ti napiše Zahtjev.
    Iris_iris ja sam svoju opće prakse tražila da mi učini pretrage na željezo i feritin (zalihu) jer mi je kosa otpadala, osjećala sam sve simptome anemije. I rekla da mi da da to provjerim, ako ti je dr. opće prakse imalo okej, dati će ti. Što se tiče vitamina D, isto ti može dati. Dakle, ako ne znate - svi imamo pravo 1x godišnje na KKS i sve vitamine vaditi preko uputnice, pa ako nisi iskoristila, pravac svom liječniku i reci da želiš to pravo iskoristiti. Meni je moja mpo pisala sve živo što sam je tražila da vadim. I to je druga opcija i način. Zašto bi bacala 400 kn?
    Deya dobro nam došla. Svima nam korona mrsi planove. Valjda će bit sve okej 🙏🏼
    Willy prekrasna beta! Čestitam!
    Belaaa kako si nam. Jesi na bolovanju? Odmaraš? ❤️
    Nirvana2020 ja sam uvijek imala koliko folikula toliko stanica ili manje, nikad više. Covid 19 će ti bit negativan, to ne brigaj. Jedno pitanje za vas s iskustvom testiranja, ako je meni operacija recimo 25.11. i trebam Covid test ne stariji od 48h, jel to znači da se trebam testirati 23.11. ili? Jel se gleda datum uzorkovanja ili datum dobijanja nalaza? Netko čeka nalaz dan, dva. To me buni.

Hej draga Nikitta dobro sam da da na bolovanju sam vec ,malo mucnine i to povracvanje  rijetko ali ok sve to super samo da bude sve ok🤗🙏
    Kad vidim da ima vas sa gorim stvarima i svim sta prolazite bas mi bude tesko da mogu pomoci volila bi ali eto bar molit mogu za sve nas🙏 nije bitno ko vjeruje ko ne meni bude lakse kada to napravim jer se suosjecam s vama😘

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

darliv
    20. Listopad 2020. 22:22

Nirvana ja sam prosli mjesec imala aspiraciju u Petrovoj, dan prije na Rebru se testirala i nalaz je stigao u bolnicu, nitko me nije zvao kao ni tebe tako da ti je sigurno negativan.. Doma ti dragi pohrani uzorak u casicu, i nama je sestra savjetovala da casicu omotamo aluminijskom folijom ili carapom, zbog trijaze i cekanja..i dođite svakako ranije jer zna biti guzva na trijazi..oko 7 i 15, ili kad uspijete uci unutra pricekate  pred vratima laboratorija, ne morate se javljati na salter, i sestra izađe preuzeti uzorak i da papire neke na potpis, i nakon toga je dragi slobodan...sretno i javi nam se s puno jajnih stanica 💓🍀🤞🏻
    MTB 🎉🎉🎉  navijam za devet mrvica 🥰

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

20. Listopad 2020. 22:33

Ruska1986

Bozma

Sanjich, prva inekcija bude malo ono…ma vise te strah nego ista drugo, ali ta bemfola, kako je MTB rekla bas udje kao u maslac. Kasnije kad te krene jedva ces cekas.
    Nikitta, jucer si spominjala markere vezano za endometriozu pa sam gledala svoje nalaze sa sistematskih. A na svakom je 18. Sta mislis je li to znaci da mozda imam i ja neku malo blazu endometriozu?
    Evo smo malo popricali, cesku smo izbacili cak i ako bi sami placali. Odvrtila sam malo zadnjih par stranica oba foruma na Rodi i bas mi je cudno da u ceskoj dobiju po 4 embrija, a u Makedoniji iz smrznutih stanica po 5- 6. Zvat cu sutra humanu da javim nulu pa onda doktoricu da se narucim provatno. Mozda uzicam koji prirodnjak dok cekam da mi odobre donaciju 😁

Znaci, ici ces na donaciju? 🙂

Da. Nemam sta vise cekat. Iako kad citam i ove forume sa doniranim stanicama....ne nadam se ni tu nicemu ali toliko mu dugujem jer sam stalno ja bila za neko cekanje, cekaj da dobijem ugovor za stalno....e cekaj sad cu napredovat....e cekaj sad sam u menopauzi 😂

MimiDrimi
    20. Listopad 2020. 22:46

Nirvana, ja sam isto bila na aspiraciji prošli mjesec. Kad dođu sestre radit u trijažni šator u 7:00h, a ti dvadeseta na redu, izađi slobodno iz reda, odi do njih i reci da imaš aspiraciju danas i da trebaš gore biti u 7:15. 
    Ako je nalaz nedaj Bože pozitivan, to ti kažu žene u trijaži jer sestre od gore njima jave ako nekog ne smiju pustiti. Ugl, ja sam bila negativna, pa je sestra na trijazi rekla slobodni ste ući, nisu mi za vas ništa javili. 
    Bit će to sve okej. 
    Sretnoooooo 😉🥳

Ja 32 - nizak AMH (1.34 pmol)
    Muž 35 - azzo - smrznuti materijal iz TESE postupka
    1. ICSI 10/2019 - Petrova - dvije stanice - transfer jedne trodnevne - Beta 0,4
    2. ICSI 3/2020 - Petrova - došli do 9dc - odgođen postupak zbog Korone
    3. ICSI 8/2020 - Petrova - kratki protokol, brzo ovulirala, 7dc aspiracija, prazan folikul
    4. ICSI 9/2020 - Petrova - dugi protokol, dvije j.stanice, nisu se oplodile zbog odabira lošeg zamrznutog spermija
    5. 11/2021 Škvorc - novi postupak

21. Listopad 2020. 00:40

Nikitta

Bozma ja zaista ne znam. Taj marker vele da je granica do 35, ali ja sam s 28 imala endometriozu III. stadija. Nisam pametna. Taj marker se vadi i za rak jajnika (ne dao Bog). Mislim da 18 nije puno, neka zlatna sredina. Pošto su ti jajnici čisti i nemaš bolova, ne bih rekla da je imaš. Ako je i imaš, neki je blaži oblik. Ali je NEMAŠ 😊

Ja vadim taj marker jer imam ciste. Uvijek mi je od 10 do 15, cak i prije operacije nije bio visok kada su mi ciste bile po 15cm skoro.

• *.Women_name.*
    21. Listopad 2020. 04:27

angribird

Nikitta

Bozma ja zaista ne znam. Taj marker vele da je granica do 35, ali ja sam s 28 imala endometriozu III. stadija. Nisam pametna. Taj marker se vadi i za rak jajnika (ne dao Bog). Mislim da 18 nije puno, neka zlatna sredina. Pošto su ti jajnici čisti i nemaš bolova, ne bih rekla da je imaš. Ako je i imaš, neki je blaži oblik. Ali je NEMAŠ 😊

Ja vadim taj marker jer imam ciste. Uvijek mi je od 10 do 15, cak i prije operacije nije bio visok kada su mi ciste bile po 15cm skoro.

Ja se sjećam prije par godina su mojoj mami našli nekakvu cistu, vadili su joj CA, imala je preko 100. Ja sam se tad tako u plašila jer sam mislila da ima karcinom. Cista je bila sumnjiva, ali na kraju su je opreirali i izvadili ju, znam da je bila benigna. Doduše, bila je velika, negdje veličine šake. Nisam znala da on tako skoči kod cisti. 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Lana3
    21. Listopad 2020. 05:30

MTB

Sanjich, svi lijekovi su zatvoreni u svojim bočicama, tako da sumnjam da je do njih. Vjerojatnije je da je neš procurilo u tvom fridgeu i natopilo kutiju. Pobriši lijekove prije korištenja i to je to.
    Lana3, nije to dobro ići na drastične dijete, pogotovo sad kad si trudna. A nije dobro ni kao priprema za trudnoću jer si baciš tijelo u stres + poremetiš si hormone. Najbolje je promijeniti prehranu na način da izbaciš sokove/slatkiše, prženo u dubokom ulju, smanjiš kruh/tijesto, a povrće i voće povećaš. Bit će ti manji stres, promijenit ćeš prehranu trajno (pa se nećeš kasnije ponovo odebljati) + tijelo će ti biti zahvalo. Ovo sve pišem kao bivša debeljuca.

Hvala ti, ma ne bih sad isla.. Kasnije.. Uf, to sam i pokusavala, samo sto je to sve jako sporo i s gotovo nikakvim rezultatima. 

🧔 33 👩 33
    1. IVF Petrova, uspješan (15 dnt beta 7178, 24 dnt 28547)
    2. IVF Beta plus (9dnt 222, 13dnt 1901, 16dnt 6100)

• Leptirica 90🦋
    21. Listopad 2020. 06:16

MTB znam da bi bilo dobro da promjenim dr.al nemogu da onda će mo morat svs ispočetka.a sad smo jedv došli do ivf.ali ja znam da sam pogrješila u buduće ću ga slušat šta mi kaže ako mi nebude jasno ali svi se mi učimo na svojim greškama i žao mi je al šta je tu je sad glavu gore idemo dalje..i danas počimam pit vitamin d nadam se da će sad biti sve dobroo..😘😘drage cure hvala vam na podršci..

Azospermia

Ruska1986
    21. Listopad 2020. 07:42

Cure, sretno svima danas! 🙏🙏💪🏻💪🏻

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    21. Listopad 2020. 07:55

Trudnice very soon to be
    Tara0205 - 19.10 čekamo betu
    Nirvana2020 - 21.10 aspiracija
    Lana3 - 22.10 čekamo betu, test pozitivan!!!
    more2309 - 22.10 čekamo prvi UZV, beta je predivna!
    willy - 22.10 čekamo drugu betu, prva je fina debela
    Olivera - 23.10 čekamo betu
    ruby22 - 23.10 čekamo betu
    peppy123 - 23.10 čekamo betu
    MTB - 23.10. transfer
    manemoj - prvi pregled, krećemo u IVF
    LucyLou - debljamo endometrij i krećemo u FET!
    Teja1408 - idemo u IVF!
    Nina92 - 24.10 čekamo betu
    točkicaa - u postupku za IVF
    Tanja79 - 29.10 čekamo betu
    *.Women_name.* - 3.11 čekamo prvi UZV, bete su se poduplale!
    lotus - 6.11 čekamo betu
    Marti8
    tokio
    Leptirica90 - kreće u FET iza 20.10
    iris_iris - kreće u postupak iza 20.10
    Sanjich - kreće u postupak krajem 10/20
    MilaSt - kreće u postupak krajem 10/20
    LioraLiora - kreće u postupak krajem 10/20
    Dada31 - 10.11. konzultacije
    AuroraB - idući postupak 11/20
    miss1502 - idući postupak 11/20
    Lucyinthesky - idući postupak 11/20
    Ana26 - idući postupak 11/20
    Giny - idući postupak 11/20
    VM - idući postupak 11/20
    kju - idući postupak 11/20
    Deoria - idući postupak 11/20
    TiKi92 - idući postupak 11/20
    Chloe18 - idući postupak 11/20
    anavi985 - idući postupak 11/20
    nada86 - FET 11/20
    vickivale - FET 11/20
    Anitram1982 - FET 11/20, imamo 9 smrzlića!
    Nadja89 - idući postupak 12/20
    ANKSIMORON - idući postupak 12/20
    ericaa - idući postupak 12/20
    Mila-Milica - idući postupak 12/20
    maja555 - idući postupak 12/20
    darliv - FET 12/20
    angribird - FET ??
    Monolena - idući postupak 01/21
    Meto - idući postupak 01/21
    Vekolina87 - u pripremi i istraživanju opcija
    Seny - u pripremi i istraživanju opcija
    Deya - u pripremi i istraživanju opcija
    MimiDrimi - idući postupak za nekoliko mjeseci
    Ivanaxx - idući postupak za nekoliko mjeseci
    Amaranta - idući postupak za nekoliko mjeseci
    alex2102 - idući postupak za nekoliko mjeseci
    TiredIvy - idući postupak za nekoliko mjeseci
    Oolive - idući postupak za nekoliko mjeseci
    Blacky89 - idući postupak za nekoliko mjeseci
    Bozma - brine o sebi i voli se
    Nikitta - uskoro operacija

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.