Ma i ja sam skinila 20 kila i to sam morala her mi jw on to reko sad ću navalit sa vitaminom d od sutra vital 2500 i mora drugi puta biti ok nadam se
Azospermia
Tuma, mislila sam ako se nas dvoje dogovorimo do doktorice da je pitam gdje sve mogu preko HZZO s obzirom na godine. Je li znaš možda je li nju pokriva zdravstveno, ili bar dio postupka? znam da to ovisi o zakonu njihove zemlje
sad sam gledala, oni isto rade sa smrznutim stanicama kao i Makedonija. To ako uzmeš 8 smrznutih stanica u prosjeku dobiješ 1 embrij za transfer.
Samo da prijavim svoj prestanak krvarenja. Napokon. I to mi nije rješio Duphastone, već domaća svježa cikla. Jednu sam svježu ciklu izrezala na kockice, stavila u shaker, malo jogurta, jednu jabuku i to pila svaki dan.Malo jest zemljasti okus, al da se izdržati.
Pretpostavljam da mi se počeo debljati endometrij i krećem ka ovulaciji. Živjela priroda. Jedite ciklu ;)
Svim curama sretno.
MTB - predivan broj stanica. Sretnooo na transferu! :)
Ja 32 - nizak AMH (1.34 pmol)
Muž 35 - azzo - smrznuti materijal iz TESE postupka
1. ICSI 10/2019 - Petrova - dvije stanice - transfer jedne trodnevne - Beta 0,4
2. ICSI 3/2020 - Petrova - došli do 9dc - odgođen postupak zbog Korone
3. ICSI 8/2020 - Petrova - kratki protokol, brzo ovulirala, 7dc aspiracija, prazan folikul
4. ICSI 9/2020 - Petrova - dugi protokol, dvije j.stanice, nisu se oplodile zbog odabira lošeg zamrznutog spermija
5. 11/2021 Škvorc - novi postupak
Nikitta zadnji pud mi je bio vitamin d 39.5 a danas sam vadila ponovo ali još neznam rezultate nisam to sve njegovo dobro shvatila ma je na mene bio ljut a sad neznam što će biti sa postupkom a zapisanasam za 10 mj..
Nije mi jasno što ON ima biti ljut na tebe. Ne rađaš dijete za njega, nego za sebe. Ne razumijem takav pristup.
Umjesto da te utješi i bude ti podrška i da ti strategiju za dalje, ponaša se kao tiranin. Čista demonstracija moći.
Ti se sad pobrini za sebe i zaboravi na kretena
Razmisli možeš li promijeniti doktora.
Ja sam bila kod njega isto izasla placu i rekao mi je da sam da imam 4 kile viska da jel znam da to trebam skinut itd.. da sta hocu da sam mlada sestra bila totalno ne ljubazna, trebala ic na postupak i Petrovu i da ce me kao zvat nikad nisu, bacenih 1000 kn u vjetar
Dobro o kojem je to liječniku rijec?
O Vrcicu, ako sam dobro skuzila cure.
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Nikita daa,nadam se da ce urodit plodom ovaj put 🥰🙏
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
Miss1502 i sanjich bila sam kod Mrsica. Ugl rekao mi je da moram podici zeljezo, smanjiti tsh i pojacati vitamin d. I rekao da ta te tri stvari izvadim nakon mjesec dana. I da preskocimo iducu mjesecnicu nego ono iza da idem u blagu stimulaciju ako se popravi ovo troje! Znaci to ispada 26.11.
Tmn sam narucila sok od kupina. Znaci sad sam kendural c, oleovit kapi vitamin d i letroks 50mg.
Klasicni dr mrsic... Nije bezveze hvaljen, on bas zeli dat najbolju sansu bebi da se primi.. I zato ne tuguj jer nije odma postupak nego pripremi sve da kad dodje do toga da se bebac odma i primi...🤞🤞👶
Sad odma kreni da ti bude nalaz bolji za mj dana.. Nemora bit savrseno samo da se vidi napredak.. I to odma sad naruci se kod njega npr 24.11 da imas termin odma nakon sta rezultati krvi budu gotovi..
MISS, dobila termin za covid u četvrtak.. Sad molim boga da ne procurim ranije jer je ovo tesko u knap 😁 al sta valjda mi budu priznali s dan zakasnjenja ako dodje do te situacije... Ako ne napravit cemo odbor za laziranje covid testa tu na forumu 😁
Curke, gdje ste vadile željezo, d vit, i ostalo? Jel preko neke uputnice ili? Mene nisu tražili uopće, mislila sam na svoju ruku izvaditi, iako danas krećem s bockanjem, ne znam jel stignem što nabildat na vrijeme. Uzimam D vit 3000 već 4 mj pa se nadam da je ok......
MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
MM: blaga asthenozoo
MPO od 7/20
10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
6xET - beta 0,
3xneg. aspiracija,
1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
iris676.iris@gmail.com
Tuma ja sam čula da parovi u Belgiju idu na PGD, nisam znala da je tamo pokrivena donacija. Voljela bih sad i ja više doznati o tome, pa se pridružujem Bozminim pitanjima. Ja s obzirom na tešku dijagnozu i AMH 1.9 svakako već sada imam pravo, iako mi u Petrovoj to ne daju i govore da sam MLADA 👀 Bozma koliko sam ja upratila donorke u Češkoj su Čehinje, a u Makedoniji Ukrajinke. Ja bih više naginjala Makedoniji, jer su u Češkoj cure jako nezadovoljne brojem dobijenih js, mlade donorice očito stimuliraju blagim protokolima, tako da dobijaju svega 5-6 stanica, pa tu onda nema razlike s ovim smrznutim gdje isto na kraju toliko ostane. Baci si oko na emisiju 9 months with Courtney Cox, epizode s parom Kateka & Stu. Nju je, kao i mene, uništila endometrioza, mormoni su, vjera brani donaciju, ali oni ipak išli u to. Izabrali preslatku donoricu (gledaju se slike kad su bili mali) i sad treba svaki čas roditi sina. Kad to gledam, onda bih i ja, a kad krene moj mozak, onda ne bih ni svoje dijete rodila 🤣
Točno tako i ja . Ma koliko vidim po onoj temi, 4 stanice da mlade cure dobiju, to mi je malo prečudno, pa ja stara baba dobijem više, sumnjam da bi štedili na stimulaciji koju svakako par plaća. Vjerojatno jednu donoricu podijele na 3 žene, ako ne i više. Kako su u tim istim klinikama prije par godine donorice dobivale po 12 stanica i žene se vraćale u FET po treće dijete iz te prve stimulacije i još imaju zamrznutih, a sad nitko više nema ništa niti za FET (osim ako ne uzmeš onaj neki skuplji paket gdje garantiraju da ćeš imati nešto za drugi put ako ne uspije prvi transfer.
I nemoj zezat da ti u Petrovoj ne daju jer si mlada, ja kad sam bila na prve konzultacije u bolnici sa 39 mi je doktorica rekla: ako baš želiš možeš probat, imaš pravo, ali nema ti od toga ništa, razmisli o donaciji, ali češku zaboravi jer si stara mogu ti dati preporuku za Cipar
E sad, možda imamo pravo preko hzzzo i za Belgiju, njihov zakon bi mogao bit fleksibilniji nego češki, a ne spominju nam jer je i postupak i put skuplji nego makedonija
Sanjich ma poslozit ce ti se to sve ok ,vidit ces! Ako i doneses koji dan posli nalaz,nece bit problem! Ja cu,kako sam rekla tek 7.dan ciklus donit ,pred prvi ultrazvuk..
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
LioraLiora, manemoj, meni je više specijalista reklo da i inače uredne menstruacije kasne kad treba krenuti u postupak - psiha je zajebana stvar. Sve smo napetije, imamo tremu i tijelo reagira. Večeras odmor, čaša vina, zajebancija sa mužem i doći će!Anitram1982, to je fantastična vijest!!! Čeka vas čitav čopor djece! Sad malo odmora i maženja, a u 11 idemo po bebu!!!
iris_iris, drago mi je da i ti krećeš! Reći će ti dr kad trebaš doći na UZV, najčešće oni rade i subotom.
lotus, sumnjam da ti je 3dnt simptom vještice. Vjeruj u svoju bebu! Što se testova tiče, mislim da ti je najbolje krenuti 7dnt ujutro, ako želiš pratiti i sjene sjena. Ako ti je to previše za tvoje živce, pričekaj do 9, 10dnt.
Mila-Milica, baš mi je žao. Daj si malo da odtuguješ, a onda idemo dalje. Statistički si bliže svojoj bebi.
U kakvom si sad procesu bila?
more2309, beebaaa je tuuuu!!!! A možda i bebeeeee!!! Jupiii.
Da te šutnem na trudnice, ili želiš čekati i UZV?
Piky, super da si vidila bebu i srce.Nina92, ovo nije sjena sjenine sjene, ovo je baš lijepa sjena!!! Sad ćemo pratiti kako se fino deblja i tamni!!!
Bozma, umirem od smijeha na tvoje slike. Prvo ona kako sa flomasterom crtaš crtice. Sad ovo sa UZV muževih dojki.
točkicaa, bez brige, sad si jedna od nas. Sve što te zanima, pitaj. Mene je bilo strah pikanja, na kraju mi to sad fali. Zabavno je, osjećam se filmski dok to radim.
Čestitam ti na na broju 9..samo naprijed sada 👍🥰 al isla sam na dvi iui prije tog..pa normalno dosla..je da psiha bas zaje.... stvar. Sad mi isteklo sve, tj.onaj trijazni upitnik i suglasnost..
Sortiraj odgovore
Najstariji