Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    18. Listopad 2020. 18:36

TiredIvy

Dada31

TiredIvy

Drage zene-heroji. Posle jednog dana koji smo suprug i ja uzeli za sebe, videli se sa prijateljima, napravili lepu veceru i uz dve case vina odlucili smo da za nas definitivno jos nije vreme da odustanemo. Malo sam otplakala, malo bila ljuta, malo zalosna, ali danas sam, evo citajuci jos i vase price, bolje i spremna da idemo dalje. Pogledala sam malo ovde nemacke forume i sto se Ceske tice preporucuju najvise IVF Europe i IVF Cube. Takodje sam kontaktirala i kliniku ovde u Bonu koja se specijalizovala za IVF iz prirodnih ciklusa. Jeste malo skuplje, ali za to ne moram nigde putovati, a uz svu neizvesnost sa koronom, to bi mozda moglo biti dobro resenje. Hvala mnogo na preporuci za Makedoniju, i to cemo istraziti mada nam je malo daleko. I hvala svima na podrsci. Ja bih stvarno poludela da nije bilo vasMTB koliko sam samo uzbudjena zbog tebe, kao da se meni desava. Svaka cast za Covid test. Ajde sada srecno poslednje bockanje veceras i da ides po svoje bebice.

Bozma Ajme, pa moras raditi betu. Ovde i te kako jos nesto ima. Da ne pametujem sada, ali meni je jedan jedini put kada sam bila trudna ovako izgledao test 11 dana posle 3dt, a beta je bila 112. Nije se slavno zavrsilo, ali je bila trudnoca definitivno.

Svima ostalima mnogo srece i ostajte ovako hrabre. Sve ste neverovatne!
    TiredIvy dali si možda čula za Green IVF kliniku u Grevenbroichu? Mislim da ti nije daleko, bila sam tamo na jednim konzultacijama i oduševljena sam koliko su pristupačni i ljubazni, sad ćemo vidjeti kako će biti dalje 😊

Mnogo hvala! Ne, nisam cula za tu kliniku, ali vidim da su blizu. Svakako cu ih kontaktirati, nemam sta da izgubim

Meni je ginica rekla da su malo skuplji ali da su tu u pokrajini jedni od najboljih pa gle, ništa ne košta nazvati i posavjetovati se. Mene je primio Dr. Fehr, veoma stručan i ljubazan doktor, jedino što mjesec dana čekam između dvojih konzultacija, ali što je tu je. Nemaš što izgubiti, probaj i tu 😊 

endometrioza

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Listopad 2020. 18:38

Žene moje, nisam inače jako sentimentalna i ne povezujem se tako lako s ljudima, ali s vama, mojim suborkinjama, sam kliknula odmah. Ne znam što bih bez vas, baš osjećam da će mi svaki rezultat (a rezultat će, naravno, biti trudnoća  ) biti puno lakši i ugodniji uz ovaj naš čopor 
    TiredIvy, baš mi je drago da ne odustaješ! Da, svima nama će u jednom trenutku doći vrijeme da bacimo ručnik na pod, i napravimo nove planove za život, ali tebi još nije taj trenutak!! Naš mali Kalimero je bio predvodnik onome koji će doći 
    Mislim da je izvrsna ideja da si odabereš onu kliniku koja će ti predstavljati najmanje stresa. Odi na konzultacije da vidiš kako ti "sjede". Blizina je isto važan i veliki faktor. Pobrini se za sebe i učini si sve ovo što ugodnijim i lakšim.
    Bozma, hoćemo betu!!!

💔💔💔

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    18. Listopad 2020. 19:07

Lana savrsena crtica navijamo za veliku betuuu🤗🤗😍🙏
    MTB znala sam da ce biti test negativan idemo sada po bebicuuu😍🤗🙏
    Bozma ja bi na tvome mjestu sutra betu izvadila nekako vjerujem u pozitivan ishod jakoo za tebee❤️🙏

Curee drage ja se mislim pet minuta ocu vam pisat dosadjivat il nee🤦 ali nekako sa vama sve lakse ja od nekidan otkad sam povratila nema vise toliko zelucani smetnji ni mucninaa i saaada ja mislim ludaa kako nesto nije ok da nije sta ?? kako nestaloo iako me sike tu i tamo bole i ponoci smetaju a stomak malo dole zateze itd ... Ma nekako mi danas neki dan bas bljak samo nesto predam ,sumljam  neke lude bube i glavii.....

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

flower93
    18. Listopad 2020. 19:27

Belaaa

Bozmaja bi na tvome mjestu sutra betu izvadila nekako vjerujem u pozitivan ishod jakoo za tebee❤️🙏

Curee drage ja se mislim pet minuta ocu vam pisat dosadjivat il nee🤦 ali nekako sa vama sve lakse ja od nekidan otkad sam povratila nema vise toliko zelucani smetnji ni mucninaa i saaada ja mislim ludaa kako nesto nije ok da nije sta ?? kako nestaloo iako me sike tu i tamo bole i ponoci smetaju a stomak malo dole zateze itd … Ma nekako mi danas neki dan bas bljak samo nesto predam ,sumljam neke lude bube i glavii…..

Ne brigaj brigu.. Mene su ulovile mucnine i povracanje na jedan dan u tjednu, onda 6 dana mirno, pa 7.dan udri cijeli dan. Sve je to normalno 😊

• LucyLou
    18. Listopad 2020. 19:29

Lucyinthesky, meni je receno da je FET 4000kn, a folikulometrije 250kn. 😳 Sto se tice zamrzavanja, ne znam do koliko snosi HZZO i po koliko ih ide na jednu slamku, ovaj put smo imali samo jednog pingvina. ☺️
    I da cure, vrijeme leti unatoc svim cekanjima i iscekivanjima, tako da ako mozete, krenite cim prije u postupke! 😉
    TiredIvy, drago mi je da si se odlucila krenuti dalje, nema odustajanja! 😄Sve smo uz tebe i navijamo za tvoj uspjeh tako da samo hrabro naprijed! 💪🏻😘
    Belaaa, ma ne dosadjujes, niposto, svi nasi strahovi i nedoumice su normalne tako da samo pisi, tu smo da si pomognemo! 😉 Citala sam po ovim forumima da su cure koje su ostale trudne imale slicne promjene kao i ti - cas simptome trudnoce, cas ne - i da je na kraju sve bilo u najboljem redu. Sjeti se da i u prirodnoj trudnoci, pravi simptomi vecinom krenu tek kasnije tako da...samo se opusti, mazi busicu, i vjeruj da je tvoja bebica dobro i da se cvrsto drzi za mamu svoju 🥰

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

Mara234
    18. Listopad 2020. 19:33

Pozz curke, 
    imam pitanje - jeste li na dan kad uzimate štopericu uzimale i decapeptyl. Npr ujutro taj dan decapeptyl a onda navečer štoperica oko 22, ponoći. Ja kad sam bila u Petrovoj na dan kad sam uzimala štopericu nisam dolazila ujutro na pikanje pa me zanima kako je to kod vas bilo. 
    Hvala 

👩‍🦰31🧒39
    Pcos,hipotireoza. Mm-azoo
    1.postupak,siječanj 2020.- Petrova
    Beta negativna- nema 🐧
    2.postupak- 9.mj 2020. , dobivene 3 blastice,Et odgođen - OHSS, 3 🐧🐧🐧
    19.2.Fet 1 blastice

• *.Women_name.*
    18. Listopad 2020. 19:39

Belaaa

Bozmaja bi na tvome mjestu sutra betu izvadila nekako vjerujem u pozitivan ishod jakoo za tebee❤️🙏

Curee drage ja se mislim pet minuta ocu vam pisat dosadjivat il nee🤦 ali nekako sa vama sve lakse ja od nekidan otkad sam povratila nema vise toliko zelucani smetnji ni mucninaa i saaada ja mislim ludaa kako nesto nije ok da nije sta ?? kako nestaloo iako me sike tu i tamo bole i ponoci smetaju a stomak malo dole zateze itd … Ma nekako mi danas neki dan bas bljak samo nesto predam ,sumljam neke lude bube i glavii…..

Bela nisi dosadna, bit će sve u redu. Sve trudnice kažu da se simptomi pojave pa odu, sve je to normalno, svi se mi bojimo i imamo strahove. Evo baš ja zadnja dva dana proučavam kak mi se simptomi smanje, a znam da je toliko rano da nije moguće da neke posebne simptome i imam. Kako sam u 6 tjednu prošli put imala spontani, sad me najviše strah opet ni ne dođem do tog ultrazvuka za dva tjedna. Bojim se da opet mi znak potencijale trudnoće bude samo pozitivna beta.Svaki odlazak na vc me strah hoću kj vidjet. Prvo me strah kj me probada dole, pa me strah kj me sad dva dana ništa ne boli i tako 😂  mislim da rijetko koja žena može bit skroz ravnodusna, ali kako kaže naša MTB pricaj sa svojom bebicom i sve će bit ok! 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• willy
    18. Listopad 2020. 19:39

Drage moje suborke...pratim vas već dulje vrijeme, u fazama, kako dođe koji ciklus i postupak. Pune ste vedrine i optimizma, iza svake je puno uspona i padova pa ponovnog dizanja u nove borbe. 
    Javljam se jer mi je došla žuta minuta🙂
    Sutra trebam vadit betu, transfer 5-dnevne blastice je bio 6.10., ali, sam naravno zaboravila uzeti uputnicu za vađenje krvi. Do sada nisam piškila na testiće (uspjela sam se disciplinirati), ovo mi je već treći fet 5-dnevne blastice iz 1.IVF stimuliranog postupka. 1.IVF je bio uspješan iz prve, ali bio je spontani u 8 tt (prestalo je srce kucati) , što je utvrđeno u 12 tt na uzv na dan kad sam trebala radit Nifty. Od tada je prošlo malo više od godinu dana i vodim bitke s cistama (koje do tada nisam imala) koje puknu nakon kure kontracepcijskih. Onda novi ciklus, novi fet.
    Za nekoliko dana ću imati 39 g🎂, MM je malo mlađi🙂, dijagnoza je idopatska neplodnost.Svi su nalazi uredni, školski kod oboje. 
    Svim curama koje imaju pozitivnu betu, čestitam, onim curama koje su doživjele neuspjeh, glavu gore, a svim curama koje kreću u aspiraciju, nemojte se bojati, sve se da izdržati, važno je da je tijelo opušteno, udah izdah. I mene je bilo stvarno strah prve aspiracije, bilo je i suza večer ranije jer nisam znala šta očekivati, ali kad je došao trenutak i kad sam pomislila što sve ljudi u životu pretrpe.... hrabro sam ušla u prostoriju.
    Veselim se svakom vašem novom uspjehu.
    Tu je i moja draga suborka Lucyinthesky.
    🥰

Ruska1986
    18. Listopad 2020. 19:44

Mila-Milica

Prvi transfer zamrznute petodnevne blastice sam imala 9.10.
    Betu vadim 20.10. Nikakvih simptoma trudnoće nemam pa me zanima da li je kojoj od vas beta bila dovoljno velika bez obzira na nepostojanje ikakvih simptoma. Hvala!!!!

Meni! Nikakvih simptoma trudnoce nisam imala, niti jedan! Mozes ti vec i test radit 🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Listopad 2020. 19:53

Belaaa, ne gnjaviš. Mislim da se mi toliko trudimo doći do tog plusića, da mu ne vjerujemo sve dok nemamo svoje dijete u rukama. Pročitala sam na stotine stranica ove teme, i uvijek je isto - žene se brinu kad ima simptoma, brinu se i kad nema. Imaj povjerenja u svoju bebu, mazi bušu, radi sve što možeš da se opustiš i maziš, i vjeruj svojim doktorima.  

Mara234, ja ne primam decapeptyl i ne znam što je to. Ali ti mogu reći da sam ja jutros uzela zadnji Cetrotide (on sprečava ovulaciju), a večeras uzimam štopericu. Vjerojatno je to slično.

willy, dobro nam došla i još brže nam otišla, trudna!. Evo, odmah sam te stavila na popis da sutra navijamo za tebe! 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.