Sad sam se sjetila da sam sinoc sanjala prebolestan san, citav dan sam ljuta na muza 🙈 je li netko rekao da su ludi snovi bili jedan od simptoma?
Uletim svako malo da vidim novosti i vidim da kod tebe ima nekih lijepih naznaka, drzim palceve za jos deblju crtu 😍 i daa, meni su snovi bili apsolutni znak da se nekaj desava. Sanjala sam da sam bila na transferu i izbacila van kroz usta zeludac, i samo sam ga gledalaa kraj sebe misleci pa vratit ce ga u mene kad zavrsi transfer 😂
Bozma si su folikometrije u kbc? Jeli di i humana? Pokusat cu ga dobiti danas. Ako ne, mogla bi ujutro otici ujutro.
Da, folikulometrije su na humanoj. Pokusaj ga dobit,jel imas mail? Mislim da ti je on petkom tamo, ja sam bila prosli petak ..budi vec u 8 tamo
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
Išla sam proučiti zakon da viidm ono pravilo za 12 jajnih stanica po hrvatskim zakonima.
Dakle, pravilo je ovakvo:
- oni u jednom postupku smiju oploditi najviše 12 jajnih stanica
- ako žena ima više od 12 jajnih stanica, ostale ili unište ili zalede pa ih smiju pokušati oploditi u idućem postupku
Samo, pretpostavljam da je veća šansa ako zalede oplođenu jajnu stanicu nego ako zalede neoplođenu pa je oplode nakon odleđivanja?
Je li neka od vas imala iskustvo u Hrvatskoj da je imala više od 12 jajnih stanica, koja je procedura bila?
Ako se ima vise od 12 izaberu se najbolje i oplode a ostaje neoplodjene stanice se zamrzavaju.. I da ako i kada se potrose svi embriji odrzavaju se stanice i oplodjuju... No stanice su vrlo osjetljive i mi u Hrvatskoj nemamo bas uvjete za zamrzavanje stanica. Puno je manja uspjesnost uspjesnog odledjivanja a tek oplodjivanja...
Ja, sam imala jednom 13 no nije bila nikakve kvalitete da bi ju uopce zamrzavali...
12 su oplodili a ove 1 propala...
Simba dogodilo se čudo😍 Ne mogu vjerovati! I to iz jedne morule🙈 ajjjj booook hahaha... Čestitam i čuvajte se🙌
Anitram vjerujem da liječnici postupaju u dobroj vjeri i da im zbog našeg religijskog mentaliteta nije u cilju poticati oplođivanje prevelikog broja stanica jer to zaista povlači za sobom mnoge druge teme.
Ne znam što bi bilo da imaju više od cca 15 zrelih stanica; da li bi ih pustili da se oplode ili bi pustili jajne stanice da propadu...
Lucyinthesky ta dupla štoperica se daje u slučajevima kad su prošle terapije davale nezrele stanice i kod starijih žena. To je zapravo kombinacija agonista u većoj dozi, dakle obične štoperice sa HCG-om, koja će pošteno okinuti sazrijevanje stanica i antagonista koji će spriječiti hiperstimulaciju. Znači poanta je dobiti zrelije stanice. Istraživanja pokazuju da je to uspješno za zrelost stanica i njihovu oplodnju. Sve dalje je isto kao i kod drugih oplođenih stanica.
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Dvostruka štoperica bi možda bila bolja riječ🙂 Lucyinthesky, kod kojeg si ti doktora?
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Dvostruka štoperica bi možda bila bolja riječ🙂 Lucyinthesky, kod kojeg si ti doktora?
Hvala ti, to je znači to. Ok, o tome sam ga već pitala. Dr Grbavac
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
Bozma si su folikometrije u kbc? Jeli di i humana? Pokusat cu ga dobiti danas. Ako ne, mogla bi ujutro otici ujutro.
Da, gdje i humana. Sad ionako na ulazu sjede oni što mjere temperaturu, pa ih pitaj gdje. pozvoniš i unutra pitaj sestru za njega. Meni je jednom dok sam tako ponavljala te hormone, pa sam ga pitala šta ako i ulovimo ciklus sa dobrim hormonima, nemam ništa od toga što čekam ponedjeljak da vas vidim, prođe ciklus, on kaže dođi dole pa ćeš me nać, ili sam na operaciji ili na humanoj (ali meni to tada bilo sto upitnika....gdje dole? koji odjel? gdje da uđem? gdje da čekam? gdje su operacije? gdje je humana?.... meni je kasnije bilo užasno krivo što sam tim putem krenula kod njega, a kad tek kreneš ništa ne znaš, tako mi rekao moj soc.ginekolog da napravim. Ako ideš ujutro ponesi i uputnicu da te odmah upišu jer ne vjerujem da će te baš sljedeći ciklus upisat
lucija07, onda sam dobro shvatila postupak.
Sad sam još sretnija što ih imam 11, očito su moje folikule lukave i taman ih je 1 ispod granice, ljubi ih majka
Dobila sam i dobru vijest, MM se radi posla morao testirati na koronu i negativan je. A onda sam vjerojatno negativna i ja
💔💔💔
Wow Simba, pa ovo je nevjerojatno, koje lijepo iznenadjenje! 🎉🥰🥰🥰🎊vjerujem da si u soku ali ovaj tjedan su se naredala cuda, i evo, i ti si jedna od sretnica!!! 😂
Lotus, ovo sto pises za svecenika mi ne ide iz glave - tako lijepo sroceno i upravo to mi je trebalo danas! Hvala ti puno😘
Bozma, bas sam se nasmijala tebi i tvojim snovima! Mislim da nasim muzevima/partnerima treba skinuti kapu, svasta oni s nama dozive svjesno i podsvjesno u ovim postupcima 😂😂 ja sam i ranije bila uvjerena da si ti trudna draga moja, a tek nakon ove price...😘
Branca, ericaa i ostalim novim trudilicama zelim dobro doslicu! 😉
Curke, ja sutra imam 3.uzv. da vidimo kako napreduje endometrij. Pijem ciklu i caj od lista maline, i cijelo vrijeme si mantram da mi unatoc svemu bas sada idemo po nasu bebicu, ali negdje tu u glavi ludoj me ipak frka da i ovaj ciklus preskacemo...pa vas molim da drzite fige da dobijemo zeleno svjetlo! 😉😘
Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~
Bozma, izabrao je embrije, kažeš? Seronja!!!Ja isto znam imati tako realne snove i onda se probudim ljuta. Jednom me tako ujutro MM pitao što je, a ja sam krenula ljutito znaš ti dobro šta je!!! i tek onda shvatila da je to san.
Sve cure, u pravu ste, moji folikuli su za sad skroz na majku, lijepi, pametni, pravilni, pozitivni… Ako nešto krene krivo, optužit ću MM i njegove gene, jer moji geni se pokazuju kao pobjednici
Simba 1989 trojčeki???? Koja ubojica od jajne stanice, razvalila je!!! Tvoje bebe su čudo prirode. Sad trebaš jako puno paziti na sebe, treba puno pažnje tvojim bebicama. Trudnoća sa trojčekima ne mora uopće biti problematična, ali treba više pažnje. Od sad nadalje svi u okolini imaju da te maze, a ti ima da se lijepo odmaraš i paziš na sebi. Ženo, ti imaš 4 srčeka!!!
lucija07, da, nije obavezno raditi amniocentezu i ne mogu nas prisiliti. Neke žene ga rutinski rade jer ne znaju da imaju opcije, a ginekolozi im preporuče nakon 35e godine. Mislim da stvarno ne treba riskirati nepotrebno, pogotovo nakon svega što smo prošle. Eventualno ako neki od testova iz krvi pokaže veliku vjerojatnost za neku bolest, ali i onda bih teško krenula u tom smjeru.
Monolena, na tebi je da isto tako lijepo prihvatiš i nasmiješ iduću MPO početnicu kad se pojavi ovdje :) Svi za jednu, jedna za sve!!
lotus, toliko si našopala muža da će njegovi plivači oploditi ne samo tvoje jajne stanice, nego i jajne stanice žene do, same od sebeBlacky89, da, to izgleda bijelo. Možda je bolje da probaš ujutro sa jutarnjim urinom?
Hahaha ma nek oplodi koga god samo da je moja oplođena🤣
On odnese uzorak sestri i kaze mu ona jeste provjerili casicu, a moj jadnicak provjerava dal je dobro zatvorio, kaze da se sestra krenula smijat i kaze ma neee dal je tocno ime i prezime🤦🏼♀️
Jadnicak i on se pogubio koliko smo se bojali svega, dal ce rast, da ne pukne folikul.
🧔 35
🙎🏼♀️32
🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙
Sortiraj odgovore
Najstariji