Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ericaa
    15. Listopad 2020. 15:37

Branca

Pozz.. Molim savjet u vezi MPO.. Suprug i ja pokušavamo već godinu i pol.. Ostala sam trudna nakon tog vremena.. Nažalost sad početkom 10.mj. imala sam spontani pobačaj u 9 tjednu trudnoće koji je završio kiretažom.. Ne želimo više toliko čekati.. Razmišljamo o potpomognutoj oplodnji.. Molim vas savjet kome se javiti.. Da li mi moj ginekolog mora dati uputnicu za polikliniku ili? Molim vas savjet kako ste vi krenule, kamo otići i koliko će me to financijski doći? Jer znam da nije jeftino.. Moram se pripremiti.. Ili mogu sve riješiti na teret zdravstva

Žao mi je da se to dogodilo i nadam se da će uskoro zdrava bebica doći 
    može se i preko HZZO, meni je privatna ginekologica dala preporuku i nalaz i  s tim sam išla kod državnog ginekologa, ispričala situaciju i bez problema mi je dao sve uputnice i naručili se u KBC odjel humana reprodukcija. Počne se sa skupljanjem nalaza, bar onih općenitih tipo papa test, brisevi, hormoni i spermiogram i kad vas naruče odete na konzultacije i popričate s odabranim liječnikom koji će dalje sve objasntiti. Privatno nemam iskustva. Državno se ništa ne plaća, potraje skupljanje nalaza i ponekad dok naruče ali nije strašno. 
    Sretno!

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    15. Listopad 2020. 15:41

Bozma

Anitram1982, 😲😲 koliko folikula i embrija, svaka cast. Kakav kalcij? Pisi
    MTBu tebe folikula kao u djevojcice 😁
    Olivera, tako sam se ja prosli tjedan raspravljala na ulazu zbog temperature. Objasnjavala curama da uzimam progesteron 😂 kao da one znaju. Na kraju se sjetila da imam negativan test slikan u mobitelu pa pokazala 😂
    Belaaa ja sam mislila da smo mi gotovi s njima jednom kad zatrudnimo. Do kad se ide dole na UZV? Je li ides bas na humanu ili u one ambulante?
    Lucyinthesky hvala
    MimiDrimi ja ovaj put odlucila narucit sve po onoj knjizi, tocno onako kako ona preporuca cak i brendove koje preporuca. Narucila prenatale, r-lipoic acid, N-acethyl-L-Cystein, ubiquinol, vitamn C, vitamin e. Melatonina i dhea imam jos od prije. Tako ako slucajno nw bude nista da sam spremna za sljedeci put 🙈

Daa to sam i ja mislila🤣  ali nije triba jos odradit do kraja na ambulanti me pregledava aj brzo ce proc dva tjedna i doc 29  🙏🤗samo da sve bude ok 🙏malo me prpa ti testova ali definitivno ono sta bodu iglom kroz pukak ako bude mi predlagali necu jer i ona kaze da nakon toga je prijetna od pobacaja veca itd  sestra moja nije tila odit potpisala je da nece ! 
    Eto nadam se da ce sve biti ok,🤗🙏❤️

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

Tinchy_07
    15. Listopad 2020. 15:42

Vezano za snove, kako nam je ovo prvi postupak i kako sam sva u strahu, najprije dal ce rast folikul, dal ce puknut prerano i sve.. I sad ja u noci prije punkcije sanjala da nije puknuo, da je sve ok, ali da je muz kad je isao dat uzorak da hoda prema vratima i da mu pala casica na tlo ispred🤦🏼‍♀️

🧔 35
    🙎🏼‍♀️32
    🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    15. Listopad 2020. 15:46

Branca

Pozz.. Molim savjet u vezi MPO.. Suprug i ja pokušavamo već godinu i pol.. Ostala sam trudna nakon tog vremena.. Nažalost sad početkom 10.mj. imala sam spontani pobačaj u 9 tjednu trudnoće koji je završio kiretažom.. Ne želimo više toliko čekati.. Razmišljamo o potpomognutoj oplodnji.. Molim vas savjet kome se javiti.. Da li mi moj ginekolog mora dati uputnicu za polikliniku ili? Molim vas savjet kako ste vi krenule, kamo otići i koliko će me to financijski doći? Jer znam da nije jeftino.. Moram se pripremiti.. Ili mogu sve riješiti na teret zdravstva

Dobro nam došla. S obzirom na to da si sad imala kiretažu, idućih par mjeseci moraš imati pauzu - taman da napraviš sve pretrage. Također, onda nema smisla da ideš privatno jer je jedina prednost privatno ta da nema čekanja već možeš krenuti odmah sa idućim ciklusom. Ovako stigneš dočekati i državnog, a to je lijepa ušteđevina. Jedan postupak otprilike dođe oko 20kkn, tako da nije mala svota u pitanju.
    Kreni sa papa testom i brisevima da vidiš da je sve "čisto". Ako imaš nešto, onda imaš vremena to zaliječiti. Tek kad je tebi sve ok, neka muž napravi spermiogram. Osim toga, ti trebaš napraviti hormone na 2, 3 dan ciklusa, ali o tome će se sve pobrinuti ginekolog. Za početak odi ginekologu i reci da želiš na IVF i da te pošalje na sve pretrage - oni znaju koje su. Kad skupiš sve pretrage, ideš u odabranu bolnicu i pripremaš se za postupak. S obzirom da svi nalazi imaju rok trajanja (onda ih moraš ponavljati), ima smisla da ideš nekim redoslijedom - dakle, papa i brisevi prvi.
    Postoje i pregledi koje neke žene rade nakon spontanog da nađu uzrok prekida trudnoće. Ne znam koji su, ali znam da su cure na forum.hr popisale i sve takve preglede. Vjerojatno (na žalost) i neke od naših cura ovdje znaju što treba napraviti.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    15. Listopad 2020. 15:48

Branca, dodatno, znam baš dosta slučajeva gdje su žene ostale trudne vrlo brzo nakon spontanog (iz bliže okoline čak 3), tako da pokušaj ne upasti u paniku i samo polako nastaviti dalje. Daj si vremena da preboliš bebu koja nije bila suđena i pripremiš se za svoju buduću bebu.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    15. Listopad 2020. 15:51

Belaaa, ja ću amniocentezu raditi samo ako baš budem morala. Mislim da je bolje, ako si to možeš priuštiti, da napraviš jedan od neinvanzivnih testova iz krvi (nifty, panorama, harmony, ...).

💔💔💔

15. Listopad 2020. 15:52

Sanjich🤞🤰

🦋Anitram1982🦋

Mogu li se i ja dodat na popis? 😊. Nasu borbu imate kod mene u potpisu, da ne dosadujem. Ja sam PCOS a M je OAT. Trenutno sam u hiperu. Punkcija bila u utorak. 40 js. 27 se moglo oploditi. 23 ih se oplodilo. Transfer ce biti sljedeci ciklus. Trenutno cekamo ponedjeljak da nam jave koliko ce od oplodenih doc do blastice.

Drago mi je da si se i k nama pridruzila jer nisu svi na fejsu, ja sam jucer usla u onu grupu kad si mi napisala kako se zove :) i tamo mi se čini da je dosta pozitivan niz kao i kod nas i na LH trakicama :)
    Dobra se ekipa skupila i nadam se da se brzo SVI SKUPA selimo na ljepšu temu <3

Hvala. Je je. Ima curka da su dobile pozitivne bete u zadnje vrijeme. A za ovo kako dokazat, mislim da ne mozes. Ja sve to pretpostavljam jer u prvom postupku smo imali samo 4 js za oploditi. I reko je kao bilo je dosta ne zrelih. Mozda nije ni on bas ocekivo ovaj put toliko al eto. Pitat cu ga ja bas sljedeci put kad budem tamo. 
    Daaaa i ja zelim svima da sto prije prijedu na drugu temu 🤞🤞🤞

• *.Women_name.*
    15. Listopad 2020. 15:52

MTB

Branca

Dobro nam došla. S obzirom na to da si sad imala kiretažu, idućih par mjeseci moraš imati pauzu - taman da napraviš sve pretrage. Također, onda nema smisla da ideš privatno jer je jedina prednost privatno ta da nema čekanja već možeš krenuti odmah sa idućim ciklusom. Ovako stigneš dočekati i državnog, a to je lijepa ušteđevina. Jedan postupak otprilike dođe oko 20kkn, tako da nije mala svota u pitanju.
    Kreni sa papa testom i brisevima da vidiš da je sve "čisto". Ako imaš nešto, onda imaš vremena to zaliječiti. Tek kad je tebi sve ok, neka muž napravi spermiogram. Osim toga, ti trebaš napraviti hormone na 2, 3 dan ciklusa, ali o tome će se sve pobrinuti ginekolog. Za početak odi ginekologu i reci da želiš na IVF i da te pošalje na sve pretrage - oni znaju koje su. Kad skupiš sve pretrage, ideš u odabranu bolnicu i pripremaš se za postupak. S obzirom da svi nalazi imaju rok trajanja (onda ih moraš ponavljati), ima smisla da ideš nekim redoslijedom - dakle, papa i brisevi prvi.
    Postoje i pregledi koje neke žene rade nakon spontanog da nađu uzrok prekida trudnoće. Ne znam koji su, ali znam da su cure na forum.hr popisale i sve takve preglede. Vjerojatno (na žalost) i neke od naših cura ovdje znaju što treba napraviti.

Meni su poslije spontanog tražili tsh i briseve, ali to traže i u uobičajenim pretragama za MPO. Što se tiče postupka nakon spontanog, ja sam morala čekati 3 mjeseca, ali sam prošla bez kiretaze. S kiretažom su mi rekli 6 mjeseci. Sretno! 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

15. Listopad 2020. 15:53

Belaaa

Bozma

Anitram1982, 😲😲 koliko folikula i embrija, svaka cast. Kakav kalcij? Pisi
    MTBu tebe folikula kao u djevojcice 😁
    Olivera, tako sam se ja prosli tjedan raspravljala na ulazu zbog temperature. Objasnjavala curama da uzimam progesteron 😂 kao da one znaju. Na kraju se sjetila da imam negativan test slikan u mobitelu pa pokazala 😂
    Belaaa ja sam mislila da smo mi gotovi s njima jednom kad zatrudnimo. Do kad se ide dole na UZV? Je li ides bas na humanu ili u one ambulante?
    Lucyinthesky hvala
    MimiDrimi ja ovaj put odlucila narucit sve po onoj knjizi, tocno onako kako ona preporuca cak i brendove koje preporuca. Narucila prenatale, r-lipoic acid, N-acethyl-L-Cystein, ubiquinol, vitamn C, vitamin e. Melatonina i dhea imam jos od prije. Tako ako slucajno nw bude nista da sam spremna za sljedeci put 🙈

Daa to sam i ja mislila🤣 ali nije triba jos odradit do kraja na ambulanti me pregledava aj brzo ce proc dva tjedna i doc 29 🙏🤗samo da sve bude ok 🙏malo me prpa ti testova ali definitivno ono sta bodu iglom kroz pukak ako bude mi predlagali necu jer i ona kaze da nakon toga je prijetna od pobacaja veca itd sestra moja nije tila odit potpisala je da nece !
    Eto nadam se da ce sve biti ok,🤗🙏❤️

A koja pretraga još postoji osim CVS-a i amniocenteze? CVS se radi u ranijim tjesnima trudnoće i u HR se koliko znam radi samo i Zagrebu na samo dva mjesta i nije obavezna.

15. Listopad 2020. 15:56

lotus je li se oplodila stanica?

ja ovaj svoj ne mogu nikome ni ispričat, nitko uživo ne bi pojma imao o čemu pričam osim vas tu sanjala da sam čula da mi je muž sa bivšom (izlazili par mjeseci) bio na IVF, i pitam njega za to, a on oduševljeno krene pričat kako je ona super reagirala na terapije, sve super išlo, hrpa stanica,a ne ovako kao ja dvije šugave, krasni embriji, ima ih još zamrznutih, kako su prekinuli ostalo pa on plaća čuvanje svaku godinu. A ona inače udana ima troje djece. ja slom živaca, hoću rastavu, pakiram stvari svoje, pa njegove, nek on ide ja ću ostat 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.