Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • more2309
    15. Listopad 2020. 14:40

Cure cestitam na dobrim vijestima i drzim fige da i ostali ultrazvuci budu u tom tonu 🤞🤞🍀🍀🙏🙏❤❤🤰🤱!
    Monolena ne moras se bojat da su drzavne bolnice gore od privatnih. More zena je ostvarilo trudnoce u drzavnim bolnicama, tako ces i ti 🤞🤞🙏🙏🍀🍀! Mozda sada mislis da malo vrijedis, ali kad vidis kakve su ovdje lavice, kroz kakve borbe prolaze i nikad ne spustaju glavu, shvatit ces da su sve zene u MPO vodama, zene koje su vrijedne divljenja jer lako je nesto dobito preko noci, puno se je teze za nesto izborit. Razlog ovog tvog osjecanja je i samo drustvo koje jos uvijek zazire od tih tema zbog nedovoljne upucenosti i sto imaju krivu sliku o svemu tome.

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

🍀🐞MISS🐞🍀
    15. Listopad 2020. 14:42

Monolena nemoj tako, moras voljeti samu sebe , nismo mi krive sta nam je takva sudbina, malo teze ali doci cemo sve mi do svog cilja!  Nema nikakvog smisla sazalijevati samog sebe , glava gore i samo pozitivno! Premlade smo da bi bile pesimisticne , na kraju krajeva ima punp lijepih stvari u zivotu za uzivati dok ne dode dijete! Zato zivi, uzivaj , smij se , radi stvari koje te vesele ! Nista mi nismo manje vrijedne zato sto ne mozemo iz prve ostat trudne- takav je zivot! Svak ima neki svoj križ, ali opet ce sve na kraju dobro završiti!!! Tu smo da jedna drugu guramo i bodrimo!!! ❤️❤️❤️

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

15. Listopad 2020. 14:46

Monolena, ako si ikad vidjela ponasanje kockara, ovo sa IVF je isto, svaki put kazes sam sebi samo jos jedan put i necu vise, onda odradis i taj put i ne dobijes pa te krene kopkat, ma mogla bi jos jedan put, sigurno je sljedeci dobitni. I ja sam se prije kad bi cula da je netko bio 5-6 puta cudila, pa kako jadna izdrzala sve to, a sad ih sve presisala 😂. I nema tu neke razlike u uspjesnosti izmedju privatnika i drzavnih, ima tu podjednako trudnica i jednih i drugih
    Ne brini, ima i ovo nekih svojih sitnih radosti, kad krene sve to veselis se svakom folikulu, stanici, embriju, transferu....
    Maja555 sta je rekao doktor na nalaz? Bas se veselim kad cete vas tri (miss1502 i Sanjich) krenut

ericaa
    15. Listopad 2020. 14:47

lotus

Monolena znamkako ti je jer sam i ja dugo vremena se tako osjecala. Odbijala sam pomisao da necemo uspjet prirodno, da mozda se desi,branila svoje tijell, krivila ga, svakve faze imala. Ako sam pratila ovulaciju sam mislila da je taj mjesec neuspjesan jer sam previse pratila i kalkulirala umjesto uzivala i bila smirena, ako nisam, mislila sam da je krivo jer ne pratim, samo sam si radila gore. I davala sam si previse prilika umjesto da sam odmah krenula.
    Mladi ste, relativno rano ste krenuli i uspjet ce kad tad. Ako u međuvremenu uspije e prirodno super, ali vi radite svoje, nalaze i sta treba. Meni je jedan svećenik bio rekao vi radite svoje, doktori svoje, Bog svoje i ima pravo, nema razloga se ogranicavat i cekat. 🤗

ovo sa praćenjem ovulacije i ne praćenjem kao da sam sama pisala pa mi je odmah smiješno kad se sjetim 
    tri, četiri, SAD ĆU SE OPUSTITI  
    ove riječi od svećenika su predivne!  

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

Olivera
    15. Listopad 2020. 14:48

*.Women_name.*

ericaa

Monolena

Baš ti hvala na ovim riječima podrške. Divna ste ekipa ovdje. Iskreno, razumijela bih kada bi neumjesne komentare imali ljudi koji ne znaju da se mucimo imati dijete, ali kad ih imaju i oni koji znaju, to je onda problem. I recimo, vecinu vremena pokusavam ne razmisljati o trudnoci (koliko mi to uspjeva, ne pitaj), ali u nekim trenucima kao na godisnjem odmoru mi donekle uspije. Ali onda se nadje muzeva sogorica koja u svaki razgovor uspije ubaciti nesto vezano uz svoju trudnocu ( zadnja joj je bila prije 7 godina, ali i dalje joj je to br. 1 tema u zivotu). Ljudi jednostavno ne shvacaju…

A ljudi puno puta jednostavno ne razmišljaju, ne žele biti zlobni ili neumjesni, samo, hvala bogu, nisu to morali proći pa ni ne znaju koliko zna biti iscrpljujuće i za um i tijelo. Mene na početku užasno nerviralo pitanje šta čekamo i kad ćemo imati djecu, jer prvo, to se nikog ne tiče, a drugo borimo se dugo i ne treba mi dodatni presing. Sad odgovorim koga bolje znam da imamo problema i idemo na liječenje, a onima koji mi nisu bliski da želimo proputovati svijet ili da ima vremena pa onda zašute

Ja isto poludim na pitanje svi imaju djecu a šta vi čekate 😠😠😠

Pogotovo kad takva pitanja postavljaju samo poznanici, tipa frizeke, kozmetičarka i slično. Slušajte ovu situaciju od prije par dana, šetam se ja popdne i stane žena s kojom sam inače na bok bok da se pohvali kako će uskoro biti baka, ja fino pristojno čestitam, a ona meni ti si bar 6 godina starija od moje kćeri nije li i tebi vrijeme da budeš mama. Na tren sam ostala u šoku i bez teksta, a onda joj fino odgovorila sad ću samo što nisam, oštenilo se prije mjesec dana uskoro idemo po nju. Tu je bio red da ona ostane bez teksta i samo me pozdravi🤪

🧔42 👱‍♀️39
    MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
    4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
    Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙

ericaa
    15. Listopad 2020. 14:52

Olivera

*.Women_name.*

ericaa

Monolena

Baš ti hvala na ovim riječima podrške. Divna ste ekipa ovdje. Iskreno, razumijela bih kada bi neumjesne komentare imali ljudi koji ne znaju da se mucimo imati dijete, ali kad ih imaju i oni koji znaju, to je onda problem. I recimo, vecinu vremena pokusavam ne razmisljati o trudnoci (koliko mi to uspjeva, ne pitaj), ali u nekim trenucima kao na godisnjem odmoru mi donekle uspije. Ali onda se nadje muzeva sogorica koja u svaki razgovor uspije ubaciti nesto vezano uz svoju trudnocu ( zadnja joj je bila prije 7 godina, ali i dalje joj je to br. 1 tema u zivotu). Ljudi jednostavno ne shvacaju…

A ljudi puno puta jednostavno ne razmišljaju, ne žele biti zlobni ili neumjesni, samo, hvala bogu, nisu to morali proći pa ni ne znaju koliko zna biti iscrpljujuće i za um i tijelo. Mene na početku užasno nerviralo pitanje šta čekamo i kad ćemo imati djecu, jer prvo, to se nikog ne tiče, a drugo borimo se dugo i ne treba mi dodatni presing. Sad odgovorim koga bolje znam da imamo problema i idemo na liječenje, a onima koji mi nisu bliski da želimo proputovati svijet ili da ima vremena pa onda zašute

Pogotovo kad takva pitanja postavljaju samo poznanici, tipa frizeke, kozmetičarka i slično. Slušajte ovu situaciju od prije par dana, šetam se ja popdne i stane žena s kojom sam inače na bok bok da se pohvali kako će uskoro biti baka, ja fino pristojno čestitam, a ona meni ti si bar 6 godina starija od moje kćeri nije li i tebi vrijeme da budeš mama. Na tren sam ostala u šoku i bez teksta, a onda joj fino odgovorila sad ću samo što nisam, oštenilo se prije mjesec dana uskoro idemo po nju. Tu je bio red da ona ostane bez teksta i samo me pozdravi🤪

odličan odgovor!! ljudi si svašta dozvole...prestrašno

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

15. Listopad 2020. 14:58

Sad sam se sjetila da sam sinoc sanjala prebolestan san, citav dan sam ljuta na muza 🙈 je li netko rekao da su ludi snovi bili jedan od simptoma?

🍀🐞MISS🐞🍀
    15. Listopad 2020. 15:03

Bozma

Sad sam se sjetila da sam sinoc sanjala prebolestan san, citav dan sam ljuta na muza 🙈 je li netko rekao da su ludi snovi bili jedan od simptoma?

Daaaa, meni su bili "vruci snovi" 😂😂😂
    I ja jedva cekam postupak, presporo mi vrijeme sad prolazi!!! Još 15 ak dana i pocinjem s bockanjem ako bude sve ok 🙏

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• *.Women_name.*
    15. Listopad 2020. 15:12

Olivera

*.Women_name.*

ericaa

Monolena

Odličan odgovor😂 meni je već 10 puta došlo kad me neki iz šire obitelji pitaju, da ja njih pitam a zbog čega vi toliko želite da ja budem trudna 😂😂 a kakva sam na jeziku, izletit će mi jednom 😂😂

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Tuma
    15. Listopad 2020. 15:14

lucija07

Tuma

lucija07

Tuma

MTB odlično! Super malci napreduju 😍
    Makist dečko, divno, čestitam mama!😍😍
    Ja sam sad s uzva. Sve je u redu. ❤ srceko kuca i vidi se, maleni broji skoro 1cm. 🥰🥰🥰 imamo 9,3 mm. Jedva cekam opet uzv ❤

Jupi jupi 💓💓💓💓. Vidim i tebe cesto narucuju na ultrazvuk kao i mene, 5 tjedan, 6 tjedan i sad je pretpostavljam sedmi?
    Kad ides opet?

Da, ja sam isla sad 3 puta al su mi rekli da sad mogu svaka 3-4 tjedna. Da nema potrebe više ovako. 😊 narucila sam se 10.11.na nifty. A vj ću u međuvremenu otići kod svojeg socijalnog, vratio se danas iz samoizolacije 😅
    Ti ideš opet u utorak?😍

Da, u utorak, isto mi 7 tjedan bude…
    Kad je tebi bila zadnja M?

27.8. 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.