Monolena, Ericaa statistika je za sada na strani državnih bolnica, nemojte brinuti oko toga. Najbolji doktori koji sada rade u privatnim klinikama su iskovali svoj zanat u Petrovoj i KBC-u Split. Ne brinite nikako oko toga, problem u državnim bolnicama je vrijeme čekanja. Naravno da privatne klinike imaju svoje prednosti i možda neke modernije metode (čija učinkovitost nije potvrđena istraživanjima), ali nema razloga za strah <3 Ja bi opet birala državnu bolnicu da nistu liste čekanja tolike.
Anitramu RH je zabranjeno ciljano provođenje terapije i postupaka koji dovode do više od 12 oplođenih jajnih stanica.
Stvarno? Vis ti to. A on meni reko kao cilja 20. Sto je na kraju i dobio 🤭 Al ne znam kako to funkcionira zakonski u Njemackoj. Bas cu prostudirati. A sta se desava i Hr ako npr doktor vidi da ce biti vise od 12?
Mogu li se i ja dodat na popis? 😊. Nasu borbu imate kod mene u potpisu, da ne dosadujem. Ja sam PCOS a M je OAT. Trenutno sam u hiperu. Punkcija bila u utorak. 40 js. 27 se moglo oploditi. 23 ih se oplodilo. Transfer ce biti sljedeci ciklus. Trenutno cekamo ponedjeljak da nam jave koliko ce od oplodenih doc do blastice.
Drago mi je da si se i k nama pridruzila jer nisu svi na fejsu, ja sam jucer usla u onu grupu kad si mi napisala kako se zove :) i tamo mi se čini da je dosta pozitivan niz kao i kod nas i na LH trakicama :)
Dobra se ekipa skupila i nadam se da se brzo SVI SKUPA selimo na ljepšu temu <3
Monolena, Ericaa statistika je za sada na strani državnih bolnica, nemojte brinuti oko toga. Najbolji doktori koji sada rade u privatnim klinikama su iskovali svoj zanat u Petrovoj i KBC-u Split. Ne brinite nikako oko toga, problem u državnim bolnicama je vrijeme čekanja. Naravno da privatne klinike imaju svoje prednosti i možda neke modernije metode (čija učinkovitost nije potvrđena istraživanjima), ali nema razloga za strah &lt;3 Ja bi opet birala državnu bolnicu da nistu liste čekanja tolike.
Anitramu RH je zabranjeno ciljano provođenje terapije i postupaka koji dovode do više od 12 oplođenih jajnih stanica.
Stvarno? Vis ti to. A on meni reko kao cilja 20. Sto je na kraju i dobio 🤭 Al ne znam kako to funkcionira zakonski u Njemackoj. Bas cu prostudirati. A sta se desava i Hr ako npr doktor vidi da ce biti vise od 12?
Ne znam ni ja za to, kako dokazat da li je isao ciljano na to ili nije dobro prilagodio terapiju.. npr prvi put uvijek nagađaju terapiju ne znaju kakav će odaziv biti..
Sad sam se sjetila da sam sinoc sanjala prebolestan san, citav dan sam ljuta na muza 🙈 je li netko rekao da su ludi snovi bili jedan od simptoma?
Hahhaha da. Ja stalno sanjam neke gluposti. Svaku noć svakakve idiotarije. A šta missi kaže, događaju se i vrući snovi🤣 čak i neki koji uopće nisu vruci a zavrse orgazmom🙈 sram me uopce reći da se me jednu noć probudio najjači orgazam u životu dok sam sanjala da čistim neki ormar 🤣🙈 nadam se da nisam jedina luda ovdje kojoj se to događa 🤣
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Pozz.. Molim savjet u vezi MPO.. Suprug i ja pokušavamo već godinu i pol.. Ostala sam trudna nakon tog vremena.. Nažalost sad početkom 10.mj. imala sam spontani pobačaj u 9 tjednu trudnoće koji je završio kiretažom.. Ne želimo više toliko čekati.. Razmišljamo o potpomognutoj oplodnji.. Molim vas savjet kome se javiti.. Da li mi moj ginekolog mora dati uputnicu za polikliniku ili? Molim vas savjet kako ste vi krenule, kamo otići i koliko će me to financijski doći? Jer znam da nije jeftino.. Moram se pripremiti.. Ili mogu sve riješiti na teret zdravstva
♀️ 37 ♂️ 38
missed ab 10/20 (10tt)
11.21. 🩰N
12/23 radimo na bebi br. 2🤞
Pozz.. Molim savjet u vezi MPO.. Suprug i ja pokušavamo već godinu i pol.. Ostala sam trudna nakon tog vremena.. Nažalost sad početkom 10.mj. imala sam spontani pobačaj u 9 tjednu trudnoće koji je završio kiretažom.. Ne želimo više toliko čekati.. Razmišljamo o potpomognutoj oplodnji.. Molim vas savjet kome se javiti.. Da li mi moj ginekolog mora dati uputnicu za polikliniku ili? Molim vas savjet kako ste vi krenule, kamo otići i koliko će me to financijski doći? Jer znam da nije jeftino.. Moram se pripremiti.. Ili mogu sve riješiti na teret zdravstva
Pozdrav i dobrodošla, nadam se brzo i otišla na vedrije teme. Zao mi je zbog pobačaja. Zna li se što ga je uzrokovalo?
U Zagrebu znam sa imaju Vuk Vrhovac i Petrova, mislim da i Sv. Duh. Ginekolog daje uputnicu D1 i vi se prijavite u bolnicu u kojoj želite obaviti mpo. Trebat ćete izvaditi spolne hormone, briseve, papu, suprug spermiogram, trebate ovjeriti kod javnog bilježnika suglasnost o izvođenju MPO postupka (to ce vam dati u bolnici), markere na hepatitis i hiv... i donijeti presliku vjenčanog lista. Mislim da je to sve od papirologije....
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Bome sam morala skuhat kavu da vas pohvatam sve😄 MakiSt cestitke na deckicu,svijet treba jos jednog dobro odgojenog muskarcica 😄 MTB odliccn rezultat, mozda ima nesto u tom pricanju s folikulama,mogli bi i mi to probat, ovo je tvoj dobitan postupak def 🤞😊 monolena svi smo ovdje to proslo, period samosazaljevanja,tuge jada bijesa i ostalih negativnih stvari,ali dodetrenutak kad kazesdosta je,imamo problem i ajmo ga rjesiti,barem danas ima opcija kako dobiti dijete i zasto ih ne iskoristiti,nisi nista manje vrijedna od zena koje odma uspiju, dapace jos si i vrijednija, uhvatila si se u koštac s problemom i nakon toga mora biti bolje, nista nije nerjesivo, ali prvi korak je prestat zalit za onim sto nemas,agledati naprijed s onim sto imas,a imas muza,imas priliku, i najvažnije imas nas 😄😍 znaci potpore ne nedostaje a sreca Ce doc, ne zasja sunce svima u isto vrijeme 😊
Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
9/20 inseminacija
11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
baby boy 💙🥰😊
Sad sam se sjetila da sam sinoc sanjala prebolestan san, citav dan sam ljuta na muza 🙈 je li netko rekao da su ludi snovi bili jedan od simptoma?
Daaaa, meni su bili "vruci snovi" 😂😂😂
I ja jedva cekam postupak, presporo mi vrijeme sad prolazi!!! Još 15 ak dana i pocinjem s bockanjem ako bude sve ok 🙏
a meni suprotno, sad sam mu pisala šta sam sanjala pa sam se razbijesnila
Branca, prvo moras naci ili bolnicu ili polikliniku gdje ces raditi postupak. U drzavnim bolnicama ti je sve preko HZZOa, a sad imas i dosta poliklinika koje suradjuju sa HZZOom(ali mislim da je to trenutno samo u Zagrebu). Onda kontaktiras i dogovoris konzultacije tamo di si se odlucila i oni ti kazu sta trebas sve od nalaza i papira donijeti, da bi uopce usla u postupak. Nakon toga, ides svom soc. ginekologu da ti on da uputnicu. I dalje rjesavas prema njihovim uputama. Od nalaza ce ti trebati: muzev spermiogram, tvoj papa test, tvoji brisevi, test na spolne bolesti(oboje) i tvoja krvna grupa.
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Pozdrav, žao mi ke zbog spontanog, ali dokaz je da mozes ostat trudna i opet ces, sigurna sam ❤️
Jesi provjerila hormone stitnjace? Ostale nalaze?
Uglavom, za pocetak se moras javit svom soc.gin da ti da uputnicu za konzultacije na humanoj, trazis kontakt i narucis se. Neznam odakle si, ali ima puno klinika koje rade preko hzzo-a pa zasto ne bar otic da vidis. Tamo poneses svu dosadašnju dokumentaciju (nalaze hormona, spermiogram ako imate i sl) i dogovorite sto i kako dalje.
🧔 35
🙎🏼♀️32
🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙
Sortiraj odgovore
Najstariji