Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucyinthesky
    15. Listopad 2020. 13:03

more2309 ja se još uvijek divim ovoj tvojoj crtici, beta će biti top 💪🥳
    Bozma meni se druga crtica također čini tamnija, baš jako navijam za tebe 🤞🤞🤞
    Makist divan je mali momak, ma koja je to sreća, mogu samo zamislit 🤩❤️
    MTB ovi tvoji folikuli su prva liga, ma ono, kako bi se reklo "školski" 👍
    Vezano za nuspojave tih nesretnih hormona, ja sam bila grozno napuhnuta i imala zatvor + pred kraj naravno, bolni jajnici.
    Monolena dobrodošla 😊A težak je ovaj naš put i ima puno emotivnih uspona i padova, ali nema nam druge, moramo gurati dalje ako želimo do cilja.Cure ovdje su ti prva liga, budeš vidjela 💪
    MimiDrimi ja već dugo sve naručujem preko Vitacosta i za pošiljke preko 200 kn tu i tamo platim neku carinu još oko 100,zapravo su slični kao Iherb.
    Anitram1982 u kojoj ste klinici? Ne mogu vjerovat koliko folikula, pa, svaka čast, ma bit će to super 💪

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    15. Listopad 2020. 13:04

more2309 primio se barem jedan. Ako bude i drugi, to će biti gratis  Baš se veselim tvojoj beti!
    LucyLou, hvala! Malo sam bila nervozna oko endometrija jer ga prije nitko nije spominjao, a tek ovdje sam saznala da je važan. Ljubim si i endometrij, baš sam si sretna.
    Hvala svima što navijate za mene. Voljela bih imati više djece, iako sam kasno krenula. A znamo i sami da s vremenom jajne stanice budu sve lošije kvalitete, tako da bih baš jako jako rado da imam i smrzlića (plus jednog kojeg ćemo sad vratiti i koji će se odmah uloviti jer ga mama i tata baš jako željno očekuju).

💔💔💔

Samara
    15. Listopad 2020. 13:04

Ajmee koje divne vijesti danas!! Čestitam svima

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

15. Listopad 2020. 13:10

Anitram1982, 😲😲 koliko folikula i embrija, svaka cast. Kakav kalcij? Pisi
    MTB u tebe folikula kao u djevojcice 😁
    Olivera, tako sam se ja prosli tjedan raspravljala na ulazu zbog temperature. Objasnjavala curama da uzimam progesteron 😂 kao da one znaju. Na kraju se sjetila da imam negativan test slikan u mobitelu pa pokazala 😂
    Belaaa ja sam mislila da smo mi gotovi s njima jednom kad zatrudnimo. Do kad se ide dole na UZV?  Je li ides bas na humanu ili u one ambulante?
    Lucyinthesky hvala
    MimiDrimi ja ovaj put odlucila narucit sve po onoj knjizi, tocno onako kako ona preporuca cak i brendove koje preporuca. Narucila prenatale, r-lipoic acid, N-acethyl-L-Cystein, ubiquinol, vitamn C, vitamin e. Melatonina i dhea imam jos od prije. Tako ako slucajno nw bude nista da sam spremna za sljedeci put 🙈

15. Listopad 2020. 13:21

Tuma

MTB odlično! Super malci napreduju 😍
    Makist dečko, divno, čestitam mama!😍😍
    Ja sam sad s uzva. Sve je u redu. ❤ srceko kuca i vidi se, maleni broji skoro 1cm. 🥰🥰🥰 imamo 9,3 mm. Jedva cekam opet uzv ❤

Jupi jupi 💓💓💓💓. Vidim i tebe cesto narucuju na ultrazvuk kao i mene, 5 tjedan, 6 tjedan i  sad je pretpostavljam sedmi?
    Kad ides opet? 

15. Listopad 2020. 13:29

AuroraB

Anitram, evo tebe i tu, to je super, vidiš kako su se tu cure odmah zainteresirale za tvoje staniceMogu ti odmah tu i odgovoriti, znači dobila si "dual trigger" za štopericu, mnoge od nas ovdje zazivaju takav protokol, kao što vidimo po tvome primjeru u broju oplođenih stanica, očito to paliMTB

Da da reko je kao trigger i to dupli. Pa reko je da da ce mi dat i to taj dupli jer prosli put kao nije mi dao to i imala sam dosta nezrelih. 

15. Listopad 2020. 13:31

Bozma

Anitram1982, 😲😲 koliko folikula i embrija, svaka cast. Kakav kalcij? Pisi
    MTBu tebe folikula kao u djevojcice 😁
    Olivera, tako sam se ja prosli tjedan raspravljala na ulazu zbog temperature. Objasnjavala curama da uzimam progesteron 😂 kao da one znaju. Na kraju se sjetila da imam negativan test slikan u mobitelu pa pokazala 😂
    Belaaa ja sam mislila da smo mi gotovi s njima jednom kad zatrudnimo. Do kad se ide dole na UZV? Je li ides bas na humanu ili u one ambulante?
    Lucyinthesky hvala
    MimiDrimi ja ovaj put odlucila narucit sve po onoj knjizi, tocno onako kako ona preporuca cak i brendove koje preporuca. Narucila prenatale, r-lipoic acid, N-acethyl-L-Cystein, ubiquinol, vitamn C, vitamin e. Melatonina i dhea imam jos od prije. Tako ako slucajno nw bude nista da sam spremna za sljedeci put 🙈

Pa to se tu u Njemackoj (jer sam ja ovdje isla na MPO) zove tocno ovako Calcium lonophore a to vam je sljedece. Kalcij igra važnu ulogu u oplodnji jajne stanice i u kasnijoj diobi stanica. Ako je stopa oplodnje osjetno niska, razlog može biti nedostatak kalcija. Stoga dodavanje kalcija u jaje odmah nakon oplodnje može poboljšati brzinu oplodnje. Jajne stanice se inkubiraju 15 minuta s koncentracijom kalcijevog jonofora, a zatim se dalje uzgajaju. Razne studije pokazale su da ovaj tretman poboljšava stopu oplodnje.

AuroraB
    15. Listopad 2020. 13:32

To su i meni sad ubacili u sljedeći protokol, isto zbog nezrelih stanica, jedva čekam novi postupak🙈🤗

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

15. Listopad 2020. 13:32

Da zaboravih napisat da smo to kao morali dodatno platiti da oni to sprovedu.

15. Listopad 2020. 13:34

AuroraB

To su i meni sad ubacili u sljedeći protokol, isto zbog nezrelih stanica, jedva čekam novi postupak🙈🤗

Da da zbog nezrelih stanica je to uveo. Al kak sam ri napisala ja sam stekla dojam da je on u startu znao da ce doc do hipera sto posto. Jer na samom prvom razgovoru kod upoznavanja je reko da cilja da dobijemo najmanje 20 js za oploditi. Malo riskantno zar ne?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.