Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Oolive
    15. Listopad 2020. 12:30

Monolena

Lijepi pozdrav svima! Nova sam na forumu. Odlučila sam se priključiti kako se ne bih osjećala toliko usamljeno u svom putovanju. Naravno da je suprug uvijek uz mene, ali trebam podršku vas žena koje ste se našle u sličnoj/istoj situaciji poput mene. Ipak se jedino mi koje smo to prošle/prolazimo najbolje međusobno razumijemo. Ja sam naručena sad u siječnju za IVF, i uskoro krećem u prikupljanje potrebne dokumentacije. Iskreno da vam kažem, teško se nosim s činjenicom da ne mogu prirodno ostati trudna, prošla sam periode, a i još ih prolazim, gdje mrzim sebe i svoje tijelo. Iako se polako navikavam na činjenicu da idem na IVF, moram priznati da nisam još sasvim prihvatila ideju, i da se još uvijek nadam da ću možda uspjeti zatrudniti do 1. mjeseca.

Mislim da smo vise manje svi prosli te faze, od ne prihvacanja do toga da sami sebe mrzimo.
    I to je u redu, treba te emocije iznijeti kakve god da jesu. Ja sam nakon 15 god potiskivanja emocija zbog gubitka i vrlo nezdravog odnosa s mamom, rekla jedan dan da je dosta, moram potraziti pomoc. Isla sam na terapiju 6mj i iako se u pocetku cinilo da nema smisla, vrlo brzo se situacija promijenila. I to na gore, moralo je izaci iz mene sve ono sto se godinama nakupljalo. Onog trenutka kada sam "dotakla dno", postalo je bolje, jer, budimo realni dalje od dna nema.
    Poanta ove price, treba pricati o problemu i pricati, izbaciti iz sebe smece i naravno naci nekoga tko ce sve to slusati i biti potpora.
    A ovdje na forumu ces uvijek imati potporu❤️

👸33god. 🤴🏻 32.god

*par god. pokušavanja
    *jedna uredna spontana trudnoća prije 10 god. Moja velika beba savršena sa željom za bratom ili sestrom🙏
    *7./2020 AIH
    *9./2020- cista postupak odgođen
    *10./2020 AIH
    *11./2020 prvi IVF 🙏

• LucyLou
    15. Listopad 2020. 12:35

MTB, wooooohooooo pa to su sjajne vijesti!!! 🥰🎉🥰🎊 Vidis, poslusali su tebe i tvoje rijeci i kao sto sam i ranije rekla, prate tvoju pozitivu! 😄 navijamo da svi i dalje lijepo rastu i da ss fino oplode i smjeste u busici ☺️
    P.S. sto bih ja dala za tvoj endometrij! ☺️😘

MakiST cestitke na malom bebacu!!! Pravi mali frajer je, vec sada! Uzivaj u ovoj fotkicu i njegovim pokretima, samo misliti koji je to lijep osjecaj! 😉💙

Monolena, razumijem kako se osjecas ali to je jednostavno nas put i vjeruj mi, da ga ne mozemo podnijeti, ne bismo ni bile na njemu. Tako da nemoj biti preoastra prema sebi i svom tijelu, nista ne mozes promijeniti ali to ne znaci da nema sretnog kraja - bit ce sve u redu i vidjet ces, sve cemo mi doci do naseg cilja, kad tad! Samo polako i hrabro naprijed! 😘

Woman_name, znojenje nisam imala ali od svih silnih hormona je sve moguce, tim vise jer si ti i trudna tako da...ali sve se to da izdrzati za ta mala cuda 😊

Anitrami1983, dobro nam dosla! Wow, pa koji divan party u labosu!🎉🎊💪🏻 Bit ce tu sigurno puuuunoooo slatkih, debelih bebica! ☺️

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

MimiDrimi
    15. Listopad 2020. 12:42

Tko zna, neka mi pomogne, jer nisam nikad naručivala.
    Znači dvije kutije vitaminčeka i tabletica sa iHerb-a me ispadne 142 kn i na to shipping kažu oko 26 kn.
    Sve zajedno oko 169 kn.
    Hoće mi opaliti neku carinu i poreze?
    Ima li kakvo pravilo do kojeg iznosa neće? ;)

Ja 32 - nizak AMH (1.34 pmol)
    Muž 35 - azzo - smrznuti materijal iz TESE postupka
    1. ICSI 10/2019 - Petrova - dvije stanice - transfer jedne trodnevne - Beta 0,4
    2. ICSI 3/2020 - Petrova - došli do 9dc - odgođen postupak zbog Korone
    3. ICSI 8/2020 - Petrova - kratki protokol, brzo ovulirala, 7dc aspiracija, prazan folikul
    4. ICSI 9/2020 - Petrova - dugi protokol, dvije j.stanice, nisu se oplodile zbog odabira lošeg zamrznutog spermija
    5. 11/2021 Škvorc - novi postupak

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    15. Listopad 2020. 12:42

Maki St predivnoo jaaao cestitam na djecakuu jooojj lipotee😍😍❤️
    Mtb divnoo super folikuliii🎉🎉🙏❤️
    Bozmaa navijam bit ce to dobtinoo tamnii🤗🎉🙏❤️
    Cure evo mene bila na pregledu sada 9+5 a u trudnickoj pise 10+1  🤗🙏❤️ kaze daje sve ok  i opet za dva tijedna kod nje 🤗🙏😍 i onda cemo vidit dali sve ok i dali cu trebat neke pretrage daunov itd cu privatno kod nje i za neki ecm kako li vec neznam  da nece ako sve bude ok kad bude iduci  put pregled vidit ocemo  to  je ono neko bodenje kroz pupak iglom 
    Ej pet puta sam je pitals jeli  sve ok 🤦
    Srceko titra na veliko❤️

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

ANKSIMORON
    15. Listopad 2020. 12:44

VM

Cure da li koja od vas ima problema sa noćnim znojenjem. Prošli postupak od punkcije ja sam bila svaki dan u jednoj vodi tokom noći, vrat, između prsa, prepone, koljena, užas. To znojenje se nastavilo i dolaskom menstruacije a evo i sada 1-2 nakon nje. Po nalazu, štitnjača mi je skroz u redu

Ja sam ti isto nakon hormona imala isti problem... i sad evo ovaj ciklus isto... kao navale znoja... uzas... hormoni sta ces 🤣🤣🤣

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

15. Listopad 2020. 12:48

MimiDrimi

Tko zna, neka mi pomogne, jer nisam nikad naručivala.
    Znači dvije kutije vitaminčeka i tabletica sa iHerb-a me ispadne 142 kn i na to shipping kažu oko 26 kn.
    Sve zajedno oko 169 kn.
    Hoće mi opaliti neku carinu i poreze?
    Ima li kakvo pravilo do kojeg iznosa neće? ;)

Nece, meni je sve do 200kn proslo bez. Za neke, samo neke szvari iznad 200 je bilo cca 100kn(neka postarina i PDV) 
    Sad zadnji put, nakon poziva embriologice prvo jutro sam kupila sve i svasta i ispao racun 1000kn(nije mi se dalo cijepat pa cekat 100 godina paketice) 150kn trosak poste i pdv oko 250 me doslo. Ali opet jeftinije sve skupa nego da sam kupovala tu. I doslo za 3 dana. E da....ako ti ima netko poslat kod za popust.meni je prijateljica poslala pa dobijes i ti i taj koji ti posalje popust

MimiDrimi
    15. Listopad 2020. 12:52

Super Bozma. Hvala ti puno.
    Nemam kod za popust, no i ovo nije puno. Uzela sam si dhea i magnezij, cink i vitamin b6 jer sam cula da su odlični za progesteron koji je meni nešto niži.
    Priprema za sljedeći postupak. Puna šaka tableta. Pa šta bu bu ;)

Ja 32 - nizak AMH (1.34 pmol)
    Muž 35 - azzo - smrznuti materijal iz TESE postupka
    1. ICSI 10/2019 - Petrova - dvije stanice - transfer jedne trodnevne - Beta 0,4
    2. ICSI 3/2020 - Petrova - došli do 9dc - odgođen postupak zbog Korone
    3. ICSI 8/2020 - Petrova - kratki protokol, brzo ovulirala, 7dc aspiracija, prazan folikul
    4. ICSI 9/2020 - Petrova - dugi protokol, dvije j.stanice, nisu se oplodile zbog odabira lošeg zamrznutog spermija
    5. 11/2021 Škvorc - novi postupak

Tuma
    15. Listopad 2020. 12:56

MTB odlično! Super malci napreduju 😍
    Makist dečko, divno, čestitam mama!😍😍
    Ja sam sad s uzva. Sve je u redu. ❤ srceko kuca i vidi se, maleni broji skoro 1cm. 🥰🥰🥰 imamo 9,3 mm. Jedva cekam opet uzv ❤

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

AuroraB
    15. Listopad 2020. 13:01

Anitram, evo tebe i tu , to je super, vidiš kako su se tu cure odmah zainteresirale za tvoje stanice  Mogu ti odmah tu i odgovoriti, znači dobila si "dual trigger" za štopericu, mnoge od nas ovdje zazivaju takav protokol, kao što vidimo po tvome primjeru u broju oplođenih stanica, očito to pali 

MTB

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

AuroraB
    15. Listopad 2020. 13:02

MTB kod tebe ide sve tip top

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.