Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Olivera
    14. Listopad 2020. 17:47

*.Women_name.*

Olivera

*.Women_name.*

Olivera

Kad ste se već dotakle testa za Covid da li koja od vas zna što se dešava ukoliko smo pozitivne, znam da u tom slučaju nema aspiracije, ali što je sa tim postupkom jel se on broji kao iskorišten obzirom da smo potrošile lijekove?!?
    Nije da će mi to trebati jer kako kaže MTB imati ću za koji dan predivnu beticu🤩, pitam za prijateljicu😉

Kj nije da je postupak iskorišten ako je došlo do aspiracije?

Nemam pojma, zato i pitam. Tko zna kakva pravila vrijede u ovo čudno vrijeme 🙄

Ja bi rekla da je ostalo isto, ali nisam sigurna. Jer po toj logici može se curama dogoditi da ne reagiraju na terapiju i onda iskorišten postupak.

Ima smisla to što kažeš, nisam razmišljala toliko daleko...ja sam još relativno nova u svemu ovome, tek prvi stimulirani i super sam reagirala pa uopće nisam razmišljala što se događa kad žene ne reagiraju na terapiju,. 

🧔42 👱‍♀️39
    MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
    4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
    Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙

Samara
    14. Listopad 2020. 17:50

Istina, Škvorc ne trazi covid test. Moras ispunit upitnik da nisi bolestan nemas simptome, nisi bio sa zarazenima bla bla i onda ti mhere temperaturu, moras se dezinficirat i imat masku i unutra drzis razmak i to mi je skroz ok

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

14. Listopad 2020. 17:51

ericaa

Bozma

erica, u Splitu se test radi prvi dan M, pa ako je pozitivan ni ne bodeš se. Možda je i kod Vas tako

pa to mi ima više logike i bolje je, da bez veze se ne mučimo a njima stvaramo gužvu ako neće biti ništa od postupka. Moram ih svakako zvati 28.10. da se naručim i donesem nalaze na konzultacije pa će mi objasniti, iako poznavajući sebe, dodati ću i to na popis pitanja da mi ne promakne :)))

pa da, trošimo im ljekove koji nisu baš jeftini, visimo tamo u punoj čekaoni i po dva tjedna, a možda smo zaražene. a još ti folikuli, sigurno je bolno kad to kasnije samo puca
    MimiDrimi, mislila sam da ću ga jedva čekat a sad ga se bojim napravit

Ruska1986
    14. Listopad 2020. 17:52

Ja mislim da se broji kao postupak od onog trena kad izvadis uputnicu za MPO! Jer su meni drugi put nesto krivo na uputnici napisali i trebala sam ic po novu i sestra mi je rekla da ce mi stornirati staru uputnicu, da mi se ne bi kasnije brojala... 🤷‍♀️

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MimiDrimi
    14. Listopad 2020. 18:00

Nisam pametna sto se brojanja tiče. Po toj logici, ja imam pravo na još jedan stimulirani. 
    Da jadni, trošimo im novce na skupe lijekove. Mi želimo biti majke, ne izvoljevamo neku ekstra uslugu. 
    S druge strane postoje oni koji se za to subspecijaliziraju-doktori humane,a ja i te kako sam to sve dobro platila jer svaki mj vidim na platnoj listi doprinose za zdravstveno. Znači, trošim na kraju krajeva ‘svoje’ novce koje je moj poslodavac njima uplatio. Tak popiz... kad čujem da smo mi veliki trošak! 

Ja 32 - nizak AMH (1.34 pmol)
    Muž 35 - azzo - smrznuti materijal iz TESE postupka
    1. ICSI 10/2019 - Petrova - dvije stanice - transfer jedne trodnevne - Beta 0,4
    2. ICSI 3/2020 - Petrova - došli do 9dc - odgođen postupak zbog Korone
    3. ICSI 8/2020 - Petrova - kratki protokol, brzo ovulirala, 7dc aspiracija, prazan folikul
    4. ICSI 9/2020 - Petrova - dugi protokol, dvije j.stanice, nisu se oplodile zbog odabira lošeg zamrznutog spermija
    5. 11/2021 Škvorc - novi postupak

Olivera
    14. Listopad 2020. 18:01

Ruska1986

Ja mislim da se broji kao postupak od onog trena kad izvadis uputnicu za MPO! Jer su meni drugi put nesto krivo na uputnici napisali i trebala sam ic po novu i sestra mi je rekla da ce mi stornirati staru uputnicu, da mi se ne bi kasnije brojala… 🤷‍♀️

A uputnica se smatra iskorištena nakon što bude aspiracija. Ja sam s istom išla u prirodni postupak, a kako mi je puknuo fulikul onda mi je vrijedila sljedeći mjesec za stimulirani. 
    Sad kad sam išla u fet mi skoro moja ginekologica nije htjela dati novu upitnicu, jer kao fet je dio stimuliranog postupka (što i je) i zašto da ona meni sad daje novu d1 upitnicu😳

🧔42 👱‍♀️39

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    14. Listopad 2020. 18:05

Što je onda zaključak, imamo pravo na 4 stimulirana? Nije za mene, ja ću sad ostati trudna, za prijateljicu je 

💔💔💔

Olivera
    14. Listopad 2020. 18:07

MTB

Što je onda zaključak, imamo pravo na 4 stimulirana? Nije za mene, ja ću sad ostati trudna, za prijateljicu je

Imamo pravo na 4 stimulirana, i dva prirodna...i moja je prijateljica jako znatiželjna😂😂😂

🧔42 👱‍♀️39

14. Listopad 2020. 18:08

MTB

ericaa, svi moramo prije aspiracije napraviti test, inače nema aspiracije. Reći će ti na vrijeme, test mora biti star do 48 sati. Meni muž sutra radi iz drugog razloga, ako je on negativan, valjda sam i ja. Odlučila sam se samoizolirati do testa da slučajno ne pokupim u međuvremenu. Šteta bi bilo da sav taj trud, vrijeme i novac budu uzalud.

Ja moram napravit covid test dan prije M.. Da je spreman za 2dc jer nema smisla bockat se do aspiracije ako nece doci do aspiracije radi covida.. u splitskoj bolnici se vodim

Ruska1986
    14. Listopad 2020. 18:09

Olivera

Ruska1986

Ja mislim da se broji kao postupak od onog trena kad izvadis uputnicu za MPO! Jer su meni drugi put nesto krivo na uputnici napisali i trebala sam ic po novu i sestra mi je rekla da ce mi stornirati staru uputnicu, da mi se ne bi kasnije brojala… 🤷‍♀️

A uputnica se smatra iskorištena nakon što bude aspiracija. Ja sam s istom išla u prirodni postupak, a kako mi je puknuo fulikul onda mi je vrijedila sljedeći mjesec za stimulirani.
    Sad kad sam išla u fet mi skoro moja ginekologica nije htjela dati novu upitnicu, jer kao fet je dio stimuliranog postupka (što i je) i zašto da ona meni sad daje novu d1 upitnicu😳

🤷‍♀️ ne znam stvarno... 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.