Pink, kako ti Česi daju recepte? kako ćeš kupovat ljekove? Folikulometrije ćeš radit tu ili kod njih?
Bok svima, evo mene opet nakon dosta vremena.. Imam samo jedno pitanjce..
Ja sam na humanoj u Rijeci, ako ima puno folikula, da li za punkciju daju nesto protiv bolova ili ne..
Ppsto sam upoznata sa postupkom kako i na koji nacin rade
Šta kod punkcije ne daju anestiziju? Ja sam ti u France i započinjem proces sad 5.3. Doduše već 28.2. Počinjem neke tablete piti ali bila sam kod anesteziologa jer ovdje ide opća anestzija kod punkcije. Mislim da bi trebali bar nešto dati. Baš me zanima sada kako je tamo. Pratim
Cesi inzistiraju na opcoj, ja je prvo nisam htjela, al njima je politika da te fino maznu u la la land, pa se vidimo za 15min:)
Da tako je i tu kod mene, kažu 15 20 min i kasnije kratko oporavak u sobi i ideš doma. I kažu vratit se normalnim aktivnostima. Sad htjela sam pitati šta je za vježbanjem i trčanjeem. Jer inače vjezabm 3 put tjedno plus yoga pa neznam šta da radim nakon svega. Hvala
Ja sam na humanoj u Rijeci, ako ima puno folikula, da li za punkciju daju nesto protiv bolova ili ne..
Šta kod punkcije ne daju anestiziju? Ja sam ti u France i započinjem proces sad 5.3. Doduše već 28.2. Počinjem neke tablete piti ali bila sam kod anesteziologa jer ovdje ide opća anestzija kod punkcije. Mislim da bi trebali bar nešto dati. Baš me zanima sada kako je tamo. Pratim
Dr. Mi je objasnila proces rada ali nikakvu anesteziju nije spominjala, bas cu ju upitat u vezi toga. Ja sam na Gonalima i vec sad imamo folikule od 12-13-14mm, samo da prezivim punciju pa mogu da sviram onda :) malo me strah uhh
OK, javi kad saznaš. Držim fige da sve super prodje. Sretno.
Pink, kako ti Česi daju recepte? kako ćeš kupovat ljekove? Folikulometrije ćeš radit tu ili kod njih?
Rekli su da mi mogu poslat recepte u neku online ljekarnu pa ti samo dode dostava lijekova doma, da mi mogu dati pisane recepte pa si kupim tu, ili kako god meni odgovara. Ja sam rekla da cu si sama kupiti i da ne treba nista.. Mislim da su nesto zericu jeftiniji tu lijekovi, a recepti mi zapravo ne trebaju jer kao lijecnik mogu vise manje bilo sto kupiti u apoteci bez recepta (osim ono, opijata).
Folikulometrije isto mogu kako hocu, i tu i tamo. Ne da mi se bit predugo u Pragu i placat hotel jos povrh svega, tako da cu napraviti prvu i vjerojatno drugu tu i slati im nalaze (njima je dosta prva 8. dan, ja sam zakljucila da cu mozda napravit 6. dan cisto psihe radi, da ne paranoiziram da cu krepat u hiperu makar znam da necu🙄🙈), a onda 10. dan bi trebala biti tamo, oni zele napraviti zadnju i procjeniti kad ce biti stoperica. To mi se cini razumno sve skupa
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Cesi inzistiraju na opcoj, ja je prvo nisam htjela, al njima je politika da te fino maznu u la la land, pa se vidimo za 15min:)
Da tako je i tu kod mene, kažu 15 20 min i kasnije kratko oporavak u sobi i ideš doma. I kažu vratit se normalnim aktivnostima. Sad htjela sam pitati šta je za vježbanjem i trčanjeem. Jer inače vjezabm 3 put tjedno plus yoga pa neznam šta da radim nakon svega. Hvala
Nisam ginic, al mislim da je pametno mozda preskocit tjedan - 2, posebno ak je puno folikula, da ne bi doslo do torzije (zavrtanja) jajnika.
Hm, sad me zvao frend ginić (kojem sam naravno odmah to prosljedila) koji kaze da on ne voli Bemfolu, da su bolji Gonali. Sad ne znam kaj bi, dal da mijenjam il kaj.
Zasto ne voli bemfolu? Da znamo i mi… Ja sam je dobila jednom u petrovoj. Al to je bila neka kontrola nakon ciste negdje 5-7 dc i dr vidla da imam dosta folikula pa je krenula s njom. Ugl neki cudni ciklus, rasli al sporo, od tih silnih folikula dobila 1js. Ja sam najbolje reagirala na elonvu, dobila najvise js i ujednaceno rasle. Al ocito nedovoljno kvalitetne kad nije uspjelo
Kao Gonali su prirodna supstanca, a Bemfola je biosimilar, dakle umjetna molekula koja je slicna prirodnom hormonu. Po svim studijama trebalo bi bit potpuno isto sto dajes i time bi Bemfola zapravo trebala imati prednost jer je duplo jeftinija. Al kaze da se njemu kroz praksu cini da ne dobiva s njom jednako dobre rezultate, i da me on osobno ne bi na nju stavio. A njemu fakat vjerujem, tako da… radije cu pljunut vise para, pa ako Bog da bude trebalo samo jednom (tjesim se)
Ovo je pitanje koje i mene muči. Trenutno sam u postupku s Bemfolom 225. U kom su smislu lošiji rezultati s Bemfolom? Kvaliteta, zrelost, nešto treće?
Hm, sad me zvao frend ginić (kojem sam naravno odmah to prosljedila) koji kaze da on ne voli Bemfolu, da su bolji Gonali. Sad ne znam kaj bi, dal da mijenjam il kaj.
Zasto ne voli bemfolu? Da znamo i mi… Ja sam je dobila jednom u petrovoj. Al to je bila neka kontrola nakon ciste negdje 5-7 dc i dr vidla da imam dosta folikula pa je krenula s njom. Ugl neki cudni ciklus, rasli al sporo, od tih silnih folikula dobila 1js. Ja sam najbolje reagirala na elonvu, dobila najvise js i ujednaceno rasle. Al ocito nedovoljno kvalitetne kad nije uspjelo
Kao Gonali su prirodna supstanca, a Bemfola je biosimilar, dakle umjetna molekula koja je slicna prirodnom hormonu. Po svim studijama trebalo bi bit potpuno isto sto dajes i time bi Bemfola zapravo trebala imati prednost jer je duplo jeftinija. Al kaze da se njemu kroz praksu cini da ne dobiva s njom jednako dobre rezultate, i da me on osobno ne bi na nju stavio. A njemu fakat vjerujem, tako da… radije cu pljunut vise para, pa ako Bog da bude trebalo samo jednom (tjesim se)
Ovo je pitanje koje i mene muči.Trenutno sam u postupku s Bemfolom 225.U kom su smislu lošiji rezultati s Bemfolom? Kvaliteta, zrelost, nešto treće?
🤷♀️ nemam ti pojma, culi smo se na 2 min jer smo oboje zurili, tako da nisam isla u detalje
Iako, ako cemo iskreno.. Moguce je i da je on pristran, da je navikao raditi s jednim preparatom, probao s drugim na 2-3 zene, dobio slabije rezultate od ocekivanog iz tko zna kojeg razloga (mozda je zenama jednostavno bio los mjesec, mozda su slabi responderi a prvi put su bile tamo kod njega... tko zna) - i sad je jadna Bemfola postala krivac iako nema u studijama ni jednog jedinog dokaza koji bi rekao da je ista losija. Treba to sve uzeti sa rezervon
Cure stigao nalaz PAI testa heterozigot 4G/5G kaj to znači znali netko
Što piše jel 4ili 5??jer meni npr piše homozigot 5g..i to za sada ne treba terapija ali da je 4g onda bi trebalo
Piše baš ovak kako sam napisala heterozigot 4g/5G.
Pinki neka bude uspješno lijekovi su ti najjeftiniji u ljekarni Filipović.Bozma onda daj otkaz i bit će kako bude nije sa te ne kužim i meni je posla preko glave i rado bi otišla ali sve čekam riješiti porodiljnji a ono 🙈🤦♂️.
❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️
Marta hvala! Pitat cu ih ovih dana:)
Sortiraj odgovore
Najstariji