Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mrva1986
    12. Veljača 2020. 18:15

PinkFairydust

Hm, sad me zvao frend ginić (kojem sam naravno odmah to prosljedila) koji kaze da on ne voli Bemfolu, da su bolji Gonali. Sad ne znam kaj bi, dal da mijenjam il kaj.

Zasto ne voli bemfolu? Da znamo i mi... Ja sam je dobila jednom u petrovoj. Al to je bila neka kontrola nakon ciste negdje 5-7 dc i dr vidla da imam dosta folikula pa je krenula s njom. Ugl neki cudni ciklus, rasli al sporo, od tih silnih folikula dobila 1js. Ja sam najbolje reagirala na elonvu, dobila najvise js i ujednaceno rasle. Al ocito nedovoljno kvalitetne kad nije uspjelo

VM
    12. Veljača 2020. 18:19

maltezer

Hej, je li koja od vas imala nekakve nuspojave od Brevactida?

Ja sam mislila da ce mi jajnici eksplodirat 😬 jucer sam primila zadnju 1500 fala Bogu

39 god., AMH low, on OAT, Dr. Lučinger
    02/20 1. ICSI -4 js, opl. 2,ß-0, 05/20 - 2. ICSI -3 js, opl. 2,ET-2, ß- 6.1, 09/20 -3. ICSI-6js, opl. 5, ET- 2, ß- 3.9, 11/20 - 4. ICSI- 9js- opl. 6, ET- 2, 3🐧, ß- 6.0
    03.02. FET - 3🐧,beta 93 ×, 04/21 - 5. ICSI - 4js, ET 2, 2🐧,ß- 6, 06/21 FET - 2 🐧, ß- 3,45, 10/21- 6.ICSI - 3 js,1 embrij, B-16.36, 02/22 7.ICSI-ET 2, b: 203.40,UZV 5+6 GV, UZV 7tt💓, Nifty ✅️, Mamin dečkić 💙

PinkFairydust
    12. Veljača 2020. 18:22

Mrva1986

Nellchi

PinkFairydust

Nellchi

Pink, moja je ginekologica stvarno ok zasad. Nisam još nikad tražila bolovanje kod nje jer nisam imala problema dosad. Ali kad smo razgovarale o tome da ću morati na ivf, rekla je samo dođi kad budeš trebala i nema nikakvih problema, ona će se nekako pokriti, da ja ne brinem za to. Tako da se nadam da će tako i bit kad do toga i dođe.
    Ne znam da li prima, sutra idem po neke uputnice pa mogu pitati

ajde molim te pitaj. kako se zove ta zena, gdje je?

Dr. Plavec, Zagreb, Grižanska

I ja sam tamo. Zena je teske naravi, cesto galami unutra, i nema neke recenzije, ali za ivf je odlicna, da ti sve kaj trebas, ne stedi na uputnicama, bas te tjera da ne odustanes. Meni uvjek prica o svojoj kkumi koja je isla u 12 postupaka i rodila nakon 40 god

I na bolovanjima je darezljiva?

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

Lemon
    12. Veljača 2020. 18:24

PinkFairydust za koju ste se kliniku na kraju odlučili? 
    A što se tiče bolovanja, posto sam isto išla van, meni je gin otvorio od prvog uzv pa još tjedan iza punkcije. A za fet opet od uzv do bete.Jer i do zg imam dva sata pa da ne uzimam svaki čas po dan na poslu ovo mi je bilo super. Onda sam prešla na komplikacije odmah od bete 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

PinkFairydust
    12. Veljača 2020. 18:25

Mrva1986

PinkFairydust

Hm, sad me zvao frend ginić (kojem sam naravno odmah to prosljedila) koji kaze da on ne voli Bemfolu, da su bolji Gonali. Sad ne znam kaj bi, dal da mijenjam il kaj.

Zasto ne voli bemfolu? Da znamo i mi… Ja sam je dobila jednom u petrovoj. Al to je bila neka kontrola nakon ciste negdje 5-7 dc i dr vidla da imam dosta folikula pa je krenula s njom. Ugl neki cudni ciklus, rasli al sporo, od tih silnih folikula dobila 1js. Ja sam najbolje reagirala na elonvu, dobila najvise js i ujednaceno rasle. Al ocito nedovoljno kvalitetne kad nije uspjelo

Kao Gonali su prirodna supstanca, a Bemfola je biosimilar, dakle umjetna molekula koja je slicna prirodnom hormonu. Po svim studijama trebalo bi bit potpuno isto sto dajes i time bi Bemfola zapravo trebala imati prednost jer je duplo jeftinija. Al kaze da se  njemu kroz praksu cini da ne dobiva s njom jednako dobre rezultate, i da me on osobno ne bi na nju stavio. A njemu fakat vjerujem, tako da... radije cu pljunut vise para, pa ako Bog da bude trebalo samo jednom (tjesim se)

• maltezer
    12. Veljača 2020. 18:29

VM

maltezer

Hej, je li koja od vas imala nekakve nuspojave od Brevactida?

Ja sam mislila da ce mi jajnici eksplodirat 😬 jucer sam primila zadnju 1500 fala Bogu

ja dobila zadnju u ponedjeljak, od jučer ujutro rasturanje jajnika....kao jaki menstrualni bolovi....čudno m je bilo pa sam povezala s tim...

Nala33
    12. Veljača 2020. 18:34

mirjana32

Bok svima, evo mene opet nakon dosta vremena.. Imam samo jedno pitanjce..
    Ja sam na humanoj u Rijeci, ako ima puno folikula, da li za punkciju daju nesto protiv bolova ili ne..
    Ppsto sam upoznata sa postupkom kako i na koji nacin rade

Šta kod punkcije ne daju anestiziju? Ja sam ti u France i započinjem proces sad 5.3. Doduše već 28.2. Počinjem neke tablete piti ali bila sam kod anesteziologa jer ovdje ide opća anestzija kod punkcije. Mislim da bi trebali bar nešto dati. Baš me zanima sada kako je tamo. Pratim 

• Mrva1986
    12. Veljača 2020. 18:36

PinkFairydust

Mrva1986

Nellchi

PinkFairydust

Nellchi

Pink, moja je ginekologica stvarno ok zasad. Nisam još nikad tražila bolovanje kod nje jer nisam imala problema dosad. Ali kad smo razgovarale o tome da ću morati na ivf, rekla je samo dođi kad budeš trebala i nema nikakvih problema, ona će se nekako pokriti, da ja ne brinem za to. Tako da se nadam da će tako i bit kad do toga i dođe.
    Ne znam da li prima, sutra idem po neke uputnice pa mogu pitati

ajde molim te pitaj. kako se zove ta zena, gdje je?

Dr. Plavec, Zagreb, Grižanska

I ja sam tamo. Zena je teske naravi, cesto galami unutra, i nema neke recenzije, ali za ivf je odlicna, da ti sve kaj trebas, ne stedi na uputnicama, bas te tjera da ne odustanes. Meni uvjek prica o svojoj kkumi koja je isla u 12 postupaka i rodila nakon 40 god

I na bolovanjima je darezljiva?

Je. Ja kad nejdem nakon transfera uvjek me ukori

PinkFairydust
    12. Veljača 2020. 18:37

Nala33

mirjana32

Ja sam na humanoj u Rijeci, ako ima puno folikula, da li za punkciju daju nesto protiv bolova ili ne..

Šta kod punkcije ne daju anestiziju? Ja sam ti u France i započinjem proces sad 5.3. Doduše već 28.2. Počinjem neke tablete piti ali bila sam kod anesteziologa jer ovdje ide opća anestzija kod punkcije. Mislim da bi trebali bar nešto dati. Baš me zanima sada kako je tamo. Pratim

Cesi inzistiraju na opcoj, ja je prvo nisam htjela, al njima je politika da te fino maznu u la la land, pa se vidimo za 15min:)

mirjana32
    12. Veljača 2020. 18:42

Nala33

mirjana32

Dr. Mi je objasnila proces  rada ali nikakvu anesteziju nije spominjala, bas cu ju upitat u vezi toga. Ja sam  na Gonalima i vec sad imamo folikule od 12-13-14mm, samo da prezivim punciju pa mogu da sviram onda :) malo me strah uhh

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.