Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    JECIKA
    12. Veljača 2020. 19:33

Bozma upadam u diskusiju vezanu za posao. Ja sam posle prve vanmatericne dala otkaz i nasla drugi bolji posao. Sada sam vec tu 2 godine i nisam se bojala bolovanja jer to je pravo svake zene. I za pravog radnika ce uvijek imati mjesta na trzistu rada. S druge strane ja sam u stalnom dodiru sa uredjajima koji zrace plus imam cesto terenski posao i rad u sobama gdje je temp 19 stepeni celzijusa a o stresu da ne pricam. Imala sam hitne intervencije u pola noci. Nismo svjesne koliko smo izlozene spoljnom uticaju i drustva i samog okruzenja. Treba da sebe cuvamo koliko je moguce. Ako si nezadovoljna daj otkaz i ne boj se toga - tvoje zdravlje i brak su najvazniji. 

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

ike
    12. Veljača 2020. 19:38

Marta i Bozma eto tocno tako i ja racunam, jos malo pa porodiljni, al prolaze godine a porodiljnog nidje 😅
    Al valjda cemo ga vise docekat.. znate na cemu najvise zavidim, kada vidim mame kako setaju bebe u kolicima, hocu i ja setat bebu 😂😅

PCOS, Amh:82(g.1984)
    MM: oligoasthenozoospermia(g.1985)
    11/2019 1.ivf neuspješna punkcija,izvadena dva folikula citicne strukture bez stanica,
    04/2020 planiran 2.postupak

Nala33
    12. Veljača 2020. 19:39

PinkFairydust

Nala33

PinkFairydust

Nala33

mirjana32

Bok svima, evo mene opet nakon dosta vremena.. Imam samo jedno pitanjce..
    Ja sam na humanoj u Rijeci, ako ima puno folikula, da li za punkciju daju nesto protiv bolova ili ne..
    Ppsto sam upoznata sa postupkom kako i na koji nacin rade

Šta kod punkcije ne daju anestiziju? Ja sam ti u France i započinjem proces sad 5.3. Doduše već 28.2. Počinjem neke tablete piti ali bila sam kod anesteziologa jer ovdje ide opća anestzija kod punkcije. Mislim da bi trebali bar nešto dati. Baš me zanima sada kako je tamo. Pratim

Cesi inzistiraju na opcoj, ja je prvo nisam htjela, al njima je politika da te fino maznu u la la land, pa se vidimo za 15min:)

Da tako je i tu kod mene, kažu 15 20 min i kasnije kratko oporavak u sobi i ideš doma. I kažu vratit se normalnim aktivnostima. Sad htjela sam pitati šta je za vježbanjem i trčanjeem. Jer inače vjezabm 3 put tjedno plus yoga pa neznam šta da radim nakon svega. Hvala

Nisam ginic, al mislim da je pametno mozda preskocit tjedan - 2, posebno ak je puno folikula, da ne bi doslo do torzije (zavrtanja) jajnika.

OK. Hvala budem pripazila 2 tjedna samo da prodje sve ok. 

ike
    12. Veljača 2020. 19:40

Jecika slazem se sa tobom, a isto neka mi prodje ovaj iduci postupak i onda stvarno idem na promjene. A mislim da je i Bozma vec odlucila sto ce 😉💛

PCOS, Amh:82(g.1984)
    MM: oligoasthenozoospermia(g.1985)
    11/2019 1.ivf neuspješna punkcija,izvadena dva folikula citicne strukture bez stanica,
    04/2020 planiran 2.postupak

JECIKA
    12. Veljača 2020. 19:47

Ike znam kako zene razmisljaju - neka me ovdje gdje sam da rodim djecu pa cu mijenjati posao. Tako sam i ja. Kada sam ukapirala da sam u velikom problemu sa djecom krenula sam na plan B - mijenjati posao  jer ako to ne uradis odmah - nezadovoljstvo samim sobom raste a to je bas nepotrebno pored svega sto prolazimo zbog problema neplodnosti. Uprkos tome sto imam fax bila sam spremna da radim na trafici samo ako cu biti zadovoljnija i imati prostora da se posvetim sebi i svom muzu. 

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

12. Veljača 2020. 20:15

JECIKA, Ike, Marta, ja sam sebi to ovako posložila: prošlu god smo potrošili oko 75.000kn na postupke (samo ljekovi i postuopci bez onih nekih popratnih stvari, papa testova, briseva, pregeda i sl.) a ja sam zaradila malo manje od toga da bi me s posla na dan punkcije digli onako omamljenu iz onog kreveta dok duge žene blaženo kunjaju, da po gradu i okolici tražim doktora koji će mi dati doznaku jer je neka rospija zamislila da je moram donijet do 12 sati, a moj ginekolog radi od 14. Svaki posao je stresan na svoj način, a i kad si dugo na istom mjestu, sa istim ljudima iz dana u dan, 8-9 sati dnevno bez ikakve pauze, jos nama ova trčanja na preglede, pa se svi ponašaju kao da ti rade veliku uslugu jer si izašla pola sata na pregled....ma malo pauze, poslije će se naći nešto 

PinkFairydust
    12. Veljača 2020. 20:19

Bozma

JECIKA, Ike, Marta, ja sam sebi to ovako posložila: prošlu god smo potrošili oko 75.000kn na postupke (samo ljekovi i postuopci bez onih nekih popratnih stvari, papa testova, briseva, pregeda i sl.) a ja sam zaradila malo manje od toga da bi me s posla na dan punkcije digli onako omamljenu iz onog kreveta dok duge žene blaženo kunjaju, da po gradu i okolici tražim doktora koji će mi dati doznaku jer je neka rospija zamislila da je moram donijet do 12 sati, a moj ginekolog radi od 14. Svaki posao je stresan na svoj način, a i kad si dugo na istom mjestu, sa istim ljudima iz dana u dan, 8-9 sati dnevno bez ikakve pauze, jos nama ova trčanja na preglede, pa se svi ponašaju kao da ti rade veliku uslugu jer si izašla pola sata na pregled….ma malo pauze, poslije će se naći nešto

Ma kreteni. Misli na sebe, posao ce se naci:) 

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

Marta...
    12. Veljača 2020. 20:29

Bozma

JECIKA, Ike, Marta, ja sam sebi to ovako posložila: prošlu god smo potrošili oko 75.000kn na postupke (samo ljekovi i postuopci bez onih nekih popratnih stvari, papa testova, briseva, pregeda i sl.) a ja sam zaradila malo manje od toga da bi me s posla na dan punkcije digli onako omamljenu iz onog kreveta dok duge žene blaženo kunjaju, da po gradu i okolici tražim doktora koji će mi dati doznaku jer je neka rospija zamislila da je moram donijet do 12 sati, a moj ginekolog radi od 14. Svaki posao je stresan na svoj način, a i kad si dugo na istom mjestu, sa istim ljudima iz dana u dan, 8-9 sati dnevno bez ikakve pauze, jos nama ova trčanja na preglede, pa se svi ponašaju kao da ti rade veliku uslugu jer si izašla pola sata na pregled….ma malo pauze, poslije će se naći nešto

A baš su gamad jel to računovodstvo možda servis računovodstveni, ma daj otkaz ko ih šiša. I drž mi se ❤️ 😘

❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️

Samo_Sanja
    12. Veljača 2020. 20:57

Cure vezano za porodiljni i posao.. Nemojte durati loše uvjete na poslu i živciranje zbog koje kune više! Ja sam se preporoda kad sam prestala radit i prijavila se na zavod..imala sam naknadu nekih 6 mjeseci.. U Mpo vode sam krenula kao nezaposlena i nikome se nisam morala opravdavat i tražit slobodne dane za preglede, a poslove sam odbijala tj. rekla sam savjetnici na zavodu pa tko će mene zaposlit kad svatko toliko moram za Osijek i mirovati + bolovanje ako mi prepiše nema šanse da me itko uzme..kaže ona upravu si.. tako da to sam sredila! Pitala sam savjetnicu na zavodu za porodiljni kaže ona imaš pravo svakako al pitaj još u hzzo-u. Otišla i pitala.. Svaka žena ima pravo na porodiljni, bila ona prijavljena na zavod za zapošljavanje ili ne! Zaposlena žena ima pravno na trudnički, tj trudničko bolovanje ili komplikacije vezane za trudnoću, te poslje poroda ima pravo na porodiljnu naknadu i bolovanje do godinu dana! Nezaposlena žena nema pravo na trudnički, ali ima pravo na porodiljni do godinu dana i naknadu! Iznos naknade za nezaposlenu ženu bila ona prijavljena na zavod ili ne su isti! Sad neznam za one koje se vode kao zaposlene, mislim da je njima iznos naknade nešto veći! Te se kod nas u Hrvatskoj dobije jednokratna pomoć od grada/države kada se porodite u iznosu od 1000 ili 2000 kn za prvo dijete!
    Ja sam se planirala skinut sa zavoda da mi ne šalju prijave za posao kad sam saznala da svakako imam pravo na naknadu, ali pošto sam sad saznala da sam trudna odem im samo to reći pa me više neće gnjaviti da se moram hitno javit tamo i tamo 😤😀

https://lbdf.lilypie.com/LTOpp1.png

12. Veljača 2020. 21:21

Marta,  u banci sam. I nije ni malo luksuzno kao sto se cini na prvu. Evo npr.danas me 2 put glavna direktorica zvala jesam li prodala nesto sto je ona zacrtala da prodam, zasto nisi, kako nisi, ne trudis se dovoljno.... i tako svaki dan dok ne prodam i onda krene s necim novim. A to sto prodajem nije ni malo jeftino, a ravno je magli. A jesam se nadrobila veceras....kad me nitko uzivo ne dozivljava 🙈
    Samo_Sanja eto to je to sto sad trebam cut, nezaposlena i postupak uspjesan iz prve. I dobro je znat ovo za naknadu, da i nezaposleni imaju pravo.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.