Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    14. Listopad 2020. 14:10

ericaa

Evo da javim da nisam uspjela dobiti termin za idući ciklus u 11 mjesecu za IVF, tako da propao još jedan mjesec i probati ću bar u 12om mjesecu započeti da bar cijela 2020. ne propadne. Iako, kakva je, bolje da što prije završi. Nadala sam se početi u idućem ciklusu jer ovo čekanje i bespomoćnost me frustrira, stalno nešto čekam i gubim vrijeme i nikako započeti da bar imam osjećaj da nešto poduzimam.
    Ps. čestitam na pozitivnim testovima i transferima i UTZV :)

Ko zna, mozda budes dobila najbolji poklon za Bozic 🙂🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

ericaa
    14. Listopad 2020. 14:23

Ruska1986

ericaa

Evo da javim da nisam uspjela dobiti termin za idući ciklus u 11 mjesecu za IVF, tako da propao još jedan mjesec i probati ću bar u 12om mjesecu započeti da bar cijela 2020. ne propadne. Iako, kakva je, bolje da što prije završi. Nadala sam se početi u idućem ciklusu jer ovo čekanje i bespomoćnost me frustrira, stalno nešto čekam i gubim vrijeme i nikako započeti da bar imam osjećaj da nešto poduzimam.
    Ps. čestitam na pozitivnim testovima i transferima i UTZV :)

Ko zna, mozda budes dobila najbolji poklon za Bozic 🙂🙂

taman bi mi tako nekako trebalo pasti testiranje  hahahhaha
    to se bojim i pomisliti, na vrh bora bi bila od sreće do dočeka!  Ali hvala na riječima :) nadam se da je sve sa nekim razlogom pa tako i ovo.  

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    14. Listopad 2020. 14:28

ericaa, odgodili su te radi nalaza ili jer nema mjesta? Mi smo odlučili ići privatno jer nisam htjela odugovlačiti, u paraleli se pripremamo da idući put (ako bude bilo potrebno) idemo preko socijalnog. Doduše, mi smo već u godinama gdje nemamo što čekati, tako da je ovo za nas prava odluka.

💔💔💔

ericaa
    14. Listopad 2020. 14:43

MTB

ericaa, odgodili su te radi nalaza ili jer nema mjesta? Mi smo odlučili ići privatno jer nisam htjela odugovlačiti, u paraleli se pripremamo da idući put (ako bude bilo potrebno) idemo preko socijalnog. Doduše, mi smo već u godinama gdje nemamo što čekati, tako da je ovo za nas prava odluka.

ja sam u KBC i nema mjesta više kod doktorice, puno nas je. A mi smo krenuli preko socijalnog pa ako ispucam sve, a nadam se da nikako neću, onda privatno. Jednostavno, na žalost, puno nas je i ne mogu sve stići, a prednost, logično, imaju oni koji su u postupku. Doktora i sestara ima koliko ima a nas je sve više i gužve su, iako se oni zaista trude i rade odličan posao i uz sve puni su razumijevanja i empatije, tako da imaju sve pohvale od mene... samo mi je baš došlo krivo jer zbog spleta okolnosti, u biti nam je cijela godina protekla u skupljanju nalaza, lockdownu zbog korone i ponavljanja nalaza jer su istekli. Al biti će, preživjeti ću tih mjesec dana, oporaviti organizam od HSSG i nabrijat se na dalje :)

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

14. Listopad 2020. 14:46

nada86

Rasplakale ste me, meni je tata umro i moja mama je svašta u životu prošla, bila je uz mene u svakom postupku, brisala svaku suzu. Ali baš zato šta se naslagalo toliko godina i neuspjeha nemam je više srca gledati kako plače, zato sam odlučila da joj ubuduće samo fine vijesti govorim… svako ima svoju muku i nosi svoj križ ali to nas čini boljim osobama, suosjećajnijima. Ja se ipak ni sa kim ne bi mijenjala, možda nije najsretniji bio moj životni put ali je moj i guram ga do kraja…
    Stvarno mi je drago šta vas imam cure ❤️

Tako i ja.. Moja mama je teski emotivac i ja, sam joj sve na svijetu, imala je i ona samo mene na ovom svijetu, zivot bas tezak od djetinjstva do dana današnjeg... 
    Ja, sam nazalost predugo u ovom.. Ispocetka je sve znaka i sve sam joj govorila.. Kad sam 1 put zatrudnila doslovno se preselila kod mene jer sam ZBILJA imala hematom i sve mi je pomagala, 2 put kad sam imala spontani nisam joj imala srca ni rec da se plod ne razvija ona sva u bebici.. Srce joj se slomilo, tek nakon godinu dana mi je rekla da jos uvijek skoro svaki dan place sto sam imala spontane... Tako da ja sad zelim i hocu docekat sigurnije tjedne gdje cu joj s veseljem i bez straha reci da sam trudna i da je sve super.... 🙏💓💓

MimiDrimi
    14. Listopad 2020. 14:49

Bozmaaa, tako dobro! Kao da moje tamne. Želim ti sve deblju i deblju crtu svaki dan i veliku betu na dan vađenja ;)
    Ja sam si uzela domaću svježu ciklu. Ogulim, naribam (narežem) i klopam ;)
    Prvi put mi se sada dogodilo da se moj endometrij debljao i 9dc došao na 9mm i onda 11dc na 4,4mm. Neznam zakaj i nije mi to jasno baš.
    Moram sada poraditi (i) na tome :)
    Svim drugim čekalicama pozitivnih testova, velikih folikula, aspiracija i transfera - sretnoooo :)
    Ja sam se naručila kod Škvorca krajem studenog. Odlučih promjeniti kliniku i potražiti drugo mišljenje ;)

Ja 32 - nizak AMH (1.34 pmol)
    Muž 35 - azzo - smrznuti materijal iz TESE postupka
    1. ICSI 10/2019 - Petrova - dvije stanice - transfer jedne trodnevne - Beta 0,4
    2. ICSI 3/2020 - Petrova - došli do 9dc - odgođen postupak zbog Korone
    3. ICSI 8/2020 - Petrova - kratki protokol, brzo ovulirala, 7dc aspiracija, prazan folikul
    4. ICSI 9/2020 - Petrova - dugi protokol, dvije j.stanice, nisu se oplodile zbog odabira lošeg zamrznutog spermija
    5. 11/2021 Škvorc - novi postupak

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    14. Listopad 2020. 14:50

ericaa

MTB

ja sam u KBC i nema mjesta više kod doktorice, puno nas je. A mi smo krenuli preko socijalnog pa ako ispucam sve, a nadam se da nikako neću, onda privatno. Jednostavno, na žalost, puno nas je i ne mogu sve stići, a prednost, logično, imaju oni koji su u postupku. Doktora i sestara ima koliko ima a nas je sve više i gužve su, iako se oni zaista trude i rade odličan posao i uz sve puni su razumijevanja i empatije, tako da imaju sve pohvale od mene… samo mi je baš došlo krivo jer zbog spleta okolnosti, u biti nam je cijela godina protekla u skupljanju nalaza, lockdownu zbog korone i ponavljanja nalaza jer su istekli. Al biti će, preživjeti ću tih mjesec dana, oporaviti organizam od HSSG i nabrijat se na dalje :)

Jesi zvala privatne klinike? Dosta njih ima ugovor sa HZZO i pa se može i kod njih preko socijalnog, a možda kod još nekoga ima mjesta? Kraj je godine, pa je manja šansa, ali nikad ne znaš, možda je netko odustao.
    Iduće godine, kad se ugovori produže, bi trebalo biti lakše ubosti mjesti bilo gdje. Ove godine se radi one nesretne pauze i sad kasnije radi obaveznih izolacija sve pomaknulo. 
    U svakom slučaju, sve će biti kako treba biti. A beba će doći upravo onda kad treba doći 

💔💔💔

14. Listopad 2020. 14:50

Bozma

https://ibb.co/0VhLWx8
    lucija07daj komentar, ti si expert za testove, pogotovo Mullerove, a i znam da neces uljepsavat. Je li moguce da je ovo od stoperice?

Koji tu je dan nakon transfera oprosti puno nas je.... Koliko prije testa si mokrila? Pa ako si stopericu tako davno dobila sumnjam da je jos u tijelu??
    Nadam se da nisi kupila samo ovaj jedan! 
    Sjena je i to lijepo vidljiva! 

🍀🐞MISS🐞🍀
    14. Listopad 2020. 14:53

Nije me bili nekoliko sati morala sam 10 stranica sad citat 😂😂 bar su sve lijepe vijesti!
    Bozma meni se ovo isto cini super,ali najbolje lucija zna ! 
    Meto jos je rano i jos nije nista izgubljeno ,drzim fige da ceta potamni i da nije od boostera! 
    Nina92 juhuuu! Predobro, znala sam da ce na kraju sve biti ok
    Ruska,Nada…bas su me rastuzile vase price ! Itekako sam svjesna sto znaci imati zive i zdrave roditelje ali ipak mi je lakse da oni nista ne znaju o ovome jer su preslabi na mene i bas bi patili pa im to ne zelim..sve cu im rec kad ovo prođe.  Meni bas paše mir i da mi to prođemo sve sami..imamo jedno drugo i imam vas ovjde ,ko me bolje moze razumit!!
    Bas mi je sestra danas rekla da je trudna ,da nisam imala biokemijsku termin bi nam bio na isti dan ! ❤️🥰

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

14. Listopad 2020. 14:54

ANKSIMORON

Cure pitanje… kako se vi ponasate nakon transfera? Mene taj dio tako muci… jel strogo mirujete i ako da koliko dana? Ostale dane? Radite ili ste doma? Jos najvise me zanima kucanski poslovi… inace meni je crv u guzici pa ne mogu nikad mirovati… inace prosla sam 2 postupka, spremam se za treci sad u 11 ili 12 mj ovisno sto doktor kaze..

Ja sam nakon transfera se ponadala kao da, sam isla na pijac po glavi cu zelene salate a sad kad znam da sam trudna se ponašam kao baba😂😂😂... Imam takav sklop u glavi da mi to bilo ono ako ce se uhvati uhvati ce, se a sad bome pazim🙏😂💓

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.