Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    14. Listopad 2020. 11:04

Joj, ja bi tako podijelila s mamom svoje iskustvo i uspjeha i neuspjeha..Ali nazalost moje mame vise nema 🙁 zato, cure, uzivajte u svakom trenu sa mamama i dijelite s njima sve! I kad je nest tesko i kad je super.. Koliko god ih to razalosti, ali vjerujte da zele znati sta se dogadja.. Ja nisam osjecajna nimalo, ali kad sam tati morala rec da sam trudna, to mi je bio valjda jedan od najtezih trenutaka u zivotu! I najtuzniji! Skuzila sam koliko je njemu tesko bilo.. Bio je presretan, naravno, al tuzan zato sta mama nije tu... ❤ Bas u ovim trenucima srece skuzis koliko fali... 🙁🙁

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MaloTele
    14. Listopad 2020. 11:06

MTB

Chloe18, viška je injekcija jer neke žene uzimaju manje doze, a i ako nam npr slučajno padne na pad igla, da ne koristimo tu, nego uzmemo novu.
    Dakle, ti ćeš potrošiti 4, ostalih 16 će ti biti viška.
    Ja ih ne mislim bacati u smeće, odnijet ću ih u ljekarnu da ih oni riješe.

Meni su rekli da sve sto ne potrosim dA vratim, ma prepali su me s tim kutijama i nisam se opce pripremila na ista jer su mi na prvim konzultacija ma rekli da bi isli na 2 inseminacije, jednu smo prosli i sad sam mislila da cemo dog 2,a kaze dokt ocemo na ivf, ja velim moze pa mi oni uvalili 10kutifa svega i svačega a kisa vani lije, nemam to kak nosit,kasnim na posao jer su oni imali gablec u vrijeme kad sam bila narucena,auto u pm jer nije bilo parkinga..kaos i ja sam to dobro sve skuzila al je moj dragi imao 1000pitanja oko tih igla i skroz me zbunio pa Reko da pitam tu da ne zovem bolnicu sa se ne osramotim :) hvala puno,odlične ste cure 🥰

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

Tuma
    14. Listopad 2020. 11:07

MTB  može tako, mijenjanje ponedjeljkom  tjedna 😊
    Bozma ja isto mislim da tamni😍🙏🙏 držim fige da je to to!!
    Nina92 sretno danas!😊
    Meto možda je jos rano. Nadam se da ce ipak biti nešto... ja te kužim za roditelje. Ja sam isto rekla i ne znam sakriti ništa od njih😅

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

MaloTele
    14. Listopad 2020. 11:11

nada86

Šta se tiče MTBi popisa rekla bih da je to profesionalna deformacija 😂 jesam u pravu MTB? I ja sam sebi na početku napravila listu da bi mogla pratiti ali nisam imala vrimena da bas ovako sve detaljno i još da objavljujem, tako da svaka ti čast i hvala na listi… 😊

Nez jel profesionalna al je puno truda i ljubavi uloženo u to, ja to zamisljam da svako jutro pije kavu i gleda ko je di i to se trudi precizno sve upisati za zene koje cak ni ne poznaje,ja sam inace veliki emotivac tako da mi je ovo toliko predivno da nemam rijeci, i mislim da sve zene koje se nadu na njenom popisu moraju ostat trudne,ako zbog ničeg drugog da ima ona kaj tipkat svako jutro 🤣🤣

9/20 inseminacija
    baby boy 💙🥰😊

MaloTele
    14. Listopad 2020. 11:17

Sto se tice govorenja drugima, mi smo rekli sestrama i 2 prijatelja, prije inseminacije,sad za ovo nismo rekli nikome i tako ce i ostati, zelim to samaproc,sama plakati i sama se veseliti, naravno s muzem mislim al ne da je netko drugi jos tu, sa sto pitanja i glupim rijecima ohrabrenja nakon sta ne uspije i sto mi je najgore onaj pogled sazaljenja.. nemoj me zaliti,za to imam samu sebe, ne treba mi jos netko da me zali 🤣 sto je najgore jutro kad sam vadila betu Seka je rađala 3dijete,nisam znala jel placem od srece za nju il' tuge za mene 😅

9/20 inseminacija
    baby boy 💙🥰😊

Nirvana2024
    14. Listopad 2020. 11:17

Cure, sto uzimati za zadebljanje endometrija? I moze li se uopce na to utjecati u kratkom periodu od 2-3 dana (mozda sam trebala prije 🤔)

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

14. Listopad 2020. 11:21

Ruska1986

Joj, ja bi tako podijelila s mamom svoje iskustvo i uspjeha i neuspjeha..Ali nazalost moje mame vise nema 🙁 zato, cure, uzivajte u svakom trenu sa mamama i dijelite s njima sve! I kad je nest tesko i kad je super.. Koliko god ih to razalosti, ali vjerujte da zele znati sta se dogadja.. Ja nisam osjecajna nimalo, ali kad sam tati morala rec da sam trudna, to mi je bio valjda jedan od najtezih trenutaka u zivotu! I najtuzniji! Skuzila sam koliko je njemu tesko bilo.. Bio je presretan, naravno, al tuzan zato sta mama nije tu… ❤ Bas u ovim trenucima srece skuzis koliko fali… 🙁🙁

Rasplakala sam se na tvoj post jer dijelimo istu sudbinu, nazalost nemam ni tatu i u ovim trenucima, i svim ostalim trenucima, dala bih sve za njen zagrljaj. da budem mama kakva je ona meni bila. Sad sam se malo raspekmezila. Oprostite, hormoniiiii!
    Piskila sam maloprije test i nažalost nema sjene. Probat cu sutra prvim jutarnjim urinom. 

Lucyinthesky
    14. Listopad 2020. 11:39

LucyLou bit će kako bude, vjerujem da će se endo zadebljati, ali ako ne ovaj put, sigurno idući 🤞Ja bi "derala" pol l cikle svaki dan +ananas, pa šta bude.
    MTB budeš sve vidjela, pada kvaliteta, s godinama, ali be kod svih isto. Zbilja je točno da njima prvi postupak bude kao testni, baš u smislu toga da se vidi kako reagiramo na terapiju i kakve su stanice.
    Kod mene je zadnji put bio zaključak da su jednostavno loše kvalitete jer su sve bile nezrele 😔Iako, otom potom, tješim se ja da je i do tajminga punkcije, određivanja terapije i bla bla...
    lucija07 slažem se, ima x takvih primjera gdje je kao sve ok, a nažalost ljudi se godinama muče da dođu do cija, a s druge strane, oni s težim dijagnozama koji se pripreme na svašta, na kraju brzo uspiju.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• *.Women_name.*
    14. Listopad 2020. 11:47

LucyLou neznam kakvi su ti folikulici, meni su rekli da nije toliko važno koliki je endometrij u određenom danu ciklusa nego da prate rast folikula. Moj isto krene sporo, pa se ne kraju pokrene, dođe do 11 mm, a u početku sve nešto 4mm,pa 5 mm, pa 5,5 mm 😂. 
    Meto skroz te kužim, ja sam se udala 200 km od kuće ali nemogu ni prek telefona lagat, upućeni su u svaku sitnicu, ja svojoj mami prvoj javljam kad dođem s folikulometrije, a tek ovo ostalo. Meni je nekako tako lakše, i kad je najgore lakše mi je imat nečiju podršku nego biti sama, suprug je uz mene naravno, ali nije neki emotivac. 

Jooj cure sve smo se nekak raznježile, ovaj forum je baš divav, i baš lijepo što smo potpora sve jedna drugoj jer ipak se mi najbolje razumijemo ❤️

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• more2309
    14. Listopad 2020. 11:50

Bozma ja isto primjecujem da testici tamne 🎊🎊🎉🎉!! Cestitam i drzim fige da sve bude u redu😘😘🤞🤞🙏🙏🍀🍀🤰🤱!
    Meto zao mi je 😥😥, drzim fige i od srca ti zelim da sto prije uspije 🤞🤞🍀🍀🙏🙏❤❤! Za govorenje te u potpunosti kuzim, to je jedan od razloga sto ne zelim radit test iako mi je 12. dan od transfera jer ako bude negativan, necu im moc to presutjet, a znam da ce ih to slomiti i da ce se trudit bit jaki zbog mene, a ja zbog njih i na kraju cemo samo gutat knedle i sutit. Pustit cu ih do petka, a onda sto bude.
    Chloe dobro nam dosla, drzim fige da sto prije iz ovih voda uplovis u trudnicke vode 🤞🤞🍀🍀🤰😘!

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.