Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    14. Listopad 2020. 10:42

lucija07, a nešto je i do sreće. Bitno da si sad trudna. Inače, znam za dosta slučajeva gdje su ljudi prvo dijete dobili uz pomoć IVFa, a drugo, kad nije bilo pritiska, je došlo prirodno. Nikad ne znaš. Ti si sad mama, što je bilo bilo je. 

💔💔💔

MaloTele
    14. Listopad 2020. 10:44

MTB

Chloe18

Pozdrav curke, dugo vas citam pa evo da nesto i napisem :) prosla jednu inseminaciju, i sad nas ceka prvi ivf u 11.mj, jucer dobila hrpu terapije i sva se izgubila u tome 😤🙄pa da vas pitam, dobila sam gonal225, s kojim bi se trebala pocet pikat, zapravo mi nije jasno zašto imam 5kutija toga 😨 tamo su mi objasnjavali kako se koristi,dobila sam 1kutiju od 900 i 4 od 450, kolko sam ja to ovAko preplasenA i zbunjena uspjela skuzit, krenem s onim od 900 i svaki dan 1 injekciju, s tim da onaj pen okrenem na 225,jesam to dobro pohvatala? A cemu onda one od 450? Ja samse koncentrirala daskuzim kako da se piknem i dosla doma i izgubila se u kutijama :s
    Zelim puno puno srece svima danas, sve nas to ceka jednog dana 😄🤞🤞🥰 i oprostite na glupim pitanjima ali ovo mi je sve 9rvi put i strah me da nekaj ne sje…😄
    Chloe18, dobro nam došla, i još brže nam otišla, trudna
    Što se gonala tiče, s njim ćeš se pikati svaki dan. Ova kutija od 900 ti je za 4 dana, nakon toga ćeš preći na druge kutije. Ne znam ti objasniti zašto su ti dali 4 kutije od 450, umjesto 2 od 900, možda ih nisu imali na lageru? Pogledaj košuljicu, tamo vjerojatno piše koliko dana ćeš se morati pikati.
    Kako se daje - imaš na youtubeu filmiće gdje je lijepo objašnjeno. Kad prvi put koristiš neki pen, prvo moraš malo istisnuti zrak, nakon toga okreneš na 225 i pikneš se. Vjerojatno su ti objasnili kako.
    I mene je bilo malo strah prvi dan, ali zapravo je jako jednostavno i bezbolno. Ima i smisla, da je komplicirano, ne bi nam dali da si to sami radimo. Sad mi je to i zabavno svaki dan raditi.

Hvala na dobrodošlici,jasam uvjerena da je ovo dobitni postupak 🥰🤞🤞 kad citam koliko ste vi pozitivni svi ne mogu ne bit i ja 😅 sve sam ja pohvatala za tAj pen,mene muci zapravo zasto je 20injekcija u kutiji od 900 a terapija s tom 900kutijom traje 4 dana,dal to znaci da svaki dan upiknem 1 injekciju ili njih 5? Pretpostavljam da je 1, a u tih 4 dana se isprazni ona tekućina u penu, a kad dodem na onih 450 onda piknem 2? U to nisam sigurna bas,nez kak da drugačije objasnim sta me muci 😄
    Ma prvi dan cu dat muzu,ako sjebe moci cu njega okriviti 😂😂

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

Nada 🍀
    14. Listopad 2020. 10:44

Meto, i moja mama mene čita kao knjigu, ali ja sam daleko pa uspijem sakriti ali je ona uvik sumnjičava i pita sestru jesam li njoj šta rekla... Ne možeš majci sakriti kako god.. ali ipak mi je lakše ovako bez puno pitanja i tužnih pogleda...
    Ja 16.10 imam termin kod doktorice da se dogovorimo za FET. Sa mengom krećemo, očekujem je krajem mjeseca, pa se nadamo i molimo 🙏🙏🙏

14. Listopad 2020. 10:47

MTB

lucija07, a nešto je i do sreće. Bitno da si sad trudna. Inače, znam za dosta slučajeva gdje su ljudi prvo dijete dobili uz pomoć IVFa, a drugo, kad nije bilo pritiska, je došlo prirodno. Nikad ne znaš. Ti si sad mama, što je bilo bilo je.

Naravno... Ali bas sto se njihove dijagnostike tice ja im to ne vjerujem bas, tj mislim da i oni ne znaju, mogu samo nagadjati.... Postali su roditelji oni koji su maltene na prvim konzultacijama otpisani i 'baceni' bespotrebno u bed... . I obrnuto.. Tako da...
    No da.. Sto je bilo bilo je.. 

MaloTele
    14. Listopad 2020. 10:51

nada86

Chloe18 dobrodošla, dobila si vise pakiranja gonala jer stimulacija traje više dana, možda ono šta ti bude viška možeš vratiti kada iz prve ostaneš trudna (furam pozitivu od MTB 😂)
    To pakiranje od 900 ti je za 4 dana (ako uzimaš svaki dan po 225) i ostatak ti je za još 8 dana. Ovisi o tome koliko će ti trajati stimulacija, doktori obično daju manje doze da ne otvaraš veliko pakiranje pa da bacaš bezveze novce…

Haha da da vracam, to su rekli :) kuzim Sve to, mene zbunjuje broj injekcija u kutijicima 😏 zastonih je 20unutra ako mi je to za terapiju od 4 dana? Jel moram svih 20 potrosit,znaci svaki dan 5,to mi je nekako too much,ja sam shvatila da moram 
    1 svaki dan 
    Hahaha za pozitivu,vidim da je MTB na sve pozitivno utjecala i kad vidim koliko je truda ulozila u popis koji azurira svako jutro odma mi se plače (u pozitivnom smislu ) tako da  samo naprijed s pozitivom, ako dobro mislis dobro ti se i vrati :)

9/20 inseminacija
    baby boy 💙🥰😊

Nada 🍀
    14. Listopad 2020. 10:53

Chloe ima 20 injekcija u kutiji jer neke žene uzimaju manje doze i bodu se 15 puta iz tog jednog pena. Ja npr. ne uzimam nikad veću dozu od 75, znaci meni triba 12 igala za jedan pen. Ako kužiš šta želim reci. 

Nada 🍀
    14. Listopad 2020. 10:55

Uvik se samo jednom bodeš, doza 225

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    14. Listopad 2020. 11:00

Chloe18, viška je injekcija jer neke žene uzimaju manje doze, a i ako nam npr slučajno padne na pad igla, da ne koristimo tu, nego uzmemo novu.
    Dakle, ti ćeš potrošiti 4, ostalih 16 će ti biti viška.
    Ja ih ne mislim bacati u smeće, odnijet ću ih u ljekarnu da ih oni riješe.

💔💔💔

MaloTele
    14. Listopad 2020. 11:00

nada86

Uvik se samo jednom bodeš, doza 22

Skuzila sam na onom prvom postu, bas se glupo sad osjecam 🤦 🤦 to mi opce nije palo napamet za manje doze 😂😏vidi se da nemam iskustva xd hvala ti puno, jedva cekam krenut, Dokrajcit Ce me taj pen a nisam ni krenula 😂

9/20 inseminacija
    baby boy 💙🥰😊

Nada 🍀
    14. Listopad 2020. 11:02

Šta se tiče MTB i popisa rekla bih da je to profesionalna deformacija 😂 jesam u pravu MTB? I ja sam sebi na početku napravila listu da bi mogla pratiti ali nisam imala vrimena da bas ovako sve detaljno i još da objavljujem, tako da svaka ti čast i hvala na listi... 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.