Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    10. Listopad 2020. 20:15

Ruska1986

lucija07

Ruska1986

Lucija, ja ti kopiram svoj nalaz. Isla sam sa 5+2
    https://ibb.co/m6zLwnp

Eee da.. Imala si i zumanjcanu i embrionalni odjek na 5+2 a ja na 5+1 samo zumanjcanu.. To govorim…

Ne znam, da si negdje drugdje isla pa ajd.. Al L. je vrhunski strucnjak i valjda bi vidio da nest nije ok.. Tako sam i ja prije MPO isla na pregled kod svog ginica pa mi je rekao da imam ogromnu cistu na desnom jajniku. Onda sam isla kod Simunica za par dana i on nije vidio nikakvu cistu! Jedino mi je rekao da se nekad zna dogodit da se na UVZ ucini neka sjena i onda ako se to malo bolje ne pogleda, moze se ucinit kao da je cista, a nije… Mozda je takav slucaj i kod tebe, da se ovom tvom ucinilo da imas hematom 🤷‍♀️

Pa to je i mene bas zbunilo da L nije vidio i jos mi rekao UREDAN NALAZ za 5tt..a drugi dan maltene nist ne valja.. Onak.. U jednom danu🙄

Tuma
    10. Listopad 2020. 20:16

lucija07

angribird

Tuma

Lucija07 meni se na 5+1 vidjela GV i inicijalna zumanjcana. Al kad sam došla sam prvo pitala sta mogu očekivati da se vidi i oni su mi rekli (moja mpo dr i s njom je bio još 1 ginekolog) GV sigurno, možda i zumanjcanu. Tako da se ne mora vidjeti ZV vec.. . Mislim da prepustis luciju sve u ruke, ipak je on za mpo i vjerojatno bolje zna šta očekivati. A hematom, ne znam, miruj, samo polako i cekaj utorak, vjerujem da ce biti sve oke. I ja sam, kao Samara, pročitala da ne mora biti vidljiva srcana akcija vec na 6tt. Zato u redovnim trudnoćama i naručuju žene na 7+nešto na prvi uzv.

Samo da se uključim sto se tice srčane reakcije, meni je rečeno da bi se trebala vidjeti u 6tt kod ivf trudnoća. Prirodna trudnoća se ne može uspoređivati zbog toga što kod prirodnih nije 100posto poznat dan ovulacije dok je kod ivfa sve poznato u minutu. Moguće je da se dogodi kasnija implantacija i sporiji razvoj pa eventualno da to bude kraj 6tt ili pocetak 7tt.

Da, da.. Znam… Zato me brine i zumanjcana jer sam gledala prijasnje nalaze.. U obje T mi se u 5tt vidjela zumanjcana i pocetak eo(embrionalni odjek)

Al meni se na 5+1 vidjela GV i samo inicijalna ZV a na 6+0 se vidio embrij i cirkulacija (srcana akcija) tako da se stigne i tebi do 6tt sve vidjeti 😊

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Ruska1986
    10. Listopad 2020. 20:17

Lucija, nasla sam ovaj clanak i ovdje pise da je u 6 i u tjednu vidljiva zumanjcana vrecica! Tako da je vjerovatno jos rano...
    https://ibb.co/JFC0pGY

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    10. Listopad 2020. 20:18

I u 7 tjednu!

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

10. Listopad 2020. 20:20

Hvala vam curke.. Vidjet cemo u utorak.. Uglavnom od panike mi nestalo i ono malo simptoma sto sam imala.. Sto ti je psiha🙄.. 
    Ovaj moj gin bas ne zna birati rijeci a zna koju kalvariju sam prosla.. Uzas samo me nazivcirao a sestra me tjesila... 

• more2309
    10. Listopad 2020. 20:20

Nadalica

More2309 hvala ti, je li ovo 23 09 zvoj dan rodjenja ? I ja sam rodjena na isti dan ❤️
    Lucyinthesky ne sjecam da si se ranije javljala, ali sa mojim trenutnim nedostatkom sna nije ni cudo 🙈🙈 zelim ti svu srecu
    Nikitta vjeruj da stalno mislim na tebe i iako nemam endometriozu saosjecam sa tobom, neka se odstrani i onda stavi u neku teglu i baci je u more 🙈
    MTB uspjet cemo mi sve, samo je pitanje vremena ❤️

Nije, to mi je datum svadbe 🙂

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

• *.Women_name.*
    10. Listopad 2020. 20:21

lotus

Cure moze pitanje ako znate? Na 15dc sam, a folikul tek na 13. Planiran je ivf u prirodnom ciklusu (1.postupak pa neznam kako ide). Ako znate do kad daju sansu, prate folikulometrije. U Rijeci sam u postupku

Moj folikul je isto sporo rastao na prvom postupku sam stopericu dobila na 17 mm na 17 dc, a ovaj put tek na 19 DC. Na 15 DC se tek vidio da je dominantan, oko 12mm  je bio. Na kraju je sve bilo ok, došli smo do transfera. 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Tinker 🌸
    10. Listopad 2020. 20:21

Ruska1986

tam7

Pozdrav svima,

Nova sam na ovoj temi. Imam iza sebe urednu trudnocu prije 6g i svoje sunce od 6g, a nakon toga 3 pobacaja. Prvi put anomalija u razvoju, prekid u 19 TT, a druga dva puta missed ab nakon sto je srce prokucalo. Drugi put se dogadja upravo ovih dana. Obavila sam sve moguce pretrage, od TORCHa, briseva, trombofilije, UK, i sve uredno. Jedino imam hipotireozu koju uspjesno drzim pod kontrolom Euthyroxom. Gin nam je savjetovala spermiogram i dr Simunica u IVF za eventualnu inseminaciju jer je izgleda problem u kvaliteti, ili s jedne ili s druge strane…Ima tko iskustva s poliklinikom IVF ili slicnom situacijom?
    Hvala svima ❤️

Sad ce opet bit da ja hvalim IVF, ali stvarno ti preporucam od srca! Simunic je prvi u Hrvatskoj 90tih krenuo sa MPO i stvarno je vrhunski strucnjak! E sad, ne znam koliko ti se inseminacija isplati jer su sanse samo 8% da uspije, dakle skoro pa nikakve.. Kad sam isla na konzultacije, odmah mi je rekao da mozemo na inseminaciju ako ja zelim, ali da bi on odmah na IVF jer je inseminacija gubljenje vremena.. U mom slucaju! Igrom slucaja, prvi postupak je ipak zavrsio inseminacijom jer se nest zakompliciralo i nije bio uspjesan, ali drugi je bio ICSI i evo, 13 tt 🙂 Tocno zna na koje te pretrage treba slati i zasto… I nije naodmet napomenut da mozes ici preko HZZOa!

Hvala ti na objasnjenjima :)! Kod nas se nije pokazalo kao problem ostvariti trudnocu, vec ju odrzati pa je zato gin spomenula inseminaciju, vise misleci na kvalitetu izabranih spermica i js koliko sam shvatila. Da li se dugo ceka na konzultacije kod njega? Moze se i preko HZZOa, to je super! Da li postoje neke odredjene dijagnoze kad moze preko HZZOa ili kako to funkcionira? Hvala ti puno ❤️

👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
    👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
    👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
    08/2022 biokemijska 😔

10. Listopad 2020. 20:27

https://ibb.co/m8CGFZ8
    Ovo je slikica na 5+1 od mog gin.. 
    E sad ovo lijevo ne znam sta mi je, dal ta 'nejasna gestacijska' ili hematom.. 
    Naravno nista mi nije objasnio.... 

Ruska1986
    10. Listopad 2020. 20:28

tam7

Ruska1986

tam7

Pozdrav svima,

Nova sam na ovoj temi. Imam iza sebe urednu trudnocu prije 6g i svoje sunce od 6g, a nakon toga 3 pobacaja. Prvi put anomalija u razvoju, prekid u 19 TT, a druga dva puta missed ab nakon sto je srce prokucalo. Drugi put se dogadja upravo ovih dana. Obavila sam sve moguce pretrage, od TORCHa, briseva, trombofilije, UK, i sve uredno. Jedino imam hipotireozu koju uspjesno drzim pod kontrolom Euthyroxom. Gin nam je savjetovala spermiogram i dr Simunica u IVF za eventualnu inseminaciju jer je izgleda problem u kvaliteti, ili s jedne ili s druge strane…Ima tko iskustva s poliklinikom IVF ili slicnom situacijom?
    Hvala svima ❤️

Sad ce opet bit da ja hvalim IVF, ali stvarno ti preporucam od srca! Simunic je prvi u Hrvatskoj 90tih krenuo sa MPO i stvarno je vrhunski strucnjak! E sad, ne znam koliko ti se inseminacija isplati jer su sanse samo 8% da uspije, dakle skoro pa nikakve.. Kad sam isla na konzultacije, odmah mi je rekao da mozemo na inseminaciju ako ja zelim, ali da bi on odmah na IVF jer je inseminacija gubljenje vremena.. U mom slucaju! Igrom slucaja, prvi postupak je ipak zavrsio inseminacijom jer se nest zakompliciralo i nije bio uspjesan, ali drugi je bio ICSI i evo, 13 tt 🙂 Tocno zna na koje te pretrage treba slati i zasto… I nije naodmet napomenut da mozes ici preko HZZOa!

Hvala ti na objasnjenjima :)! Kod nas se nije pokazalo kao problem ostvariti trudnocu, vec ju odrzati pa je zato gin spomenula inseminaciju, vise misleci na kvalitetu izabranih spermica i js koliko sam shvatila. Da li se dugo ceka na konzultacije kod njega? Moze se i preko HZZOa, to je super! Da li postoje neke odredjene dijagnoze kad moze preko HZZOa ili kako to funkcionira? Hvala ti puno ❤️

Ne, mislim da se ceka oko 3 tjedna... Ja sam dosla jako brzo na red! Preko HZZO ide sve! Najbolje se naruci na konzultacije i ponesi sve papire koje imas! Konzultacije se placaju(od 400 kn pa nadalje), ovisi kome sta radi. Kad udjes u postupak preko HZZOa, SVE ti je pokriveno!! Znaci svi ultrazvuci, svi lijekovi, sve injekcije, sva vadjenja krvi, koktel lijekova(koji dobijes ako ides na aspiraciju), sve sve! Osim ako imas sta za zamrznut, to se placa. Ja nisam imala pa ne znam koliko.. Ali tebi vjerovato to nece ni trebat kad ides na inseminaciju i kad ocito nemate problema u ostvarivanju trudnoce.
    Nema na cemu 🤗🤗🤗

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.