Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Samara
    26. Rujan 2020. 23:37

Cure help, dajte me utjesite.. 8dnt,imamo plus no jos nisam betu vadila i sad vidim da imam smeđarenje.. Prije par dana sam imala roskasti iscjedak i neku smeđu zilicu pa pretpostavljam da je tad bila implantacija.. Jel imala koja vec ovakav slucaj i da je sve bilo ok? Bas sam uplasena sad :/

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

• kiki989
    27. Rujan 2020. 07:17

Ana123456

Pozz cure bila sam u stimuliranom postupku ,u ponedjeljak mi je bila punkcija i imala sam 10 js,i danas su javili da imam 6 embrija
    Zbog straha od hiperstimulaciju odgodili su mi transfer za idući mj ako mi se jajnici vrate u normalu jer su sad dosta povećani..
    Jel mi može neko objasniti kako ide taj transfer sa smrznutim embrijima,koliko često se mora dolaziti na preglede..

Ana123456, hej, sto se tice FET-a... ja sam isla 4 puta.. bila sam u prirodnom fetu bez ikakvih lijekova.... dosla sam 11. dan i folikuli su mi bili oko 12 mm pa su me narucili 14. dan, folikuli su mi bili oko 18., 15. dan 20 mm i 16. dan ujutro potvrdili ovulaciju tokom noci s 15. na 16. dan ciklusa i posto sam imala blastice, rekli mi da dodem 20. dan cillusa na transfer... i to ti je to... sve ovisi koliko budes imala folikula i kojom brzinom budu rasli, moraju pogodit ovulaciju... s tim da ima cure koje idu s lijekovima u fet pa malo to sve kontroliraju, a neke koliko sam citala dobiju i stopericu, ja nisam nista koristila... ja sam se dog da idem kod svoje privatne gin. pratit ovulaciju jer mi je bilo nezgodno zbog posla (udaljena 400 km od Zagreba) pa sam kod svoje privatne gin. isla na folikulometrije u popodnevnim satima, osim zadnji dan kada mi je potvrdila ovulaciju...

Ja AMH 13, MM Oligo
    12.2019. 1. IVF -> vracena blastica, dosla M
    3.2020. 2. IVF -> vracen trodnevni, dosla M
    8.2020. 1. FET -> vracena blastica 1.9. 🙏🏼 9. dnt beta 225,50, 11. dnt beta 566,40 🤗

5.2021. Stigao 👶🏼❤️
    1.2023. novi FET, beta ➖
    3.2023. Nove konzultacije. Novi nalazi AMH 8, oligo.
    5.2023. 3. IVF (imali sudar na dan transfera i nisam stigla pa su zaledili 2x blastice)
    9.2023. FET, beta ➖
    11.2023. FET

27. Rujan 2020. 07:58

Samara

Cure help, dajte me utjesite.. 8dnt,imamo plus no jos nisam betu vadila i sad vidim da imam smeđarenje.. Prije par dana sam imala roskasti iscjedak i neku smeđu zilicu pa pretpostavljam da je tad bila implantacija.. Jel imala koja vec ovakav slucaj i da je sve bilo ok? Bas sam uplasena sad :/

Smedjarenje je kazu  pod normalno jer ili zilica pukne ili zna izlaziti 'stara' krv... Bitno je da nije crveno.. Jel se malo smanjilo? 

Samara
    27. Rujan 2020. 08:35

Nije crveno hvala Bogu. Ma strah me jer mi je tako bilo prošli put pa je došla vještica. Ali crne misli šu šu..
    Malo slabije je ali je još tu. Jučer nakon šetnje je počelo pa sam se prepala da sam se možda preforsirala

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

Ruska1986
    27. Rujan 2020. 08:52

Samara

Nije crveno hvala Bogu. Ma strah me jer mi je tako bilo prošli put pa je došla vještica. Ali crne misli šu šu..
    Malo slabije je ali je još tu. Jučer nakon šetnje je počelo pa sam se prepala da sam se možda preforsirala

Dobro kaze Lucija, bitno je da nije bas crvena krv. Ali svejedno odmaraj danas..

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

AuroraB
    27. Rujan 2020. 09:12

Leptirica90 se više ne javlja? Zanima me kako joj je prošao FET.
    Ima koja informacije jel' su već počeli odgađati konzultacije i postupke u Petrovoj zbog gužve i kaosa koji su nastali zbog korone?

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• maja555
    27. Rujan 2020. 09:38

Meto jesmo li skupa bili u Cito? U kojoj fazi si sada? Jesi jos kod njih? 

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

• vickivale
    27. Rujan 2020. 09:54

AuroraB

Leptirica90se više ne javlja? Zanima me kako joj je prošao FET.
    Ima koja informacije jel' su već počeli odgađati konzultacije i postupke u Petrovoj zbog gužve i kaosa koji su nastali zbog korone?

Zasad jos ne, u petak su radili fm

Dvojajcane blizanke 🍒

Sreca ♥
    27. Rujan 2020. 09:59

maja555

Meto jesmo li skupa bili u Cito? U kojoj fazi si sada? Jesi jos kod njih?

Majo jel moze koja info o citu? Koji dr? Ii ako smijem pitat, o kojim biljnim preparatima se radi, na preporuku koga? Vidim sa ti u opisu pise 😀

🤍

27. Rujan 2020. 10:05

angribird

MilaSt

angribird

Ruska1986

Ivanaxx

Ruska1986

lucija07

Bozma

Ivanaxxx, to je neka nova doktorica? Ja sam bila u dr. Vlasica. Ma stvarno je sve tamo super. To za ljekove sam provjeravala sa svojim ginekologom i nista mi nije mogao dat na uputnicu osim Utrogestana i Decortina pa sam bar to uzimala na uputnicu. Meni je trebalo brdo tih ljekova pa bi me samo ljekovi izasli oko 9.000kn. Ali samo kod njih sam dosla do blastica, mislim da to vise nikad necu dozivit, a i ovi drugi doktori i embriolozi kod kojih sam bila nakon mi nitko ne vjeruju da sam imala blastice.

Da da, lijekovi su UZASNO skupi za stimulaciji, ja sam isto cca 10000platila ali to sve ovisi koliko iu doze trebate na dan.. Tipa netko koristi 150iu netko 300 kao ja sto sam morala… Tako netko npr plati i duplo manje lijekove…
    A preko hzzoa ide utrogestan, decortin, estrofem i dufaston i folacin…

Ja u postupku ni prvom ni drugom nisam platila niti jedan lijek niti ista sta sam trebala koristit! Ja sam mislila da se to uopce ne placa ako ide preko HZZOa 🤷‍♀️

Ee plaća se samo ako je i postupak cijeli privatno. Ja sam cca 8-9 tis kn na lijekove dala. A za postupak iskreno i nez, to plaćam nakon transfera. Na recept od svoje gin sam dobila utriće. Ovo drugo znam da ne može jer mi mama radi na hzzou pa nisam ni pitala ginićku.

Ja sam isla u privatnu polikliniku ali preko HZZOa. Kod mene je sce nevjerovatno brzo islo.. Dosla sam na prve konzultacije uopce za MPO i vec za dva tjedna krenula sa terapijom. U meduvremenu izvadila sve to sta sam od nalaza trebala. U svem tom sam samo prve konzultacije platila i eventualno da sam imala sto za zamrznut, al nisam imala.

Privatne poliklinike te novce sto su utrosili na tebe refundiraju od drzave tj od hzzo-a. To je napravljeno da bi se olakšalo drzavnim bolnicama. Privatnici potpisu nekakve ugovore sa hzzo-om.

Znaci postoji mogucnost i toga. Nisam uopce znala za to

Postoji ali u Splitu 

Koliko ja znam, slažem se, u Splitu nema te mogućnosti i išla sam sve privatno. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.