AuroraB ma pratim vas cjelo vrijeme nema šta da vam kažem kad ja tek u 10 mj idem po tablete u petrovu za vitam d.i onda krećem u postupak pozz sretno svima ❤😊
Azospermia
Ivanaxxx, to je neka nova doktorica? Ja sam bila u dr. Vlasica. Ma stvarno je sve tamo super. To za ljekove sam provjeravala sa svojim ginekologom i nista mi nije mogao dat na uputnicu osim Utrogestana i Decortina pa sam bar to uzimala na uputnicu. Meni je trebalo brdo tih ljekova pa bi me samo ljekovi izasli oko 9.000kn. Ali samo kod njih sam dosla do blastica, mislim da to vise nikad necu dozivit, a i ovi drugi doktori i embriolozi kod kojih sam bila nakon mi nitko ne vjeruju da sam imala blastice.
Da da, lijekovi su UZASNO skupi za stimulaciji, ja sam isto cca 10000platila ali to sve ovisi koliko iu doze trebate na dan.. Tipa netko koristi 150iu netko 300 kao ja sto sam morala… Tako netko npr plati i duplo manje lijekove…
A preko hzzoa ide utrogestan, decortin, estrofem i dufaston i folacin…
Ja u postupku ni prvom ni drugom nisam platila niti jedan lijek niti ista sta sam trebala koristit! Ja sam mislila da se to uopce ne placa ako ide preko HZZOa 🤷♀️
Ee plaća se samo ako je i postupak cijeli privatno. Ja sam cca 8-9 tis kn na lijekove dala. A za postupak iskreno i nez, to plaćam nakon transfera. Na recept od svoje gin sam dobila utriće. Ovo drugo znam da ne može jer mi mama radi na hzzou pa nisam ni pitala ginićku.
Ja sam isla u privatnu polikliniku ali preko HZZOa. Kod mene je sce nevjerovatno brzo islo.. Dosla sam na prve konzultacije uopce za MPO i vec za dva tjedna krenula sa terapijom. U meduvremenu izvadila sve to sta sam od nalaza trebala. U svem tom sam samo prve konzultacije platila i eventualno da sam imala sto za zamrznut, al nisam imala.
Privatne poliklinike te novce sto su utrosili na tebe refundiraju od drzave tj od hzzo-a. To je napravljeno da bi se olakšalo drzavnim bolnicama. Privatnici potpisu nekakve ugovore sa hzzo-om.
Znaci postoji mogucnost i toga. Nisam uopce znala za to
Postoji ali u Splitu
Koliko ja znam, slažem se, u Splitu nema te mogućnosti i išla sam sve privatno.
Ma super je sta uopce igdi u hr postoji ta solucija, s obzirom na sve to je super napredak!!
🤍
Cure radila sam upravo test ali sam na kraju išla jučer kupiti neki drugi first sign i njega sam jutros napravila, i vidim sjenu sjenine sjene čak je nemogu ni poslikati.. Nadam se samo da je nisam umislila.
🙋♀️32 🙋♂️44
Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
3/2020 insem. - stigla M
7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
Beta
19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
26.04 ET, 10.5 beta
Vickivale ok, hvala! 🙂
Leptirica90 dobro onda, mislila sam da ideš sad u 9mj. i da si zbrisala s foruma🙃🦋
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Cure radila sam upravo test ali sam na kraju išla jučer kupiti neki drugi first sign i njega sam jutros napravila, i vidim sjenu sjenine sjene čak je nemogu ni poslikati.. Nadam se samo da je nisam umislila.
Ajme ajmeee
Znam tako ni ja onu svoju prvu nikal nisam mogla uslikat da se vidi pa.. Probaj malo cackstvpo bojama na mobu i uhvati vani najbolji kut slikanja pa nam posalji ako uspijes😂..
Joj sretno
Ruska
Tako i ja, isprva sam mislila ajme ko će ovo sve, neću do smaka svita odradit papire pa dok išta postignem, još uz posa, a na kraju mi je šefica maks izašla u susret sa smjenama, nisam ni trošila go za iui, ni za konzultacije, folikulometriju, i samu inseminaciju. I to nije uspjelo, nisam ni očekivala baš, i mjesec sam se odmarala i prikupila papire i evo prvi ivf je ZASAD učinkovit, a isto sve brzo i ugodno. Ja nisam imala opciju priko hzzoa, al srićom 2 3 postupka su mogu priuštiti ovako, a onda ako ne uspije ide par mj štednje haha
Al nadam se da će i ovaj bit dobitni kad je ovako dobro krenilo. Dođe mi skakat od sriće, al opet, nije još ni došlo do et. Pa se moram skulirat haha. Al nalaz je bia tako loš i šanse male, a imam dva embrija iz prvog ivf-a, tako da sam stvaaarno sretna i s tim rezultatom. A kad vidim kolko prepreka neki imaju, što zbog udaljenosti od bolnice, što zbog papirologije, smjena na poslu ili teških dijagnoza, znam da ne smim žugat ni na šta, makar imala test neg ili betu nula. Samo pozitivne misli nam tribaju i svima puuuno sriće želim 💕💕
Uzv na 6dc imam dva komada folikula. Jedan od 9 i jedan od 6.
Narucena na 9dc. Nadam se da ce se koji jos pojaviti. 😉
U Petrovoj rade samo dva doktora 🤪, al šibaju sve po planu. Nisam čula da otkazuju postupke koji su u tijeku. Za konzultacije ne znam.
Ja 32 - nizak AMH (1.34 pmol)
Muž 35 - azzo - smrznuti materijal iz TESE postupka
1. ICSI 10/2019 - Petrova - dvije stanice - transfer jedne trodnevne - Beta 0,4
2. ICSI 3/2020 - Petrova - došli do 9dc - odgođen postupak zbog Korone
3. ICSI 8/2020 - Petrova - kratki protokol, brzo ovulirala, 7dc aspiracija, prazan folikul
4. ICSI 9/2020 - Petrova - dugi protokol, dvije j.stanice, nisu se oplodile zbog odabira lošeg zamrznutog spermija
5. 11/2021 Škvorc - novi postupak
Pozz cure bila sam u stimuliranom postupku ,u ponedjeljak mi je bila punkcija i imala sam 10 js,i danas su javili da imam 6 embrija
Zbog straha od hiperstimulaciju odgodili su mi transfer za idući mj ako mi se jajnici vrate u normalu jer su sad dosta povećani..
Jel mi može neko objasniti kako ide taj transfer sa smrznutim embrijima,koliko često se mora dolaziti na preglede..Ana123456,hej, sto se tice FET-a… ja sam isla 4 puta.. bila sam u prirodnom fetu bez ikakvih lijekova…. dosla sam 11. dan i folikuli su mi bili oko 12 mm pa su me narucili 14. dan, folikuli su mi bili oko 18., 15. dan 20 mm i 16. dan ujutro potvrdili ovulaciju tokom noci s 15. na 16. dan ciklusa i posto sam imala blastice, rekli mi da dodem 20. dan cillusa na transfer… i to ti je to… sve ovisi koliko budes imala folikula i kojom brzinom budu rasli, moraju pogodit ovulaciju… s tim da ima cure koje idu s lijekovima u fet pa malo to sve kontroliraju, a neke koliko sam citala dobiju i stopericu, ja nisam nista koristila… ja sam se dog da idem kod svoje privatne gin. pratit ovulaciju jer mi je bilo nezgodno zbog posla (udaljena 400 km od Zagreba) pa sam kod svoje privatne gin. isla na folikulometrije u popodnevnim satima, osim zadnji dan kada mi je potvrdila ovulaciju…
Hvala puno,sad mi je jasnije kako to ide
https://ibb.co/7pF4fP9
Evo cure... Danas mi je 9dan blastice ili 10 morule... A strah se ne smanjuje tamnjenjem crte za mene je ovo pocetak nove borbe...
No da je lijepo vidjet je..
Joj, Nikitta, necu se uopce pravit da znam kroz sta prolazis jer, citajuci postove, to sve mi je nezamislivo! S cim se ti boris svaki dan... 😡😡 I da onda zbog onog glupog doktora ne mozes otic u Austriju preko HZZOa, uzas! Stvarno ti zelim svu srecu ovog svijeta i da se tvoj slucaj rijesi sto prije jer nitko ne bi trebao kroz takve bolove prolazit! Pratim te cijelo vrijeme i zeljno iscekujem kada ces nam napisati da je sve proslo i da si sada ok 🙏🙏🙏
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Sortiraj odgovore
Najstariji