Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    25. Rujan 2020. 15:09

Ocajna

Dobar dan nova sam ovdije .Molim vas da mi pomognete zanima me umjetna oplodnja u Pragu pa molim sve koji su bili da mi se jave koja je poliklinika najbolja, smještaj,osobna iskustva…Mi u Hrvatskoj pokušavamo već 5g dobiti djete ali nikako suprug ima dijagnozu azoospermija hvala vam unaprijed

Slabo na ovom forumu ima onih koji su isli van.. 
    Imas forum :roda potpomognuta po klinikama, tamo ces naci vise informacija. Sretno

Sreca ♥
    25. Rujan 2020. 15:25

Belaaa

MakiST

Bozma091 7818 967zovi je!! Meni je znala i na whatsapp odgovoriti. 😘😘 bit ce sve ok 🙏🏼

BravoMakiSt odma je zovi Bozma i vjerujrm da ce ti sve rijesit!🤗😘

Bozma od 4 ti je u svojoj klinici, znaju ponekad spojit petak ili pon s vikendom. Ali zovi, virujem da ce ti se javit!

🤍

• LucyLou
    25. Rujan 2020. 15:27

Lucyinthesky, ja sam takodjer u Poliklinici IVF i potpisujem sve sto je napisala Ruska sto se tice njihove strucnosti i odnosa s pacijenticama - zbilja su svi sjajni. Kao i ti, i mi smo isto isli prvo privatno, jer smo se vodili time da nemamo vecih problema i da budemo rijesili brzo (mos’ mislit), a sad smo se prebacili kod njih da iskoristimo poatupke preko HZZO. Tako da slobodno pitaj, tu smo da si pomognemo i budemo podrska. 😊

P.S. ja sam se pridruzila forumu ovaj tjedan, i vjerovala ili ne, prvo sam upisal lucyinthesky kao ime, i u zadnii tren odustala i promijenila u drugo 😂

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

25. Rujan 2020. 15:33

Bozma

ja sam sad sa pregleda, isplakala sam se i zaklela sama sebi da je ovo zadnji put.
    Moje doktorice opet nema, a nije upisala čitav protokol, nego sam prva 4 dana do prvog pregleda, rekla je samo da ponavljamo stari protokol jer sam na njega dobro odreagirala (do 6dc Bemfola300, a od 6dc Bemfola 150 i Pergoveris150/75). Sad dođem tamo, drugi doktor koji nastavlja sa Bemfolom jer on nigdje ne vidi da se spominje Pergoveris, U ponedjeljak će bit treći doktor jer nje ni tada neće bit i upitno je hoće li mi i on dat Pergoveris ako ga nije upisala. Sad sam u starom protokolu vidjela da je Pergoveris trebao krenut danas. Znam da se tu dosta puta spominjalo da je Bemfola teško sranje i da na nju samu nitko nije baš nešto odreagirao. Ima netko tko je bio samo na Bemfoli?

Ja sam bemfola i menopur od starta, prvi mi je ivf pa nemam nikakva iskustva i s čim drugim. 

25. Rujan 2020. 15:35

Giny

Ivanaxx cure su ti već odgovorile. Ja isto mislim kad je veći broj stanica onda mogu čekati do 5.dana, kad su 3 riskiraju da propadnu i te 3. Meni je sestra na Citu rekla da je uvijek bolje da je embrio u meni, nego u inkubatoru.

Hvalaaa

25. Rujan 2020. 15:39

nikad nisam plakala ni zbog negativne bete, ni zbog aspiracije bez stanica, ni aspiracije bez ikakve anestezije, ni kad su mi privatno 3 puta sve stanice bile nezrele, ma ispočetka čak nisam niti bila ljuta zbog nezrelih (kasnije već jesam ). Danas sam se prvi put isplakala. I ne pada mi na pamet da je zovem, jer i kad sam došla na dogovor za ovaj postupak, na kojeg su me sestre naručile, je bila ljuta jer sam eto sad došla i sad sve te žene za UZV čekaju red radi mene. Svjesna sam toga da nisam pacijent kakvog si doktori sa humane žele i mogu bit sretna što me uopće primila sa ovakvim hormonima. Ma neću niti tom doktoru koji će bit u poned. spominjat Pergoveris, nek piše šta hoće, uopće me više nije briga, umorila sam se više od napominjanja i spominjanja i za rane aspiracije i za ljekove
    maja555, znam neke koje su sad već i rodile, njegove pacijentice i kažu da stvarno imaš dojam da si privatno kod njega, desi se npr. subota ili praznik kad je samo jedan doktor dežurni i onda on taj dan radi i UZV i aspiracije i transfere. Inače su svi doktori stvarno super. Ma i ova moja mi je ok ali nikad je nema, bila sam u 6.mj. u postupku i nije mi nikako bila, evo sad drugi postupak i kako stvari stoje neće je ni sad nikako bit. Ispada da sam je vidjela samo na konzulatcijama, a neće meni sad neki drugi doktor ako vidi da se folikuli ne razvijaju baš najbolje mijenjat protokol koji je ona upisala.

Lucyinthesky
    25. Rujan 2020. 15:42

Ruska1986

Lucyinthesky

Ruska1986

Vidis, nas nisu trazili spermio kod njih 🤔 Stvarno ti zelim srecu i u dobrim rukama si, vjeruj! Simunic je pravi strucnjak u tom podrucju i ima tonu iskustva!

Ruska1986 hvala ti puno, nekako polažem nade u njih, nema mi druge😊Čitajući tvoje iskustvo sada mi nije žao što sam se za njih odlučila budući da sam imala dilemu između njih i Petrove za Hzzo postupke.
    Nisam zapamtila,da li je kod vas bio muški faktor ili ste oboje ok? Da li su na konzultacijama pridavali važnost i tome ili su se samo na tebe fokusirali?
    Uz to me zanima i da li se inseminacije baš uvijek prvo nužno rade(shvatila sam da uglavnom da preko Hzzo postupaka) ili se može njih preskočiti? Mi imamo 4 postupka iza sebe +stari smo relativno 🤦‍♀️
    Znam da imam puno pitanja i nadam se da mi nećeš zamjeriti 🤞

Kod nas je bio muski faktor! Samnom sve savrseno, kod muza asthenozoospermia. I to jaaaaako veliko pogorsanje izmedju dva postupka! Sad o fokusiranju ne znam sto ni ti rekla… Nekako su komentirali da je lakse da je kod mene sve ok meg da ja imam problema, ali naravno ima hrpa obrnutih slucajeva! Kad sam dosla na konzultacije, Simunic mi je odmah rekao da bi on preskocio inseminaciju jer je uspjesnost oko 8% i ne bi trosio vrijeme na to! Tako sa me odmah stavio na IVF. Ali se zakompliciralo pa smo morali odradit inseminaciju. Mislim da ce i kod tebe odmah krenuti sa IVFom. Inace znam da svuda inzistiraju na inseminaciji, sto je(po meni) stvarno gubitak vremena jer je to ravno dobitku na lotu! A vrijeme tece… nikaka problem, sve sta te zanima pitaj! Drago mi je da mogu pomoci 🤗🤗🤗

Pomažeš itekako 😊
    I ja se nadam preskakanju inseminacije 🤞Kod nas je slično, meni svi nalazi idealni i pred 2 godine i sada, a opet, navodno imam stanice loše kvalitete na kraju.
    Kod njega je bio astheno, teži i tako je sve i počelo, ali onda, je uz puno promjena u načinu života, suplemenata i svega popravio na normo i uglavnom se tako nešto vrti u zadnje vrijeme od blagog asteno do normo.
    Pošto nismo bili jako kritični s godinama kad smo u sve krenuli, tadašnji dr nam je savjetovao da on pokuša popravit spermio i da si uzmemo još vremena, a nakon toga odmah Ivf.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

25. Rujan 2020. 15:52

Bozma

nikad nisam plakala ni zbog negativne bete, ni zbog aspiracije bez stanica, ni aspiracije bez ikakve anestezije, ni kad su mi privatno 3 puta sve stanice bile nezrele, ma ispočetka čak nisam niti bila ljuta zbog nezrelih (kasnije već jesam ). Danas sam se prvi put isplakala. I ne pada mi na pamet da je zovem, jer i kad sam došla na dogovor za ovaj postupak, na kojeg su me sestre naručile, je bila ljuta jer sam eto sad došla i sad sve te žene za UZV čekaju red radi mene. Svjesna sam toga da nisam pacijent kakvog si doktori sa humane žele i mogu bit sretna što me uopće primila sa ovakvim hormonima. Ma neću niti tom doktoru koji će bit u poned. spominjat Pergoveris, nek piše šta hoće, uopće me više nije briga, umorila sam se više od napominjanja i spominjanja i za rane aspiracije i za ljekove
    maja555, znam neke koje su sad već i rodile, njegove pacijentice i kažu da stvarno imaš dojam da si privatno kod njega, desi se npr. subota ili praznik kad je samo jedan doktor dežurni i onda on taj dan radi i UZV i aspiracije i transfere. Inače su svi doktori stvarno super. Ma i ova moja mi je ok ali nikad je nema, bila sam u 6.mj. u postupku i nije mi nikako bila, evo sad drugi postupak i kako stvari stoje neće je ni sad nikako bit. Ispada da sam je vidjela samo na konzulatcijama, a neće meni sad neki drugi doktor ako vidi da se folikuli ne razvijaju baš najbolje mijenjat protokol koji je ona upisala.

A nemoj se ljutiti ali luda si ako je ne zovnes, briga te jel ona ljuta ili ne, najgore je šutiti. Ne mozes nista izgubiti. 

Lucyinthesky
    25. Rujan 2020. 15:53

LucyLou

Lucyinthesky, ja sam takodjer u Poliklinici IVF i potpisujem sve sto je napisala Ruska sto se tice njihove strucnosti i odnosa s pacijenticama - zbilja su svi sjajni. Kao i ti, i mi smo isto isli prvo privatno, jer smo se vodili time da nemamo vecih problema i da budemo rijesili brzo (mos’ mislit), a sad smo se prebacili kod njih da iskoristimo poatupke preko HZZO. Tako da slobodno pitaj, tu smo da si pomognemo i budemo podrska. 😊

P.S. ja sam se pridruzila forumu ovaj tjedan, i vjerovala ili ne, prvo sam upisal lucyinthesky kao ime, i u zadnii tren odustala i promijenila u drugo 😂

LucyLou ne mogu vjerovat ovo za nick, zbilja nevjerojatno, a i ovo da smo obje slučaj "s vama ćemo lako" 🤣🤣🤣Ja sam se registrirala još prije, ali tek sam se sad, eto odlučila aktivno pridružiti tj napisati nešto.
    Ajde drago mi je da je još netko tamo kod njih. Meni su oni i u startu bili jedna od opcija, ali smo se ipak za druge bili odlučili. Kad smo vidjeli da više ne možemo i počeli tražit opcije, taman sam htjela poslat mail Petrovoj, kad vidim da su ovi počeli radit preko Hzzo-a. Ja sam sad polako uzbuđena radi konzultacija, kao da mi je prvi put 😁
    Kako je tebi bilo na prvim konzultacijama, jeste ubrzo nakon njih krenuli u postupak?

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• LucyLou
    25. Rujan 2020. 16:11

Lucyinthesky,
    Je da, totalno ludo za nick i ostale slucajnosti, a bome, i po tvojim godinama i godinama muza se pratimo. 😂
    I nama su oni ustvari bili prvi izbor, ali smo se onda odlucili za drugu polikliniku u ZG...i na kraju eto ipak dosli kod njih. Ja sam im se nakon 3.neuspjelog FETa javila, bas kad su potpisivali ugovor s HZZO jer sam skuzila da ovo plivanje u MPO vodama moze potrajati i da bolje onda iskoristiti dok se moze. I odmah sam dobila termin za konzultacije s prof. Simunicem. On je odredio dodatne pretrage, ukljucujuci i histeroskopiju i scratching endometrija i nakon toga i stimulaciju, a dr. Maricic me preuzeo par pregleda pred aspiraciju i on me sada vodi dalje. Isli smo u svjezi transfer svije super blastice ali je beta nazalost bila negativna, i sad imamo jos jednu blasticu pingvina. Trebali smo ovaj mjesec u FET, ali mi je odgodjen zbog tankog endometrija...i sad evo kad zelim da mi dodje menga, nje nigdje 😂
    Kada ides na konzultacije? 

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.