Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    yvette
    07. Listopad 2019. 21:12

Luda83 super je tablica, prva na kojoj moja beta od 1400 13 dnt nije izvan svih okvira.
    Zao mi je zbog menstruacije, vjerojatno ce porazgovarati s tobom o terapiji, i sigurno ce te mijenjati nesto da drugi put bude bolji rezultat. Iduci postupak je tvoj, a vrijeme ce proletjeti pogotovo kako dolaze blagdani i sve ce biti zanimljivije, vise druzenja itd. ❤

• alokiti
    07. Listopad 2019. 21:21

Miss1986

alokiti

Hani, meni je ovo prva punkcija i prva opća a., pa je to to šta o tome znam: nikakvih posebnih pregleda s anesteziologom prije punkcije. Pred samu punkciju su mi u venu šibnuli to za uspavljivanje i držali kisik preko nosa. Trebalo je 1-2 min da zaspem. Probudila se nakon 15ak min na istom stolu, punkcija gotova. Odvezli me u drugu sobu na 2h odmora/promatranja i onda pustili doma.

Pitanje za one koji imaju problema sa štitnjačom, ja imam Hashimoto, jedva sam dovela TSH ispod 2 (što je preporuka za ostvarivanje trudnoće), zadnje vađenje u 6.mj je bio 0.66. E sad znate li tko će me i kad poslat na provjeru TSH ako dođe do transfera? Jer sam čula da se u trudnoći on opet smrda.. Možda bih od prvog dana trebala povisit terapiju? Hvala vam.

Nikitta, u nekom trenu sam skužila da radiš popis u kojoj je ko fazi 😍🤗 nadam se da u idućem postupku prelaziš i sama na popis veselih trudnica!! Sretno!!

Draga, i ja imam Hasimoto! Snižavala sam tsh prije ivf-a, ali meni je moj doktor kod kojeg idem godinama za štitnjaču rekao da ako ostanem trudna da mu odmah dodjem! Tako je i bilo, jer mi je TSH opet porastao u trudnoci, a morao bi biti ispod dva radi spontanih! Od tada sam svaka 4tj na kontroli i prilagođavamo terapiju prema nalazu krv!

Hvala ti na odgovoru! Da tako je i meni rekao, javit ću mu se onda odmah nakon transfera. Baš mi je drago da ti sve super ide 😍😍
    Luda, žao mi je. Neka idući bude uspješan ♥️

• avama
    07. Listopad 2019. 21:30

Bas sam sretna zbog vasih plusica, kao da su moji!!! 
    Htijela bi si kupiti jos aktivni oblik folne, jer sam do sad pila folacin. A posto imam Mthfr c677t c/c homozigot divljeg tipa mozda bi bilo bolje aktivni oblik. Koji vi pijete i od koliko?

• minci
    07. Listopad 2019. 21:38

Lijepe zene, puno srece svima u ostvarenju snova da uzmemo u narucje svoje malo bebce. Moja prica je malo drugacija nazalost tuzna. Imam 23 godine sretno udata ali nazalost ne mogu imati djece jer sam prije pola godine hitno operisana ( nemam vise ni jajnike ni jajne celije ) bilo je operacija ili smrt . Nazalost tako je. Naime muz i ja smo odlucili da probamo s vantjelesnom, mene zanima je li moguce bez jajnih celija i imam li ikakvu sansu .. lijep pozdrav za sve 

Vrapčić123
    07. Listopad 2019. 21:45

ZaraZ

yvette

ZaraZnije to uopce lose, meni su od punktiranih 10 js, 9 oplodili, svi su govorili bit ce smrzlica, na kraju 2 vratili od kojih 1 se primila, a smrzlica 0. Sve lose kvalitete. Bas sam se bila prepala jer mi je plan b bio ici na fet odmah sljedeci ciklus, a onda sam shvatila ako ne uspije moram cekati sljedeci postupak. Srecom jedna tockica je uspjela.

Super 🙏 tvoja situacija mi je dala vjetar u leda.
    Nadam se da ce bit nesto, makar da jedna sad uspije. Volila bi dvi, fala Bogu ali i sa jednom cu bit presritna 🙏❤

Zaraz i ja sam ostala na jednoj točkici...Jedna ostala i tu jednu vratili 😊 Moramo vjerovati... 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

sierrav
    07. Listopad 2019. 21:59

Pozzic curke evo beta danas 14dnt 548.8 
    U sub nisam uspjela ucitati sliku testa,cestitam svim trudnicama i trudilicama,meni je ovo prvi poz test u 5 god pa sam presretna
    Ali sada druge brige duplanje bete,utz,srceko samo da nam bude sve ok
    Drzimo fige za pozitivne vijesti🤗🤗

• Snjeska
    07. Listopad 2019. 22:10

MalaM22

Iskra💞

Žene moje drage ja sam Vas poslušala i izvadila betu i uzela još utrogestana.
    Sad u 11h išla po nalaz,znači 12dt beta 285.6 🤭😬ja sam sva u šoku( pozitivnom )
    Čekam betu tvoju Babylove🙏💖

Čestitam!! 💕😇
    Babylove sretno sa betom, držim fige 🤞🤞🤗
    Yivette sretno na drugom uzv! 🤰😍
    Snješka kad se najmanje nadaš.. 🤞😁da si bila doma i osluškivala simptome sigurno bi ih i bilo,a ovako si bila opuštena! Držim fige 🤞
    Jenn sretno sutra na punkciji🍀

Daj bozr da je tako draga i ja se nadam punoj sreci ovoga puta 8 dan od transfera...

• Gelica
    07. Listopad 2019. 22:12

minci

Lijepe zene, puno srece svima u ostvarenju snova da uzmemo u narucje svoje malo bebce. Moja prica je malo drugacija nazalost tuzna. Imam 23 godine sretno udata ali nazalost ne mogu imati djece jer sam prije pola godine hitno operisana ( nemam vise ni jajnike ni jajne celije ) bilo je operacija ili smrt . Nazalost tako je. Naime muz i ja smo odlucili da probamo s vantjelesnom, mene zanima je li moguce bez jajnih celija i imam li ikakvu sansu .. lijep pozdrav za sve

Minci baš mi je žao jako zbog tvoje situacije 🙁sigurno ti je to bio šok tako mladoj, ostati bez jajnika.. meni je bio dok sam čitala 😢. Ali mislim da bi mogli ako nema nekih drugih problema , sa doniranim jajnim stanicama. Mislim da žene idu u Prag na ivf sa doniranim jajnim stanicama jer se tu kod nas to ne radi. Ali sigurno netko tu zna više :)

yvette
    07. Listopad 2019. 22:13

Sierrav cestitam !
    Minci ukoliko nemas ni jedan jajnik i ne proizvodis jajne stanice mislim da vam je jedina opcija oplodnja doniranih stanica, kod nas se to ne radi, ali cini mi se da u Pragu da, slobodno neka me neko ispravi ili nadopuni. Ne znam puno o tome, ali pricala sam s muzem i vec prije prvog ivf smo se dogovorili da ako nista ne uspije idemo ili na donaciju spermija ili jajne stanice, bude li nam sto od toga dvoje radilo problem u postupcima. 

• Snjeska
    07. Listopad 2019. 22:13

Hani

Blacky? Et?
    ZaraZ, ima li smrzlica?
    Tajo, koka u godinama😁 navijamo🙏
    Yvette, bravo za bebicu🤗. I ja sam u st, nama su dozvolili odnose nakon 8. tt
    Snjeska, simptomi, bez simptoma, nikad ne znas. Drzim fige😊
    Vrapcic, sto je bilo s tvojim embrijima? Pa bilo ih je 11?

Hvala draga i tebi sretno 😀🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.