Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jenn
    08. Listopad 2019. 11:21

Cure kod mene lijepo iznenađenje..brojali smo na folikulometrijama cca 8-9 folikula,.evo zavrsila punkcija i dobili smo 12 js 🎉🙂🙂👍
    Opca anestezija je zakon, sve sam prespavala, nis ne boli 👍👍🎉😬
    Evo cekam da me puste doma, kasnije idem citati zaostatke kad malo nadodjem.

• Gelica
    08. Listopad 2019. 11:21

Snjeska

Gelica

Iskra i Babylove woooow čestitam od srca!!! 🎈🤰💕
    Snjeska Pa nemoj unaprijed biti negativna, možda se baš lijepo iznenadi. :) Uopće nije bitno što nema simptoma, ja sam ih imala sve pa opet ništa.
    Jennsretno na punkciji, držim fige 🤞:)
    Bozmažao mi je… Ali biti će bolje drugi put, mora! :)😘

Znam i ja sam svaki put imala sve te simptone i nista a opet svi pisu o simptomima i primi se pa zato malo razmisljam o tome.nisam toliko negativna samo realna 😀

Ma znam, kuzim te totalno...svima nam je isto dok čekamo betu, ja sam bila spremna za ludnicu 😀. Kad nije bilo simptoma, zašto ih nema, a kad ih ima opet si misliš da li mora biti baš tako 😂

• Jenn
    08. Listopad 2019. 11:25

Ruska i Luda zao mi je cure 😕

• Gelica
    08. Listopad 2019. 11:33

Jenn super, tako su i mene iznenadili sa više nego šta smo mislili. Čestitam :)
    Ruska i Luda žao mi je :(
    Luda 83 kad sam ja ostala trudna imala sam bolove identične kao da moram dobitti menzis, čak sam i tabletu popila jer sam mislila evo to je to, i na kraju bila trudna. Jest da je nažalost bio spontani u 6 - om tjednu ali nemoj još otpisat trudnocu zbog bolova . Držim fige :) 

• Blacky89
    08. Listopad 2019. 11:41

Luda i Ruska zao mi je cure 😞, odtugujte pa onda plan za nove pobjede. 🤞 da idući put bude dobitan 🍀💓
    Sierrav 👏🏼🎉🎊❤️
    Jenn bas divno iznenađenje i odličan rezultat!!! 🤗❤️
    Minci bas tužna prica, nadam se da cete ti i suprug odlučiti sto je najbolje za vas. ❤️🙏 cure su ti sve rekle.
    Peyton dobro nam dosla i čim prije nas napustila 😊💓
    Meto ❤️
    Nikitta da, čekanje... al vidjet cemo koliko ce trajat... L i boosteri tako da od testica nista u skorije vrijeme. Danas sam si piknula Brevactid 1000 (čak niti ne smijem cijelu dozu), sutra decapeptyl. I mirovanje do daljnjeg. Ja se osjećam skroz ok, al vidim da sam malo nabubrila 😂
    Za smrzlice ce mi javit sutra valjda. Rekli su da ce bit, al mi nisu precizirali koliko. Joooj ja ti Lanu pola nisam skuzila. Ko malo tele sam gledala u nju 🙈. 
    Grijem stopala po tvojoj preporuci 😘
    Jos sam i prehladjena 🙈

hejbaburibu
    08. Listopad 2019. 11:46

peyton

Meni je bio period od 5 mjeseci bez menstruacije, a nakon tog dolaze redovito bez uzimanja ikakve terapije za to.

Počela sam piti 20.og dana ciklusa i pijem do daljnjeg po dvije tablete dnevno.

Ovo mi je prvi postupak, sve mi je ovo još relativno novo, pokušavam sve pohvatati, manje više i jesam uspjela ovo osnovno; jedina velika nepoznanica za sad mi je terapija i koji lijek/tableta/terapija je za što.

EPP („Estrogen priming protocol“)

U ovom protokolu koriste se tablete estrogena u ciklusu prije planirane stimulacije. Nakon ovulacije, odnosno 7-10 dana prije očekivane menstruacije, započinje se uzimanje tableta estrogena, najčešće u dozi 2 ili 4 mg/d. Obično se koristi u žena s niskom rezervom jajnika. Sprečava preranu regrutaciju folikula i time povećava broj folikula dostupnih za stimulaciju. Također dovodi do koordiniranijeg rasta folikula te moguće povećava broj dobivenih jajnih stanica.

Vjerojatno je kod tebe ovakav protokol... nadam se da će biti uspješan 🤞🏻
    Ruška zao mi je...
    Jenn nek se sve lijepo oplode 🍀
    Nikitta vjerujem da neće biti na odmet malo podići vit D pogotovo sad kad je sunca sve manje 😊 

DG: ja: sekundarna amenoreja, terapija Femoston 2/10 između postupaka mm: ok
    11/2018: stimulacija Gonalima 25-75IU, IUI, neuspješno
    04/2019: stimulacija Bemfola 150-225IU + Cetrotide, IVF, bez transfera
    09/2019: stimulacija Gonal + Menopur + Cetrotide, 7js, IVF, bez transfera
    01/2020: stimulacija Gonal+Menopur+Cetrotide, 3js, IVF; bez transfera
    07/2020: Pergoveris 300+cetrotide; 1js; IVF bez transfera

peyton
    08. Listopad 2019. 12:05

Cure, puno vam hvala na svemu! ❤️

Ja - nizak amh, jajnici prazni
    On- sve ok
    2019.- otkriveno
    2020. - od strane više dr.upućena na donaciju

yvette
    08. Listopad 2019. 12:08

Jenn wowww, 12 kom, neka se linepo oplode.
    Hejbaburibu ja sam imala EPP, uzimala sam estrofem od 21 do 28 dc ciklusa, vadila krv 3 dan novog ciklusa i onda bemfola pa cetrotide.

• ruška
    08. Listopad 2019. 12:20

Svima hvala puno na podršci😘
    Jenn super za brojku js,neka se sve oplode i da bude jedna dobitna🤞

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

yvette
    08. Listopad 2019. 12:28

Ruska ❤
    Imam jedno pitanje ako zna netko, jeli normalno da su jajnici u trudnoci uvecani ili je to posljedica stimulacije jos uvijek. Bili su 7 cm, na zadnjem uzv su 5 i 4 cm, hoce li se vratiti u normalu na neka 3 cm ili ce tako biti do kraja?
    Ne znam smijem li se baviti laganom aktivnoscu, cijeli zivot vjezbam, nista drasticno samo step aerobik i pilates i ubija me ova neaktivnost zadnjih mjesec dana.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.