Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Gelica
    07. Listopad 2019. 18:22

alokiti

Hani, meni je ovo prva punkcija i prva opća a., pa je to to šta o tome znam: nikakvih posebnih pregleda s anesteziologom prije punkcije. Pred samu punkciju su mi u venu šibnuli to za uspavljivanje i držali kisik preko nosa. Trebalo je 1-2 min da zaspem. Probudila se nakon 15ak min na istom stolu, punkcija gotova. Odvezli me u drugu sobu na 2h odmora/promatranja i onda pustili doma.

Pitanje za one koji imaju problema sa štitnjačom, ja imam Hashimoto, jedva sam dovela TSH ispod 2 (što je preporuka za ostvarivanje trudnoće), zadnje vađenje u 6.mj je bio 0.66. E sad znate li tko će me i kad poslat na provjeru TSH ako dođe do transfera? Jer sam čula da se u trudnoći on opet smrda.. Možda bih od prvog dana trebala povisit terapiju? Hvala vam.

Nikitta, u nekom trenu sam skužila da radiš popis u kojoj je ko fazi 😍🤗 nadam se da u idućem postupku prelaziš i sama na popis veselih trudnica!! Sretno!!

Hani , i ja sam bila uspavana, daju ti nešto protiv bolova i nešto od čega spavaš direkt u venu kad si na stolu u sali, ovisno od bolnice do bolnice ovisi tocno koji koktel. Moj je bio prefin :) Zaspala sam odmah, stigla sam samo reci : " malo mi se vrti " i to je bilo to, zaspala u par sekundi. To su ti jako kratke anestezije, 10-15 min. Ja sam imala razgovor sa anesteziologom 10 min prije punkcije, pita te neke stvari o zdravlju , malo te nasmije i opusti ( barem ovaj moj) nakon toga ideš u salu, i ja sam se probudila u sobi čim je bilo gotovo. Umirala sam od straha od anestezije ali već sam 3 odradila nakon toga, i uvijek bi je uzela. 

• Blacky89
    07. Listopad 2019. 18:36

Iskra i Babylove bete su vam divne 😍 čestitam trudnice naše 🤗 ovaj mjesec nam je bas veseo na forumu... 👏🏼🎉 
    Svim ostalim curkama zelim isto puno puno srece s punkcijama, transferima, betama, stimulacijama...🍀💓🙏❤️
    Danas transfer prošao ok, vraćena morula. Jedna, jer je dr bilo strah vratiti mi dvije. Predomišljao se, al je ipak na kraju odlučio vratiti jednu. Imam jos uvijek malo slobodne tekućine pa ga strah hipera. Uglavnom dobila boostere za sutra i prekosutra i mirovanje. Ako mi bude ok, onda jos jedan booster za 7 dana. Beta za 14 dana. Nist od mojih testica 4-5 dan 😂. 
    Javit ce mi koliko ima smrzlica prekosutra. I da, napredak, radili su IVF 😁

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    07. Listopad 2019. 18:38

Nikitta, Hani, Grizli  itd.. sve zene lavice stare ekipice uvjek tu za sve nas!!❤❤ A i mnoge druge❤neke manje znam neke vise popratim sve sta mogu i tako mi drago da je u zadnjem nizu toliko trudnocaa i pozittivni testova!❤🎉🎉
    Ja bas nemam neki iskustava pratim dosta vase komentare i sve! Uzimam trenutno Omg3 , Enzimq10, Pranatals, jedem bajama , oraha dosta voca i povrca!
    Jaja domace sve nastojim!
    Pa eto nadam se da ce ovaj put biti bolja kvalieta!😁
    Koliko zelim sebi i svakoj zelim uspijehaa ogromnog da tu srecu svi dozivimo!❤
    Danas sam susrela jednu sta joj je transver bija dan nakon mog i uspijeloo joj je joooj ljudi kako sam sretna bila da sam je zagrlilaa 🤗🤗 samoo da sve vise takih nas budee🎉🎉🙏 ona donjela betu nalaz supeeer nalaz❤❤

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

07. Listopad 2019. 18:40

Blacky89

Iskra i Babylove bete su vam divne 😍 čestitam trudnice naše 🤗 ovaj mjesec nam je bas veseo na forumu… 👏🏼🎉
    Svim ostalim curkama zelim isto puno puno srece s punkcijama, transferima, betama, stimulacijama…🍀💓🙏❤️
    Danas transfer prošao ok, vraćena morula. Jedna, jer je dr bilo strah vratiti mi dvije. Predomišljao se, al je ipak na kraju odlučio vratiti jednu. Imam jos uvijek malo slobodne tekućine pa ga strah hipera. Uglavnom dobila boostere za sutra i prekosutra i mirovanje. Ako mi bude ok, onda jos jedan booster za 7 dana. Beta za 14 dana. Nist od mojih testica 4-5 dan 😂.
    Javit ce mi koliko ima smrzlica prekosutra. I da, napredak, radili su IVF 😁

Blacky89 superr bravooo 🎉🎉😁❤🙏 i sad samo hrabro i optimsticno!!!❤
    Samo pojasnjenje sta ti je morulaa?🙈 mozda zvuci glupo zbilja neznam?

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

07. Listopad 2019. 18:43

Grizli

Yvette najbolje je izbjegavat odnose nakon ivf, posebno dok se stavljaju utrici, crinone isl. Zbog infekcija. Evo ja sam 25tt i nas celebat kako bi ti rekla jos traje. Od 14tt nam je dozvoljeno, al jednostavno meni ne odgovara i mm se uopce ne buni niti trazi ista. Najvaznije je da je beba dobro, a ovo ostalo budemo nadoknadili ako ne prije kad dijete ode na fax. Tako se mi zezamo.

Grizli ja svoju prosli put pitala mozemo li imati odnose da da i vidim da su neki na forumu prakticirali par dana nakon transvera il cak na dan transvera iza i bilo dobitno! Ti  vise imas iskustva sa svim i dosta toga znas i istrazujes !
    Mislis da nije pametno poslje ivf?

Betty
    07. Listopad 2019. 18:49

Vrapcic123

Cure kak to funkciomira sa betom? Koliko mora biti da bi bila dobra? Budu navedeni parametri pretpostavljam? Za koliko je gotov u Petrovoj?

Ja sam nasla ovo na nekom od foruma,a one koju su vadile betu neka kazu da li je ovo dobar pokazatelj..ja sam kupila jos jedan test za sutra ujutro,ne mogu vjerovati da moram cekati do sljedećeg pon za betu,svisnuti cu🤯,stalno me strah da ne procurim😔

25.9.2019 transfer...
    2 blastice zamrznute
    9.10.2019beta 703.9
    12.10.2019 beta 2710
    5.11.2019blighted ovum
    30.10.2021 Fet
    8.11.2021. +
    11.11.2021 beta 281.6
    13.11.2021 beta 705
    19.11.2021 beta 6154
    30.12.2021 😢

07. Listopad 2019. 18:54

Betty

Vrapcic123

Cure kak to funkciomira sa betom? Koliko mora biti da bi bila dobra? Budu navedeni parametri pretpostavljam? Za koliko je gotov u Petrovoj?

Ja sam nasla ovo na nekom od foruma,a one koju su vadile betu neka kazu da li je ovo dobar pokazatelj..ja sam kupila jos jedan test za sutra ujutro,ne mogu vjerovati da moram cekati do sljedećeg pon za betu,svisnuti cu🤯,stalno me strah da ne procurim😔

Betty ma neces procuriti samo hrabro i opusteno dali mozes negdje privatno betu vaditi da ti bude lakse i da se smiris?
    Mislim  da su ovi patametri ok 

• Blacky89
    07. Listopad 2019. 18:57

Belaa ja sam imala transfer 4.dnp, tada embrij bude u stadiju morule, 5.dnp bi trebao biti blastocista. Eto tako sam ja to shvatila 🙈 

• Blacky89
    07. Listopad 2019. 18:59

Betty ajde sto bi stari rekli: “mani se ćorava posla”, ostavi se tablica i prosjeka i statistika i mazi pupicu 😘

Vrapčić123
    07. Listopad 2019. 19:00

Betty

Vrapcic123

Hvala na odgovoru 😉, uf to čekanje ubi 😑😑😑 Sretno ti Betty, neka brojke budu velikeee 😍

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.