Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Luda83
    05. Listopad 2019. 23:58

MilMil

Vecer curke… Nakon 3 neuspjesne inseminacije sad je na redu ivf. Pila sam klomifen od 3-7 dana. 8 dan ultrazvuk i doktorica mi kaze da cu se ipak trebati bockati s puregonom. Danas 10 dan ciklusa, kaze dok. da ima puno potencijalnih. Savjet kakav prije punkcije(neke tablete za smirenje ili bolove). Nisam bas pretjerano informirana. Hvalaaa 🤗

Ako ćeš imati dosta folikula vjerojatno će ti u bolnici i predložit anesteziju neke vrste tako da nećeš trebat sama ništa uzimat. To ćeš vjerojatno dogovorit na zadnjoj folikulometriji prije punkcije. 

Luda83
    06. Listopad 2019. 00:05

avama

Imam pitanje, zanima me koji dan je otprilike aspiracija u ivf postupku. Znam da od 6. Dana idem na folikulometrije. Inace mi je ciklus 30,32 dana, da li to ima veze ili ne?

To je teško točno predvidjet i reć. Za očekivat je da bi ti punkcija mogla padat negdje oko 16.do 18.dana ciklusa, ali ne mora biti. 
    Ja imam dosta redovite cikluse od cca 28,29 dana, ali u prirodnim ciklusima sam imala punkcije (ili  trebala imat,ali su pukli prije) na redom 15, 12,17 i 15.dan. To su 4 ciklusa zaredom bila. Sad u stimuliranom sam imala na 18.dan. 

• avama
    06. Listopad 2019. 05:56

Luda 83 aha nisam znala da li je kao i inace. Moj ivf je stimulirani. Ma bas u to vrijeme negdje sam narucena zubaru na vadjenje zivca (jos jedan dio mi je ostao) pa zato pitam da ne bude bas taj dan. 
    Sada cekam da dobijem i krecem s pikanjem.

• Babylove
    06. Listopad 2019. 06:24

Cure ja sam u 2 mj prije postupka ostavila cigarete i bila nervozna tu i tamo sam evo do 8 mj znala 1 u 2 tj bas kada mi dode zapaliti .. Od tad nisam a i ne privlace me nekako..  A sad sto dalje tj od transfera mi se gade i smrde mi.. Tj dize mi se zeludac... Tata mi je rekao kad sam im rekla za betu.. Znao sam cim sam te vidio onaj dan da si skoro povracala... Pa evo nadam se da ce vam se svima zgaditiJa se nadam da ce beta sutra biti dobra i da idemo ka nasem uspjehu.. ❤️

• Babylove
    06. Listopad 2019. 06:56

Nikitta

Hvala cure na mišljenju, ja sam to otkantala, imala sam loš feeling, i jednostavno mi se ne da. Ionako sam previše sam scan platila. On meni uopće nije ponudio da idem na te terapije, nego neku glupu tinkturu i bioenergiju?! Meni je to bilo red flag, ali htjela sam vidjeti je li netko nešto čuo o tom uređaju i tim frekvencijama. Mislim da ima nekog smisla, ja sam otkrila super videa na YT za ublažavanje bolova kod menstruacije, isto su neke frekve, tipa binaural beats se zove i svaki put bi mi nakon 20 min pomoglo kad sam slušala. Potražit ću ima li šta za jajnike, jajne stanice ili plodnost pa ću da slišam na YT, a novce ću ostavit u padže 😆

Bas tako ako imas los filing i nije ti se dojmio bolje ne.. Ja nisam iskreno ni cula za tako nesto... Za bioenergicara sto lijeci u sloveniji a dolazi i tu po potrebi jesam.... Mogu vam staviti link o biografiji ako zelite cisto procitati... Mene je malo prpa takvih stvari ali sam rekla ako dode do toga da treba odvazila bi se jer izgubiti nemam sta... A i on je ljudsko bice kao i mi kojeg je Bog stvorio kao takvog pa ne gledam na to na nesto negativno... 

Luda83
    06. Listopad 2019. 06:57

Danas mi je 6dnt i upravo sam prokrvarila. Mogla bih se eventualno nadat da je to nekako implantacijsko krvarenje, ali osjećaj I izgled krvarenja mi govore drukčije. Dakle nisam ni stigla doć u fazu da mozgam hoću ili neću radit test. Moje tijelo je pokrenulo krvarenje točno na dan kad bi i inače trebala dobit bez obzira na sve hormone i činjenicu da je punkcija bila tek 18.dan ciklusa. Na prošlom transferu nisam nikako uspjevala prokrvarit kroz crinone, a sad ovako.
    Pricekat ću naravno s prestankom stavljanja crinona za svaki slucaj  još koji dan (ako ne krene baš jako). 

Betty
    06. Listopad 2019. 07:12

luda83 kakvo krvarenje?obilno?bas svjeza krv?

25.9.2019 transfer...
    2 blastice zamrznute
    9.10.2019beta 703.9
    12.10.2019 beta 2710
    5.11.2019blighted ovum
    30.10.2021 Fet
    8.11.2021. +
    11.11.2021 beta 281.6
    13.11.2021 beta 705
    19.11.2021 beta 6154
    30.12.2021 😢

• Luca87
    06. Listopad 2019. 07:20

Ja sam malo baš istraživala te bioenergije, scanove i sl. Za dobiti tu licencu se pročita nekakva skriptica i onda još dobiješ naziv da si doktor prirodne medicine. Zapravo smješno, jer kad usporediš, naši MPO-ovci su završili studij medicine koji je trajao 6 godina, pa specijalizaciju ginekologije koja traje 5 godina, zatim subspecijalizaciju da bi se bavili s MPO. I onda netko s nekom skripticom, a prije tog završenom srednjom školom bilokojeg usmjerenja ( ne mora biti niti medicinska) mudruje da zna nešto o jajnicima, neplodnosti i naravno svim ostalim problemima i bolestima. Meni to sliči na pravo šarlatanstvo i čudim se da im to uopće prolazi. Iman osjećaj da zgrču lovu na jadnim bespomoćnim ljudima. 
    Neznam, to su mi prilično mutne vode. Nebih se usudila uzimati nikakve tinkture koje oni preporučaju, jer činjenica je da i svaki lijek dolazi iz prirode, a smatram da ti ljudi jednostavno nemaju dovoljno znanja, a odgovornosti zapravo nikakve... možda griješim, neznam...

Luda83
    06. Listopad 2019. 07:29

Betty

luda83 kakvo krvarenje?obilno?bas svjeza krv?

Ma nije to još obilno, ali kad sam se obrisala na papiru dosta i baš svježa crvena krv. Potpuno istog izgleda i osjećaja kao i svaki mjesec tako da mislim da je to to.

Luca87 potpuno se slažem s tobom. 

Betty
    06. Listopad 2019. 07:46

Luda83 a kako si 6dt trebala dobiti?nisam dugo u ovome ,prvi postupak mi je ovo pa sam se mozda pogubila u racunanju..meni je transfer bio 25og,a trebam dobiti 7og

25.9.2019 transfer...
    2 blastice zamrznute
    9.10.2019beta 703.9
    12.10.2019 beta 2710
    5.11.2019blighted ovum
    30.10.2021 Fet
    8.11.2021. +
    11.11.2021 beta 281.6
    13.11.2021 beta 705
    19.11.2021 beta 6154
    30.12.2021 😢

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.