Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Luda83
    05. Listopad 2019. 10:38

alokiti

Jenn super da je sve u redu.
    Drage žene koje obavljate MPO u bolnicama, ja sam na Sv.Duhu, molim vas za pomoć vezano uz papirologiju. Ja sam tek jutros pogledala papire koje mi je jučer dala za punkciju (anest upitnik, pristanak..)… I na popisu dok koje treba donit vidila da trebam donitić D1 uputnicu. E sad, meni se čini da su je oni uzeli kad sam prvi put došla kod njih na pregled, ljekovi, folikulometrije i ostala je kod njih.. jer je nemam kod sebe. Jel znate možda jel to ostane kod njih? Ako ne, u problemu sam kako da nabavim uputnicu do ponedjeljka u 8h.. 😨🤦🤦

Nisam iz Zagreba, ali vjerujem da je u svim bolnicama taj dio isti. D1 uputnicu donesemo odmah u početku na konzultacije ili prvu folikulometriju i zadrže je i vrijedi do kraja tog postupka tako da je sigurno kod njih. Možda je to neka općenita forma koja piše što treba za postupak. Na dan punkcije muž mora doći sa svojom uputnicom (barem je kod nas u Ri tako). 

Betty
    05. Listopad 2019. 10:39

alokiti

Drage žene koje obavljate MPO u bolnicama, ja sam na Sv.Duhu, molim vas za pomoć vezano uz papirologiju. Ja sam tek jutros pogledala papire koje mi je jučer dala za punkciju (anest upitnik, pristanak..)… I na popisu dok koje treba donit vidila da trebam donitić D1 uputnicu. E sad, meni se čini da su je oni uzeli kad sam prvi put došla kod njih na pregled, ljekovi, folikulometrije i ostala je kod njih.. jer je nemam kod sebe. Jel znate možda jel to ostane kod njih? Ako ne, u problemu sam kako da nabavim uputnicu do ponedjeljka u 8h.. 😨🤦🤦

Ako si odnijela uputnicu kod njih je.  I vrijedi sve dok traje postupak.. odnosno do vadenje bete...dok se ne potvrdi trudnoća ili ne..

25.9.2019 transfer...
    2 blastice zamrznute
    9.10.2019beta 703.9
    12.10.2019 beta 2710
    5.11.2019blighted ovum
    30.10.2021 Fet
    8.11.2021. +
    11.11.2021 beta 281.6
    13.11.2021 beta 705
    19.11.2021 beta 6154
    30.12.2021 😢

• Jenn
    05. Listopad 2019. 10:51

Evo malac je zaspao pa sam uspjela procitati zaostatke. Da, pao je u skoli, nesto su se zezali pod odmorom i prijatelj ga je gurnuo pa je pao i udario glavom. To je bilo predzadnji sat, uciteljica je izasla s njim zadnji sat pred muza i ispricala mu sto se dogodilo. Dosao je doma, bio je pospan i nakon pola sata je poceo povracsti, odmah smo krenuli u bolnici, isao na slikanje, nema puknuce ali je morao prenociti u bolnici. Povracao je jos nekoliko puta ali sad je dobro. Tek naknadno smo u razgovoru s njim saznali da mu se vid maglio i da nije vidio pisati u skoli pod satom pa mu je prijatelj pomagao. Ugl ljuta sam jer je uciteljica bila prisutna i sve to znala a nije nazvala da se dođe po njega niti sve ispricala. Doruckovao je sad i zaspao, do navecer bi nas trebali otpustiti.

• Jenn
    05. Listopad 2019. 10:56

Mathaja zao mi ke da su ti tako zeznuli postupak..mozda ti u drugom postupku promjene terapiju da bi se dobilo vise stanica, ne znam sto reci, drzi se!
    Betty super ti je testic, bas se lijepo vidi razlika 👍❤️
    Nikitta procitala sam tvoju pricu i ne znam sto bih ti rekla, da sam na tvom mjestu vjerujem da bih i ja probala pomoci si na bilo kakve nacine..zasto ne, ako ce ti pomoci sa endometriozom mozda se odrazi i na folikule..

Betty
    05. Listopad 2019. 10:58

Jenn

Evo malac je zaspao pa sam uspjela procitati zaostatke. Da, pao je u skoli, nesto su se zezali pod odmorom i prijatelj ga je gurnuo pa je pao i udario glavom. To je bilo predzadnji sat, uciteljica je izasla s njim zadnji sat pred muza i ispricala mu sto se dogodilo. Dosao je doma, bio je pospan i nakon pola sata je poceo povracsti, odmah smo krenuli u bolnici, isao na slikanje, nema puknuce ali je morao prenociti u bolnici. Povracao je jos nekoliko puta ali sad je dobro. Tek naknadno smo u razgovoru s njim saznali da mu se vid maglio i da nije vidio pisati u skoli pod satom pa mu je prijatelj pomagao. Ugl ljuta sam jer je uciteljica bila prisutna i sve to znala a nije nazvala da se dođe po njega niti sve ispricala. Doruckovao je sad i zaspao, do navecer bi nas trebali otpustiti.

Znam da je sad najvažnije da je on dobro,ali nadam se da neces stati na tome,bar ih dobro sve oprati u skoli ,od razrednice do ravnateljice,takvi udarci se ne smiju zanemariti i jos ne obavijestiti roditelje 🤯🤯🤯pa za poluditi

25.9.2019 transfer...
    2 blastice zamrznute
    9.10.2019beta 703.9
    12.10.2019 beta 2710
    5.11.2019blighted ovum
    30.10.2021 Fet
    8.11.2021. +
    11.11.2021 beta 281.6
    13.11.2021 beta 705
    19.11.2021 beta 6154
    30.12.2021 😢

• Jenn
    05. Listopad 2019. 11:00

Alokiti uputnica se donese na pocetku postupka i vrijedi do sljedeceg. Da li si nosila bilo kkvu uputnicu kad si krenula? To bi onda trebala biti D1, mislim da bi ti prije napomenuli da im nisi ostavila, ne vjerujem bas da bi dosla do punkcije bez uputnice, vec bi te upozorili.

• Jenn
    05. Listopad 2019. 11:06

Betty ja nisam bas osoba koja dize galamu i pravi probleme, njegova uciteljica je na bolovanju i ima zamjenu, ravnateljica nije niti mogla reagirati kad nema pojma o tome, ako odem kod nje, uciteljica koja je bila na zamjeni ce dobiti po nosu. Mislila sam ju obavijestiti o posljedicama i na neki normalan nacin porazgovarati o tome da drugi puta takve stvari ne zanemaruje. Da je drugacije zavrsilo drugacije bih i reagirala ali nije i ne zelim ni zamisljati sto bi bilo. Razmisljam samo o tome da on bude ok i da je najgore proslo, kasnije cu misliti o skoli sto cu i kako cu.

• alokiti
    05. Listopad 2019. 11:11

Luda83

alokiti

Nisam iz Zagreba, ali vjerujem da je u svim bolnicama taj dio isti. D1 uputnicu donesemo odmah u početku na konzultacije ili prvu folikulometriju i zadrže je i vrijedi do kraja tog postupka tako da je sigurno kod njih. Možda je to neka općenita forma koja piše što treba za postupak. Na dan punkcije muž mora doći sa svojom uputnicom (barem je kod nas u Ri tako).

Joooj hvala! Ma onda je kod njih. Đizs koji nalet panike..
    Jenn, jao ta učiteljica... Za manje ozbiljne neprijavljene ozljede se dobivaju opomene pred otkaz .. al sad je najvažnije da je sve u redu.
    Hvala vam na brzim odgovorima, sretna šta vas imam tu 😅

Luda83
    05. Listopad 2019. 11:13

Betty

Znam da je sad najvažnije da je on dobro,ali nadam se da neces stati na tome,bar ih dobro sve oprati u skoli ,od razrednice do ravnateljice,takvi udarci se ne smiju zanemariti i jos ne obavijestiti roditelje 🤯🤯🤯pa za poluditi

Kao netko s druge strane ne bih baš nužno odmah s napadom išla. Pitanje je što je točno učiteljica vidjela i što je znala. Nije baš da nije uopće obavijestila roditelje ako je izašla s malim van i pričala s tatom. Moguće je da mali nije učiteljici rekao koliko se loše osjeća niti da je ona vidjela samu situaciju koja se pod odmorom dogodila i nije imala na temelju čega zaključiti da je situacija alarmantna. 
    Svakako ne opravdavam u potpunosti, ali nije najbolje rješenje odmah ni napadat. Učiteljica će se ionako (ako je imalo normalna) osjećat vrlo loše kad čuje što je bilo i sigurno će joj to bit dodatna škola da uvijek bude opreznija u takvim situacijama. 

• alokiti
    05. Listopad 2019. 11:15

Gelica

alokiti

alokiti

Bozma

alokiti, ako je pod općom onda sigurno ima puno folikula. Sretno u pon. i što više zrelih i kvalitetnih stanica

Hvala Bozma! Više ne kužim koliko ih ima, na onoj tablici koju sam nosila na folikulometrije piše 17,17,16 na desnom j i 17,16 na lijevom. Nisam je više pitala koliko ih je jer mi se čini da joj to nije bilo ok odgovarati. Što i razumijem.. a meni je bilo dovoljno da mi samo kaže da ok reagiram na stimulaciju. Za anesteziju me pitala koju želim, ja rekla opću, pa je rekla može opća zato jer vam je prvi put. Nadam se da neće puknuti do pon - večeras zadnja bemfola i centrotida, sutra samo štoperica..

.. to su brojevi od danas. Zamišljam da su to milimetri..🤷

Da, to je veličina folikula, i znači ima ih 5.

Vidiš ti to,, a na prvoj fol. mi rekla da ih je 13 na jednom i 11 na drugom jajniku. Kako su samo nestale..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.