Nele1990 ja sam u pokrajini Hessen pa su nama cjeli postupak placali cak i ICS-i iako kod muza sve super ja blago policisticni jajnici imamo kcer prije prirodnim putem samo uz stimulaciju ovulacije s klomofinom
Imala sam carski pa je doktorica sumljala na zacepljenje jajovoda kod mene jer se to zna desiti nakon svake operacije
Radili su mi ICS-i i vratili 5 dan
Ali iskreno mislim da je bitno imati povjere ja u doktore svoje jer znaju najbolje slucaj
Ja sam vam inace kontrol frik uzasan mislim da je ljudima muka oko mene 😂😂
Ali u to sam usla ko muto znaci nisam znala da imaju dva postupka oplodnje 🤦🏼♀️
Evo trudna 36+2 danas idem na dog za carski jer se beba nije okrenila a i lezim i imam pessar od 23+2 i tako i u prvoj trudnoci
Tako da cure moje samo hrabro svasta prodjemo ali samo jako sve cemo uspjeti kad tad
Cestitam ti, da bude ako Bog da sve uredu,drzim fige 🙏❤
Ja sam dugo razmisljala i konsultovala se.Definitivno sam odlucila ostati tu u njemackoj,ja sam u Bayerni i nama osiguranje pokriva 50%tri pokusaja i jedan dodatni jer smo oboje kod AOK. Jedan mjesec ce me pratiti dokrotica i u tom mjesec odluciti koju metodu,ali kaze, najvjerovatnije ivf zbog spermiograma,drugacije kasa ne bi prihvatila.TKodje mi je rekla da imam velike sanse ostati trudna poslije postupka jer sam vec bila vise puta.
Doduse moja doktorica mi kaze bolje idi u austriju vise plati ali budi sigurna da ces od prvi put ostati trudna, ja ne vjerujem bas da u nekoj kuci mogu biti sigurni da ce zena od prvi put biti trudna, ja vjerujem da je od Boga sve, gdje god da odes.I tamo bi kasa 50% pokrila ali mora se zakon o embrionu postovati kao u njemackoj.Kao tamo u austriji pustaju da se oplodi puno celija i vrate najbolje.A ovdje kao ne smiju zbog zakona i ovdje kao manje celija stimuliraju da bi uzeli vise novca od pokusaja 🙄🙄Ali ka sam odlucila ostajem ovdje,cvrste uvjerena da ce Bog dati,samo je pitanke vremena.🙏🙏🙏🙏
Ja cu traziti ako imam vise celija da mi minimalno dvije vrate, voljela bih sta i zalediti,pa cemo vidjeti sta ce biti.Kaze ona da prvi put obicno vracaju jednu plase se kao blizanaca jer sam mlada,a ja se ne plasim,rado bih i trojke. 😍😎Sredinom Novembra bih ako sve bude ok ako Bog da poceti sa stimulacijom
I imala bih jos jedno pitanje,ako ne dodje do trudnoce,kada moze da se radi novi pokusaj, sledeci ciklus ili treba cekati dva ili tri ?
I sta se zaledjava oplodjena jajna stanica,ili samo jajna stanics ili moze i blastocista ?
I recimo ako se stanica oplodi i bude kvalitetna i ja kazem,pa dobro ne zelim transfer 3.dan,cekala bih do blastociste da li onda postoji rizil da se ne razvije do blastociste,i taj ciklus ostanem bez transfera.
Malo tupavo pitanje 🙈🤣 ali ta mi blastocista pravi zbrku u glavi.
Ponudila mi dr.anesteziju ili voltaren ali nisam htjela.mogu izdrzati,a i nikad nemam puno folikula.razlog niski amh.
Bilo nas je 5 na punkciji,brzo je sve danas išlo.
Kada je tebi punkcija?
Punkcija mi je u petak, sad sam bila po štopericu.
Ja isto nemam puno radi niskog amh. Samo su 2 danas na zadnjoj folikulometriji. Samo se nadam da neće puknut prije punkcije, valjda se to u stimuliranom ne događa toliko često kao u prirodnima (bar se nadam jer sam u prirodnima 2 mjeseca zaredom tako prošla).
Ne brini nece puknut ako si bila na terapiji.znači u petak ti je punkcija,drzim fige.popi tabletu ako misliš da neces moci izdrzati.🤞🙂
🙋34👨🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
4 iseminacije od 10/2018-02/2019
4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
5/2019 FET 1blastocista,beta 0
7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
Poliklinika Škvorc
10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
1.Beta 14dnt 1042
Crinone inace odgađa krvarenje, i meni je bilo tako kod biokemijske ali mi smo na pauzi od 6.og mjeseca i inace mi dođe tocno u dan..nadam se da nije nekakva cista ili nesto slicno i da ce u dan dva krenuti kako treba.
Aha, sorry kako si napisala da si radila test, mislila sam da si sad bila u postupku. Nadam se da je sad već krenulo I da će bit sve normalno.
Ne brini nece puknut ako si bila na terapiji.znači u petak ti je punkcija,drzim fige.popi tabletu ako misliš da neces moci izdrzati.🤞🙂
Ma vjerojatno ću popit neki brufen ili sl. Ne vjerujem da pomaže puno pri samoj punkciji, ali više za poslije da manje boli jer ću vjerojatno i na posao popodne.
Meni je pri samoj punkciji skoro pa neugodniji onaj cijeli dio pripreme nego sama punkcija koja stvarno kratko traje i nije nešto jako bolna.
Tebi je u subotu planiran transfer? Kako si u prethodnim postupcima prolazila?
Nela1990 ja sam nakon punkcije vratila 2 blastocite znaci 5 dan malo su mi jajnici bili nateceni mislim da zbog toga nije uspjelo prvi put jer sam imala 30 stanica od toga zrelih 15 za oplodnju
Odma kad sam dobila prvu mengu isla sam u postupak opet i vratili su mi 2 blastocite na jednoj su radili postupak di zasjeku malo ovojnicu da se embrio lakse izljeze zaboravila sam kakose zove postupak nadjem poslje to se uglavnom u mojoj klinici placalo 280 € tako negdje
Ti vidi kako ces se ti osjecati neke cure pauziraju moja je doktorica bila za odma a i ja sam se dobro osjecala
Nele1990 meni su 9 samo oplodjenih jajnih stanica zamrznili odma drugi dan 6 pustili do blastocita 2 vratili u prvom postupku i sljedeci mjesec 2 blastocite odmrzli i vratili
Neznam dal sanjam al biolog me nazvao i rekao da se svih 6 stanica oplodilo i da bi transfer bio u pon 6 dan hoce preziviti sta kazete ovo je prvi put kako oni ocjene odmah kaze da su super
Gelice mislim da smo bile zajedno na punkciji kod Skvorca 😁Meni ni tad nije uspjelo i mi smo otišli u Betu kod dr. Dmitrovic. Iz potpisa vidiš da je uspjelo iz prvi put. Stvarno ti je mogu preporučiti a i embriologinja je odlična! Pročitaj malo na njihovim stranicama. Meni je kao i tebi kod Skvorca bilo uvijek puno stanica a većina nezrelih. Ona je skroz promijenila terapiju i na kraju je samo jedna bila nezrela. Bez obzira na to sto je meni kod njih uspjelo, preporučila bi je i bez toga jer sam kod Skvorca već bila pomislila da s mojim stanicama nešto ne valja a i stvari je očigledno terapija bila promašena.
Nase princeze rodjene 13.02.2020.
Sara & Nora 💞
Cure moje danas mi je 5 dnt blastice, ubija me ovo cekanje i dolazim u veliku napast da napravim test? Jel radila koja od vas test ovako rano?
Sortiraj odgovore
Najstariji