Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    yvette
    25. Rujan 2019. 23:09

Nikita tako je, beta u petak.
    Iskra da, malo se trudim kontrolirati jer samo o tome razmisljam pa sam sebi vec dosadna, a ne zelim biti i vama Imam osjecaj da sam smorila s trakicama, ali dobro izgleda da nisam.
    Hvala svima i cekam da mi se pridruzite 🙏🏻❤

Luda83
    25. Rujan 2019. 23:11

ruška

Ponudila mi dr.anesteziju ili voltaren ali nisam htjela.mogu izdrzati,a i nikad nemam puno folikula.razlog niski amh.
    Bilo nas je 5 na punkciji,brzo je sve danas išlo.
    Kada je tebi punkcija?

Punkcija mi je u petak, sad sam bila po štopericu. 
    Ja isto nemam puno radi niskog amh. Samo su 2 danas na zadnjoj folikulometriji. Samo se nadam da neće puknut prije punkcije, valjda se to u stimuliranom ne događa toliko često kao u prirodnima (bar se nadam jer sam u prirodnima 2 mjeseca zaredom tako prošla). 

• Gelica
    25. Rujan 2019. 23:12

thinkpink1

Gelica

thinkpink1

Gelica

Thinkpink1 radila sam testove na trombofilija, heterozigot za mutaciju faktora koagulacije V, enzima MTHFR C677T, MTHFR A1298C te PAI-1 4G/5G. Rekli su da se za to ne daje heparin ali da možemo ipak probat, ne može štetiti ali pitanje da li će mi šta pomoć. Ostalo sve u redu, dobili 19 j.s. Zaledili 4 kom, 12 u oplodnju i niti jedna se nije oplodile što je bio šok svima ( spermiogram rekli perfektan, takav se viđa rijetko ili nikad kako su rekli) ii mislili da su j.s. u komi. Međutim sad radili fet od tih 4 kom šta su zaledili i nitko nije baš imao nade u te 4 j.s. Međutim 2 preživjele i jedna se oplodila i sad kaže embriologica da više ne kuži u čemu je problem jer su očito stanice kvalitetne kad su preživjele i oplodile se. Doktor mi je dao od transfera Dexametazon , heparin, utrogestan i folnu. Ali nista , nije se uhvatilo..
    Yvette čitala sam sve te statistike po klinikama ali pitanje koliko je to točno…ali hvala. :)

Jel te mogu pitat gdje je bilo to sa oplođenim js, koja klinika, maribor ili kod nas?
    Samo si napravila tesove na trombofiliju? I nista vise?
    Sto se tice statistika o klinikama, osobno mislim da se to namješta kako kome pase…konkretne brojke su mi pokazatelj, a ne postoci i sl.sranja (da prostite na izrazu)

U Samoboru je bilo to sa j.s. U Maribor smo išli tek na konzultacije nakon neuspjeha u Samoboru. Pa od nalaza sam radila šta su mi rekli doktori.. za trombofiliju plus onaj dodatak za lupus i i prošireni koagulogram. Stitnjaca, antitijela na autoimune za stitnjaca, hormoni spolni, zaliha j.s. , briseve i papa, urinokultura, zeljezo…Nisu me više nista slali, sve je bilo u redu.

Mozda grijesim, ali mi se cini kao da su sprckali u labosu. Vec sam cula da se tako slicno desilo kod škvorca i da nisu imali nikakav odgovor na neuspjesne oplodnje js.
    Ne znam kaj da ti velim…ako su ti svi nalazi ok i muzu sg, do konzultacija pij suplemente za kvalitetu js, a kome…to moras odluciti ti s muzem. Mi ti mozemo sugerirati, al ste vi ti koji stavljajte tocku na i.

Da, i ja to mislim da su nešto zeznuli  i doktor je tada govorio jedno a biologica drugo..razocarala sam se tamo ful. 
    A najrađe bi u Zg jer nam je bliže..Da li tu kod nas daju kontracepcijske pilule mjesec prije postupka? Jer u MB daju svima.Da li netko zna zašto? 

• Gelica
    25. Rujan 2019. 23:16

yvette

Nikita tako je, beta u petak.
    Iskra da, malo se trudim kontrolirati jer samo o tome razmisljam pa sam sebi vec dosadna, a ne zelim biti i vamaImam osjecaj da sam smorila s trakicama, ali dobro izgleda da nisam.
    Hvala svima i cekam da mi se pridruzite 🙏🏻❤

Yvette cestitam!!! Neka bude lijepa beta i neka se dupla kako treba :) 🤰👩‍👧

Luda83
    25. Rujan 2019. 23:16

Jenn

Kod mene nesto ne valja, jos nisam dobila, sad imam smeđe samo na papiru kad se obrisem, nije mi nikad tako. U ponedjeljak sam trebala dobiti, u nedjelju nalravila test za svaki slucaj, bio negativan.

Meni je isto tako bilo nakon neuspješnog transfera. Trebalo je nekih 3-4 dana od tog smeđarenja da prokrvarim skroz. Taman kad sam prihvatila da očito nije uspjelo i da mogu prestat stavljat crinone, taj dan je i probilo krvarenje. 

yvette
    25. Rujan 2019. 23:18

Mislim radi nastimavanja ciklusa i da se jajnici malo odmore pred stimulaciju. Ja sam u Splitu prije postupka bila 4.mj na kontracepciji, da smirimo neke hormone, da se jajnici odmore i da se osigura da svi folikuli rastu priblizno istim tempom.

yvette
    25. Rujan 2019. 23:18

Mislim radi nastimavanja ciklusa i da se jajnici malo odmore pred stimulaciju. Ja sam u Splitu prije postupka bila 4.mj na kontracepciji, da smirimo neke hormone, da se jajnici odmore i da se osigura da svi folikuli rastu priblizno istim tempom.

• thinkpink1
    25. Rujan 2019. 23:32

Gelica

U Samoboru je bilo to sa j.s. U Maribor smo išli tek na konzultacije nakon neuspjeha u Samoboru. Pa od nalaza sam radila šta su mi rekli doktori.. za trombofiliju plus onaj dodatak za lupus i i prošireni koagulogram. Stitnjaca, antitijela na autoimune za stitnjaca, hormoni spolni, zaliha j.s. , briseve i papa, urinokultura, zeljezo…Nisu me više nista slali, sve je bilo u redu.
    Mozda grijesim, ali mi se cini kao da su sprckali u labosu. Vec sam cula da se tako slicno desilo kod škvorca i da nisu imali nikakav odgovor na neuspjesne oplodnje js.
    Ne znam kaj da ti velim…ako su ti svi nalazi ok i muzu sg, do konzultacija pij suplemente za kvalitetu js, a kome…to moras odluciti ti s muzem. Mi ti mozemo sugerirati, al ste vi ti koji stavljajte tocku na i.

Da, i ja to mislim da su nešto zeznuli i doktor je tada govorio jedno a biologica drugo..razocarala sam se tamo ful.
    A najrađe bi u Zg jer nam je bliže..Da li tu kod nas daju kontracepcijske pilule mjesec prije postupka? Jer u MB daju svima.Da li netko zna zašto?

Kontracepcija ide kao priprema za dugi protokol. Daje se kako bi se tocno mogla planirati menstruacija i sve vezano, kod pojava cisti ili policisticnih jajnika jer ako postoji cista ona "pojede" stimulaciju pa folikuli ne rastu kako bi trebali, stoga se ceka da ode cista s menstruacijom. Mislim da se kod nas uglavnom i vise prilagođavaju trenutnoj situaciji žene, ne ide se po špranci (iako ima i takvih, 3dc, stimulacija, stoperica, punkcija i transfer bez obzira na okolnosti) ko u MB.

• Jenn
    25. Rujan 2019. 23:37

Luda83

Jenn

Kod mene nesto ne valja, jos nisam dobila, sad imam smeđe samo na papiru kad se obrisem, nije mi nikad tako. U ponedjeljak sam trebala dobiti, u nedjelju nalravila test za svaki slucaj, bio negativan.

Meni je isto tako bilo nakon neuspješnog transfera. Trebalo je nekih 3-4 dana od tog smeđarenja da prokrvarim skroz. Taman kad sam prihvatila da očito nije uspjelo i da mogu prestat stavljat crinone, taj dan je i probilo krvarenje.

Crinone inace odgađa krvarenje, i meni je bilo tako kod biokemijske ali mi smo na pauzi od 6.og mjeseca i inace mi dođe tocno u dan..nadam se da nije nekakva cista ili nesto slicno i da ce u dan dva krenuti kako treba. 

• Kengurica
    26. Rujan 2019. 00:00

Gelice svaka cast kako si zapamtila. Jesam tamo sam ostvarila trudnocu i mi smo zbilja zadovoljni jer nam se pristupilo drugacije. Doduse nije odmah  na prvu djelovalo tako, al kasnije se ispostavilo da je ipak doktor koordinirao i ono sto sam se ja bojala da nece. 
    Slabo se javljam jer sam u zadnje vrijeme toliki u pogonu nekom da ne stignem citati, kad krenem citati zaspem ko top.
    Sad nesto uhvatih da Nikitta prati ovulacije, al opet mi se oci sklapaju da odem u rikverv i nadjem jel to sad prirodnjak?
    Sretno drage moje svima!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.