Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jenn
    25. Rujan 2019. 16:18

Ajme koliko srceka i pozitive, nadam se da ce biti puno i plusica, uglavnom sretno nam svima ❤️❤️❤️
    Kod mene bas ovaj ciklus m kasni ali evo izgleda da je krenulo, imam bas crveno na papiru kad se obrisem..ne znam kako da racunam sad prvi dan..ako krene sad posljepodne prava menga racunam sa sutrasnjim danom 1.dc ili danasnjim? Kako ste vi racunale? Do sada mi je uvijek kretalo ili ujutro ili navecer pa nisam bila u nedoumici kao sada..

• Jenn
    25. Rujan 2019. 16:20

Betty

Luda83

ruška

Hahaha dobro si ovo napisala "stara garda"🙂 evo ja sa punkcije, 3 jajne stanice i nadam se da Ce se sve tri oploditi,saznat cu sve u subotu. Svima drzim fige i sretno😘

S obzirom da si u i ti u Ri da te pitam jesi uzimala ikakvu anesteziju s tako malo stanica, jesu ti uopće nudili ista? Ja mislim da ni ne bih jer imam samo 2 folikula, a u prirodnim postupcima s 1 mi nije ni bilo nešto strašno teško to (samo sam brufen prije punkcije svaki put popila) pa računam da onda valjda mogu i s dva folikula izdržat.

Danas vas je nešto puno bilo na punkcijama čini mi se?
    Držim fige da u subotu bude za birat :)

A mozda sam tebe onda danas vidjela 😝 nakon punkcije…ja sam imala 4folikula,dobili 3 js i sve 3 su oplođene..ja sam trazila anesteziju i dobila sam ju…iskreno,ne vidim razloga zasto ju ne uzeti…to su blage,kratkotrajne anestezije

Meni u Ri na 5js nisu davali, ja sam trazila ali kasno, 15ak mi prije punkcije i dali su mi onaj nekakav koktel ili voltaren ali ne znam koliko je stiglo djelovati tako da bi im trebalo ranije reci ako zelite.

skoljka
    25. Rujan 2019. 16:25

Ako menga krene poslije 16h, 1dc se racuna iduci dan. 

• ninna1804
    25. Rujan 2019. 16:33

Evo i mene zenice s transfera  mislila sam se javiti dok lezim nakon transfera, ali tri cure u sobi i znate nastavak....prica,komentari, iskustva 
    Uglavnom, vracene dvije ekspandirane blastice 
    Donijela sam ih u njihov dom i nadam se da ovdje dugo ostaju  obavili smo sve sto je u nasoj moci sto se terapije tice, sinoc zaskocila muza i popila casu piva  eto, pa nek se samo usude ne primiti se. 
    Cestitam svim djevojkama na punkcijma, transferima!!! Sretno onima koje su u postupku i onima koje nestrpljivo cekaju da krenu!! Poljubac svimaaa!!!

Iskra💞
    25. Rujan 2019. 16:37

Jenn

Ajme koliko srceka i pozitive, nadam se da ce biti puno i plusica, uglavnom sretno nam svima ❤️❤️❤️
    Kod mene bas ovaj ciklus m kasni ali evo izgleda da je krenulo, imam bas crveno na papiru kad se obrisem..ne znam kako da racunam sad prvi dan..ako krene sad posljepodne prava menga racunam sa sutrasnjim danom 1.dc ili danasnjim? Kako ste vi racunale? Do sada mi je uvijek kretalo ili ujutro ili navecer pa nisam bila u nedoumici kao sada..

U Petrovoj je praksa ako dobiješ do 17h,to ti je prvi dc,ako posli 17h taj dan ne računaš nego idući.
    Sad ima li razlika od 16-17h( ujteče li to znatno nebi znala)

🧒 sve ok. 1986
    👩 1986. bez jajovoda ( neprohodni uklonuti LPSC)
    1.IVF SO 2019 -pozitivan ishod 2020 rođen 👶( dječak )
    2. FET ( 5. dan blastocista), 2.11.
    HCG - 579 ( 12.dan od Feta )
    HCG - 1869 ( 14.dan od Feta)
    🤞💜🙏

Grizli
    25. Rujan 2019. 16:49

Cure anesteziju u Ri će vam dat ako ju trazite onaj dan kad vam kazu dan punkcije, dakle zadnja folikulometrija. Naravno moze se potrefiti neka hitnoca na ginekologiji pa da ne stigne doc al u velikoj većini slucaja dodju. Ja sam ipak bila te nesrece sa nedolaskom anesteziologa.
    Jenn meni je dr. Manester u Ri kad sam dobila popodne iza 17h reko da mi je iduci dan prvi. Pretpostavljam da je to njima onda praksa na Ri tako. 

yvette
    25. Rujan 2019. 16:51

Nikita navijamo za tebe 
    Snjeska 6 stanica je lijep rezultat. Sretno.
    MamaNina meni su rekli da stoperica ide u misic, ja sam dobila injekc. u guzu, dali su mi je navecer na odjelu.
    Betty, Iskra sretno nakon transfera !! 🍀
    Mazilica drzim fige da su bolovi simptom da se sprema trudnoca i gnijezdenje.
    Skoljka ha, ha kazes ne mozete se dogovoriti oko imena. Ja sam mm rekla da moramo znat ime da ga povezem s likom jer inace ne mogu mastati, tako da vec unaprijed imamo imena i to x 2 ako budu twinsi.
    Sunshine25 huh, nadam se da ce pasti tsh. Ali cim nastavljate, sigurno je ocekivano.
    Jenn vec ti je neko napisao, i ja sam cula da menstruacija nakon 16 h se racuna sutra kao prvi dan. I gledas da pocne bas krvarenje, ne samo spotting.
    Nina1804 moja jedna blastica od dvije je bila ekspandirana, a sad imam plus. Rekli su mi da se ona vec 1.dan nakon transfera krene implatirati. Malo mi je to zazvucalo cudno, ali mislim da sam dobro shvatila. Sretno !

Iskra💞
    25. Rujan 2019. 16:55

yvette

Nikita navijamo za tebeSnjeska6 stanica je lijep rezultat. Sretno.MamaNinameni su rekli da stoperica ide u misic, ja sam dobila injekc. u guzu, dali su mi je navecer na odjelu.
    Betty, Iskrasretno nakon transfera !! 🍀Mazilicadrzim fige da su bolovi simptom da se sprema trudnoca i gnijezdenje.
    Skoljkaha, ha kazes ne mozete se dogovoriti oko imena. Ja sam mm rekla da moramo znat ime da ga povezem s likom jer inace ne mogu mastati, tako da vec unaprijed imamo imena i to x 2 ako budu twinsi.
    Sunshine25huh, nadam se da ce pasti tsh. Ali cim nastavljate, sigurno je ocekivano.
    Jennvec ti je neko napisao, i ja sam cula da menstruacija nakon 16 h se racuna sutra kao prvi dan. I gledas da pocne bas krvarenje, ne samo spotting.
    Nina1804 moja jedna blastica od dvije je bila ekspandirana, a sad imam plus. Rekli su mi da se ona vec 1.dan nakon transfera krene implatirati. Malo mi je to zazvucalo cudno, ali mislim da sam dobro shvatila. Sretno !

Tnx💪💪❤️ draga

🧒 sve ok. 1986
    👩 1986. bez jajovoda ( neprohodni uklonuti LPSC)
    1.IVF SO 2019 -pozitivan ishod 2020 rođen 👶( dječak )
    2. FET ( 5. dan blastocista), 2.11.
    HCG - 579 ( 12.dan od Feta )
    HCG - 1869 ( 14.dan od Feta)
    🤞💜🙏

• Gelica
    25. Rujan 2019. 17:07

thinkpink1

Gelica

Thinkpink1 radila sam testove na trombofilija, heterozigot za mutaciju faktora koagulacije V, enzima MTHFR C677T, MTHFR A1298C te PAI-1 4G/5G. Rekli su da se za to ne daje heparin ali da možemo ipak probat, ne može štetiti ali pitanje da li će mi šta pomoć. Ostalo sve u redu, dobili 19 j.s. Zaledili 4 kom, 12 u oplodnju i niti jedna se nije oplodile što je bio šok svima ( spermiogram rekli perfektan, takav se viđa rijetko ili nikad kako su rekli) ii mislili da su j.s. u komi. Međutim sad radili fet od tih 4 kom šta su zaledili i nitko nije baš imao nade u te 4 j.s. Međutim 2 preživjele i jedna se oplodila i sad kaže embriologica da više ne kuži u čemu je problem jer su očito stanice kvalitetne kad su preživjele i oplodile se. Doktor mi je dao od transfera Dexametazon , heparin, utrogestan i folnu. Ali nista , nije se uhvatilo..
    Yvette čitala sam sve te statistike po klinikama ali pitanje koliko je to točno…ali hvala. :)

Jel te mogu pitat gdje je bilo to sa oplođenim js, koja klinika, maribor ili kod nas?
    Samo si napravila tesove na trombofiliju? I nista vise?
    Sto se tice statistika o klinikama, osobno mislim da se to namješta kako kome pase…konkretne brojke su mi pokazatelj, a ne postoci i sl.sranja (da prostite na izrazu)

U Samoboru je bilo to sa j.s. U Maribor smo išli tek na konzultacije nakon neuspjeha u Samoboru. Pa od nalaza sam radila šta su mi rekli doktori..  za trombofiliju plus onaj dodatak za lupus i i prošireni koagulogram. Stitnjaca, antitijela na autoimune za stitnjaca, hormoni spolni, zaliha j.s. , briseve i papa, urinokultura, zeljezo...Nisu me više nista slali, sve je bilo u redu. 

• Gelica
    25. Rujan 2019. 17:15

Nikitta

Gelice mislim da je naša Kengurica ostvarila trudnoću kod Šimunića, sad se malo rijeđe javlja - ali pisala je da je bila zadovoljna.
    Mazilica356 to je sve normalno, a ponekad i rani znak trudnoće, ali i dolaska menstruacije. Uh 😅
    Skoljka a to ludo čekanje, ću da osjedim. Ma ovako i onako je svima neizvjesno nakon aspiracije, ono čekanje danima, već sam navikla - mora jednom okrenut na dobro, znat ću više sutra.. 🤷🏻‍♀️😊
    Sunshine25 jesi ti na terapiji za štitnjaču trenutno ili? Meni je bio TSH 4.3 pa sam sutradan se lijepo naspavala, doručkovala, pa u labu sjela i čitala viceve, smireno sve - nalaz 2.4… U jedan dan razlike. Probaj i ti tako ponoviti, TSH nikome nije fiksan svaki dan, a ako si bila iole pod stresom.. jbg, odmah ide gore.
    Marta ❤️ Ja sam vit D vadila u Petrovoj prije 2 dana - pa baš planiram vidjeti na e-gradani jel stigao nalaz. Za VG ne znam, maybe Babylove je tamo vadila…

Pa sjećam se Kengurice! Ajme, baš mi je drago što joj je uspjelo!!! :) Neka je svima sa srećom, vidim da ima puno cekalica bete. :) Meni osobno je taj period od 2 tjedna bio ajme dugačak i sa 100 upitnika u glavi i 100 simptoma a ne znas da li je od hormona ili moguće trudnoce....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.