Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sofi
    12. Kolovoz 2019. 11:46

Hvala Nikitta! Danas me valjda nakon tog sna zesca panika drzi 😂

♀️ 25, svi nalazi uredni.
    ♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.

3/2019 prvi spermiogram 0.
    Kasniji spermiogrami 3x 0.
    9/2019 M-Tese 0.

• Kengurica
    12. Kolovoz 2019. 12:08

Sofi u pravu si. Imala sam 10 folikula i uzela taj dolantin i normabel. Ja sam ti prije toga bila na punkcijama i bez toga i s tim mi je bilo puno lakse. Jedan ubod me je zabolio, ali nije nista traumaticno, a bila sam kao nadrogirana od toga i imam osjecaj da je sve trajalo par sekundi. Moja prijateljica je ipak uzela opcu jer se bojala. Doktor mi je rekao da vecina zena izme dolantin i zbilja nas smo tri bile isti dan na punkciji i nijedna nije isla u opcu i sve smo vesele izasle iz sale. Mislim osamucene, al ne ono da kukas od bolova. E sad, ja sam izdrzala i tri punkcije bez anestezije i nisu mi bile strasne nimalo pa ne znam sto bih ti rekla. Mislim da vecinu zena ne boli uopce jako, al nasa Nikitta npr imam endometriozu, njoj je punkcija bila jako bolna.
    Isabela joooj drzim ti fige. 14dpo je neki prosjek bete 50 pa mi se tvoja taman cini prosjecna. Drzim ogromne fige.

• Malizvrk2
    12. Kolovoz 2019. 12:18

Meni je beta bila 14 dan 120 nisam nikad vise ponavljala ista situacija s tim da su meni blastice zaledjene 5 dan odmrznuli petkom i vratili  subotom 
    I do 12 tjedna mi je cesto islo smedje na pregledima se nista nije vidjelo odakle to curi tako da mi nije ni terapija mjenjena niti sam morala mirovati 
    Tako da je to po meni sve od zene do zene 
    Ne se zamarati brijkama nego cekati pregled 
    Jer stres nemoze pomoci niti ista promjeniti tu je sto je samo naskoditi moze

sofi
    12. Kolovoz 2019. 12:25

Hvala ti Kengurice! Lakse mi je malo 😩😍

♀️ 25, svi nalazi uredni.
    ♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.

3/2019 prvi spermiogram 0.
    Kasniji spermiogrami 3x 0.
    9/2019 M-Tese 0.

• Balonka
    12. Kolovoz 2019. 12:31

Cure ja sutra vadim E2 (IVF klinika) a do sad sam jedino u FET ciklusu vadila LH (Sv.Duh). Koja je razlika tj što se kojim određuje?

• Kengurica
    12. Kolovoz 2019. 12:57

Balonka odredjuje se sazrijevanje folikula i da ne ides u hiper. Po tome se cca da odrediti i koliko ce biti zrelih jajnih stanica i lakse tempiraju punkciju uz to plus UZV.
    Lilypie ja mislim da je Marta imala dvodnevne embrije, a ne blastice. Napisala je da je punkcija 18.7. čini mi se, transfer 20.

• marinam
    12. Kolovoz 2019. 13:56

Pozdrav drage moje. Pratim forum s vremena na vrijeme, iskreno nemam vremena svih 675 strana pročitati.
    Sljedeci mjesec(9) krecemo sa ivf. Od 3 mjeseca sam skupljala nalaze, muz i ja, onda kada skupimo sve doktor na godisnjem i tako se oduzilo. 
    Mi smo kod profesora Šijanović u Osijeku, pa eto jos bolje ko netko ima tamo iskustva.
    Od samoga početka nemam redovno menst., po par mjeseci, a kada i dođe to je najčešće jako bolno. Prosle godine moja gin je pokusala klomifenom izazvat ovulaciju pošto je skužila da ja ne ovuliram. I previše sam odreagirala i onda me poslala profesoru Šijanović. 
    Znači nemam redovno, ne ovuliram, i plus endometrioza i jos nesto sto sam zaboravila, a trenutno sam na poslu pa ni nalaze nemam kod sebe. U 7 mj sam morala duphastonom izazvat prijelomno krvarenje, sada sam na kontracepciji da bih znala u 9mj kada cu dobiti menstruaciju. 
    Šijanović mi je rekao da ćemo pokušati jednu ivf a ako ne uspije moram na operaciju ukloniti to čudo sto imam na jajniku koje je prije 5mj bilo 3,2cm, a 4vcm je za operaciju. I nakon toga ponovno sve.
    Zanima me ima li koja iskustva slicnih kao sto je ovo moje. 

• Balonka
    12. Kolovoz 2019. 14:45

Cure danas mi je 9. dan menge, 2. dan sam uzeka Elonvu i od 2. dana uzimam po ampulu menopura, a od subote i cetrotide i sad sam primjetila razrijeđenu sukrvicu, ni blago rozu ni blago smeđu, nešto između. Jel se to možda kojoj desilo ili znate o tome šta?????? 

Vaki
    12. Kolovoz 2019. 15:02

Mislim da je Nemasekirancije imala beetu 23 ili tako nešto pa je sve super. Ne brini, početne bete kod prirodnih trudnoća jesu puno manje...
    Balonka - meni je znalo tako još curkati od mjesečnice, ali ne obilno. Tek toliko da sam trebala dnevni uložak. 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

Vaki
    12. Kolovoz 2019. 15:04

Marinam - sretno! Nemam iskustva slična tvom, ali će se sigurno javiti cure koje znaju nešto više o tome. 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.