Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    26. Srpanj 2019. 18:54

Sandra Ako imas papu koji ti je jos u godinu dana, onda je vazno recimo samo da uzmu papu ne mora ti stic nalaz. Kazes sestri kad dodjes da je papa u izradi. Znam da se u Istri ceka oko cca 2mj nalaz, a Rijeka negdje cak i 4-5mj. Zato ga i uvaze, ako je prije bio uredan naravno. Briseve i sve ostale pretrage se cekaju cca 10-tak dana. Tako da mozes i poectkom 8 ako ti gin radi ona. Markeri, krvne grupe i sve ostalo ti vrijedi. Dobro da nemas kariogram jer se njega dosta ceka zato sam pitala. Pokupi si samo kod gin uputnice i tako vecinu rijesavas u labosu, a dosta nalaza se moze preuzeti na e-gradjani Portal zdravlja ako ga imas. Ne znam od kud si, al ako tvoj gin ne radi mozes i kod nekog drugog obavit briseve pa sama poneses na hzzjz. Hormone spolne samo pazi da imas od 3-5 dc pa imaju uputnicu obavezno za slucaj da ti ne radi kad kad dodbijes. Nisam sigurna na D1 da na KBC mozes obavljat nalaze, jer i ja sam imala pa mi rekli da to obavim kod svoje gin. 

Lucija987
    26. Srpanj 2019. 18:57

Luca87

Drage moje žene, moja beta na 11dnt je 518.
    Rekao mi je doktor da uzmem trudničke vitamine. Koje vi pijete? Imam mutaciju FII protrombin, PAI 1 i MTHFR, mislim da nebi smjela folnu kiselinu.

Cestitam Luce 🎉🎉🎉🎉
    Nadan se da cu se i ja imat sa cim pohvalit 🤗🤗
    Strpljen spasen jos koji dan 😍

🙏❤💙

Grizli
    26. Srpanj 2019. 18:58

Vuky mena tebi sta gin iznositi misljenje, u cito si bila kod specijalista humane, a ona je ginekolog. Drugo nema ti pravo zakinut bolovanje ti imas zakonsko pravo na njega zbog postupka potpomognute tebi u cito napisu mirovanje na nalaz i ona ti mora otvoriti bolovanje. Te njene filozofije zasto odmah se tebe ne ticu to je vasa odluka ako cito smatra da ste kandidati sto to nju briga. Kako god zelim ti da uskoro budeš trudna na koji god nacin. 

• Sandra_88
    26. Srpanj 2019. 19:04

Papu sam napravila u Gospicu u svibnju, trebao bi doći do kraja kolovoza. Droktorica Sušanj mi je rekla da mogu to obavit u KBC ali da je bzvz da putujem par puta iz Otočca u Rijeku samo zbog toga kad mogu to u Gs obaviti. Strah me da necu stići sve do kraja kolovoza skupiti

vuky
    26. Srpanj 2019. 19:08

Grizli hvala ti na podršci, nebi pristala i promjenila bi gin, no 8mj sam rekla šefici da ću raditi jer su svi na godišnjem, tako da nebi stigli u postupak, pa sam ginekologici tako i rekla, ako do 9mj nisam trudna sa tim ciklusom ćemo krenuti... do tad ćemo imati sve spremno, bat mi je uputnice Švedska i sve sam odradila,  čak me poslala na nuklearnu da pregledamo štitnjaču detaljnije, pa eto da i to riješimo do postupka...

vuky
    26. Srpanj 2019. 19:08

Autokorekt, ali razumije se :)

vuky
    26. Srpanj 2019. 19:10

Sandra_88

Papu sam napravila u Gospicu u svibnju, trebao bi doći do kraja kolovoza. Droktorica Sušanj mi je rekla da mogu to obavit u KBC ali da je bzvz da putujem par puta iz Otočca u Rijeku samo zbog toga kad mogu to u Gs obaviti. Strah me da necu stići sve do kraja kolovoza skupiti

Ja sam sve skupila u 15 dana, još će mi samo krvna grupa biti u pon, i progesteron na 21dc...tako da ne brini... sve ćeš stići...

Grizli
    26. Srpanj 2019. 19:14

Sandra ti ocito pripadas onda na kbc rijeka za neke nalaze zato mozda mozes jer ja sam iz Istre i meni sve sto sam mogla u Puli rijesiti nisu uzimali u Ri. Pa mi je to bilo lakse. Al gle uvijek mozes doc 1 dan u Rijeku i odraditi sve odjednom bar sta se krvi tice.
    Vuky bitno je samo da imas osjecaj da se nesto dogadja da ne stojis na mjestu. Nikad se ne zna bilo je cura na temi koje su cekajuci postupak zatrudnile. 

• ruška
    26. Srpanj 2019. 19:34

Grizli koliko dugo si bila na mpo do trudnoće i na koliko postupaka?

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

• ruška
    26. Srpanj 2019. 19:39

Luca87

Drage moje žene, moja beta na 11dnt je 518.
    Rekao mi je doktor da uzmem trudničke vitamine. Koje vi pijete? Imam mutaciju FII protrombin, PAI 1 i MTHFR, mislim da nebi smjela folnu kiselinu.

Najbolje bi bilo da ides do hematologa za ove mutacije.da li si pokazala nalaz trombofilije ginekologu?ako zna za mutacije trebao bi te poslati hematologu da ti odredi terapiju

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.