bok cure, nema me par dana i toliko vijesti!!!!
Čestitam na plusićima i divnim betama!!!
A curkama s negativnim betama, nemojte odustajat! Meni je isto tako da si pomislim kako je smak svijeta i za par dana sam ko nova!!! Veselim se svemu, novom postupku, novoj nadi, proći ću što god treba, napravit ću sve kaj mogu, sve samo da dođem do tog cillja!
Ja sam jučer bila kod Škvorca na UZV-u i reko mi je da idemo s idućom menstruacijom u novi fet! Cista je ostala, ali se smanjuje sa svakim uzv-om, al mi je reko da ne može reć da li je to cista koja će se apsorbirat ili je to ipak endometrioza, ako se idući put smanji onda je bezopasna i ne smeta ničemu navodno, a ako počne rasti onda je endometrioza, ali da ako je manja od 4 cm isto ne smeta postupku.
E sad molim cure da mi pojasne, ako koja razumije, da li može smetati? Drugo, proletila sam kroz tekst da vam se radi povišenog progesterona odgađaju transferi, pa me zanima jel to praksa da se prije vadi progesteron jer mene moj nikada nije poslao niti jedan hormon vaditi tijekom postupka? imam nalaze od prošle zime i to je to…
Ja svaki put prije punkcije vadim P4 i E2. Ovog puta mi je progesteron skoro 5, a estradiol oko 25000. Prof mi kaze da ulazim u lutealnu fazu i da se ne bi ostvarila trudnoca, tako da bolje u Fet.
bok cure, nema me par dana i toliko vijesti!!!!
Čestitam na plusićima i divnim betama!!!
A curkama s negativnim betama, nemojte odustajat! Meni je isto tako da si pomislim kako je smak svijeta i za par dana sam ko nova!!! Veselim se svemu, novom postupku, novoj nadi, proći ću što god treba, napravit ću sve kaj mogu, sve samo da dođem do tog cillja!
Ja sam jučer bila kod Škvorca na UZV-u i reko mi je da idemo s idućom menstruacijom u novi fet! Cista je ostala, ali se smanjuje sa svakim uzv-om, al mi je reko da ne može reć da li je to cista koja će se apsorbirat ili je to ipak endometrioza, ako se idući put smanji onda je bezopasna i ne smeta ničemu navodno, a ako počne rasti onda je endometrioza, ali da ako je manja od 4 cm isto ne smeta postupku.
E sad molim cure da mi pojasne, ako koja razumije, da li može smetati? Drugo, proletila sam kroz tekst da vam se radi povišenog progesterona odgađaju transferi, pa me zanima jel to praksa da se prije vadi progesteron jer mene moj nikada nije poslao niti jedan hormon vaditi tijekom postupka? imam nalaze od prošle zime i to je to…
Ja svaki put prije punkcije vadim P4 i E2. Ovog puta mi je progesteron skoro 5, a estradiol oko 25000. Prof mi kaze da ulazim u lutealnu fazu i da se ne bi ostvarila trudnoca, tako da bolje u Fet.
ja sam vadila progesteron samo jednom u životu i to prije četiri godine kada sam ulazila u mpo vode, nikad me poslije nitko nije na to slao. Uvijek mi daju utrogestan i to je to. Kad sam bila u friškim postupcima od punkcije, a u fetu od ovulacije...tak da ne znam...ne kužim zakaj nekima vade, a nekima ne..
[/url
Thinkpink bila ja 3x kod Lučija, naprimala sam se ja boostera i smatram da je to jedno veliko sranje, samo ti ne da da se testiraš i radiš bete… Tako sam kao idiot imala pozitivne testove i bete danima, mah 🤦🏼♀️
Znam, znam...sveta vodica😂😂😂
Luči, Šparac i Poljak ih zna dati. Načula sam da i Vrčić počeo davat. Škvorc je mišljenja da nije dokazano, pa on ni ne daje.
Hi cure,
Imam puno pitanja, pa bih skratila sto je vise moguce.
2017 imala missed ab u 9 sedmici(kiretaza)
2018 vanmatericnu desni jajovod ocuvam,(kiretaza zajedno sa laparotomijom,veliki rez)
Prosle sedmice 2019, (laparotomija,veliki rez) ponovo vanmatericna,desni jajovod ostranjen, lijevi prema makroskopskom pregledu ne daje veliku nadu.
Preporuka RtgHcg za dva mjeseca, (dr smatra da je nepotreban jer je vidjela makroskopski da nije uredan) preporuka vantjelesna najvjerovatnije ivf.
Kaze mogu odmah za 2 mjeseca poceti, kaze 2 dana ciklusa pocinje se sa uzimanjem lijekova te punkcija negdje 14 dan ciklusa, oplodnja in vitro, i onda se kao to vrati i ponovo lijekove dobijam i cekam.Dr. kao da je sigurna da ce to uspjeti.
To mi se jednostavno izgleda, a opet u drugom momentu tako tesko o nevjerovatno za shvatiti, prvo se moram sama sa sobom pomiriti da ocigledno ne mogu prirodnim putem ostazi trudna.
Vidim kroz sta sve vi ovdje prolazite, ne znam sta me ceka, tesko mi je, da li da pokusam.
Ja zivim u De, ali sam dosla u Bosnu na godisnji i hitno sam ovdje operisana, i ovdje bih i dosla da radim ivf, ako je vec potreban.
Potpuno sam zbunjena, ne znam sta da ocekujem.Jer vidim vi mnoge radite zamrzavanje, ne znam da li je sve moguce zajedno uraditi u jednom ciklusu, stimulaciju, punkciju i vracanje.Ili kako je vec potrebno. Ako ima neko samo malo da me uvede u temu.
Mozda nemam direktno putanje, a imam ih 1000, a ne znam ni sama kako da postavim.
Hvala
Nela1802 dobro dosla i jos brze otisla 😉nadam se da ce ti odmah prvi ciklus biti dobitan. Zasto neces to raditi u De, ima ovdje jos cura koje su od tam i tamo to rade pa te mogu uputit kako to gore funkcionise, u principu je svugdje isto, samo vani oprema, labosi bolji. Ovako to sto si nabrojala to smp sve ovdje prosle i mnoge jos prolaze i prolazit ce dok jedan postupak nebude dobitan. Znaci tako je od 2dc se krece sa hormonalnim ljekovima koji poticu jajnike da proizvedu sto vise zrelih js, punkcija se radi kad js dostignu odredjenu velicinu, obicno se stoperica daje kad su js 18mm pa do punkcije one jos narastu. Tad se daje i uzorak sperme i vrsi se "spajanje", drugi dan se vidi jel doslo do oplodnje i sta ce se i koliko vracati i da li ce se ici na zamrzavanje. Ako je sve uredu imas srece da cekas 5dnp da dodje do blastice pa da ti je vrate tad i da jps ostane za zamrzavanje. Dok si u postupku pikanja sa lijekovima mozes a i nemoras osjetiti neke promjene jer su to ipak hormoni, punkciju obavezno trazi da imas lokalnu anesteziju ako ih bude vise od 8, to poslije zna da boli nekog manje nekog vise al slobodno za bolove ljekove uzmes. Kad zavrais sa punkcijom dobijes progesteron i jos neke mozda hprmonske tablete i to koriatis po uputi.
Nadam se da nisam preopsirno objasnila, mozda bi netko drugi bolje🤪
Nela1802dobro dosla i jos brze otisla 😉nadam se da ce ti odmah prvi ciklus biti dobitan. Zasto neces to raditi u De, ima ovdje jos cura koje su od tam i tamo to rade pa te mogu uputit kako to gore funkcionise, u principu je svugdje isto, samo vani oprema, labosi bolji. Ovako to sto si nabrojala to smp sve ovdje prosle i mnoge jos prolaze i prolazit ce dok jedan postupak nebude dobitan. Znaci tako je od 2dc se krece sa hormonalnim ljekovima koji poticu jajnike da proizvedu sto vise zrelih js, punkcija se radi kad js dostignu odredjenu velicinu, obicno se stoperica daje kad su js 18mm pa do punkcije one jos narastu. Tad se daje i uzorak sperme i vrsi se "spajanje", drugi dan se vidi jel doslo do oplodnje i sta ce se i koliko vracati i da li ce se ici na zamrzavanje. Ako je sve uredu imas srece da cekas 5dnp da dodje do blastice pa da ti je vrate tad i da jps ostane za zamrzavanje. Dok si u postupku pikanja sa lijekovima mozes a i nemoras osjetiti neke promjene jer su to ipak hormoni, punkciju obavezno trazi da imas lokalnu anesteziju ako ih bude vise od 8, to poslije zna da boli nekog manje nekog vise al slobodno za bolove ljekove uzmes. Kad zavrais sa punkcijom dobijes progesteron i jos neke mozda hprmonske tablete i to koriatis po uputi.
Nadam se da nisam preopsirno objasnila, mozda bi netko drugi bolje🤪
Hvala puno.
Nemam pojma sto ne zelim tamo da radim.Jednostavno ovdje gdje sam se operisala prosle sedmice, su jako dobri uslovi. Mozda prvi put ovdje da uradim, jer ponovo imam za 2 mjeseca godisnji pa bih probala.
Tamo su mi previse svi opusteni, ja imala pobacaj i jednu vanmatericnu oni meni kazu da sam zdrava i da sam imala peh.Ne samo jedan dr, neho vise njih. A ja ne zelim vise da cekam to njihovo, hocemo necemo, mogli smo ovo, mogli smo ono. Zelim konkretne stvari.Za proslu vanmatericnu, mjesec dana me vodili pod unutrasnjim krvarenjem u stomak, nisu me operisali, jer nisu bili sigurni 😫normalno da se poslije toga ocekivalo da imam jos jednu vanmatericnu jer su trebali poslije toga odstraniti jajovod, a nisu, pa zbog toga unistili vise nego sto su pomogli. Razocarala sam se.
Mene zanima samo kolika je uspjesnost tog postupka, da li postoji neko ko je od prve uspio ?
Zaista kada vidim, koliko bezuspjesnih pokusaja djevojke imaju, ja ne znam da li sam za to sve jaka, poslije svega sto mi se desilo.
Nela moj savjet je da ne ides sa idejom da ces odmah uspjeti, jer ces sebi otezati ako ne uspije, visim da si sebi postavila cilj jako visoko, ali ocito nesto nije uredu cim vm dva puta.pa se cijeli proces mora kontrolirati pa zato i moras na mpo. Naravno da ima sretnica kod kojih je iz prve uspjelo, evo moja frendica odmah nakon punkcije nije jer je bila u hiperu al iduci fet i pogodak i jos ima jednog smrzlica za bracu ili seku.
Nela moj savjet je da ne ides sa idejom da ces odmah uspjeti, jer ces sebi otezati ako ne uspije, visim da si sebi postavila cilj jako visoko, ali ocito nesto nije uredu cim vm dva puta.pa se cijeli proces mora kontrolirati pa zato i moras na mpo. Naravno da ima sretnica kod kojih je iz prve uspjelo, evo moja frendica odmah nakon punkcije nije jer je bila u hiperu al iduci fet i pogodak i jos ima jednog smrzlica za bracu ili seku.
Ja sam svjesna da se desava da se mora ici na vise postupaka, ali mislim da nisam mozda za sve to spremna.Nemam tu snagu.Plasin se.
Sad uopste na znam ove sve skracenice,
Mpo predpostavljam klinika za nepdlodnost,
Sta to znaci ako si u hiperu, sta je fet, sta su smrzlici ?
U hiperu si ako imaš puno jajnih stanica pa se jajnici povećaju i stvaraju ti pritisak. Teže mokriš i dišeš. U tom slučaju ti zamrznu sve embrije i moraš čekati da jajnici dođu u normalu da bi imala transfer jer bi ti se stanje pogoršalo u slučaju transfera. Eto, FET je onda odmrzavanje tog embrija i transfer istog. 😁
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji