Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • thinkpink1
    07. Srpanj 2019. 12:34

Kengurica

Thinkpink enciklopedijo hvala!

Ma daj... Sve za naše guze 🙈🙊😂🤣
    I da se ne mucimo previse jos i sa tim stvarima...

Grizli
    07. Srpanj 2019. 12:36

E da meni je preporucila da fragmin dajem si navecer jer ujutro pijem decortin koji moze usporiti dijelovanje antikogulanata pa je preporuka da razmak bude barem 8h. 

• thinkpink1
    07. Srpanj 2019. 12:40

Grizli

Thinkpink nisam radila tu pretragu. Mene je ma to stavio fetalni i hematolog istovremeno su bili u ambulanti ald sam dosla na pregled. Na kojem si ti ja imam fragmin 2500. Polako ja to dajem bas skroz sporo, al svaki toliko ocito pogodim kakvu kapilaricu ili sta pa mi ostane bas velila masnica koja traje i traje. Nije mi jos nestala ni ona prva od prvog davanja. I skuzila sam da na lijevoj strani mi cesce se to dogodi nego na desnoj ne znam zasto. Mislim imam mozda 4 masnice sve skupa al su velike i u svim bojama od plave do smedje. A ne cudi me jer meni oduvijek lako dodju masnice i isto mi traju beskrajno dugo pa valjda zato je to tako.

Ja sam se u predzadnjoj trudnoci osipala i imala alergijsku reakciju na Fraxiparine, pa su me od tada prebacili na Clexane na koji nemam nikakve nus pojave. Koristim Clexane 0,4 za sada, čekam u utorak sta ce mi hematologica reci jer sam napravila sve pretrage koje je trazila (između ostalog i antiXa), pa cemo vidjet dal ostajem na toj dozi ili ce sta korigirat.

• thinkpink1
    07. Srpanj 2019. 12:42

Grizli

E da meni je preporucila da fragmin dajem si navecer jer ujutro pijem decortin koji moze usporiti dijelovanje antikogulanata pa je preporuka da razmak bude barem 8h.

Po tom ne znam kad bi si trebala davati Clexan, jer ja Decortin pijem 2x5mg (obavezno razmak 12h, nema mrdanja)

07. Srpanj 2019. 14:02

Nikitta ja sam jedna od tih koja je poremetila probavni sustav upravo s tom zdravom prehranom, sve je bilo ok prvih par mjeseci al nakon toga sve sto bih stavila usta morala bi na wc, sigurno 5-6 puta dnevno, uz to sam dobila i probleme sa želucem, radila sam i gastro i kolinoskopiju i bilo je hvala Bogu sve u redu, trebalo mi je jedno sigurno pola godine da se to sve vrati u normalu i sjećam se da mi je jako pomogao čaj od bijelog sljeza! I u to vrijeme i dugo nakon toga sam bila izrazito mršava, trebalo mi je dosta vremena da se sve to vrati u normalu! 

• thinkpink1
    07. Srpanj 2019. 14:19

Nikitta

Thinkpink možeš li podijelit iskustvo s kolonoskopijom? Ja sam kandidat, ali odgađam… svi nalazi su mi uredni, a ja sam radi jedenja stalno sirove prehrane i tonu smoothija i sokova cijeđenih, poremetila probavu tako da sam NON stop imala mekanu stolicu odmah nakon jela/pila. Pošto sam mislila da je detox, mislila sam da će proći, ali nije prolazilo dokle god sam bila na tom tipu prehrane, napokon sam prestala nakon 2 pune godine konstantnih stolica 5-6x dnevno. Nije se dalo od toga živjeti. Počela sam opet jesti meso i sve normalno i idalje je tijelo odmah (nakon par zagriza doslovno) tjeralo na kakanje. I nakon par mjeseci pojavila se sluz i krv u stolici. Otišla sam kod dr. opće prakse koja me umirila da sam očito istrenirala tijelo na kakanje nakon svakog obroka i da se treba sad to unormalit s normalnom prehranom, uvela sam probiotike i otišla kod gastroenterologa. 

Po svim simptomima koje si mi opisala, mislim da se radi o sindromu iritabilnog colona. Po mom mišljenju neces tolko zeznut crijevnu floru i brzo ces ju vratit u normalu. Ja bi ti savjetovala da kad je vec tako dugotrajan problem i nema bas nesto velikih pomaka (to sto je tvoja dr.rekla je da ne kazem cista glupost, jer bi ti se vec do sada smirila probava i ne bi bilo nikakvih primjesa u stolici), da napravis kolonoskopiju jer se mozda razvio jos kakav upalni proces (jos pogotovo uz tvoju endometriozu), pa ako treba neka naprave i biopsiju. Uglavnom trazi pod obavezno anesteziju (ja sam trazila jer mi nije svejedeno da mi neko na zivo gura 1,5m crijeva u dupe i pri tome upuhuje zrak). Bitno ti je da se dobro, al bas dobro ocistis (dobis upute od gastroenterologa). Ja sam koristila moviprep, ima okus po cedeviti, i djeluje. I obavezno nakon toga sto vise tekucine da se sto bolje iscistis, jer ako crijeva nisu dobro ociscena mozda do nekih dijelova nece moci doci ili nece dobro vidjeti, sto bas nije pozeljno. Uglavnom za anesteziju doneses  nalaz KKS i PV-a u slucaju da rade biopsiju pa da imaju nalaz da ne bi pocela im krvariti nakon biopsije. Nakon kolonoskopije si cijeli dan ko bacva i prduckas, cak i nekontrolirano, neki put imas nagon ko da ces ponovo na wc tako da sam ja sjedila na školjci i pustala vjetrove je uz to izlazio mali sadrzaj. Ne racunaj taj dan na posao. Uzmi si ili bolovanje ili go.

Grizli
    07. Srpanj 2019. 14:29

Thinkpink da ti moras 2 put na dan decortin pa ti je bas zeznuto. Meni su tako sugetirali da je bolje, al gle ako nemas drukcije mogucnosti onda moras tako kao je. Ako se ne varam clexane je jaca doza 4000? To je dosta vise. Meni je ja mislim cijela ta terapija dana tek tako da nesto sitno dobim a da opet nisam bez icega. Dobila i odgovor za decortin da 12 tt samo prestanem uzimat decortin bez potrebe za smanjivanjem doze jer je mala doza. 

• thinkpink1
    07. Srpanj 2019. 14:42

Grizli

Thinkpink da ti moras 2 put na dan decortin pa ti je bas zeznuto. Meni su tako sugetirali da je bolje, al gle ako nemas drukcije mogucnosti onda moras tako kao je. Ako se ne varam clexane je jaca doza 4000? To je dosta vise. Meni je ja mislim cijela ta terapija dana tek tako da nesto sitno dobim a da opet nisam bez icega. Dobila i odgovor za decortin da 12 tt samo prestanem uzimat decortin bez potrebe za smanjivanjem doze jer je mala doza.

Da, 4000 je jaca doza i nije ista generika sa fragminom. Po meni isto bolje da si na minimalnoj th.NMH i da si pokrivena bar nekom th., nego prepustena sudbini. 
    Bas sam dosta citala o skidanju sa decortina, ti si fakat na skoro minimalnoj dozi (manja je pola tablete od koje sad trenutno uzimas) tako da nece biti nikakvih problema sa naglim prestajanjem uzimanja th.🥰

• thinkpink1
    07. Srpanj 2019. 16:08

Nikitta

Nada88 ja sam isto bolesno bila mršava te 2 godine, a kako dobiti kile na sirovom? Nikako.. sad sam došla na neku normalnu kilažu. Ali problem sa stolicom i dalje postoji… čim ne uzmem probiotik sve ode u najgorem smjeru, tona sluzi, stalni nagon za kakanjem, koma. Baš sam nesretna kako sam htjela riješit tom prehranom endometriozu, pa si navukla drugi problem. Nikad nisam imala nikakvih problema sa probavom, ni ikakve bolesti želudca, ma ništa, samo sam endometriozu imala na crijevima. Ali to mi nije utjecalo na stolicu, osim što bi me bolilo kad bih išla kakati za vrijeme menstruacije… Ajme koma, thinkpink1 ne želim ići na kolonoskopiju, sama pomisao mi je koma… rekli su da bi išli na opću anesteziju baš radi moje dijagnoze endometrioze, ali stalno ići pod opću (imala sam već 4 operacije pod općom anestezijom u zadnjih 10 godina i sad sam imala 2 stimulirana postupka pod anestezijom aspriaciju, joj ne znam, ne ide mi se, muka mi je od same pomisli. Hvala ti na savjetima. Odlučit ću na jesen, može biti polip koji krvari pa to svakako treba ukloniti, da se ne razvije u nešto gore. Svakako je sindrom iritabilnog crijeva, a to je sigurno došlo radi toga što sam jebački narušila crijevnu floru, budala nisam odmah počela s probioticima čim sam vidjela da stalno ide puno stolice van, i tako mjesecima. Mislila sam da se ne može razboljeti od voća i povrća, ali očito može, ničega u prevelikim količinama nije dobro, a ja sam to naučila na teži način. 😬

Ali to je stvarno kratkotrajna anestezija, kao da ides na punkciju, tako da se oko anestezije ne moras nista brinuti. Sveukupno ti mozda traje 20ak min, jedino jos moras tamo odsjedit u čekaonici nakon anestezije da te imaju pod kontrolom.
    Ja jesam za zdravu prehranu, ali biti na smoothi-ima i nije neko riješenje. Treba jesti i krutu hranu, trebamo žvakati jer probava počinje u ustima, trebamo "dati posla želucu, tankom i debelom crijevu", da vrše svoju funkciju, a ne da hrana pretrči kroz organizam, kao protočni bojler.

• thinkpink1
    07. Srpanj 2019. 16:12

thinkpink1

Nikitta

Nada88 ja sam isto bolesno bila mršava te 2 godine, a kako dobiti kile na sirovom? Nikako.. sad sam došla na neku normalnu kilažu. Ali problem sa stolicom i dalje postoji… čim ne uzmem probiotik sve ode u najgorem smjeru, tona sluzi, stalni nagon za kakanjem, koma. Baš sam nesretna kako sam htjela riješit tom prehranom endometriozu, pa si navukla drugi problem. Nikad nisam imala nikakvih problema sa probavom, ni ikakve bolesti želudca, ma ništa, samo sam endometriozu imala na crijevima. Ali to mi nije utjecalo na stolicu, osim što bi me bolilo kad bih išla kakati za vrijeme menstruacije… Ajme koma, thinkpink1 ne želim ići na kolonoskopiju, sama pomisao mi je koma… rekli su da bi išli na opću anesteziju baš radi moje dijagnoze endometrioze, ali stalno ići pod opću (imala sam već 4 operacije pod općom anestezijom u zadnjih 10 godina i sad sam imala 2 stimulirana postupka pod anestezijom aspriaciju, joj ne znam, ne ide mi se, muka mi je od same pomisli. Hvala ti na savjetima. Odlučit ću na jesen, može biti polip koji krvari pa to svakako treba ukloniti, da se ne razvije u nešto gore. Svakako je sindrom iritabilnog crijeva, a to je sigurno došlo radi toga što sam jebački narušila crijevnu floru, budala nisam odmah počela s probioticima čim sam vidjela da stalno ide puno stolice van, i tako mjesecima. Mislila sam da se ne može razboljeti od voća i povrća, ali očito može, ničega u prevelikim količinama nije dobro, a ja sam to naučila na teži način. 😬

Ali to je stvarno kratkotrajna anestezija, kao da ides na punkciju, tako da se oko anestezije ne moras nista brinuti. Sveukupno ti mozda traje 20ak min, jedino jos moras tamo odsjedit u čekaonici nakon anestezije da te imaju pod kontrolom.
    Ja jesam za zdravu prehranu, ali biti na smoothi-ima i nije neko riješenje. Treba jesti i krutu hranu, trebamo žvakati jer probava počinje u ustima, trebamo "dati posla želucu, tankom i debelom crijevu", da vrše svoju funkciju, a ne da hrana pretrči kroz organizam, kao protočni bojler.

I meni je iskreno bila gora priprema, tj.pražnjenje crijeva, nego sama pretraga.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.