Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    28. Lipanj 2019. 13:31

thinkpink1

Grizli

Poslalo mi prije kraja… Dakle kod prestanka uzimanaj Decortina jel se samo prestane ili ima nek provedura kao kad se skida sa progesterona. Zaboravila pitat dr, imam jos 2 tjedna do toga al sad se sjetila da nisam se informirala odnosno upamtila informaciju. 😒

Ja sam pitala svoju frendicu koja je bila na decortinu nakon FET-a i postupno su ga ukidali do kraja 12 tjedna. Sad su tu podijeljena misljenja šta se tice dekortina u trudnoci. Najčešće se daje kako bi eventualno umanjio imunolosku reakciju tijela na plod da ne dođe do odbacivanja. Jedni ga ukidaju postepeno do kraja 12 tjedna, dok su drugi misljenja da se treba uzimati tokom cijele trudnoce kako ne bi doslo do imunoloskog odgovora i tijelo odbacilo plod u bilo kojem tjednu trudnoce. Sto mi opet ima smisla…🤔

Znam da cure koje imaju pozitivne imuno i sl tegobe decortin imaju do kraja trudnoce. A kojima je samo preventivno onda do 12tt jer nakon toga nase tijelo vise ne odbavuje plod odnosno "naviko" se vec na trudnocu i posteljica luci progesteron tako da nema opasnosti za odbacivanje ako nema imuno problema. E sad ja imam sve imuno negativne i kao pise na nalazu od 12tt ukinut decortin, a ja ne znam dal samo prestat ili postepeno morat cu se jos malo raspitat ako ne zvat Rijeku

• Terra
    28. Lipanj 2019. 13:36

Meto, ja sam ti u fazi čekanja 
    Bila sam na konzultacijama kod doktora (privatnika) nakon ovog neuspjeha i molila ga da napravim neke dodatne pretrage da ne čekam skrštenih ruku (jer su nama samo one osnovne rađene i osim heterozigot mutacije za MTHR nemamo nijedno ništa drugo (pronađeno))... i on tvrdi da se nema šta više testirati i to mi je iskreno jako poljuljalo vjeru u njega, jer njemu je valjda zbog zarade u interesu da ja idem na dalje stimulacije/aspiracije/transfere i da ne ne nađemo razlog neuspjeha... ne znam stvarno... 
    Imam još jednog smrzlića pa ću to vjerojatno idući ciklus (moj otkaz je izgleda odgođen mjesec dana pa stignem probati) ali ako ni to ne upali ću se naručiti preko HZZO dok to imam još dostupno... 
    Većina vas je preporučila Petrovu pa mislim da ću tamo... 
    I hvala ti što pitaš... 

• thinkpink1
    28. Lipanj 2019. 13:38

Grizli

Znam da cure koje imaju pozitivne imuno i sl tegobe decortin imaju do kraja trudnoce. A kojima je samo preventivno onda do 12tt jer nakon toga nase tijelo vise ne odbavuje plod odnosno "naviko" se vec na trudnocu i posteljica luci progesteron tako da nema opasnosti za odbacivanje ako nema imuno problema. E sad ja imam sve imuno negativne i kao pise na nalazu od 12tt ukinut decortin, a ja ne znam dal samo prestat ili postepeno morat cu se jos malo raspitat ako ne zvat Rijeku

Ova frendica je bila u vinogradskoj, i postepeno su ju skidali s decortina, i da, ona nema nikakvu autoimunu bolest...Nazovi ih svakako i pitaj...

Boa35
    28. Lipanj 2019. 13:41

Grizli

Grizli

Sorry cure pitanje mozda i ne spada tu al ako koja cura prati mozda dobijem odgovor… Kod prestanka uzimanja Decort

Poslalo mi prije kraja… Dakle kod prestanka uzimanaj Decortina jel se samo prestane ili ima nek provedura kao kad se skida sa progesterona. Zaboravila pitat dr, imam jos 2 tjedna do toga al sad se sjetila da nisam se informirala odnosno upamtila informaciju. 😒

Meni je bilo rečeno samo da prestanem s terapijom.. pila sam 2x1 i samo prestala.. nisam ništa smanjivala količinu, ako na to misliš.

vuky
    28. Lipanj 2019. 13:55

Grizli, Jenn Hvala sto ste podijelile vaša iskustva, svakako ću se naručiti na humanoj i pokušati doći do Dr.Smiljan onda, pa ćemo dalje vidjeti i odluku donesti s obzirom sto mi oni preporuče... da li je ok da napravim nalaze hormona i sa tim dođem na pregled ili da i to pricekam? Ne znam ako priznaju samo nas laboratorij, jer tada moram čekati drugi ciklus posto sam još 2 tjedna u Dalmaciji? Hvala unaprijed!
    Gea Ne razumijem se u očitavanje nalaza spermiograma, znam samo da u nalazu pise da je blago smanjena progresivna pokretljivost, te da su prisutne okrugle stanice i anglutirani spermiji, + sto pokušavamo od 2 mjeseca, +moje godine i nepresjajan lijevi jajnik, desni bolji, ali ovaj ciklus bez ovulacije ... tako da gledaju sve ...

• Terra
    28. Lipanj 2019. 13:59

Grizli

thinkpink1

Grizli

Ja sam pitala svoju frendicu koja je bila na decortinu nakon FET-a i postupno su ga ukidali do kraja 12 tjedna. Sad su tu podijeljena misljenja šta se tice dekortina u trudnoci. Najčešće se daje kako bi eventualno umanjio imunolosku reakciju tijela na plod da ne dođe do odbacivanja. Jedni ga ukidaju postepeno do kraja 12 tjedna, dok su drugi misljenja da se treba uzimati tokom cijele trudnoce kako ne bi doslo do imunoloskog odgovora i tijelo odbacilo plod u bilo kojem tjednu trudnoce. Sto mi opet ima smisla…🤔

Grizli, a koje su to imunopretrage koje se mogu napraviti? Ja očito moram sve na svoju ruku i plaćati, pa da onda barem napravim što mogu? 

• Gea123
    28. Lipanj 2019. 13:59

Vuky- da kuzim, gleda se cijela slika.. ucinilo mi se samo da, ako je samo na temelju spermiograma, da je prenagljeno da se odmah ide u postupak, ali ne znam zapravo puno o tome. U svakom slucaju sretno!

Gea123

Vaki
    28. Lipanj 2019. 14:26

Terra - nije da branim privatnike, ali to će ti govoriti većina doktora (privatno i u državnim klinikama). Znam jer sam se toga naslušala... Od famoznog da mi ne trebaju dodatne pretrage jer je sve o. k. do toga da nam fali samo malo sreće... Na kraju se dosta toga svodi na to da žicaš socijalnog ginekologa da ti da uputnice za pretrage. 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

zvjezdica37
    28. Lipanj 2019. 14:43

U nadi da cu prikupiti sto vise informacija javljam se curama ovdje koje bi mi mogle pomoci 😊
    A mozda i ja nekome-nikad se nezna🙃
    Ovako...trenutno sam u procesu obrade zbog nemogucnisti zaceca...do sada po svim nalazima i pretragama nista ne upucuje na problem-brisevi hormoni spermiogram uzv prohodnosti jajovoda uredni.
    Doktor planira sljedece -folikulometriju pa zatim uvesti Femara-mene zanima dali je netko vec pio te tablete i koliko je uspjesnost trudnoce u tom slucaju,ima li kakvih nuspojava.Kazem...to je tek u planu od iduceg ciklusa pa nisam odmah doktora ave ispitivala

Grizli
    28. Lipanj 2019. 14:47

Vuky napravi sve sto ti tvoj soc gin moze dat uputnicu prije pregleda jer sve priznajuni iz svih labosa. Obavezno uzmi ako ima spolne hormone, tsh, briseve ne starije od 6 mj, papu, i od muza spermiogram koliko sam skuzila to ste radili. Ako si jos sto radila od nalaza slobodno ponesi skracujes si vrijeme cekanja na postupak.
    Terra meni je uputnicu za njih dala dr opce jer sam joj rekla za sta mi treba i zena mi bez prigovora dala pa probaj pitat ako ti gin nece dati. Imuno su ENA, ANA, anti dsDNA, anti tpo, anti tg, hhhhmmmm... Moram malo razmislit ili potraziti negdje koje su jos sad mi ne padaju na pamet al doma imam zapisano. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.