Sad 9 mjeseci, prva trudnoca je bila iz prvog pokusaja, prvo dijete ce nam sad imati 2 godine tako da nije proslo puno vremena, al ne ide nikako. Ne znam, na nalazu pise da je granica 32 tako da, ok, nije ludo dobro, ali je u granicama. Cijela dijagnoza se sigurno bazira na vise pokazatelja iz nalaza, ali ako su u granicama, ne kuzim zasto bi bilo za potpomognutu..
Gea123
Ne kužim zašto meni niti jednom to nitko nije predložio? Prvi put nezrele, drugi put prezreleMožda ipak sutra doktorica predloži.
Ja se stvarno ne mogi žaliti što se tice kontrole hormona u postupku u bolnici. Nakon svake folikulometije su me slali vadit hormone. Gdje si u postupku?
Gea123, kakva mu je morfologija?
thinkpink1, sad smo u novom postupku u Beti. Do sad smo bili kod Škvorca.
Nase princeze rodjene 13.02.2020.
Sara & Nora 💞
Aha, meni su redovito kontrolirali hormone u Petrovoj nakon folikulometija...
Cula sam samo riječi hvale za Betu i njihovu dr. Dmitrović
Aha, meni su redovito kontrolirali hormone u Petrovoj nakon folikulometija…
Cula sam samo riječi hvale za Betu i njihovu dr. Dmitrović
Da, kod nje sam. Doktorica je stvarno ok. Sutra idem na folikumetriju....nadam se zadnju prije štoperice.
Nase princeze rodjene 13.02.2020.
Sara & Nora 💞
Gea zato sto 9 mjeseci nezasticenih odnosa koji nisu urodili trudnocom obicno budu znak da nesto ne valja, a onda jos i nesavrsen spermiogram pa vas poslali da se ipak pregledate no ne znaci da necete zatrudniti spontano. Astenozoospermija ako vam je to dijagnoza je dijagnoza gdje se moze i spontano zanijeti. Spermiogram je jako promjenjiv. Nekad mislimo da su nam muzevima pomogli vitamini i nekad jesu, ali spermiogram se i sam po sebi moze mijenjati. Npr muz od moje frendice imao preprelos spermio i sljedeci bio normo. Tada je prebolio tesku prehladu sa streptokokom pa su pripisali doktore tome i pijenju antibiotika tako los nalaz.
Ako ne zelite na konzultacije jos ne morate. To je sad na vama. Nije to sto ste dobili uputnicu sad amen da vi to drugacije necete uspjeti.
Grizli meni su vise doktora (jer sam eto bila kod njih vise 😂 rekli da nije uopce bitno kad ja ovuliram). Meni se ta tvoja prof svidja, ne nacinom komunikacije vec nacinom promisljanja.
Na VV u stimuliranom postupku se nakon svake folikulometrije vadi krv i provjerava se e2 i progesteron, mozda se to zove p4. U privatnoj klinici di sam bila sam to samo jednom izvadila. Nije to bas da ako ti to ne vade da fušare. Iskusan doktor ne treba sve te parametre. Naravno da pomognu, ali to je samo jedna nit vodilja.
Lilypie pitaj sutra pa ćeš vidjeti šta će ti reći, meni je ovo sve prvi put i još vani pa ne znam kako je inače praksa. Ali sviđa mi se što ih vadim dva puta i prije punkcije i feta.
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Vuky evo ja ti na kbc Ri mogu preporuciti dr. Smiljan. Zena je zaista strucnjakinja i detaljna, mozda ponekad se cini ljudima malo direktna i ostra al ja ne volim ono zavaravanje sve ce biti super pa prodje 20 godina. Nije nuzno ostale postupke prije ivf. Moja prijateljica ima 37 godina, pokusavaju 3 al nisu do sad bili temeljiti u pokusajima, muz joj ima losiji spermio, s njom sve super i dosla je kod te doktorice i odmah ju je sa prvom mengom iza konzultacija stavila u stimulirani postupak i rekla joj ako ne uspije stimulacija koristiti ce prirdnjake u pauzama. Ona je dobila cak 5 blastica. Imala 3 transfer, i taj 3.uspjesan bio. Trudna je sad par tjedana cekam prvi pregled. Prva dva ET bila neuspjesna, ovaj treci uspio, a isla je mjesec za mjesec po blastice jer joj je sam dr rekla da ne gube vrijeme. Njoj su jos 2 blastice ostale sta je super za jedog dana ako s eodluci za 2.dijete. Tako da oni na kbc neće odugovlaciti previse, barem ja nemam ta iskustva. Mene su isto u ivf stavili nakon 3 mjeseca s time da sam ja prvo imala prirodne i da sam ja sama trazila vece pauze izmedju postupaka zbog obaveza. I mogu rec da svi na tom odjelu su jako jako dobro i ljubazni.
Lilypie ja sam na prvom pregeldu naglasila da imam ranije ovulacije pa su mjesec prije ivf hodocastila na folikulometriju da vidi zaista da meni folikul je znao 8dc biti vec preko 15mm i da ja obicno sam ovulirala oko 12dc. Kasnije su i meni pratili rast folikula, al uvijek je pazila pa ako mi je na uzv folikul taj dan najveci folikul bio recimo 14-15, narucivala bi me odmah iduci da na folikulometriju. Estradiol i lh su mi mjerili samo prvi put isto da provjere dal je to to jer sam 9dc imala foliku 22, i htjela ja biti sigurna da je ok dat mi stopericu. Meni recimo nikad nije folikul pukao prerano, al su mi punktirali i folikule od 15-16mm koji su imali zrele jajne stanice. Neobicno je samo bilo ovaj zadnji put da sam u prirodnom ciklusu ovulirala 15 dan, cak se i ona cudila da kako ja tako kaso ovuliram, al ocito je to igralo neku ulogu mi u uspijehu na kraju.
Belaa nema veze kako je samo da bude uspjesno! Sretno!
Kengurice mozda nema veze kad ovuliras al je ako bitno pogoditi taj implantacijski prozor a njega teze odrede ako zena svaki mjesec drukcije izovulira. Zato i mislim da je kod mene bilo problema sa prijanjim transferima jer nismo nikako pogodili moment bas zbog tih ranih ovulacija, jos pod stimulacijama se impl. prozor pomice na ranije, a embrij nije spremam. Nekako je meni to logicno ispalo u mojoj situaciji, a naravno ako netko spontano ovulira 20dc onda je i logicno da je implantacija moguca tek 5-6 dana kasnije. Iako je bilo slucaja da je nekim zenama taj impl. prozor pomaknut na ranije ili kasnije. Tako da sve je moguce. I da i meni se svidja moja dr i njeno promisljanje iako smo se vise puta zakacile, al ne zato jer sam smatrala da ne radi dobro nego zato sto je toliko htjela da usporim tempo i opustim se, a ja sam forsirala. To naravno onda nisam vidila, a kad sam poslusala tijelo i uzela si odmor izmedju FET-a napravila sam si kako je ona rekla najbolju mogucu stvar.
Sortiraj odgovore
Najstariji