Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kengurica
    27. Lipanj 2019. 22:44

Nada88 nemoj bitj zabrinuta za taj nacin u Njemackoj. Znam iz Njemacke neke pacijentice koje su tako zatrudnile. A i uspjesnost nije manja nego kod nas. Inace, kod nas recimo bas ne uspijeva odledjivanje jajne stanice dok u najnaprednijim klinikama Amerike to uredno uspijeva i nema nikakve dileme oko toga, ali za to je potrebna najbolja oprema. U Njemackoj je oprema bolja jer vi imate taj neki poluprivatni sustav. 

Ne znam sad tko je pitao, ali ja sam isla u postupak privatno, a pretrage mi uredno davao socijalni ginekolog. Samo doneses papir od specijalista di pise sto trebas od pretraga napraviti. 

skoljka
    27. Lipanj 2019. 22:56

Nada88

Da zaboravila dam napisati da od 15 dana ciklusa krećem sa utrogestanom, kako se vama to sve čini meni iskreno čudno , a i doktorica je čudna to je strašno ??!!

Meno se cini normalno jer i meni su svaki put fet tako radili.. Ovulacija mi bude 15dc,a vracali blasticu na 20dc.. Tako da to savrseno odgovara

skoljka
    27. Lipanj 2019. 23:06

Nada88 tek sam skuzila da se tebi "glumi" ovulacija.. Ali ne brini oni tebi to riktaju kao da ti je sve u najboljem redu pa imas ovulaciju tocno na vrijeme kako bi trebala imati svaka zena sa urednim ciklusima. Samo se ti opusti, bit ce to sve super🤗

skoljka
    27. Lipanj 2019. 23:10

Zene imam jedno pitanje. Vi koje ste na punkcijama imale preko 10 js, koliko dugo ste osjecale jajnike. Da li ste imale laganu bol ili kao da igla bocka ili nesto kao da vas je potkocilo ili tako nesto, ni sama neznam objasniti, nakon transfera? 

27. Lipanj 2019. 23:13

Kengurica istina da je ovdje oprema puno bolja i da rade u puno boljim uvjetima, al Nasi doktori u Hrvatskoj su puno stručniji od ovih ovdje, ja ovima nista ne vjerujem, jedva čekam doći u hrvatsku i onda dole obavim ponovno sve pretrage koje me zanimaju! 
    Cure koje ste uzimale andol, jel s njim bolje početi prije transfera? 

27. Lipanj 2019. 23:14

Skoljka ja sam sigurno 15 dana iza transfera osjećala bolove i probadanja sa svih strana! 

• blink123
    28. Lipanj 2019. 00:13

Skoljka, ja sam imala 12js i isto kao i Nada sam osjecala bolove sigurno neka dva tjedna. Pa cak i sada nakon 20 i nesto dana, zna me probosti kad kihnem i sl. Doktor kaze da je to normalno, iako meni bas i nije bilo.

• Laganini
    28. Lipanj 2019. 04:43

Skoljka - ja san imala nesto manje js, 8, pa san isto muke mucila s jajnicima jedno 2tj posli transfera. Tolko da nisan mogla na boku spavat nego samo na ledjima. Izdrzi!

Grizli
    28. Lipanj 2019. 07:22

Uh ako sam sve zapametila... 
    Belaa sretno!
    Gorocvijet sretno i strpljivo. Napuhanost i hrpa simptoma moze biti od progesterona ali i dobar znak. Pa drzim fige!
    Vuky s obzirom na tvoje godine nekakvo cekanje je 6 mj prije postupka. Ako radis u Rijeci pokusaj se raspitat i na KBC Rijeka na humanoj. Ja kad sam se dvoumila di ici meni su tamo najranije dali da krenemo s postupcima. Po Cito i dr. Poljaku bi cekala bila jos 6 mjeseci da se nesto dogodi. U Ri su me odmah uputili na dodatne pretrage, 2 mj mi je trebalo da sve skupim, a za to vrijeme smo prirodno pokusavali uz duphaston terapiju. Meni je dosta trebalo jer smo morali kariograme raditi i muz pretrage zbog loseg spermiograma, a to se sve dugo ceka. Ostale nalaze sto smo radili dobili smo kroz par dana max. 10 i odmah su nas stavili u postupak. Pa eto razmisli si i tu opciju ti imas pravo svog soc gin traziti uputnicu za konzultacije na humanoj on ti ne moze dat uputnicu za ivf niti ista drugo to odredje specijalista. I jos samo jedan savjet nemoj se ljutiti al malo samo budi manje nestrpljiva, sve je meni jasno da zelis sto prije, godine ti ne idu na ruku itd ali stvaras si pritisak a pod time prvo tvoja stitnjaca nece izdrzat biti regulirana, a drugo koliko god zelila ako si stvoris preveliki pritisak nazalost previse je primjera da nije uspjelo sto god pokusali jer si pod prevelikim stresom. Zato pokusaj se raspitat na vise strana, umiriti malo i poslusat savjet doktora jer ivf postupak nije sala to je ozbiljan postupak za koji da bi uspio doktor iznedju ostalog mora imati i folikulometrije odradjene. One su sastavni dio ivf-a, najgore je ako neznas kad otprilike inace ovuliras pa profulate dan stoperice.
    Nada ako vracaju blasticu 20dc je idealan dan za vratiti embrij jer se od izmedju 19-24 dana ciklusa implantira. Tako da tebi ce savraeno biti pogodjen tajming. Meni je FET bio 20dc tako da ne brini. Andol sam ja pocela taj dan kad je bio transfer nisam ranije uzimala nis osim progesterona. 
    Skoljka ako imas neko bockanje u jajnicima moguc je i znak da je ET uspio jer meni je prvi simptom nakon FET-a bilo bockanje u jajnicima kao pred punkciju a bila u prirodnom ciklusu. Doduse moze biti jos i od punkcije meni sa 8js je trajalo nekih 10-tak dana bilo, al drzim fige da je ipak u pitanju uspjeh. 

vuky
    28. Lipanj 2019. 09:18

Grizli Znam da sam nestrpljiva, a kako to promjeniti, ufff pokušati ću.... radim u Kbc Ri, i pitala sam koga mi preporučuju i nisu mi mogli nikoga... probati ću još jednom preko nekog drugog... a u Cito mi je odmah rekao da nemamo sto čekati, da bi on odmah drugi mjesec ( čim napravim nalaze ) išao na potpomognutu... ja sam se iskreno uplašila čim je on odmah to tako, a znam da većinom nije da odmah na potpomognutu... i sad ne znam sto misliti, zato to moje nestrpljenje pomalo... inače mi se jedan mjesec poklopimo za o, pa jedan ili 2 ne... a nemam malo god, i onda me to sve ufff... i još sad kad smo skupa mi kaže nema O, a već otprilike znam da sljedeća 2 ne možemo pogoditi O... i Tak... stres... ali probati ću pustiti malo...
    A sto se dr tiče, kako uopće pronaći nekoga kom vjerovati kad je nešto ovako osjetljivo... svjesna sam da je ivf ozbiljna stvar... i strah me i sve... Ali se ne želim
    Puno zavaravati da će prirodno ići... očito ne želi tako...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.