Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kika22
    27. Lipanj 2019. 12:00

Nado mi smo u Praxisklinik Frauenstraße u Ulmu. Koliko se sjecam ti si negdje sjeverno od mene?
    Hope i ta muka mi je poznata. Prvi spermiogram je mm radio kod urologa. Kod prvog urologa nije napravio nista jer mu je doktor reko vi ste mladi radite na bebi tek godinu dana (u to vrijeme) i ne treba tebi raditi spermiogram i poslo ga kuci. Kad mi je to isprico ja poludila. Narucio se kod drugog urologa nalaz azoo, drugi spermiogram je radio u klinici za mpo nalaz - asthenoteratozoospermie. Nikako ne vjerovati prvom nalazu. Uvijek treba dva puta provjerit.

• Balonka
    27. Lipanj 2019. 12:19

Mom mužu su jedino pomogle kapi i čaj koje naručujemo u Botani. Nisu puno, ali jedino se nakon te terapije vidio mali pomak. 

Lilypie
    27. Lipanj 2019. 12:20

Bila na folikumetriji danas, 10dc...nema velikih promjena u veličini, osim što imam trenutno oko 12 folikula. Kaže doktorica da će tu biti puno dobrih stanica. Ja se nadam iz sveg srca jer me svaki put drugi dan od punkcije dotuče ona rečenica da su samo dvije oplođene. Nastavljam s Decapepylom i tri doze menopura dnevno do subote ujutro kad imam novi UZV.
    Što se tiče popravljanja spermiograma, ne znam što bih rekla. Suprug je koristio profertil malo jače od mjesec dana i spermiogram iza toga je bio duplo bolji. Nekako ne vjerujem da je od njega ali tko bi znao. Uglavnom je nastavio koristiti po preporuci doktorice. Mi smo nedavno imali tešku bolest u obitelji i znate kako to ide. Svatko živ kaže uzmi ovo ili ono, to ti je dobro. I imala sam prilike gledati kako neke stvari čine puno veću štetu od dobiti tako da nisam baš za tu alternativu, ne znam. Kao što mi je jedne prilike rekla biologica; kad bi bilo sigurno da nešto popravlja jajne stanice ili spermiogram, svi bi koristili. Naravno da se mi u ovakvim situacijama hvatamo za slamku pa pokušavamo sve živo. Nekome uspije a nekome nažalost ne.

Nase princeze rodjene 13.02.2020.
    Sara & Nora 💞

Kika22
    27. Lipanj 2019. 12:51

Ja sam za soluciju da vrijedi probati. I maticnu mlijec, vitamine, cajeve, ayurveda, masaze,...necu znati ako ne probam. Doktori ne kazu bas sve, cas izuzetcima koji casno obavljaju svoj posao, ali htjele mi to prihvatiti ili ne mpo je biznis. Nasa muka je nekome zarada. Bila sam i u fazi da sam sve prepustila doktorima i postupcima. Svu moć sam dala njima u ruke, ali moć imam i ja. Nacinom zivota, prehranom, dodatcima prehrani, fizickom aktivnosti, umom, optimizmom moze se napravit pomak. 
    Barem znam da pokusavam.

27. Lipanj 2019. 13:41

Kika točno to, MPO je biznis! Posebno sam to primjetila ovdje u njemackoj i vjerovali ti meni ili ne ja sam sigurna da njima nije u interesu da ostaneš trudna iz prve! U ovako osjetljivom području mogu raditi šta oce, a ti za to nemaš dokaze! Čekaj ko meni kaže da je embrio i blastice dobre kvalitete, pa ona meni može i ne mora transferirati šta oce, ja o tome nista ne znam i nikad ne mogu dokazati nista! A da ne govorim da je mom muzu nakon prvog vađenja hormona rečeno da mu je LH 78 (granica 6) A testosteron 0,06 i da hitno treba početi sa uzimanjem inekcija testosterona i ja u tom momentu u soku i ne virujem da je to moguće napravim hitan termin kod još jednog endokrinologa i kontrolu hormona, kad ono sve u granicama normale ni dan danas iz tog centra za potpomognutu oplodnju nisam dobila odgovor šta se tu desilo i čiju su krv uopće uzeli za analizu, mogli su nam samo takve probleme napraviti! Od tada ja idem kod 3 doktora ne jednog i svaki godisnji u Hrvatskoj opet odem na kontrolu iako je sve u redu samnom, al ja ne mogu od straha!

• Terra
    27. Lipanj 2019. 13:50

Curke drage, nije me bilo dugo ali sve sve sam nadoknadila... mada su se neke stvari možda i pobrkale... 
    Meto, užasno mi je žao što to moraš proći ali nadam se da je barem sve sad otišlo i da ne moraš barem kiretažu još prolaziti... 
    Jenn, baš sam se bila ponadala za tebe i beskrajno mi je žao... uz tebe smo... 
    Nymeria, ajme kako mi je drago da ti se prirodno posrećilo... nadam se da će ostati sve ok i samo se pokušaj što manje sikirati... znam da je to lako reći a teško izvesti pa si pokušaj misli okupirati nečim drugim da nemaju izbora nego se tim baviti... Čekamo dalje vijesti... 
    Grizli, thinkpink1... nadam se da je kod vas sve superiška..
    Šaljem vam puno pusa i čekalicama želim puno sreće da dočekate svoje plusiće... 

vuky
    27. Lipanj 2019. 14:30

Nikita samo ukoliko će mi otezati vremenski sa uputnicama bi pvt, inače sam definitivno za opciju preko socijalnoga... išla bi ja preko soc i na postupak, ali mi zo još ne sugeriraju ... oni bi najprije folikulometriju... uglavnom sve po proceduri... a ja nekako nebi toliko čekala :/

• gorocvijet
    27. Lipanj 2019. 14:48

Pozdrav cure. Ja sam 7dpt, 3d i na ivici sam zivaca. Ko ce izdrzati jos 7 dana? Boli me stomak, ali nije naduvan kao kad trebam dobiti, i grudi bile, uvrijedit se mogu.

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    27. Lipanj 2019. 15:15

Bok cure nije me dugo biloo 🙈 sory ali u poslu pa jos postupak a ove nesnosljive vrucine nadam se da su sve trudnice ok ovdje i one koje su nedavno plusice ostvarili i koje cekajuu🙂❤ 
    Ja sutra imam punkciju 1 jedina stanica u prirodnom pa sta bude malo se oduzio ovaj prirodni ciklus😁 al bitno da je tu  bar  1 ,sinoc u 23h primljena stoperica🙂 nadam se da nece bit prazna i da ce se oploditi❤🙏

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

vuky
    27. Lipanj 2019. 15:16

Ja do prošle godine nisam imala ciste i sve je bilo ok, sad u 11 mj našli na lijevom jajniku, Papa je bio uredan ( osim nekih gljivica, koje ja nisam ni osjećala, ali sam uzela vaginalete koje mi je preporučila)
    mene muci hipotireoza, nespecifična,na eutiroksu sam pa je tsh pod kontrolom! Imam 37godina, nisam rađala, na bebi smo počeli raditi u 2.mj, s tim da se ne pogodimo svaki mjesec zbog posla... išla sam pvt u polikliniku cito i tamo mi je preporučio potpomognutu, da sad od 2-5 dana izvadim hormone pa dođem na uzv da vidi ako mi je rupturirso folikul koji je po njemu bio prevelik ( dan prije O 30mm) ali mislim da je puknuo jer me odmah drugi dan ful probadao taj jajnik! Po njemu desni jaknik relativno ok, lijevo los, endometrij super! Voljela bi sve obaviti da u 8mj probamo već potpomognutu, zato sam pitala za nalaze preko soc, ništa, idem u pon kid svoje pa ću probati pitati! P.S. Znaš jel imamo pravo ma bolovanje ako idemo ovako pvt u postupak?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.