Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Zaraa
    22. Lipanj 2019. 11:33

Maria85

Pozdrav svima
    Stalno pratim vas na forumu, rijetko tko barem u mojoj okolini shvaca sto sve prolazi netko tko je u procesu MPO.
    Dvije trudnoce prirodnim putem, prva zavrsila kiretazom plod se nije dobro razvio, druga vanmaternicna i ostanak bez lijevog jajovoda. Problemi sa ovulacijom i upitana prohodnost desnog jajovoda odlucujemo se na ivf.
    Prvi postupak 14 jajnih stanica, dvije najbolje idu na transfer al ni jedna druga ne ostaje za zamrznut. Bilo je dosta nezrelih. Od prve trudnoca. Sreci nigdje kraja. Beta se dupla sve ok, 6tt spontani. Oporavak pa idemo dalje.
    Drugi postupak slabija stimulacija dobijemo 8 jajnih stanica. Dvije transfer i opet nista za zamrznut.
    Transfer je bio sad u cetvrtak jos deset dana do bete.
    Ne želim razmišljati nikako drugacije nego pozitivno ali su mi nekako sve lađe potonule.
    Dug mi je post ali negdje sam si morala olakšati dušu, sa zenama koje razumiju sve ovo.
    Iskreno se nadam da svi vi koji ste u postupku da ce vam uspijeti i da će sve biti u najboljem redu.

Imamo skroz slicnu situaciju, ja sam imala 2 trudnice, prirodne, obe spontani, zatim jednu vanmaternicnu, odstranjen desni jajovod i evo sad prvi put u postupku, jucer transfer bio, jos "samo" 14 dana. Hehe
    Ma nedajte se obeshrabrit, mora i nama jednom svanit!
    Nastojte razmisljat pozitivno. Vidite sta ste sve prosli i opet imate force za dalje. Ja uvik kazem mi ljudi smo bestije, svasta mozemo prizivit i krenit ispocetka.
    Ostavite sve to iza sebe i ostavite ruzne misli iza i dalje u nove pobjede! Ja Vam drzin fige i na rukama i nogama 🙏😄

💞girl💞

• Maria85
    22. Lipanj 2019. 12:32

Hvala cure i ja se nadam koliko za sebe toliko i za vas sve. 

• Kengurica
    22. Lipanj 2019. 12:38

Maria85 samo ti nama piši. I neka si nam trudnica s trudnocom koja ce trajati 9 mj. 💪🏾
    Zaraz ma i vrijeme je takvo. Ja sam trudna, ali iskreno meni ke svako ovakvo ljeto ponekad tesko i netrudnoj zbog nislog tlaka. Ne čini mi se da je sad gore jer sam trudna. Zacrnilo mi se tisuce puta u zivotu kod ustajanja. Pij puno vode, jedi slano, ja si popijem kavicu dnevno. Za 10 dana mozes test raditi ako želiš, a do tad živce na tregere. Danas ti je dan koji nije tako tezak pa proseci malo zbog cirkulacije, dobro je za implantaciju. 

Zaraa
    22. Lipanj 2019. 12:41

I to sta kazes, vrime je samo od sebe ajme.
    Mislis da mogu? Ja isto bi, al neki straj me drzi kao mozda je bolje da mirujen. Nisan ni sama pametna.
    U bolnici su mi rekli 2 dana malo pripazit dalje sve normalno.
    Sad bi ja skoknila do malla, cujen pusta snizenja... 🤣🤣🤣🤣

💞girl💞

• Kengurica
    22. Lipanj 2019. 12:50

Pa pazis zapravo zbog punkcije i uvecanih jajnika, ali ne zato sto se nece primiti plod. Smijes ti lagano hodati. Nemoj ako osjecas bas da ti je tesko, da te previse boli, ali ako se ti osjecas ok malo proseci. Ja sam prosla dvije klinike i u nijednoj nisu bili za strogo mirovanje. Stovise na zadnjem transferu mi je biolog rekao da nista ne mijenjam i svojim rutinama. Da jedem kako inace jedem i ponasam se kao inace. Ne trebaju tijelu jos neke dodatne promjene jer se moze energija trositi na te promjene.

22. Lipanj 2019. 13:04

Zaraz cura šta je samnom bila je odma nakon transfera otišla u shopping, sutra normalno raditi Itd., ja sam se mislila koja je ovo budala, ja sam 7 dana mirovala pazila šta jedem i šta pijem, ona ostala trudna ja nisam... tako da možeš i ti slobodni u shopping 😂😂 to sigurno izaziva  hormon sreće koji pogoduje implatacije vise od svega sto sam ja čitala, kalkulirali i pazila 😂😂

Zaraa
    22. Lipanj 2019. 13:11

Nada88

Zarazcura šta je samnom bila je odma nakon transfera otišla u shopping, sutra normalno raditi Itd., ja sam se mislila koja je ovo budala, ja sam 7 dana mirovala pazila šta jedem i šta pijem, ona ostala trudna ja nisam… tako da možeš i ti slobodni u shopping 😂😂 to sigurno izaziva hormon sreće koji pogoduje implatacije vise od svega sto sam ja čitala, kalkulirali i pazila 😂😂

A nista onda, sta cu, moran ic trosit hehe.
    Recu muzu, nebi ja al eto moran 🤣🤣🤣 

💞girl💞

• Medo2711
    22. Lipanj 2019. 14:29

Nikitta

Medo2711 nadam se da će ti doći uskoro, pričekaj još koji dan, ako ne dođe - pravac po Duphastone za izazivanje menstruacije.
    Lemon koliko si dugo čekala, ima da bude uspješno sve 😍
    Vaki a šteta, no očito sve ima svoje razloge, vjerujem da ludiš, ali prepusti se ljetu sa svojim mužem i djetetom, bit će ti to zadnje mirno ljeto, kad stigne drugo dijete - to je kaos!😁 Moj muž ima dvoje, neka ljeta su nas tako satrali da ne znaš bi li se smijao ili plakao 😂 Sad su veći, pa je lakše. A moja sestrična svaki put kad krenu praznici dobija slom živaca, ima dva dečkića, prošle godine su je sludili, a bili samo 7 dana na moru. Ma komedija.

Hvala ti na savjetu🤗

Amh 0.6 Fsh 19.0 2018 12.2 2019
    Lh 8.3
    🤞🤗
    1.Ivf 4/19 menopuri 1200,nula stanica
    2.7/19 prirodni,nula stanica

Grizli
    22. Lipanj 2019. 14:50

ZaraZ evo potbrdit cu ti da je kretanje nakon transfera pozeljno i nece skoditi. Ja sam dan nakon et slagala tepisone na nekom standu, a onda 3 dana provela na istom tom standu, prestajala po 8-10h, sjela tu i tamo na barsku stolicu, jedino sto sam pazila je da ne dizem bas nista, kad sam osjetila umor sjela bi, pila puno tekucine. Jos ja budala bila navukla neke stikle na sebe pa poslije mislila da me leđa bole od njih, a na kraju bas u tom periodu se mrvica uhvatila jer sam dan poslije imala pozitivnu lh trakicu, a iduci test pozitivan. Doduse nisam imala taj ciklus punkciju pa sam bila puno pokretnija i normalnija nego one pute nakon punkcije. Tako da ako nemas bolove odi proseci, kupuj, uzivaj, samo ako osjetis umor odmori popi nesto i to je to. Embrij voli aktivnu maternicu i cirkulaciju koja je onda, a i manje će ti se vrtiti ako se kreces. 

• perla
    22. Lipanj 2019. 16:28

Grizli možda ćeš ti znati, jučer sam bila na histetoskopiji, napravili su mi i biopsiju endometrija, i zarezali malo, to je kao priprema za slj transfer.I sad sam zaboravila pitati mogu li u more sljedeći tjedan. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.