Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Laganini
    21. Lipanj 2019. 20:54

Mala_Martina - meni je punkcija bila 12-ti dan ciklusa. To ti sve ovisi o doktorovoj procjeni zrelosti i spremnosti folikula. Kontan da ce ti sad kad ides rec kad ce bit punkcija i kad da si stopericu das. 
    Bol prilikom punkcije je individualna. Ja san se samo bespotrebno pristrasila citajuci iskustva. Ne znan jel ce ti dat kakvu anesteziju ili ne tamo di ides, pitaj. Vrsta anestezije, ako je daju, ovisi i o broju folikula koje imas. Meni su dali lokalnu, znaci bila san budna, al su mi uz nju dali i neki blagi narkotik, dovoljno da san bila smantana i u nekom polusnu. Vadili su mi 8 folikula. Sican se kroz maglu neke boli peilikom ounkcije, al sestro meni je gore bilo dan nakon, jer su mi od stimulacije bili nateceni jajnici i hcg koji san dobila nakon transfera mi je bas tesko pa. To je isto individualno, neke zene nakon punkcije se vrate u normalu kroz 24sata. Samo opusteno, i nakon punkcije odmaraj. Savjetovat ce ti sta da uzimas za umirenje bolova nakon punkcije. Sritno! 

• Balonka
    21. Lipanj 2019. 20:54

skoljka

Bok cure, pratim vas dugo, medjutim nisam nikad pisala. Sad sam u drugom postupku IVF na Sv. Duhu, ima li jos cira koje su gore? . Zadnji ciklus na stimuliranom Femara, Gonal, Cetrotide, danas punkcija 12 oocita. Poslije prosle punkcije 1
    (13oocita) sam umirala u bolovima jer sam mislila da se nista od lijekova za bolove nesmije koristiti, umislila sam da ce to lose uticati poslije transfera. Danas ista prica sa bolovima, u bolnici sam dobila u venu nesto za bolove i to je pomoglo.. Ali sad doma pijem Rapidol S al i dalje boli. Kako ste vi rijesavale bolove…?

I ja sam na Sv. Duhu! I danas sam bila na folikulumetriji! ☺ Ja sam imala 3 i 4 jajne stanice, pa nije bilo strasno. I ja sam zadnji put dobila dolatin ili tak nesto, a sad smo u prirodnom.

• Mala_martina1990
    21. Lipanj 2019. 20:58

Laganini

Mala_Martina - meni je punkcija bila 12-ti dan ciklusa. To ti sve ovisi o doktorovoj procjeni zrelosti i spremnosti folikula. Kontan da ce ti sad kad ides rec kad ce bit punkcija i kad da si stopericu das.
    Bol prilikom punkcije je individualna. Ja san se samo bespotrebno pristrasila citajuci iskustva. Ne znan jel ce ti dat kakvu anesteziju ili ne tamo di ides, pitaj. Vrsta anestezije, ako je daju, ovisi i o broju folikula koje imas. Meni su dali lokalnu, znaci bila san budna, al su mi uz nju dali i neki blagi narkotik, dovoljno da san bila smantana i u nekom polusnu. Vadili su mi 8 folikula. Sican se kroz maglu neke boli peilikom ounkcije, al sestro meni je gore bilo dan nakon, jer su mi od stimulacije bili nateceni jajnici i hcg koji san dobila nakon transfera mi je bas tesko pa. To je isto individualno, neke zene nakon punkcije se vrate u normalu kroz 24sata. Samo opusteno, i nakon punkcije odmaraj. Savjetovat ce ti sta da uzimas za umirenje bolova nakon punkcije. Sritno!

Hvala na odgovoru! Jooj valjda cu preživit 🙄🙄🙄

• thinkpink1
    21. Lipanj 2019. 21:19

nymeria

thinkpink1

Nymeriajel si uspjela kontaktirati endokrinca i dobit labos na Rebru?

Endokrinac ne odgovara na mail…nastavljam s Euthyroxom od 50mg pa ću sljedeći tj zvat dr MPO i pitat jer sam ga danas zaboravila pitat.
    Nisam Rebro zvala jer je netko pisao nemrem se sjetiti tko da ako i nadju neku mutaciju trombofilije terapija ne ide prije 7og tjedna ako sam dobro zapamtila, a to bi mi taman bilo kad bu nalazi gotovi 17.7.
    Mislis da bi ipak trebala možda požuriti nalaze?
    Ne znam puno o trombofiliji niti terapijama kod nje. Znam da sam se u postupku pikala decapeptilom (mislim da se tak zove) zbog hipera, preventivno mi dali to je nešto vezano za trombofiliju šta ne? Taj lijek mislim.

Probaj ih zvrcnut za nalaze, nadam se da nemas ali cisto preventive radi. Jer ako je prisutan neki faktor, ovisno vrsta i tip, mozda ti MPO ukljuci Aspirin ili Andol, obicno u dozi 1gr po kg tjelesne težine.
    Decapeptyl 0,1ml ako si dobila 6 dana nakon punkcije, to je dato u obliku boostera kao potpora žutom tijelu, nevezano za trombofiliju.

skoljka
    21. Lipanj 2019. 21:20

Balonka

skoljka

Bok cure, pratim vas dugo, medjutim nisam nikad pisala. Sad sam u drugom postupku IVF na Sv. Duhu, ima li jos cira koje su gore? . Zadnji ciklus na stimuliranom Femara, Gonal, Cetrotide, danas punkcija 12 oocita. Poslije prosle punkcije 1
    (13oocita) sam umirala u bolovima jer sam mislila da se nista od lijekova za bolove nesmije koristiti, umislila sam da ce to lose uticati poslije transfera. Danas ista prica sa bolovima, u bolnici sam dobila u venu nesto za bolove i to je pomoglo.. Ali sad doma pijem Rapidol S al i dalje boli. Kako ste vi rijesavale bolove…?

I ja sam na Sv. Duhu! I danas sam bila na folikulumetriji! ☺ Ja sam imala 3 i 4 jajne stanice, pa nije bilo strasno. I ja sam zadnji put dobila dolatin ili tak nesto, a sad smo u prirodnom.

O super.. Mozemo dijeliti iskustva.
    U prirodnom za Fet? I ja sam dva puta bila... Uvijek sve super, super embrio, al et nedade se da uspije.
    Kod koga si ti? 

• Laganini
    21. Lipanj 2019. 21:21

Mala_martina1990

Laganini

Hvala na odgovoru! Jooj valjda cu preživit 🙄🙄🙄

Ma dašta ćeš! 😉👍🏼

• Kengurica
    21. Lipanj 2019. 21:43

Meto, ajme kako mi je zao. Cuvaj se.

• Medo2711
    21. Lipanj 2019. 21:59

Lemon

Medo nisi li ti čekala m da kreneš u FET? Znači nisi dobila ali ni beta nije pozitivna? Nadam se da ti se nije sve jako poremetilo.. Ja isto čekam da dođe kroz par dana da krenemo. Nema nas baš za transfer sad ili mi se čini da je nekakvo zatišje?

Jesam draga ali nikako da dode.Trebala sam ici u prirodni ovaj mj.Sad mi se cini da ce to biti ocito 7 mj ako me uzmu.Zelim ti puno srece.🤞
    Nikittaocito se od neceg poremetilo sad o cega neznam.Nadam se da cu uskoro procuriti.
    Balonka bit ce bolje idemo dalje...🤞

Amh 0.6 Fsh 19.0 2018 12.2 2019
    Lh 8.3
    🤞🤗
    1.Ivf 4/19 menopuri 1200,nula stanica
    2.7/19 prirodni,nula stanica

• Medo2711
    21. Lipanj 2019. 22:06

Meto jako mi je zao,jos sam vise tuzna kad cujem takve vijesti😥😪....

Amh 0.6 Fsh 19.0 2018 12.2 2019
    Lh 8.3
    🤞🤗
    1.Ivf 4/19 menopuri 1200,nula stanica
    2.7/19 prirodni,nula stanica

• Jenn
    21. Lipanj 2019. 22:10

Meto 😢😢😢😢 jako mi je zao, drzi se draga 😕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.