Cure, ja ozbiljno razmišljam o ivf, vjerojatno pvt u poliklinici cito u Splitu, ima li netko iskustva tamo? Čisto da se informiram ....
ZaraZ bol nakon punkcije je sasvim normalna, potrajat moze i nekoliko dana posebno napuhanost nakon punkcije. Samo odmaraj, pij dosta tekucine i super da si dobila 3 js, a pise ti se prirodni. I mislim da nije uopce lose od 3 imat 1 oplodjenu nekako realan prosjek je da se oplodi oko 20-25% js u postupcima sta je onda kod tebe ocekivan rezultat. Naravno bilo bi savrseno da ih je ispalo vise, al sve nade polazemo u tu mrvicu.
Inace cure koje ste imale biokemijske nakon ivf jucer naletila na jedan friski rad o tome. Dokazali su da u velikom broj biokemijskih trudnoca kod ivf/icsi postupaka uzrok je nedovoljna kvaliteta js. Najveci broj biokemijski je bilo u skupini gdje nije postojao muski faktor vec samo zenski i to razno razni od godina, endometrioze, hormonalnih poremećaja, imuno isl. I u kojima je stimulacijom dobiven jako velik broj stanica. Kriticnu granicu su naveli kao 10 js. Smatraju da je uzrok nedovoljna razvijenost nekih opna js (tu terminologiju bas nisam shvatila jer je previse strucno objasnjeno) iz koje se krece razvijati embrij nakon implantacije, ona zbog kvalitete odumire ili zastaje zbog nedovoljne kvalitete. Smatraju da ce trebat ponoviti studiju, to je u apsolutno svim medicinskim istrazivanjima, al to su prva istrazivanja u tom smjetu s ciljem da kad u ivf pod kontoliranim uvijetima dodje do oplodnej i ET da onda se izbjegnu daljnji gubici trudnoca. Tako da ocito nije kvaliteta bitna samo da bi dobro reagirali na stimulaciju i da bi se oplodilo sto se do sad mislilo nego i na pocetak trudnoce iza implantacije za sta se sad vecinom tvrdilo da je vise pod utjecajem muskog faktora. I opcenito smatraju da su losiji rezultati kod velikog broja js jer automatski je i kvaliteta js manja.
Cure, evo transfer taman gotov, lezim, mirujem.
Drugi dan od punkcije, rekla mi je doktorica da je zametak cetverostanicni (mislim da sam dobro zapamtila) da je to za drugi dan odlicno, kao njena ocjena je plus 4, minus 5.
Sta vi mislite jeli to oke? Ja sam totalno zbunjena, sve ni je novo pa nerazumim.
💞girl💞
ZaraZ jesi ti to na Vuk Vrhovcu? Cetverostanicni je skolski na drugi dan sto se broja stanica tiče. Biolog jos vidi izgled tih stanica. Sad ti slijedi najnestrpljivije razdoblje, zaokupiraj se nečime i sretno.
Nymeria meni to sve super zvuci. Ni moja se beta u dva dana nije zduplala nego sa 180 na 436 i sve je uredno bilo.
Grizli sto outa sam razmisljala o tome da su te stimulacije dosta kontroverzne u smislu da se kod svakoga pogodi doza i lijek kojim ce se osim broja stanica dobiti i kvaliteta. Pa kad vidim svoju povijest stimulacija i jedan klomifenski postupak, u tom klomifenskon sam od tri folikula dobila dvije lijepe stanice. A u stimulacijama sve i svasta. Znam sad vec nekoliko zena ‘starije’ odnosno moje dobi, kasnije 30. da nakon niza stimulacija i neuspjeha na kraju u prirodnjaku uspiju. Ipak je ta jedna nasa stanica optimalno nahranjena.
ZaraZjesi ti to na Vuk Vrhovcu? Cetverostanicni je skolski na drugi dan sto se broja stanica tiče. Biolog jos vidi izgled tih stanica. Sad ti slijedi najnestrpljivije razdoblje, zaokupiraj se nečime i sretno.
Nymeria meni to sve super zvuci. Ni moja se beta u dva dana nije zduplala nego sa 180 na 436 i sve je uredno bilo.
Grizlisto outa sam razmisljala o tome da su te stimulacije dosta kontroverzne u smislu da se kod svakoga pogodi doza i lijek kojim ce se osim broja stanica dobiti i kvaliteta. Pa kad vidim svoju povijest stimulacija i jedan klomifenski postupak, u tom klomifenskon sam od tri folikula dobila dvije lijepe stanice. A u stimulacijama sve i svasta. Znam sad vec nekoliko zena ‘starije’ odnosno moje dobi, kasnije 30. da nakon niza stimulacija i neuspjeha na kraju u prirodnjaku uspiju. Ipak je ta jedna nasa stanica optimalno nahranjena.
Ne, kbc split.
Eee znam, najradije bi sad prispavala 14 dana u komadu heheh
💞girl💞
Vuky - ja san bila u Cito. Ako imas kakvih pitanja, slobodno pitaj. Mozes i priv poruku poslat. Meni je dr Poljak skroz ok covik, profesionalac, ozbilhan je, nema trte mrte kod njega ni puno price ni okolisanja. Sta na umu, to na drumu. Znam da nekima to ne legne, al tamo dodjes zbog procedure, ne tepanja. Nije covik od privise rici, ono sta te zanima - pitaj, dobit ces odgovor. Sestre su divne. Opcenito imam pozitivno iskustvo.
Potvrdujem negativnu betu😪😪😪
Amh 0.6 Fsh 19.0 2018 12.2 2019
Lh 8.3
🤞🤗
1.Ivf 4/19 menopuri 1200,nula stanica
2.7/19 prirodni,nula stanica
Cure stigao nalaz bete 394.5 😊
Kaj mislite jel prevelika?
U utorak 12. nakon ovulacije je bila 84.68, a znači danas 15.dan nakon ovulacije 394.5.
Cestitam🤗
Amh 0.6 Fsh 19.0 2018 12.2 2019
Lh 8.3
🤞🤗
1.Ivf 4/19 menopuri 1200,nula stanica
2.7/19 prirodni,nula stanica
Nymeria to je lijepa beta ne brini. U pocetku je normalno da je 2-3 x veca u 48h, odnosno moze biti duplanje na svakih 36h. Tako da mislim da je to super! Sretno!
Medo zao mi je za negativnu betu.
ZaraZ odlicno i sretno sad smao lagano i veselo, pokusaj uzivat. Znam znam izludi covjek u tih 14 dana al probaj se zaokupiti necime da brze prodje.
Medo - pa što je onda s tvojim ciklusom?
Nymeria- čestitam!
Grizli - meni su na VV još 2013. govorili da nije dobro dobiti preko 6 jajnih stanica jer ako ih je više da su mnoge onda nezrele i loše. Zapravo je onda lošiji rezultat nego kad ih ciljano dobiješ manje.
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji